Aktuálně: 3 502 inzerátů217 020 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 20.03.2024, 08:40:39 xxx.xxx.220.12

TAk jsem už udělala druhou koprologii (EPG) a zase bez nálezu🤔, Nula.(nějaké divné) Kobyla začala mít zase trochu řitní vody, ubrala jsem olejniny (slunečnice, len, konopné semínko) to se docela upravilo.  Kvalita sena strašně kolísá-každý balík jiný…🙄

Asi se vyprdnu na počty vajíček a nechám si udělat kvantitu. prostě co tam je-jestli něco, já už to chtěla teď, ale  zapomněla jsem vet. říct i o jiné vyšetření toho trusu…

Verun
Verun 20.03.2024, 08:12:25 xxx.xxx.220.12
impact:

Zkuste si ještě jednou přečíst, co jsem napsala. A jestli to ani poté nepochopíte, nemá smysl v diskuzi pokračovat. Vás možná baví opakovat pořád dokola totéž, ale mě jakoby úplně ne, no. 🙃

Dala jsem odkaz na článek, jak jsem psala výše, a ano jsou věci, co mi prostě pod fousy nejdou, protože základně ošetřit zvíře ? a dát ho do venkovního kotce, mě jako pečující osobě (zaměstnání) prostě hlava nebere. Odpovídat určitě nemusíte, já se ze zdejší diskuse nehroutím, žiju  “reálný” život .

Verun
Verun 19.03.2024, 21:13:54 xxx.xxx.220.12

dneska stylově Josef, Josefína-  Pepan, Pepina….

Verun
Verun 19.03.2024, 20:35:16 xxx.xxx.220.12
impact:

Sorry, ale to je jen spekulace. Že byl na první dobrou odvezen do záchytného kotce ještě neznamená, že by ho tam nechali umřít.

citace z článku:

„První den byl nejkritičtější. To jsme jej vzali ze záchytného venkovního kotce technických služeb Hrates, kde měl po záchraně z hradišťského bytu strávit noc. Tu by ale nejspíš nepřežil. Byl úplně odevzdaný, bezvládné tělo. Pes, který má mít kolem třiceti až čtyřiceti kilogramů, teď vážil pouhých sedmnáct,“ uvedla Novinkám žena, která si vzala týraného psa okamžitě do náhradní péče.

odkaz: 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-stav-zbidaceneho-psa-se-kazdym-dnem-vyrazne-lepsi-vnima-okoli-a-reaguje-na-podnety-40464398#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

Pes v takovém stavu ale nepatří přece do záchytného kotce ani na pár hodin, ale na veterinu. .…bych si tak myslela.

Pouze ho přemístnili z louže pod okap. Pokud na té veterině teda nebyl, ale asi nebyl, v jeho stavu by si ho tam nejspíše nechali…

Verun
Verun 19.03.2024, 10:51:53 xxx:xxx.fc91:1412
impact:

Sorry, ale to je jen spekulace. Že byl na první dobrou odvezen do záchytného kotce ještě neznamená, že by ho tam nechali umřít.

Psala to vyloženě ta.co u ni pes je. Že by tu noc v tom kotci nedal…. Jestli na fb nebo kde už nevím.byly tam i fotky psa asi v nějaké zimní zahrade.a jak je pomalu rozkrmovan a že už projevill i trochu zájmu/emoce.

Já to na svém kompu v historii až budu doma zkusím najit.verun

Verun
Verun 18.03.2024, 22:27:23 xxx.xxx.220.12

Hele, já si to “obhájím/okecám”…. prasklina podélná, podél  rohových rourek😇.a ty “rostou ” odshora dolu….prostě rozštěp a je to. 

Ale jinak jo, pravda, svislá je lepší….

Verun
Verun 18.03.2024, 19:29:43 xxx.xxx.220.12

Četla jsem nějaký článek a docela mě udivilo, že pes byl umístněn, i v tomto stavu, někam do venkovního kotce městské policie a pokud by si ho současné opatrovnice ten večer nevyzvedli(nebo by ho měšťáci nevydali) pravděpodobně by pošel. Já si myslela, že takovému zvířeti v nouzi se dostane neodkladné péče…… 

Verun
Verun 18.03.2024, 16:02:53 xxx.xxx.220.12
Anonymní:

čauky, můj koník má taky prasklinu už asi 2 měsíce,bylo nám řečeno že je to nejspíš od kopnutí jíným koněm, že to odroste ale nijak to nevadí.

Fotka je nejlepší řešení pro představu. Pokud je vodorovná, je to na odrostlém kopytu po provaleném abscesu u korunky. desinfikovat 2-3x týdně 10% kysličníkem(drogerie Teta, u barev na vlasy)

Podélnou ošetřit odrašplováním části stěny (roll) tam, kde se kopyto prasklinou dotýká země…celkově zhodnotit, jestli není stěna přerostlá.

