Aktuálně: 3 504 inzerátů217 049 diskuzních příspěvků18 332 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 12.03.2024, 15:31:24 xxx.xxx.220.12

jj , to míhání vadí, myslím , že se i doporučovalo proti směru jízdy, tak se “obraz” tak rychle nemíhá…

Verun
Verun 11.03.2024, 20:05:53 xxx.xxx.220.12

..doba kdy jsem dávala kinedryl pro děti psovi je před 30 lety (brácha blil v každém dopravním prostředku jako šakal-jednou jsme jeli z hub z Dobré/Hojné Vody, košík s houbama a bráchu mamka  na klíně a kam myslíte že to vrhnul- do hub )u psa to  někdy  bylo:  1 tbl hodinu před cestou, pes se zblil a tabletu jsme našli doma pod křeslem…🙃 pes s tím bojoval celý svůj sedmiletý život, než mi ho smrtelně pokousal volně pobíhající kříženec(ovčák, kavkazák) na veterinu jsme to stihli, ale nedalo se nic dělat.

Verun
Verun 11.03.2024, 15:11:13 xxx.xxx.220.12
balu:

No a nešlo by to paní normálně říct, než ji dořvat? 

Jak píše megi, já mám plemeno psa, co nemá dobrou pověst, já musím myslet za ostatní sluníčkáře, promyslet několik variant, co budu dělat, když …a musím u toho zůstat uvolněná- u toho přemýšlení, než se potkáme, aby psina nepojala podezření… pak musí být reakce blesková, protože i úchop bulíka co vrtí ocáskem  je bleskový, stáhne psa pod sebe, defakto nad ním udělá z krku a plece střechu, místa na to mezi packama má dost…

A jak píšou ostatní, normálně říct? tak to udělá příště zase a zase, protože ona to byla sranda jak voříšek “miluje” vaší fenku, takže je třeba situaci trochu zostřit, aby to bylo jasné na první dobrou.  Víte kolik už se tím zachránilo psích duší, o život nejde jen o ty pak pošramocené duše, když by bulině nesedli…

Verun
Verun 11.03.2024, 14:51:42 xxx.xxx.220.12

Klasika kinedryl pro děti , blil mi jezevčík, za 50 km s poblil 7x, sliny a,t.d. , pak už to i vydržel s kinedrilem a na  první světelné se  ve městě po těch 50km  poblil, nedělal mu dobře pach benzinu, na benzince byl jako bublifuk. Jezdil mi na klíně nebo sám na sedačce, tchýně kvůli němu i sjela do příkopu, hlídala ho a když chtěl blít, potřebovala za jízdy zachránit tašky a sjela…nenaučil se to nikdy…

Verun
Verun 11.03.2024, 08:49:16 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 11.03.2024, 07:58:01

kluci s rybama jsou top…😂

Verun
Verun 11.03.2024, 08:43:16 xxx.xxx.220.12

Jak ochránit psa před před psem typu bulík? zrovna zase dneska, stojím, čekám , buli si čuchá-ona vypadá velice mírumilovně, až bába s voříškem projdou a ona si to rovnou namíří s psíkem na dlouhém vodítku  k bulině.(pejsek táhl, kníkal a chtěl, tak proč mu to nedovolit, že) Ne že by byla buli prvoplánový zabiják, ale je schopná se po chvilce seznamování a obzvlášť u loudilů se psem  poškorpit, krev neteče, ale je to hlučné….a mám já to zapotřebí? Takže rada zní, dořvat bábu, že by se mohla nejdříve zeptat, zda je můj pes kontaktní …bába se nafoukla, že aby mi psa neubylo, tak jsem jí na oplátku odvětila, že by mohlo ubýt z jejího psa ….ty si vždycky tak naběhnou😂.

Verun
Verun 09.03.2024, 11:53:10 xxx.xxx.220.12

Nedávno na naší sídlištní venčicí louce(chudáci majitelé, samá díra a hovno😇)chlápek čumí do mobilu a malinois se mu vzdaluje a začíná být i pro týpka neviditelný, stojím a koukám, jestli si to nenasměruje mojim směrem nebo k hloučku jako yorků, lítal jako blbej, něco cítil a slídil…chlápek zved oči od mobilu, trochu znejistěl, několikrát se otočil kolem osy, pak zahlédl psa, který už se z “výletu” vracel…tak se zase začal věnovat mobilu….v takových případech mám bulinu na vodítku-flexině, ona zase takový rozběh nepotřebuje a já nepotřebuju, aby za konflikt byl označen bulík. Vím, že by mě to asi  nevyvinilo, ale … nedávno zase maďar, lítal od hloučku pejskařů k druhým, prostě se snažil si najít na louce asi kámoše…

