Aktuálně: 3 502 inzerátů217 020 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 18.04.2024, 08:47:22 xxx.xxx.220.12
kometa:

středouší je centrum rovnováhy…

Jenom upřesnění - centrum rovnováhy je ve vnitřním uchu.

jo, pravda… beru to tak po všeobecně, natáčení hlavy jako zlozvyk moc neberu- ale může být. Buď špatně slyší nebo si rovná nystagmus, ale to je jen spekulace! zdroj  je jen psaný text a moje představivost. že. 🤪

Verun
Verun 17.04.2024, 17:01:09 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Tak endoskopii jsem objednala jinde, co už. A efe, kdo vám jezdí na zuby? Na tu vetku H. tady všichni přísahají, ale ona mě prostě už měsíc ignoruje, jako na to nemám nervy. 

Potřebuju veterináře, aby nasedoval, ale v nouzi nejvyšší bych asi uměla kámošku vetku ukecat, aby mi přijela jen připíchnout a byla tam se zubařem (protože jsem milionář…).

Chci ty zuby udělat teď před létem, když je měkké zelené, máme geronty a poslední zuby dělané na podzim jim dost sáhly do kondice…

U gerontů bacha aby to nevzal zubař moc z gruntu, pak ty zuby na sebe nedoléhají a nekoušou(stoličky) . 

Verun
Verun 17.04.2024, 16:56:20 xxx.xxx.220.12

Koník vypadá, že je na počátku “zkázy” . Hezký by byl, kdyby měl v lepším stavu: kopyta- vepředu lyže-dlouhá přední stěna , podjeté patky, postoj předních zepředu kopytama ven…horní linie: převrácený krk, chybí trapéz před kohoutkem, chybí dlouhý zádový-na zádech střecha,  hrbol ve skloubení pánve /páteře, napjaté hamstringy ….neberte to ale jako že se jedná o něco strašného. Tak se “já” prostě podívám na koníka a pomyslím si toto. Něco tam nefunguje.

O léčení ucha bych chtěla jako kupec “veterinární dobrozdání”, postižen zvukovod, středouší? kdy , čím léčeno, vyléčeno? trvalé následky-středouší je centrum rovnováhy…

Verun
Verun 15.04.2024, 23:49:46 xxx.xxx.220.12

Tak my máme zase trochu jasněji, momentálně to není neurologický problém i když nález tam je, ale psina se docela rychle zmátořila, na to jak to vypadalo v den “padání zadku” , vyžádali jsme si ještě jednu kontrolu, než by  jsme se objednali na CT-tam jsme teda nakonec nejeli.    Psice půjde koncem května pravděpodobně na TPLO, udělá se ještě artroskopie. Jelikož tam má už implantát po zlomenině, který musí pryč a u kterého by mohla být infekce, udělá se kultivace z vyndaných šroubů, aby se infekce nedostala na nové operační místo a protože se jí luxuje i patela, musí se srovnat úpon stehenního svalu, tak to se bude taky někam posouvat…😲

Tak snad nám to pak bude pěkně šlapat ještě dlouho…

Verun
Verun 15.04.2024, 22:56:31 xxx.xxx.220.12

Je to “něco” že se to dokáže pes naučit a nebo že má někdo tu chuť ho to učit, ale mě se to bohužel až tak nelíbí, bohužel, ale je to výkon, to jo. 

PS: dostává takový pes žrádlo do misky? asi víte kam mířím…

Verun
Verun 15.04.2024, 22:44:53 xxx.xxx.220.12
Fikovnice:

To by mě zajímalo, JAK psi pod vodou vyhledávají mrtvé. A JAK je to vůbec učí… Pes, který má tolik vjemů zprostředkovaných čichem a sluchem, což pod vodou nevyužije! Pro mě záhada a skutečně obdivuhodné!👌

😂Má věšteckou kouli a prackama nad ní čaruje… jasně že čichem. Byl o tom kdysi pořad  v TV…

Verun
Verun 12.04.2024, 08:17:45 xxx.xxx.220.12
balu:

Číst názory některých diskutujících znamená číst souhlas s napadením Ukrajiny. Volání po míru jako volání po kapitulaci Ukrajiny a smíření Ukrajiny s odstoupením obsazených území. Házení viny za napadení Ukrajiny na Ukrajinu a NATO. 

