Aktuálně: 3 522 inzerátů216 999 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 11.06.2024, 16:10:32 xxx.xxx.220.12
Vahine:

A jestě zkušenost s cizím předmětem v čumáku psa. Až po půl roce, kdy tady na jedné veterině řešili psovy nudle a krev od stolu asi 5 různými ATB, tak jsme jeli jinam, udělala se rinoskopie, cizí těleso i tkáň v čumáku se rozpadla a laboratorně tam byla plíseň Aspergillus myslím. Xkrát to pod narkozou proplachoval v čase a zkoušeli se veterinární léky na plíseň, ale zabral až humánní driák na aspergilus dlouhodobě a ten zabral, pes to zvládnul a je v pořádku. 🍀 Už jsme ale mysleli, že se mu to dostane dál do hlavy a že o něj přijdeme….

OT: cizí těleso v nose u člověka: 3 roky měla jedna naše klientka v nose tampon,nevím jaký, byla po nějaké operaci s tamponádou, přišlo se na to až u nás v důchoďáku, paní bez jakéhokoliv  příznaku…

PumaCZ : on bude pes asi na ošetření pro veta trochu oříšek? nechá se ? nezvolil vet cestu nejlehčího odporu, že si to vlastně budete ošetřovat sami…

Ono se to docela i od těch okrajů granuluje okraj není tak hezký, je docela i “dutý ” .

za mě bych to nechala zrevidovat , oplachový roztok na  rány(třeba Prontosan,  DebriEcaSan)  ,  vlhké krytí třeba se stříbrem a převaz jednou za dva dny-pokud to vydrží.  Takhle stále čekáte, až sleze odumřelá tkáň a nehojíte, což už by nahoře skoro šlo, ale místo toho se tvoří “divoké maso” . 

Verun
Verun 11.06.2024, 08:11:47 xxx.xxx.220.12

Mám dotaz na hadaře, proč se nesmí místo po hadím kousnutí (zmije) chladit? 

Verun
Verun 10.06.2024, 22:30:51 xxx.xxx.220.12
kometa:

Já jako dítě jedla syrová játra. A dodnes miluji tatarák. Ale není to pro každého, no.

…když už syrová játra tak preferuju játrovou zavářku…musím se krotit aby do polívky něco zbylo…

Verun
Verun 09.06.2024, 19:00:38 xxx.xxx.220.12
PumaCZ:

Holky, neni to dobry. Rana se mu otevrela jeste nahore, takze je to ted neco jako “skoba”. 

V noci jsme se nevyspal ani jeden. Hachi byl nervni, kazdou hodinu se budil, zeychlene dychal. Dnes si to nechce nechat ani osetrit, takze jsem to zatim nemela sanci vice vyholit, ale presne tam, co byly chlupy priplacle a ja mu v tom nechtela ryt, se otevrela dalsi do ted skryta hluboka rana. Navic se mi nelibi “ctverec” tkane, ktera mu jakoby zhnedla a je mekka na dotyk. 

Zase piseme nasemu vetovi. 

Obrázek Obrázek Obrázek

jj asi to světlé(pravděpodobně odumřelá tkáň) na foto odpadne-zvláštní, že to má růžový střed, a mám pocit, že i mezi těma dvěma tmavými fleky dole je další ….ono to vypadá hrozně, ale zahojí se to😉, asi bych to  vázala na cca dva- tři dny se savým krytím.(až teda po revizi a ošetření doktorem) pak bude i pes víc v klidu.

Verun
Verun 08.06.2024, 19:42:59 xxx.xxx.220.12

určitě by to chtělo díru propátrat, zda tam není zbytek “klacíku” pokud se to stalo bodnutím a kam to až vede- možno až ke kosti nebo jen do svalu a zda je ta kapsa níž než výstup-hromadění sekretu, zkusila bych to zespoda trochu potlačit nahoru k díře (nemůžete se na místo nehody dojít podívat, co tam vlastně je?třeba tam trčí drát a podobně )…vystříkat pod tlakem ze stříkačky desinfekcí přímo v ráně-no nedá se nic dělat…mě se nelíbí ten stálý tmavý flek, jako by tam ještě něco vadilo a stále to hnisalo, …nebo je to rozpad tkáně po jedu ? otok asi už ustoupil, …já mám představivost…hele dyť i ta kočka nemusela kousat, ale jen drápnout, kočičí drápanec může být i smrtelný…nějaká infekce…