Verun
Verun 08.03.2024, 13:48:03 xxx.xxx.220.12
Repta-A-Repta:

Jmenovalo se to Elaskon. Bylo to ve kbelíku a tu vůni si pamatuji dodnes, dnešní mazání jsou už “iné kafe”.🙂

Já zase Kornusan na kopyta….a bleskovou čerň na zvýraznění barvy. … 

Verun
Verun 08.03.2024, 09:24:23 xxx.xxx.220.12

Kdo ví…

Tak aby to bylo k věci: vemu uzdečku, sedlo, nějaký koňský cajk , postříkám mýdlem na sedla, když mám ve spreji, nebo udělám roztok z tuhého a hadříkem stáhnu z kůže ten maz, špínu … otřu pak jiným hadříkem čistou vodou, nechám oschnout. Pak namažu nějakým balzámem na kůži, jsem úchylná na ty s včelím voskem- voní🙃 , dobře se vstřebává Prestige leather  balsam, je sice dražší, ale vydrží dlouho…dobrá je i prevence, sedlo v suché sedlovně ne ve stájí(čpavek) , sedlo zakryté, nedávat přes posedlí zpocený podbřišník-vlivem potu z podbřišníku  kůže trpí a praská, ne některých sedlech je to přímo v těch místech na posedlí pak popraskané-kůže zničená- to není od ježdění, ale z tohoto nešvaru (dám nejdříve otočenou podsedlovku-špinavým nahoru a přes to podbřišník) Jak psaly holky výše, jen tak přelíznout zápinky sedla, třmenové řemeny, aby se nevyathaly. Dělám to ráda, beru si to domu, manžel mi na oplátku slibuje převodovku v koupelně….(jako Hrzán v Prázdniny pro psa)

Verun
Verun 08.03.2024, 00:10:05 xxx.xxx.220.12
Kallisto:

Jo a mazávalo se mazlavým mýdlem z plechového kbelíku nebo indulonou. Kdeže vosky jako dneska 🙂

Mazání je dobrá věc, měkoučká uzdečka je bezva. Ale nezapomenout nemazat řemeny k podbřišníku pod bočnicí, vytahaly by se. Stejně tak by se neměly mazat třmenové řemeny, aspoň ne moc. Moc měkká kůže se vytahuje. Ale zas člověk si může aspoň koupit nové 🙂

Nedovedu si představit namazat si uzdečku mazlavým mýdlem 🤔, umýt koně od hnoje, to  ano(většinou bílí koně mají fleky od vyleželého trusu + bílé spěnky u ostatních) “mazlák”  se pak přestal v drogerii prodávat, protože prej žiravina… jak je to teď netuším. 

Verun
Verun 07.03.2024, 20:04:54 xxx.xxx.220.12
Daja:

Jééé jsem ráda, že jste se opravila.

Dája

Já?Vy jste psala o zásahu do trvalého chrupu(gumičkování) …napsala jsem, že zásah na ortodoncii se zapisuje , což je specialní pracoviště pro chrup(předpokládám, že si takovou věc necháte u psa udělat u odborníka), …..předpokládám jistou míru inteligence, 🤭, a z “běžného ” vytržení mléčného chrupu by mě nenapadlo dělat kovbojku….ostatně vám to napsalo víc lidí, že pravda to je, ale praxe je trochu jiná aby mohl chovatel uchovnit, takže než budete u svého veterináře něco zase interpretovat, mělo by to mít hlavu a patu. 

Verun
Verun 06.03.2024, 21:53:39 xxx.xxx.220.12
Plaka:

Dájo, jak bylo psáno nade mnou. Vytrhnutí mléčných špičáků samo o sobě nic neznamená. Jsem ráda, že Chuli narkózu zvládnul a je to za vámi. 🙂 Co jsem zmiňovala na předchozí stránce byla situace, kdy je už před vytržením mléčných špičáků jasně špatné postavení nových zubů, které by se muselo řešit nějakými rovnátky či úpravami dentice.
Verun, tak u bullíků je mandibula angusta dost častá. Dobře, že máte zabroušeno a nedělá to problémy.

