užovka v říjnu 2005
Příspěvky uživatele
Verun
Fikovnice:Jinak psala jsem asi jinde: Bylo mi asi 13 let (+-) a byla jsem s rodiči na D na půjčené chatě v Podbanském. Dřepěla jsem v borůvčí a pojídala borůvky. A v tom podřepu se mi MEZI NOHAMA (!!!) proplazila učebnicová zmije (šedá s černou klikaticí), a naštěstí mě varovala fakt hodně hlasitým syčením. I tak to byl šok.
OT- zážitky s hadama? :vidím v lese řetěz z kola, si říkám co tu dělá řetěz z kola? až se ten řetěz uprostřed zvednul a zesyčel mě…se zmijí se potkávám na Šumavě běžně, živýma i placatýma…i s tou černou. Užovku jsem nesla ukázat dětem, vložila jsem si jí do košíku s houbama a ona mi za odměnu ty houby zasmradila…
Na rybnících máme pěkné exempláře užovek obojkových, velkých, jako vycházková hůl…nebožka erdelka jednu užovku i neohroženě ulovila…
lesnizinka:Tak dneska se mi podařilo, teda trochu podařilo vyfotit tu bodavou mrchu černou. Je na tom okraji boty na nártu, jestli tam teda něco uvidíte, nechtěla jsem ji vyplašit. Poznáte co je to?
tohle, kulatá prdelka , kloší nožičky…, kloš nejde jen tak rozmáznout, v psí srsti nebo ve vlasech je rychlej jako blesk…zítra snad pojedu do lesa a možná si nějakého za uchem dovezu, tak ho blejsknu, vybírám je z hlavy po cestě domu, jak lezou lechtaj.
Pudr
hmn:“hojila jste na volno nebo pod krytím? dvě rozdílné věci. jestli bude strup nebo živá spodina s tendencí proliferovat.”
kocour měl totéž, naštěstí mu vetka nekrotizovanou tkáň odstranila hned (ona se ta kůže v podstatě rozpadla), kolco v průměru cca 6 cm, hojení bez krytí (nedalo by se realizovat), oplachy betadinou + hemagel (asi) a žádný strup se nekonal
za 14 dní už byla rána zacelená a skončilo mu domácí vězení
a dnes už není vůbec poznat, že něco bylojako jsem přítelem "přirozených" řešení, ale když vidím fotky Hachiho (ne, mi se to nelíbí), tak musím být vetce za její postup vděčná
Určitě , každý má nějaký příběh se šťastnám koncem…je mnoho proměnných v hojení ran, u vás třeba to odstranění nekrozy v začátku ?.. je třeba udržet “živé” okraje a čistou spodinu rány. , u Hatchiho to několik dní kysalo…
Tady se asi udělá tuhá keloidní jizva, pes může časem i kulhat (píšu, může ). Necháme se překvapit. 😉
balu:Mně to připadá jako kloš jelení. Létá, a když přistane na vhodném hostiteli, tak odhodí křídla a pohybuje se už jenom lezením. Je velmi rychlý a špatně se na psovi chytá.
přesně, kulatá prdelka a baculaté kloší nožičky….
L.S.:Zahojí. Akorát to bude trvat dlouho.
Měla jsem na valachovi taky “díru jako do p*dele”, a zahojilo se. ❤️
hojila jste na volno nebo pod krytím? dvě rozdílné věci. jestli bude strup nebo živá spodina s tendencí proliferovat.
PS: podle obtisku na ráně pod krytím…
kloš? ten nejde jen tak rozmáznout, ale nevypadá jak popisujete, spíš jako klíšťátko…pes to mívá z louky nebo z lesa, lezou ve vlasech občas i mě…
večer jsou to ty muchničky, převážně, nebo tak tomu říkáme…když to ťafne do kotníku, dokáže to tak bolet, že nedošlápnete na nohu a otečeto …
Jeden krasavec …Tesařík čtveropásý?