Verun
Verun 15.03.2024, 22:04:11 xxx.xxx.220.12
Daja:

Jo a gumíčkováni nejsou rovnátka. Podle mě je to jen nic moc zásah než když se dělají rovnátka😉Já jsem  kovaný blbec já fakt nevěděla takové věci jen jsem dala na Vás co jste mi tu psaly. 

Dája

Dájo, opravudu si poposedněte, sedíte si na vedení….zásah do trvalého chrupu, jestli gumičkama nebo fixníma rovnátkama je už jedno ne…🙏

https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/krive-zuby-psy-trapi-pomohou-jim-rovnatka-pripravte-si-ale-az-20-tisic.A100830_140759_hobby-mazlicci_mce

článek je starší, ale jde spíše  o fotku, ceny jsou jinde…

Verun
Verun 13.03.2024, 21:13:48 xxx.xxx.220.12
lesnizinka:

Jo, jo, lýkovce kvetly už před časem, bohužel jsme jeden při čištění kolem jezera sejmuli křoviňákem. Objevila jsem ho tam předloni, že když se tam vysemenil sám, tak ho tam tedy nechám. No zapomněla jsem na něj🙄 Snad ještě obraší🙄 Na místě kde jsou běžně a se tam taky semení, si dávám pozor. 

Manžel mi sejmul jostu, ta přežila, loni sejmul černý rybíz, ten to asi nedá a když mu povídám, tady to je kytička(takový pěkný trs-podzimní astra) a  pak ho vidím, jak tam hobluje křoviňákem a co myslíte, viděl pěkný trs “něčeho”, tak si to užil…en-en-en. Takže když ho vidím s křoviňákem, běhám s kůlama nebo sprejem a označuju. Na oplátku na sebu musím prásknout, že jsem křoviňákem podsekla hruštičku, ještě kousek, ještě kousek, udělalo to trt, chránička proti srnkám, a stromek lehl…

Verun
Verun 13.03.2024, 21:06:07 xxx.xxx.220.12

Ženy zahradnice, co mi poradíte s pryskyřníkama, koupila jsem si v kaufu ty barevné- kus 24kč, nekup to, můžu je dát ven na furt(vím že mají hlízu a zatáhnou) nebo opravdu vyndavat nebo dát do truhlíku, něco jsem s přečetla , tak spíše chci zjistit zkušenosti.  Mám celoročně venku v zemi  i kaly, ty mají taky takové hlízky(bílou a fialovou) a přežívají a kvetou…

Verun
Verun 13.03.2024, 11:51:01 xxx.xxx.220.12

Jaké zvíře má čtyři nohy a jednu ruku? 

Bulík, spokojeně běžící z dětského hřiště. 😂

Verun
Verun 12.03.2024, 20:21:01 xxx.xxx.220.12

Máme kombíka a vzadu je za hlavovýma  opěrkama sedaček taková “válcovitá věc”, přepažuje celé auto a je v tom síť, která se dá vytáhnout  a zavěsit a zase do té věci ztáhnout, taková roletka. Nevím, zda je to homologované pro psy…ale jelikož dost často převážíme objemné věci-sklopíme zadní sedačky(ta věc se sklopí se sedačkama-dvojkou) a je prostor… 

Verun
Verun 12.03.2024, 20:06:37 xxx.xxx.220.12
Sardullah:

Ahá a kdo tu domácí výrobu s dvěma psy 50+ asi bude na tý procházce tlačit… 😴🤪

Tak to si představte, že pracovníci domovů seniorů takové procházky s lidmi 100+ na vozíkách provozují😜. Ale ti se na tom vozíku nemrskají…uznávám s psama by to bylo horší…

Verun
Verun 12.03.2024, 19:54:31 xxx.xxx.220.12

No jo, koukám, žádnej kosmonaut, tak já to vemu jen na sebe…😂poletím sama. 

Verun
Verun 12.03.2024, 15:54:29 xxx.xxx.220.12
janaa:

Jako člověk,co kinetozu má, minutu v protisměru, a už to nic nezastaví😀 řídit nebo spolujezdec, jinak nefunguje nic. Zajímavý, že mořskou nemocí netrpím,asi jsem měla být námořník🤣

no děti dopředu v autě neposadíte , ale ve vlaku nebo autobuse to jde, je to prostě nekoukat do boku, po zpátku se krajina tolik nemění tak jako, když koukáte před sebe… (my, jako děti cestovaly hodně vlakem nebo autobusem a blicí brácha tak většinou seděl, co kinetoza, to jiná pomoc )

Verun
Verun 12.03.2024, 15:42:43 xxx.xxx.220.12
megi-the-pes:

Co se Vám na tom slově nelíbí

jó,  někdo tady může psát nespisovně nebo expresivně a jiný ne…

Verun
Verun 12.03.2024, 15:31:24 xxx.xxx.220.12

jj , to míhání vadí, myslím , že se i doporučovalo proti směru jízdy, tak se “obraz” tak rychle nemíhá…