Vyloženě úzkou spodní čelist  buli nemá…trochu problémy to dělá stejně, plak, choboty, zbytky stravy, špičáky čistíme, enzymatickou pastou- ne pravideleně😇, nebo stříknu Stomaclean pro psy…

Verun
Verun 06.03.2024, 20:58:19 xxx.xxx.220.12
Daja:

Dobré ránko, 

tak máme po zákroku který Chuli zvládl na velkou 1. Noc byla klidná a bez  nějakých reakcí či problému.

no a spojila jsem se s chovatelkou a vysvětlila jsem ji co jsem se dověděla, že dědičná vada, zápis do PP a asi tím pádem vyloučený s výstav a sexování. Chovatelka , její reakce, že se tomu směje, že je to blud a že to by větší polovina psů nesměla do chovů u malých plemen. Pak jsem se včera veta na to taky ptala a vezla mu PP, že jako na zápis i on potvrdil, že tohle se nepíše a že to není nic na zápis , není vada a tím pádem vyloučení pejska.

I když nemusím na výstavy, nemusíme sex ovat a nemusíme být zbonytováni i tak jsem ráda, že hlavně v tom, že to není dědičné. Dávám   zprávy jak jsem slyšela a dověděla se, hlavně i to, že jsou to fámy.  Gumičkováni nebudu dělat a tím pádem budu jen koukat, prý se to srovná🙂👍

Dája

Vytržení mléčného zubu opravdu dědičné není😂, a zápis vám asi nikdo do PP neudělá, až náprava trvalého chrupu pro požadovaný standart u plemene je na zápis…..🙏

Verun
Verun 06.03.2024, 20:54:47 xxx.xxx.220.12
Sarah01:

Tak co si budem, velké chovky normálně psa přeoperují a nikde se to neuvádí. Přece když už vrazily tolik peněz do psa a je exteriérově top, tak to jen tak nenechají. Stačí mít známýho veta. Já byla s fenou u MVDr. Fichtela v Brně a ten do PP zapisuje. 

…nebo to konzultujete s chovatelem a ten vám na féráka řekne, že,  dojeďte na klubovou výstavu, rozhodčí jsou s problémy se zuby u bulíků obeznámeny, prostě to “tolerují, přehlížejí, přivírají voko” , protože ta hlava …

Byla jsem s buli na vet. ortodoncii v Písku a tam mi to řekali, že po zásahu, zápis do PP. (rovnátka za 40-60tisc., vzdali jsme to, spodní špičák narostl dovnitř-běžná vada u bulíka, stačilo vytrhat mléčné špičáky, už nevím které, prý se tak neuzamkne, tím skusem, lebka v růstu-různá rychlost růstu horní a  spodní čelisti, třetí řezák v horní čelisti má hodně šikmý, tvz. žraločí, a není tam místo pro spodní špičák) . spodní špičáky má ubroušené, aby nepíchaly do patra…

Verun
Verun 04.03.2024, 21:16:33 xxx.xxx.220.12
Sarah01:

Díky, první to není, ale já si to už stejně nepamatuju, jak to tenkrát bylo. Veterinář právě o dietě nic neříkal, jen že mám dávat jídlo pomalu a sledovat. Kdyby začala zvracet, tak přestat a počkat. Já jí dala normálně syrové kuřecí s vločkama, nic tučnýho v tom není. Měla už hroznej hlad, naposled měla včera v 7 večer. Vypadá v pohodě, ale nechce moc pít, ona teda ani normálně moc nepije, to prý je u některých psů na syrovém normální. Pro jistotu jí dávám trošku vody stříkačkou. Musela jsem jí dát límec, v noci ji neuhlídám. A ještě co se psem, když je to vrchní zdravotní sestra. 🙄

Jestli dostala infuzi, tak je “napitá ” …? 

Verun
Verun 04.03.2024, 21:06:04 xxx.xxx.220.12
efe:

Nezlobím. Je zrovna před korekturama po celkem dlouhý době (ach ti podkováři), úpravu už uháním měsíc… A jinak se prostě jen takhle debilitně postavila, protože kolem jízdárny byl zrovna ruch a bylo potřeba čumět na kde co. Jinak mám, co se týká kopyt, svědomí čisté ;) 

A co se týká napasování - problém u ní je ten, že má velmi dlouhý kohoutek a hned pod ním je velmi kulatá a zároveň krátká. Ano, je tam drobná nesymetrie mezi pravou a levou stranou, která může být od kopyt, která jsou před úpravou lehounce nesouměrná. 

…ten odkaz není jen podobná  fotka šimlíka,  šipkama si listujete dál…

Verun
Verun 04.03.2024, 20:58:20 xxx.xxx.220.12

A někteří trimeři dokonce požadují zapojení majitele, drobné úpravy rašplí co 2 týdny, jinak některé problémy jsou neřešitelné …