Aktuálně: 3 522 inzerátů217 002 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 29.06.2024, 00:08:18 xxx.xxx.220.12
PumaCZ:

Tak tohle snad ani nebudu komentovat. Ocividne mate nejaky kompex, ktery si zde snazite lecit, jinak si to neumim vysvetlit. 

Ano, strasne rada lecim sveho psa, proto jsem za jeho pet let zivota za vsechna jeho leceni uz utratila nekolik desitek tisic euro. Jen tak, pro radost 👍🏻  Co bych jinak s temi penezi taky delala, ze.. 

Já vím 😉… za to můžou ti druzí, oni mají komplex ,  ale  já to dělám dobře, psovi i mě to takto vyhovuje, protože lépe to udělat nejde.🙏

Verun
Verun 28.06.2024, 23:51:49 xxx.xxx.220.12
Plaka:

Verun, brzdila bych trochu, ne? Jsem si všimla, že umíte být dost slušně útočná a necitlivá, neempatická. Jasně, pumu těší a baví dloubat psovi do rány, zatímco ji její vet chválí, nic lepšího na práci oba nemají.  Ne, twe, panička je natvrdlá a pes chudák, to jsou stejný hlody jak kdysi na mě na Librele, když jsem nechala uspat psa. Totál mimozní projevy občas máte, svůj mnohdy dobrý obsah sdělení zabijete tím tónem a stylem napsání. 

Pumo, jsem laika, ale ta rána opravdu nevypadá dobře. Lítáte za tím jedním vetem, který s podobnou ránou asi nemá zkušenosti, když z toho chce mít článek. Já jsem u všech zdravotních psích peripetií měla a mám názor, že víc hlav víc ví. A to samé jsou vetové na té mé klinice. Kdyby se tohle vlastně po 3 týdnech nehojilo, konzultovali by, poslali by mě jinam. Zkuste to taky, ne jen na diskuzi, ale poslat snímky a vše možné do ČR k vetům, které znáte a kterým důvěřujete. 

Každopádně díky za reporty, člověk jen čučí a učí se. Přijde mi jen smutný, že vy děláte první poslední a pak si tady někdo utrhne hubu na paničku. Tohle by měl řešit vet jiným přístupem, jemu se ta rána líbí pořád, i když tu vetky internetové psaly něco jinýho… No nic, palce a packy držím dál!

A co máte takové majitelce napsat? když ona sama není ke svému psu empatická? chtěla by ona mít takový “koláč ”a nechat si v něm denně několikrát vrtat? ono někoho sepsout je  mnohdy více konstruktivní, než dokolečka opakovat není to dobré, nehojí se to, nechcete raději navštívit jiného veta? … pes je smolař, že se dostal, kam se dostal.

Puma si popláče a možná to začne konečně pořádně řešit. 

PS: a kdyby dělala první poslední, tak by se pes už hojil, jen patlá pátý přes devátý…

Verun
Verun 28.06.2024, 23:35:06 xxx.xxx.220.12

nebožka měla zuby výstavní až do konce, bulina bude muset na čištění v narkoze až se zhojí po TPLO…dávám Kelpu, čistila jsem enzym . pastou a silikon. kartáčkem na prst, teď stříkám od Topvetu Stomaclean, stále to není ono, tak bude muset na ten ultrazvuk a pak asi ještě Stomorgyl.

Verun
Verun 28.06.2024, 23:12:53 xxx.xxx.220.12
Bodlinka:

mně se to nelíbí. je tam hypergranulace a okraje rány nemají žádnou viditelnou tendenci ke kontrakci. pokud se tohle bude hojit jen epitelizací tak bych se bála a) že to bude trvat věčnost b) na konci bude tuhá jizva, která bude bránit pohybu v té končetině, nebo bude docházet k otevírání nebo se to prostě vůbec nedohojí

a mám z toho prostě pocit, že by tam šel určitě natáhnout nějaký flap z břicha a hojit to pak jako šitou ránu.

😂 jo tak vám dá puma hlas(o hlas nejde) … ale že jsem jí to psala už o několik stránek jinde …ona je fakt natvrdlá a  pes chudák …občas mám pocit, že opravdu někteří majitelé jsou pro své psy nebezpeční, od výchovy počínaje po ošetření konče(a to myslím třeba jen nakapání do uší nebo prohlídnout tlamu) 

Verun
Verun 28.06.2024, 21:36:22 xxx.xxx.220.12

A pokud je kobyla nespolupracující (ono lépe vždy raději) na to sono přispat, aby nedošlo k poranění klisny (protržené střevo) což je většinou fatální..

Verun
Verun 28.06.2024, 21:30:25 xxx.xxx.220.12

je to marný, je to marný, je to marný….stejně skončíte na ořezání, já už snad mám pocit, že ráda a hlavně dlouho svého psa pořád léčíte…

Verun
Verun 27.06.2024, 21:41:09 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

včera 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

tak na tohle bych ten obvaz ještě dala, vykvětákuje vám to, není to čistá rána. 