Verun
Verun 07.06.2024, 22:48:07 xxx.xxx.220.12

přesně, já jsem taky skrblík 🙃, natoš pinďoury, líce….  a jiný odpad za nehorázný prachy, já to vždy “přepočtu”  na čerstvé maso- krmím syrové.   Vyjímku udělám u sušených  dršťek, občas ucho protože si ho pes v krámě vyžebrá u prodavaček(ale ty prachy😲 a už to nemá ani záušek,je to jen placka na 1 minutu) občas bílý rypáček nebo mulec- naposled před rokem? dobrá hračka je čerstvá prasečí nožka- v řeznictví, sice to pelech trochu ožblemcne, ale převlíknu a jede se dál nebo dám venku. 

Verun
Verun 07.06.2024, 22:33:23 xxx.xxx.220.12
drvodelkafialova:

Tak ať mu to vyholí na veterině, takhle se to hojit nezačne zato se to zhorší.

on i ten hotspot není od věci,

… oholit hlavně kolem. strojkem…

Verun
Verun 07.06.2024, 22:17:01 xxx.xxx.220.12

první ihned po operaci, pak jí to nateklo jako prase a zrudlo, byla jsem na vážkách jestli to není infekce, ale ATB byla pokrytá…trochu to i sekretovalo, fotila jsem to vetovi…poslední po vyndání stehů včera, je po operaci 11 den. tím chci říc, že i po velkém zásahu  je otok i hematom  rychle pryč. Na druhou stranu, manžel si natrhl sval a měl otok a hematom rozhodně déle. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 07.06.2024, 21:56:39 xxx.xxx.220.12

já bych se přiklonila k nekroze, z toho chladivého polštářku- prostě jako omrzlina… chladila jste i z té méně osvalené vnitřní strany?

nebo nemohl ho uštknout had? zmijka? pavouk? nějaká potvora? i ta a  muchnička umí udělat pořádnou bolest, otok …

Mám psa čerstvě po operaci (zásah do kosti + úprava kosti osekáním) a otok a hematom jí slezl do 3-5 dní , bez chlazení, snažila jsem se ale psina to nechtěla, vet vyloženě zdůraznil opatrnost při chlazení. 

Verun
Verun 06.06.2024, 20:37:06 xxx.xxx.220.12
PumaCZ:

Dobre rano, 

Lepe zatim bohuzel neni :/ 

Mela jsem radost, ze chlazenim otok opadl, ale od cryr od rana si Hachi nelehl a jen chodi sem a tam, takze ma nohu zas jak bambuli.. :( A aby toho nebylo malo, tak jsem mu po objevu, ze ma prazdnou misku na vodu, dala ceratvou, kterou vyzahl skoro na posezeni, takze chodi a ublinkava vodu.. Samozrejme je teda bez vody, ale to by nebyl Hachi, aby to nevymyslel, takze se sel obslouzit do zachodove misy.. 

Jist samozrejme odmita, protoze je mu blbe, tak jsem do nej natlacila alespon nejake zerve (mazala jsem mu ho lzickou na cumak, takze ho olizal. Plus si vzal platek goudy. Snad mu bude brzy lepe.. 

Myslim, ze tech narkoz mohl mit uz tak 15. Delaly se ruzne RTG, CT atd. A je mu uz pet. Strasne to leti. 

A mockrat dekujeme za podporu a prani ❤️ 

P.S. Konecne si lehnul! Konecne si treba budu moci na chvilku zdrimnout :D

Obrázek

Já bych mu ubrala prostor(ohrádka). Aspoň na noc…určitě léky na bolest, oni jsou i na zánět, otok, teplotu a.t.d. + bych podpořila hojení…Curenzym Alavis.

Verun
Verun 05.06.2024, 21:35:14 xxx.xxx.220.12
Horsana:

Dr. Joe Bertone pri tomto probléme u valachov radil zaradiť do stáda dominantnú kobylu, takú tú sviňu, čo každého bude prudiť a prudiť, mrchu, hnusobu.

Má takú teóriu, že kastráti nejak nevedia, čo sú a kto sú, ako genderovo, úplne som to nepochopila, no tá dominantná kobyla celkom pomohla, z toho čo nám prezentoval.

