Aktuálně: 3 546 inzerátů216 743 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 08.12.2024, 22:57:08 xxx.xxx.220.12
Sarah01:

Už všichni pečete? Mně už se to taky peče, dostávám průběžně fotky. 😊

Od pátku mám v lednici udělaný tři těsta(pracny, linecký a perníčky), v pátek jsem šla na noční, takže jsem nic nestihla(klasika, kůň , pes..), po noční jsem musela po o na vánoční trhy a večer jsme měli vánoční večírek na mysliveckým bále🤪, v neděli na denní, takže peču TEĎ po denní…a ještě si vařím králičí vývar na zítra, protože zítra budu taky péct a pozítří taky….

Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 07.12.2024, 18:23:24 xxx.xxx.220.12

no jeho vyprávění ještě umocnilo to , že je čistokrevný gay…

Verun
Verun 07.12.2024, 18:04:37 xxx.xxx.220.12

Při kolono jsem s cítila jako po pěti pivech…prášek + inj.  do žíly

ale úplně mě odrovnal kolega, který se svěřil, že ten rubáš před výkonem si oblékl tím kolečkem dopředu a tak přišel na ten sálek…no asi mu to přišlo tak správně…😂

Verun
Verun 07.12.2024, 12:33:34 xxx.xxx.220.12
Stelle:

No právě. Každý snad chce zdravé a nealergické zvíře, nebo se pletu?

AI nebo se taky pletu? aby to tu neumřelo..trochu čeřit vodu. 😏

Verun
Verun 07.12.2024, 08:59:08 xxx.xxx.220.12

To se víc bojím toho epidurálu…

Můj první gynekolog poslouchal ještě srdeční ozvy rovnou na břiše tou trubkou…a to se holka narodila v roce 93, monitory už byly.

Verun
Verun 06.12.2024, 10:54:02 xxx.xxx.220.12

Pokud chcete opici musíte mít na banány…nebo rodiče …..🙃

Ono to ani snad nejde.mit jako mladý děti .holka doma s děckem na almužně a pochybuju,že manžel dodá zbytek.urcite ne každý.takže se dnešní mladí nejdřív zaopatřujou a pak až se poohlížejí po dětech.nekdo to prostě nestihne nebo mu to tak už bez dětí vyhovuje.

Verun
Verun 05.12.2024, 20:49:20 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Já kupovat novýho koně, tak šahnu po plňasovi.

Já potřebuji něco klidnějšího už. Nebo zvladatelnějšího. Na čem budu moct vypnout mozek a cválat na zahozené otěži a zrychlí to na 800 m/min jen když pobídnu 😀 

Já se vždycky směju, když cválám pracovním tempem a teplokrevníkáři vedle mě šťouchají do těch svých koulí patičkama, aby vyvinuli tempo aspoň srovnatelné 😀

Ale ještě víc smát se budu, až pojedu na tom teplokrevníkovi a budu šťouchat patičkama a užívat si, jak to mrská nožičkama, zatímco vedle mě pojede holka na plnokrevníkovi a s vytřeštěnýma vočima hledat, o co bude brzdit, aby to ten stýpler neskočil, držíc koně za kroužky od udidla 😂

Na všech fotkách v parkuru vypadám jak když sjíždím obří slalom, protože pardubickááá. Oblouky plochá dráha, dvojskoky absolvujeme jako in-out… 

Pořídím pošahanýho welšpartbreda a budu s láskou vzpomínat na jednoduchého a hodného plnokrevníka.

No, co už, člověk má zkusit všechno, že - pak budu moct fundovaně vyprávět o velších a radit každému, ať si to nekupuje 🙂

Jaký si to uděláš, takovýho koně máš.(hovorově) 

Verun
Verun 05.12.2024, 12:58:18 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Jj, chválili ho, ptali se na věk, a když jsem říkala 19, tak padaly brady, nevím teda proč, znám hodně “starších” koní, kteří vypadají podobně (19 podle mě ještě není teda žádný extra věk, v té době byl poník v top kondici… ale u plnokrevníka se to asi bere jinak). Asi kdybych s ním dělala ze země, tak by vypadal ještě krásněji (ta díra před kohoutkem…), ale pffff, lenost cloumá mým majestátem, takže je jak je, holt má smůlu na ošetřovatelku 😀

nemáte stájové otroky? 😂

Verun
Verun 05.12.2024, 12:57:23 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Ha, takhle to vypadá, když má zvednutý hrudník 🤣

Obrázek

to udělátko se mi líbí🤩, jdu shánět špulku

Verun
Verun 05.12.2024, 10:01:15 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

No, tak dobře, říkám tedy, že je boží 🤩🤩🤩🤩

Jen v tom eshopu psali, že je zateplení 0, tak pardon za mystifikaci 🙂

Ale zateplená (s gramáží) nebude.Určitě tam není mezi horní látkou a spodní látkou nějaká výplň. To je to zateplení, gramáž, podle toho, kolik tam toho je na určitou plochu. (si to tak myslím )

bucaska: měla jsem oba dva “druhy” výstřih na krk do V a kulatý výstřih na krk…na ramenou je kobyla oštruchaná po zimě od všech dek(flísové nemám, právě kvůli chlupům) i nebucasek. 

koník je asi starý, když už mu tak leze kohoutek…ale nějaké cvičení jak zvednout propadlý hrudník(závěsný aparát hrudníku)  mezi lopatkama určitě najdete na internetu. 

