Aktuálně: 3 501 inzerátů217 006 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 30.05.2024, 22:23:06 xxx.xxx.220.12

U nás to probíhá docela v cajku, psina na nohu došlapuje, ale při venčení jí jistím šálou, jako závěs, před zadníma, kdyby podklesla , tak aby si s tím nehnula, nebo tak něco. Má prášky na bolest a ATB, já jí přidávám Curenzym, Aptoflex(sama na svoje léky a protektíva často zapomenu, ale pes má 😜) Je vzorná, vyvenčí se, nažere(před lékama, aby to neměla do prázdného břicha) ,nějakou dobu  se mnou pobude - je na pelechu, zahrajem na kousanou, nebo něco, popovídáme,  pak vyvenčit a do “nemocnice” odpočívat- tam dostane límec.  Nemocnice je přenosná dětská postýlka po vnučce, má krásný otvor pro vstup. Je tam v době mojí nepřítomnosti a v noci. Přes den jí po bytě ohlídám aby sama moc nechodila, pro jistotu má kšandy pro lepší manipulaci.  Dá se říct, že to, docela snáší velice dobře,  jsem se toho bála, že mi týden dovolené stačit nebude, protože je to mazánek a stresař.  

Co pak vám fenka provedla? Začala ničit? Ta naše má z minulých rekonvalescencí pocit, že si trasu procházky a kam se pujde bude určovat(chodili jsme jak potřebovala ona, když měla bebí) , když si dovolím nesouhlasit, normálně se urazí, čůza.  Stačí jí to připomenout, jak to bude a je zase hodná holka…

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 30.05.2024, 15:49:45 xxx.xxx.220.12

když jsme u těch bylin, kdo dělá z bezinek šťávu- sirup, nějakou inspiraci bych si přála. děkuji. 😇

Verun
Verun 30.05.2024, 15:45:22 xxx.xxx.220.12
Zrzavci:

Pulmoran pro koně - třeba by se vám to mohlo hodit? Nebo třeba znáte? Já mám s tímhle čajem hodně dobré zkušenosti, doporučila mi ho kamarádka, při potížích a funguje, teď jsem našla, že to dělají i pro koně - 

https://www.leros.cz/pulmoran-pro-kone-2

tož jsem si řekla, že vám to sem prdnu - třebas využijete

jsem tak mírně závislá na průduškovém a černém čaji, dělaný dohromady do půllitrového hrnku…samozřejmě slazený😉.Aspoň ráno. 

pro koně je ten kyblík na 10 dní, 1 dávka za cca 80 kč, doporučeno podávat dní 20. 🤪

Oblíbené: i pro lidi

https://www.naturway.cz/pro-kone

Verun
Verun 30.05.2024, 15:19:33 xxx.xxx.220.12
kometa:

Ale prokrvuje.

Proto nemají operatéři rádi tlusté pacienty - neb rány více krvácejí (a hůře se hojí).

Určitě prokrvuje, to nerozporuju, ale ne tolik aby se prohřál , jako svaly svalovou prací….kdyby jste se zajímala o nějaké to cvičeníčko, dozvěděla by jste se, že spalovaní tuků z problémových partií, co nás ženy trápí jen tak lehce nejde, protože to prokrvení není toho tuku takové. To si pak zařizujeme různými “grémy” , doplňky stravy, masážemi, zábalíčky, párou-saunou, většinou bez efektu, že😂(prostě nežrat) 

Sešít tlustý břicho musí být pěknej vopruz, a ta jizva pěkně hnusná, být doktorem, taky by mě to neba. 

Verun
Verun 30.05.2024, 08:18:10 xxx.xxx.220.12
Doron:

My dnes měli podobný zážitek s koněm, vynořil se z boční cestičky. Naštěstí se kluci na povel zastavili a paní profrčera mezi nima. Zachovali se moc klidně a hezky, psi i kůň.

Chodíme venčit na takové velké louky, kluci to milují , běhají v takových obrovských kruzích , úplně šťastní. Louky jsou nejvíc, v lese je to tak nebaví.

Chtěla jsem udělat nějaké fotky, ale všude jsou strašně daleko a ještě zezadu.☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Možná bych  teď na ty louky nechodila, nebo aspoň na vodítku, srny kladou mladé…

Verun
Verun 30.05.2024, 08:10:25 xxx.xxx.220.12

OT: Ta rampa si myslím je pro jezevčíky lepší, ono i hopsání ze schodů je páteři nepřítel…známá má teď jezevce po operaci plotýnky … má do postele  něco jako schůdky, oblečený to v zimě je, dostatek pohybu, tak by si člověk řekl svaly to udrží a stejně…

Verun
Verun 29.05.2024, 09:38:30 xxx.xxx.220.12

😂 on se tuk moc neprokrvuje a vše , co mám od břicha po zadek studené má dietu br br.

