fena mi cvaká, když cítí něco neobvyklého nebo ten pach chce lépe prozkoumat, ono cvakání asi nebude jako cvakání, někdy ze spaní cvaká, jako by saje , asi štěněčí sny😉
Příspěvky uživatele
Verun
OT: objednávala jsem trimerku na pátek, že bude ve čtvrtek a pátek pršet a kobyle změknou kopyta…protože jako šutr i střelka! Dnes ráno a dopo teda pršelo, trimerka úpěla, že takhle okudlanou střelku dlouho neudělala, za mě to bylo hezké…i já teda kudlám -přistruhuju v mezičase sama, ale jinak se držíme 5 týdnů s trimerkou.🙏 zaplať, že se sem přestěhovala a vdala…😇
https://www.pro-kone.cz/vetoquinol-equistro-kerabol-1-l2
ještě lepší , 1650 kč komplet, objednáno…
Kallisto:Na příchuť se podívám. Kdysi jsem zkoušela, smrdělo to strašně, kobyla to odmítla žrát.
MT jsem krmila dlouho, asi 2 roky, ale zas zázračný efekt jsem neviděla. Navíc se k tomu musí přidávat béčko.
je i tekutá forma, asi finančně a na dobu podávání vyjde lépe(koukám co kolik stojí , jaký je obsah látek a na jak dlouho to vydrží, myslím, že kerabol je top.i když počáteční investice je těch cca 1,5- 2 tisíce, propátrat internet, kde to třeba zrovna nabízejí na akci)
Vyhledávání "kerabol" - Equiservis.cz
Béčko se přidávat k MT nemusí, ale může(kvasnice, cca dva měsíce a pauza) (a krmila rok nebo roky dva😉…viz příspěvky)
růst rohoviny podpoříte i pohybem, pokud se bude koník hýbat-aspoň chodit a chodit.
PS:já si asi koupím ten tekutý…😇 vyjde na tři měsíce…
ALAVIS CURENZYM Enzymoterapie 80cps, objednala jsem na bezednamiska.cz
budem používat po operaci, klasickej Wobenzym už asi není…
Jinak klasika Aptoflex , pak dáme kolagen ze 4fitness.cz , po boswelii -dromy má kajdu, tak tu přihodím občas…aby to dožrala.
equistro-kerabol-biotin-1000g- i moje mlsná kobyla to žrala(příchuť banán?)
nebo Mustang trace-minerálka.
Když už to tu je, tak si tu odložím naší zkušenost. Došla jsem s fenou minulé pondělí na sono, tam zjištěna jen ztluštělá stěna moč, měchýře, žádná volná tělíska v moči- písek a.t.d. možná jeden stopkatý výrůstek, ale ne v ústí. Záhada pro veta byla, že fena odčurá čirou moč na první přičapnutí a na druhé už je červená na třetí víc a víc…Odebírala jsem moč po sonu do mističky při venčení na veterině. Indikační papírek taky proběhl, nic extra se neukázalo. Závěr, asi se třou o sebe stěny moč měchýře po vyprázdnění moči (vzhledem k zbytnění stěny) dělal sono i po vyčůrání, koukal do pochvy. Nicméně ATB zabrala (Ciprinol 500 ½ 2x denně na 10 dní ,zítra poslední)
Ihned po zjištění červené moči jsem vysadila Firodil 250 na bolest , podezření na ledviny…ale fena byla i s červenou močí čilá a žravá, pila normálně, nezvracela….