Gratuluji, z vás by měl Hitler v osmatřicátém radost. A Putin dnes. 

Já bych ty dvě země opotila a ať se pomlátí a nikoho do toho dál netahají, oni si nemají co vyčítat, kdo koho kdy a jak… 

Verun
Verun 12.04.2024, 08:02:56 xxx.xxx.220.12

Já si vždycky říkala,  kde vzali ty rozkvetlé šeříky aby vítaly Ruskou armádu, při datumu 8. - 9 . května . To je takové moje ultimátní . Některý rok to vyšlo, jiný ani náhodou. No, letos už bude asi po. U nás na jihu  někde šeřík už taky kvete (celodenní slunné stanoviště) jinde je teprve květenství sotva rozrostlé. 

Verun
Verun 11.04.2024, 08:54:28 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.04.2024, 06:47:39

Vtip je v tom, že si ty kořeny strouhám  a bylinky přidávám do toho černého čaje(grey nejoblíbenější)na čaji mám závislost, bechera si dejte do mrazáku a před obědem požijte stopečku😊, sklenka červeného nebo orosené po celodením shonu je boží dar, ale já už jsem alkoholik, tak to neberte vážně. Med jen do 40°C nápoje, jinak jeho enzymatickou sílu zabijete.(a pokud máte med tekutý několik let ,věřte že byl převařený) 

Rohlíky jsou moje smrt, teď jsem si dala dva a určo by se ještě nějaký  vešel, ale jsem ve věku nabírání hmotnosti jen z pohledu na leták s jídlem, tak mám smolíka…ty tři ale někdy dám no. nebo aspoň ukousnu prdelky a zbytek dostane pes. 

Jediný, kdo z naší rodiny má “alergie” je dcera, dost se sleduje…jako na dítěti jsem na ní nikdy  nic nepozorovala, dneska ráno telefonát a mimo jiné jí říkám, dej si do ovesné kaše  jablko…přednáška o tom, že jí po jabkách z hyper svědí a že potřebuje geneticky neupravené odrůdy…. 🤪no to jsem potřebovala slyšet, že má novou alergii 🙃

Verun
Verun 11.04.2024, 08:22:38 xxx.xxx.220.12
Mi:

Kdepak,nepletu. Hnízdí nám nahoře na paneláku,lítají kolem oken i s kořistí.Její zbytky mívám na parapetu,takže vidím co ulovily. 

včera při venčení na sídlišti mi přistála poštolka téměř před nohama cca 5m , ani nevím odkud , no přistála, ona se tam skoro rozplácla, rozhlídla se a odletěla, asi útok na myš- na místě dopadu byly myší díry, nic neodnesla a ani nic tam po ní nezbylo…jinak je pravda, máme na sídlišti gangy strak a sojek, nějak moc hřivnáčů, hrdličky i polodivoké kočky tu jsou, ale  drobné ptactvo stále zachováno…

Verun
Verun 10.04.2024, 21:30:52 xxx.xxx.220.12
Bela:

Mám tu masku z Decathlonu. Velikostně je správná, měřila jsem obvod hlavy. Jak píše Jana, taky si myslím že vadí že hůř vidí ale postupně si zvyká a až ji bude mít pořád bude to snad dobré.

A jste si jistá, že jí bude koník mít pořád? masky jsem vzdala, hledat to furt po pastvině a když to neseberete ten den, myši nebo liška to rozkouše a počurá…no hnus. Takže už jen třásně na ohlávku a repelent . Maximálně tu masku, co je jako “šprcka” se síťkou, tu snad nesundá, mám jí, ale kobyle jsem jí ještě nedala(pro případ oční nemoci a tak) jinak jsme používali stříbrné bucasky.