Verun
Verun 28.05.2024, 20:05:35 xxx.xxx.220.12
Sarah01:

Tak z té vaší otázky není poznat, že vás to zajímalo. A ne, nechovám pod číslem 6, píšu to tam. Nejenže píšete tak, že člověk vůbec neví, co tím míníte a jestli se ptáte nebo něco jiného, ale také nečtete celé příspěvky. Takže bratranec se sestřenicí nejsou ani rodiče mojí feny, ani krycího psa mého prvního vrhu. S tím koeficientem je to u každého plemena trochu jiné, u našeho plemena by měl být maximálně cca 6% v 10. generaci. Vysvětluje to třeba na labvet.cz i paní Tichá u příbuzenské plemenitby, to si snadno najdete, já o jiných plemenech pochopitelně nic nevím, protože to nepotřebuju. Mě hlavně zajímal ten termín “přešlechtěnost”, jestli je míněno, že to souvisí s příbuzností a jak. Teď už v podstatě vím, že je to akorát nějaký termín nějakého veterináře, když si neví rady, na co tu neuropatii svést.

no koukám, že to futr vztahujete nějak osobně-ona položená otázka s otazníkem na konci je většinou něco jiného, já jsem se ptala, jestli koeficient příbuznosti mezi sestřenicí a bratrancem je  těch zmiňovaných cca  6%, abych si dokázala představit tu příbuznost(teď píšete dokonce až v 10 generaci-)  ,  s vaším chovem to nijak nesouvisí, nebo jste to tak z toho pochopila?  kouknu na p. Tichou, zažila jsem jí když studovala dálkově   Bc. 

Verun
Verun 28.05.2024, 11:31:06 xxx.xxx.220.12
Sarah01:

A byla ta poznámka k věci, jak ta příbuznost souvisí s tím zdravotním problémem? 

Ne, neváhám, protože příbuznost 6% v 10. generaci není bratranec a sestřenice v žádném případě. 

vy jste psala jste o koeficientu příbuznosti a číslo 6(což je teda asi maximum)a možné souvislosti s nemocí, jak vám kdosi psal  , tak pro představu o té příbuznosti, když vy chováte pod 6 jsem se zeptala… s nemocí zkušenost nemám, nezajímám se o to,  a načíst si to na netu a dát odkazy nebyl pro megi problem. zajímal mě jen koeficient příbuznosti  …

Verun
Verun 28.05.2024, 08:44:26 xxx.xxx.220.12
Sarah01:

Tak všeobecně se uvádí, že musí být hodnota míň než 6, my máme 3,67. Je to chov s PP, takže kdybych byla fakt úplně blbá, tak do toho nejdu.

Jinak přesvědčila jsem se opět, že tady nemá cenu se na nic ptát, jen se blbě rejpe. Ok, obrátím se raději na odborníky, tady zůstanu jenom u lajkování fotek a štěňátek.

Ahá, to je jako na mě, že se rejpe, a otazník je otázka nebo pro vás rejpání, pokud to berete jako to druhé, asi trochu nad sebou váháte. Ale jinak lajkujte a vkládejte asi mě  neubude. 

A všeobecná zdejší rada vždy se obracejte na odborníky a ne na veřejné forum. 

😉

Verun
Verun 27.05.2024, 15:51:28 xxx.xxx.220.12

Tak vložím do tématu :

jsme čerstvě po operaci TPLO, aktuální ceník: cena 35 tisíc, 6 tisíc před operací - vyšetření, léky…minulý rok léky 6 tisíc(Librela- dokonce mám jí operatér teď doporučil- dvě dávky) Mám koupený Bonharen, zapomněla jsem se ale zeptat, zda a jak dávat…jestli pomůže v rekonvalescenci nebo si ho šetřit na ozdravnou kůru, asi tak to myslím. 

psina je zatím v klidu, na nohu nešlape, límec zatím , když jsem doma , nemá, ona si tam nedosahne- bulík🙂, až budu pryč, dáme límec preventivně. Tak jdu stonat s ní. …

Verun
Verun 27.05.2024, 09:58:29 xxx.xxx.220.12

…teplota, dismikrobie, průjem…

má teplotu? k zubům mít může

zrychlená peristaltika, bobany se nestačí zahustit, podporováno nervozitou a zvýšeným kousáním všeho? 

Štěně má teplotu, je slabé, schřadlé, žere, krev ve stolici, smrádek, konzistence-hlen, voda, a.t.d. minimálně vet na telefonu…

Verun
Verun 22.05.2024, 20:56:29 xxx.xxx.220.12
Leithian:

Jak kdyby jiné režimy byly bílé jak lilie že? A ksč tehdy a dnes je kapku rozdíl. Ad letci… hmmm zajímavé že oba mí prarodiče z mamky strany byli letci. Babi dokonce první ženská na stíhačkách. Oba ve straně oba v pohodě. 

v Budějcích?Bechyni ? na bývalém vojenském letišti? mám v rodině pamětníka, mohu se optat…která to byla první žena na proudovém letadle. 

Verun
Verun 22.05.2024, 18:12:41 xxx.xxx.220.12
megi-the-pes:

Paní je prostě úplně blbá, no.