Verun
Verun 03.12.2024, 20:32:58 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

Nevím no. Píšou bez zateplení. Ale faktem je, že zespoda není jen ten svrchní materiál, ale ta deka je ještě celkem těžká a možná nestudí právě ten stay dry matroš.

jj, něco, jako softšíl , ale s funkcí odpocky …nezateplené deky bývají podšité obyčejnou podšívkovinou(jako třeba sako, my, co jsme zažily domácí výrobu oblečení chápou) nebo síťkou(letní) . 

Verun
Verun 02.12.2024, 21:22:18 xxx.xxx.220.12
Fiona.Praha:

Konečně…. To se zapíná za zip pod břichem?

jestli myslíte ten mentolový overal, tak na zádech, kdyby na břiše, blbě by se to oblékalo..

Verun
Verun 02.12.2024, 21:16:08 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Ale i přesto tomu našemu plnokrevníkovi stačí ta pláštěnka i do těch hnusných dešťů kolem nuly, aby neprochladl tak, že by hubnul. A na něm je každé nepohodlí vidět ze dne na den, on vyklepe klidně několik kilo za den. Jak je v suchu, tak pohoda.

Možná v tom hraje roli, že jemu ta pláštěnka nespadne na záda. Jediná výhoda toho obřího kohoutku, že má deku napnutou mezi kohoutkem a zadnicí a deka tvoří nad zády stan. Takže dokonce na té pláštěnce přímo nad hřbetem ani netaje sníh…

Ale ano, musím tu pláštěnku znova naimpregnovat. Musím někde koupit včelí vosk na tu impregnaci…snad má máti doma ještě nějakou starou svíčku 😀

K impregnaci: a zůstane po impregnaci včelím voskem pláštěnka prodyšná? Já nikdy neimpregnovala a nevím jestli komerční impregnační přípravky mají včelí vosk, to mi připadá jako dost hutný ( není to jen plátno ), ale třeba právě boty s membránou vím, že musím impregnovat  jen určitými přípravky. 

Verun
Verun 02.12.2024, 21:03:17 xxx.xxx.220.12

Já právě tu obyč pláštěnku už vyměnila za vyteplenou 80g , rozdíl mezi obyč a s gramáží je znát..ta obyč neproprší ale nehřeje …ne že by jako koně záblo, ale po práci, když jde koník ještě ven a leží mu na zádech (nemůže naježit chlup) sice neofoukne, ale tak jako zase úplně nehřeje, aby ty svaly zůstaly v pohodlíčku, nejde jen o záda ale i bedra a zadek. a když jednou zadekuju, už to neměním, koník je pod dekou až do jara, jen měním gramáže a když na jaře  deku sundám, cca přelom února března(sluníčko už docela i hřeje, jeden rok bylo i 20°C!) už jí nenandám, jen kdyby opravdu víc dní hovna s háčkama padala. Kobyla mi alespoň něco málo kilo  na jaře před jarní travičkou oklepe.

Verun
Verun 30.11.2024, 20:48:43 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

Tak já tuhle deku koupila schválně o číslo větší, protože chlaďas a byla jsem se, že nebude u krku.No a bez problému, nefouká pod ní a za těch povodní ji měl kůň na sobě 4 deštivé dny a nepropršela! Tak jsem asi měla štěstí, ale halt Bucas to není no. 

Já měla tu stay dry právě Bukasku 😉byla ve výprodeji za dobrý peníze,ale neseděla…měli jen už v jedné  velikosti 

Teď má kobyla 80g deku beta eskadronku, mám je nejraději-máme ještě 200g, ale ty modré už nejsou k sehnání, taková vyteplená pláštěnka, na teď stačí. 

Verun
Verun 30.11.2024, 18:38:51 xxx.xxx.220.12

Jedině obchoďáky (akce) a řeznictví… co jsem tak koukala, je cena u některých položek v zooobchodech vyšší než pro lidskou spotřebu. Mám to v lednic nebo v mrazáku a je jedno pro koho to spotřebuju. 

Verun
Verun 30.11.2024, 17:29:19 xxx.xxx.220.12
kometa:

Ale , ráno na hlavě chaos

A to já po ránu, když pročísnu, vypadám i dobře. Ale ve škole už ne.😉 Už jsem psala, jemné vlasy. Nikdy jsem neměla bohatou hřívu. Pro mě jedině krátký sestřih.

To jsme na tom stejně, první noc dobrý, ale po druhé noci , jak to mám nalakované nebo natužené musím hodně provlhčit a dát tvar. nejlépe si každý den umýt hlavu, což i skoro dělám. 

Verun
Verun 30.11.2024, 17:25:18 xxx.xxx.220.12

Měla jsem 1 deku se stay dry podšívkou , ale kobyle byl velká 155 (běžně nosí 145) myslela jsem si že se to vsákne, ale ne… takže jsme si stay dry ani neužili, Deka bez gramáže HKM-pláštěnka  s 600D kolegyni, jak bylo teď to hodně deštivo, za 3 hoďky propršela, já většinou kupuju raději 1200 a více.. a se zvýšeným krkem. Stay dry není novinka, ale asi se jich už moc neprodává, jdu se podívat😉