Mám typ, že jsem to feně asi udělala já vyčištěním zubů kartáčkem, bakteriální infekce? (zdálo se mi to hodně povleklé) … já jí je jinak jen stříkám stomacleanem. Nebo to má prostě z koupání, už se plaví v rybníce nebo tam jen tak sedí a čumí na labutě.😉
czhajovakonvice:To moc nefunguje ani na zahradě,která se seká poměrně často.A na louce kde děláte seno teprve ne.Přesto díky za odpověď
herbicidy na dvouděložné plevele.
sekat aby nekvetl a nemohl se semenit
kometa:ja zmrazuju i substrát od švábů atd, nic nejde jen tak ven
Přesně! Zamrazovala jsem takto nežádoucí vajíčka od Achatin, než jsem je vyhodila.
nedělá se ze šnečích vajíček “elixír na ksicht” ……asi bych to zkusila😂 než to vyhodit. My měli šneky v důchoďáku a pán co se o ně staral si je nechal lézt po holých kolenách, že prej ten sliz mu ty kolena léčí…
Vím co to je za brouka, ale mám historku…děti-naše holky si je na louce nasbírali a že je budou mít doma chvilku ve sklenici a budou je pozorovat…takže 5litrovka, kopretiny😉+ tráva, a stará silonka na vrch sklenice…jaké bylo ráno překvapení, když byla sklenice prázdná a v silonce díra- všichni cca asi 15 brouků po pokojíku…no lepší než když donesly kachní hnízdo s dvanácti vejcema (dobře to dopadlo, hnízdo jsme vrátili a kachna zasedla).
Ještě štítná žláza?
Naše buli to dělá, pokud je rozrušená , ve stresu nebo jí něco bolí.
No, práve tá kolektívna synchronizácia je cesta do pekla.
hele nemyslí to Horsana tak, že se odčerví jen ti koně, co mají pozitivní koprologii, ti ostatní ne, tak že to není kolektivní, …jen na půl…kolektivní. 😉
já dělala kopro EPG 2X a vždy nic-nula, jsem z toho lehce nervozní… pasty mám, a asi jí použiju, až se bude ve stáji odčervovat(na podzim jsem neodčervila ty tasemnice prazinquantelem) jen fenbendazolem 5 dní po sobě.
Mám poznamenanou ještě urocid pastu na struvity…ale to jsem nezkoušela…
My máme v očkováku 4 nálepky, fena narozená v září , první 12/2016 , druhou za měsíc 1/ 2017, třetí 3/2019, čtvrtá 3/2020…chodila pravidelně ke koním.
já si nedávno musela nechat udělat titr protilátek na očkování na žloutenku B, očko cca před 20 lety(3 dávky) protilátky přítomny jsou, přeočkovat se nemusím, tak asi i v dostatečné míře.
Nechat udělat titr protilátek.budete mít jasno.u každého psa to nemusí být stejně.a chcete mít psa chráněného prece né.tak bych očkovala raději dle schematu .
Je zrovna téma pro nás…taky máme opět močicí problémy. ..pravděpodobně z koupáni.v po půjdem k vetovi. Už jsme to dvakrát absolvovali.po sonu vždy zkonstatováno.ze zvětšená sliznice a zánět mocaku…já hned dávám urinal akut…
Verun
efe:Barča dostala tabletu ještě v dočasce, takže někdy v únoru a teď už z ní tahám živá klíšťata - ale tahám je asi brzo po přisátí, tak vlastně nevím, jestli to ještě drží nebo ne… Včera klíště na horním víčku u oka, samozřejmě jsem ho přeškubla a zbytek nešel vyndat 🙄
A právě na netu píšou, že to drží jen pět týdnů, tak nevim…
Proto vždy chci něco, že si klíště jen čuchne , ošklíbne se a nepřisaje se- většinou něco za krček a záda, rozhrne srst a nakape na kůži pes se nemá vykoupat 3 dny a průběžně jí beru lidským repelentem(může se i tím Absorbine černým koňským-kočky ne, když jdem na louku, do lesa, jsme u rybníka- komáři jsou taky přenašeči.
Přeškublé klíště neřeším, buď to trochu “podhnisá ” a vyjde nebo to uschne a vyloupne, nikdy z toho pes neměl žádnou hrůzu.
Ono se nemá moc dráždit, dusit-potírat olejíčkem a podobně, pak víc do “rány” slintá …
Vím, že by klíště po tabletě mělo po přisátí uschnout, ale bylo kuwa přisáté, takže neplechu už mohlo napáchat.
A todle je taky pěknej masakr..😂jinej kraj, jinej mrav(vztaženo vzhledem na welfer)