Když něco reklamuji, můžu si řešení vybrat - vratka, sleva, oprava. 
IBD (no nevím ta diagnoza, slyšela jsem, že histol. nestačí, stejně se projeví alergie)
opravit nejde, prostě citlivý pes + tam beztak byly giardie a kdo ví co, zahradní chov…
psa vrátit nechce, tak si řeknu o slevu. A je to.

Na jednu stranu… 15 tisíc není nijak extra málo. 
A znám ceny takových psů? Neznám, chovatelé je tají. 

ceny: teď si kolegyně z práce koupila bívra(bílo- tmavý york, něco podobného jako na odkazu na inzerát s fotkou jako yorků)nechce se mi to hledat jak se to píše  za 25 tisíc….🙃

u nás chovatelka prodáva s PP Anglické  bulíky za 30 tisíc…naší jsme pořídily skoro před 8 lety za 16tisíc. 

Verun
Verun 22.05.2024, 18:00:29 xxx.xxx.220.12
Bobca:

u nás v čekárně je hláška.."buďte milí na náš personál,shání se hůř jak pacienti"..A na A4 je napsáno,na co jaký lék je,že si ho můžem volně koupit v lékárně..A telefonování zdržuje,vše se vyřizuje smskama,čeká se na odpověď někdy dýl,ale co to koho zajímá??? Čekala jsem kdysi-objednaná-asi 3 hodiny,na výsledky z laboratoře..Při vstupu do ordinace že “co potřebuju”sestra sdělila,že mám cukr 9 a ona na to “však má cukrovku”(mívám kolem 7)..Odešla jsem s prázdnou,bo"toho měli moc".A to jsem jenom měla přijít na výsledky-které jsem netušila….Neotravuju s každou prkotinou..Nesměle jsem sdělila,že jsem měla krev ve stolici-a hodně(a asi 10 dní-ona měla dovolenou)..že to vyřešíme příště,až přijdu na DIA-za měsíc….

…to vypadá, že se nemusíte dožít s péčí vašeho obvoďáka Vánoc. Asi bych hledala nového , méně bohorovného , péče o  zdraví s fatální diagnozou už je pak na prd. 😏

PS: samozřejmě že se poradím s Googlem, než jdu k doktorovi(jak se sebou tak se psem)  a když doktorovo  diagnoza je jiná, jsem rozladěna…😂. Kdo by chtěl na to reagovat, tak je to prosím pěkně nadsázka. 😉

Verun
Verun 22.05.2024, 12:29:50 xxx.xxx.220.12
Zrzavci:

Ne, nemají jasno, ale vzhledem k :

kříženku 14 let starou. Už je téměř chluchá, na bolavé nožky bere carprodyl, občas už má různý skraty, jak mají i staří lidé.

a k tomu, že to evidentně doposud nedělala a je to pro zadavatelku nové, 

je vyšší pravděpodobnost toho, že je to projev stáří, než toho, že by používala Jacobsonův orgán k prozkoumání pachů

Když jsme v těch projevech stáří- když se začne někomu ze starých lidí třást brada, ústa, jazyk, hlava  nebo ruce  , je to jev trvalý , prostě jede furt, a pouze ve spánku se to neděje. Neříkám, že to nemůže být projev stáří a že se to postupně vyvine , psa neznám a informace jsou omezené…mimo jiné než zkoumání pachů(trochu vytržené z kontextu, když na to reagujete teda)   jsem psala, že mi to pes dělá i když pravděpodobně “sní” , tak jako kňučí, běží, štěká, škube sebou…tomu se nevěnuje nikdo, vám to psi nedělají? a myslíte si že máte hned nemocného psa? 

Verun
Verun 21.05.2024, 23:24:48 xxx.xxx.220.12
Ronja s motejlem:
Obrázek

Tu nohu bych taky potřebovala, nejlépe z koně, kam na to chodíte? na jatka, ke zdroji? 

Verun
Verun 21.05.2024, 23:21:54 xxx.xxx.220.12

Žádný extra štráchy, prostě kdejaký klacek z listnáče, čerstvý, aby se dala loupat kůra a okusovat malé větvičky, výrůstky- vlastní zásoba bříz a osik.(no i když u toho někdy i teče krev. ) Krabice, karton, bez lepenky nebo hlídat a po oloupání odebrat.

Co třeba vepřová nožka čerstvá, já to buli dávat nemůžu, ona to přežvejká na placičku a pak se to snaží spolknout , prostě si s tím nehraje a nežužlá si neokusuje si , nebožka v tom byla úžasná, vydržela trpělivě okusovat …i ty velké kosti (čerstvé) hlavice , kus morku, a pak střed, co se štípe  jsem odebrala…vepřové lopatky, pánve  se dají sežrat celé…poptejte řeznictví. Ty mumifikované kosti jsou 🤪.

Verun
Verun 21.05.2024, 22:46:12 xxx.xxx.220.12

Jasně, věštění z křišťálové koule a všici mají jasno- proto píšu, že jedno cvakání není jako druhé cvakání a  hned příznak nějaké nemoci,  zadavatelka neuvedla, zda to fena dělá ze spaní nebo při bdění například…

Pro orionka, i fena mi cvaká nad pachama moče jiných psů, nedělají to jen psi. a taky s vykřičníkem !