Verun
Verun 10.04.2024, 21:09:32 xxx.xxx.220.12

jo a úplně nejvíc ujíždím na medu, asi jsem byla v minulém životě medojed

Verun
Verun 10.04.2024, 21:02:01 xxx.xxx.220.12
Anonymní:

Baník je lepší pičo 

palec za pohotový vtip, pobavilo😂

Verun
Verun 10.04.2024, 20:40:59 xxx.xxx.220.12

Čerstvý rohlíček je nejlepší buchta, klidně jich dám i 5, ale z estetických důvodů jsem se tohoto požitku musela vzdát, TAKŽE JEN DVA. Tousty jedině zapečené s hořčicí cibulí salámkem a sýrem…mám to jako buggyra, od všeho něco i alkohýl(dneska trochu jégra-pivo došlo🤭), abych nepodlehla bažení a nesplácala všechno  v množtví víc než malém. 

doplňky stravy někaké jsou(geloren, boswellii, ale efekty na tělo?no nevím…momentálně bolí  úpon vřetenní kosti na lokti na té samé ruce oteklý kloubek na prostředníčku a ploska nohy, asi se mi hroutí příčná klenba? ) 

Spíš si dám nějakou tu kytičku nebo sirup na čajík (heřmánek, lípa, zázvor, kurkuma)a  nemám infekce horních cest dýchacích, i když v práci se to infektama jen hemží…

sem tam do sebe hodím nějaké céčko, zinek s hořčíkem, 3 omega, gynko…máme to doma “na výstavce” a když jdu okolo zobnu si něco… 

Verun
Verun 10.04.2024, 20:06:13 xxx.xxx.220.12

přesně bez Ca, takový plnič všech minerálek…říkám tomu omítka

Verun
Verun 10.04.2024, 16:29:47 xxx.xxx.220.12
Sarah01:

Už se mně ozval majitel holuba, dnes si pro něj přijede. Díky všem za rady. 👍

Já měla doma holuba skoro tři měsíce, obyčejného věžáka se zraněným křídlem a okem, do záchranné stanice se mi ho dát  nechtělo, pravděpodobně by s ním nakrmili  dravce, nakonec se mi podařilo sehnat přes sekci holuby “útulek pro holuby” , přijeli si pro něj na půl cesty do Tábora, v útulku si našel kamarádku 😍masnou holubici, asi 3x vetší😂, holuby se tam nemnoží..dávají jim podkladky…

Obrázek
Verun
Verun 10.04.2024, 01:09:04 xxx:xxx.d0cb:17cf

Na cica crem jsem dávala horsane odkaz už kdysi.zaplesala že je tam smektit..já si ho občas máznu i na ksicht.kdyz jsem seslehana větrem.

Mastné to neni.

Verun
Verun 09.04.2024, 17:58:36 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

Mustang trace…nevím, chutnalo, krmila jsem to, ale odešla jsem od toho. Moc rychlý růst kopyt a není to komplexní no….

Jé, zrovna jsem chtěla napsat MT…mám podobnou kobylu vybíravou a minerálky střídám.. Perfekt Equi jsme horko těžko dožraly, ale mají nové vylepšené  složené, prý i pro vybíravé koně, momentálně mám MinVin Dromy, úplně se bojím dát plnou dávku, zatím žere půlku - ťukťuk a ještě rozdělené na raní a večerní 🤫

Až to dožere chtěla jsem koupit zase MT- mě právě vyhovuje, že není kompletní v minerálech-mohlo by takových být víc a že kopyta rostou je dobře, nechávám strouhat po 5 týdnech. 

Verun
Verun 09.04.2024, 17:41:47 xxx.xxx.220.12

Mě se takto vymramorovala vnučka v neděli, ale nesvědilo…málem mě omylo, že jí vrátím zase “rozbitou”, ale už to měla-jen se to nějako dobarvilo(jahody byly)  a maminka o tom ví, pravila…

Obrázek Obrázek Obrázek