To nebolí, jen střihat tu kůži je divný vydává to trochu divný zvuk….prostě střiháte maso…
Já osobně bych vyměnila tu Betadinu i tu Rivanolovou mast za oplachový roztok(ne fízák, spíš typu Prontosan) ona to ta betka moc nehojí a dělají se ty “podemletý okraje” který k hojení taky nepřispějí. stejně skončíte na krytí, koukněte se na net , jak se ovazuje zadní noha(částečně přes záda) to nemůže při troše dobré vůle, psa omezit alespoň na vodítku, spadnout. (dolu to nesjede a nahoře to drží smyčka přes záda) a zafixovat samolepicím obvazem. nechat dva dny se savým krytím a nějakým gelem na ráně…já bych obvazovala, až by se ze mě kouřilo…to by mě ba.
Ta možná zmije ho nemusela ťafnout zrovna u té kočky v poli , ale i jinde….
A jestli to byla zmije, tak tím chlazením se udělala ta “omrzlina, nekroza, prostě ischemické místo" . Viz můj dotaz v hadech.
Psa bych oholila a třeba i celého, aby to bylo “souměrné”, když už nechcete oholit alespoň celej zadek(od pasu obě nohy a ocas, na toho lvíčka třeba) . a opravdu hojila pod obvazem. …víc už se dodat nedá, svoje jsem si k tomu už napsala výše.
Jako u všeho, norma na špekáčky, vysočinu a gothajský salám- tu chuť na housce s máslem si pamatuju dodnes a už nikdy se neopakovala....
pamatuju pivo za 1,70kč, ale z toho jsem ještě neměla rozum… z piva za 2,50 už jo😉
slepice jsou dobré na “výrobu” kosťáků, pokud chodíte na ryby, lodna s pilinama , nad to na síto drůbež….ale musíte mít na to samostatný objekt, ve sklepě se to dělat nedá.
Anonymní:Já se nepoto, ty seš naježená ješita.
Droby v pytlíku nikdo nezakázal. Hlavní důvod proc nejsou v kuřeti jsou prachy. Lepší je prodat je zvlášť. Stejný je to s prodejem jednotlivých částí. Druhý důvod je, že zhruba třetina drobů se vyhodí jako nepoživatelné. Hlavně žaludky a játra…
Ale houby, se vstupen do EU se změnila norma a kuře s krkem a droby , jako opracovaný masný výrobek -norma určovala co musí mít, zanikla, taktéž ta vložka s droby…
Ph:Vsimli jste si, ze na tom jidelaku neni jedine jidlo z kurete?
v 80sátjách bylo kuře sváteční jídlo a ještě se kupovalo mražené.
A slovy klasika,mami vážně bude zase rajská? …. co vidíš…kuře…tak vidíš.
Bodlinka:a co teprve celá zahrabaná slepice? to si tam žije vlastním životem a po vykopání má krásnou krémovou konzistenci připomínající tvaroh.
akorát to nevoní jako tvaroh.
přece nebude psisko slepici škubat, když to může opadat samo, s bonusem vůně
JanaJanaJanaJana:To je něco achaloidního ne? Ty jsou vždycky takový podivný, než dorostou 😀 pak to ale stojí za to.
Oko! appa oko
můj skorojezevčík si zahrabával piškoty na koberci, důkladně udělal jako jamku, vložil piškot a čumákem jako ze všech stran zahrabal…dost komický 🙃
No ty kráso, nevím nevím, jestli by matka pluku neměla inzerát v rubrice daruju. Ta juka byla jistě letitá, já bych hodně úpěla. Jdu hledat fotky
Fikovnice:https://www.tribune.cz/archiv/ustknutym-nepomuze-sani-z-rany-ani-chlazeni/
😉
Ledování rány nebo ponoření postižené končetiny do ledově studené vody s cílem zpomalit šíření toxinu je další často používanou metodou lokálního ošetření místa vstupu hadího jedu. Avšak tato strategie jen vede k transferu některých komponent toxinu hlouběji do tkání a zhoršuje ischémii. „Tato technika někdy vede dokonce až k vzniku omrzlin,“ varoval Auerbach.
Jo, tak jsem si to představovala, to mi k vysvětlení stačí.