Inak ako som vzala svoju starú Flóru z ustajnenia, zistila som, že si tiež prestala ľahať- toto je často problém kobýl-šéfok stáda, sú stále v strehu. Ale našťastie nepadá a nerozbíja si nohy a nevybíja o žľab zuby, ako sa často deje.

jj, hned jsem si pomyslela, hlídá a nemá střídače, někoho, kdo to vezme za toho koně …

Verun
Verun 05.06.2024, 21:32:44 xxx.xxx.220.12

OT: na tý první fotce vypadá, jako by sežrak babičku a Karkulku…😂

Jinak opravdu pes za všechny prachy, jako naše buli a ty její haxny .

Verun
Verun 01.06.2024, 09:05:48 xxx.xxx.220.12
jara.t:

Dnes jsem také jednoho našel. UH

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

já bych pak měla problém toho brouka vrátit😇😂

….jednou jsem měla v ruce samičku, a manžel to musel zařídit za mě, dát brouka na místo a odvést mě ….ručičky mě svědily. 

Verun
Verun 31.05.2024, 18:37:01 xxx.xxx.220.12
Bodlinka:

Blít můžou.

nedělají to vůbec často, takže se psem, který naopak blije každou chvíli, se to nedá srovnávat, ale kdo tvrdí že ne nikdy asi neviděl na vlastní oči stádo koz, co ožralo rododendron.

kdybych na vlastní oči viděla jak mi stádo koz žere roďáky,nikdo už by ty kozy nenašel, natoš je viděl blít😂

Verun
Verun 31.05.2024, 18:25:11 xxx.xxx.220.12
Jíťa:

Dobrý den, tohoto brouka jsem potkala na pivoňce. Nevíte o co se jedná?Má to po těle chloupky, končetiny připomínají ho chrobáka, ale jsou jemnější. Krovky, pokud jsou to vůbec jsou drobné a a sametové. Děkuji

Obrázek

vyfoťe to přímo příště do google Lens- aplikace na  mobilu(buď přes google a nebo rovnou…taková jako by televizka s tečkou uptostřed,  objeví se černé pole opět s televizkou, ťupnete na to a zkoumaný přednět tím vyfotíte,vygeneruje to nějaké možnosti,  umí to i přeložit text, když to dole změníte. máme přece chytré mobily, né? 😄

Verun
Verun 31.05.2024, 18:18:56 xxx.xxx.220.12

Pro lékařské účely se používá Bzučivka..červy čistí rány. Jsou i jedlý? a není to jedno, prostě nějaká hovnolezka…

Verun
Verun 30.05.2024, 22:50:47 xxx.xxx.220.12
Dafi:

jo,já se taky bavím hledáním..v práci stravekoku jsem hledala i v odpadkáči…a před tím vestu-že furt hledám mobil,klíče,v práci nůž,to by člo,a že pořád hledám stravenkovku +čipovku by šlo taky…ale ztratit  při převlíkání vestu????

…naše holka jednou ztratila po cestě ze školy čepici, doma si vzala jinou a šla tu první hledat a ztratila i tu druhou… ne že by jí to odnesli mimozemšťani, ona byla ten mimozemšťan a teď je to i vnučka😂, jen nevím, kdo z nás s manželem je tím mimozemšťanem říznutej. 

Verun
Verun 30.05.2024, 22:45:27 xxx.xxx.220.12
Aluška:

Tak za mě vede moje známá, když mi vyprávěla, že jí telefonovala kamarádka a chtěla jí nadiktovat číslo na někoho a ta moje známá lítala po kancelářích a hledala telefon, aby si do něj rovnou to číslo napsala. Telefon měla na uchu a mluvila do něj s tou svojí kámoškou……  😀

To jsem zažila nedávno,  ta hrůza, když telefon nemůžete najít…vede asi,  když jsem na budík v mobilu řekla haló a snažila se přijmout hovor….nebo různá kuchařská fópá, už mám na to fígl, když dotyčná “vařečka”   není v šuplíku, zavřu ho, za chvilku zase otevřu a ona tam je, vuala. horší je, když ruce jsou rychlejší než mozek, pomyslím, že budu smažit na dvou pánvích a než jí vyndám a dám na sporák,  leju olej na druhou plotýnku. …