PS: co ty lyže?😲

Verun
Verun 26.06.2024, 08:55:54 xxx.xxx.220.12
Leithian:

Já sem asi slepá ale pokrok vidim minimální. To co vy řešíte takovou dobu měla Aluska u Idorka v podstatě “za den”. A řeknu něco a klidně se uražte. Vet zvolil postup sice nejpřirozenější ale tím to hasne. Ten postup je prostě nejpomalejší a pro něj nejpohodlnější a de facto i pro vás. Jen napatláte. To co už mohlo bejt dávno zhojený se teprve začíná uzdravovat. Tohle je holej fakt. A to se modlete ať se do toho nějak blbě nerejpne a budete na začátku. Kdybyste se rafla, mohlo bejt hotovo. Idorek je zářnej příklad že když se chce tak to jde. 

Pohodlné to není ani pro Pumu ani pro psa, protože musí ránu furt čistit, kdyby zavázala, má to na dva dny v klidu-bez toho  každý den ránu  3 x   “masírovat” čištěním , jen ohlídat psa, myslím že to by se dalo zařídit. Převazovat může i doma bez veta. Jen zvolit vhodné vlhké a absorpční krytí.(nesmí se to přilepit)pak bude ošetření bez stresu pro všechny zůčastněné.

Teď tam naroste květák.

Verun
Verun 25.06.2024, 22:54:18 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Prosímvás, jakou to má trvanlivost ten enteromulgat? Mě od toho pořád odrazuje, že ho použiju jednou do roka… Má expiraci třeba po dvou letech nebo tak? A je to nějak rizikové po proběhnutí lhůty, nevíte?

kouknu ve stáji zítra… zkrmit se to dá po těch mini dávkách kdyby se blížila expirace, jsou to olejíčky…

Verun
Verun 25.06.2024, 22:26:14 xxx.xxx.220.12
Bodlinka:

jinak teda našla jsem mega staré fotky, ale pro ilustraci asi dobrý 😀 bohužel nemám úplně ten původní stav, no ale představte si třeba jerky, prostě takovou tu suchou tvrdou nekrózu. první foto je týden po ořezání té podrážky, další foto týden poté. to už bylo ready, ale čekalo se až se mvdr. hnízdo vrátí z kongresu, takže další foto je po měsíci šest dní po. poslední týden před zákrokem už ošetřování spočívalo v omezení granulace. no a pak nějak po a finální vzhled.

ale tohle samozřejmě bydlelo pod obvazem s různým krytím a příslušenstvím podle potřeby.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

micince “přišla hnáta do žentouru ” nebo co se jí stalo…pes, auto? 

Verun
Verun 25.06.2024, 22:16:32 xxx.xxx.220.12
Saga:

Holky, díky za rozšíření obzorů. Já už se aktuálně pohybuji jen mezi cobaři, jsem úplně mimo tenhle sportovní svět, tak proto. U cobů už vím, co za určitou cenu čekat, znám neduhy, klady i zápory plemene…Kobylu jsem kupovala 2022 a myslím, že to byla ještě doba, kdy ceny byly, řekněme, přiměřené? Tohle už mi prostě připadá moc. A co mě tedy upřímně zarazilo, je hodnocení prodávající, všimla jsem si toho až teď. To by mě jako potencionální kupující asi nenechalo chladnou. I když…každá “věc”má svého kupce!

Viz: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?idmail=7721328&idphone=5588381&jmeno=AnnaMickova

já si to myslela, že je to anna  milton , podle fotky v inzerátu, dřív jsem se občas koukala na jejich vtipná videa a Mikou a vlogy od koní …na hodnocení prodávajících taky málokdy  koukám, asi bych měla🙂 …no tak to si už s prodejem asi neškrtne, nebo v cizině ho prodá…chudáka. A teď komu věřte nevěřte. 

Verun
Verun 24.06.2024, 22:13:18 xxx.xxx.220.12

jj, to je ono 😉, mám pro jistotu vždy dvě , hodí se i pro koňokamarády, kdyby náhodou i oni naléhavě potřebovali …

Verun
Verun 24.06.2024, 21:25:13 xxx.xxx.220.12
L.S.:

Adélko, to ti určitě řekne vet, ale jakmile by ty okraje začaly moc zbytňovat, budete to muset začít ořezávat. Grandovi to taky ořezávali, mě to připadalo jako strašná řezničina a nechápala jsem, proč znova řežou do už zhojeného, ale bylo mi vysvětleno, že když ten okraj zbytní moc, tak už se přes to nepřetáhne ta kůže a nezaroste to.  Říkali tomu “debríding” a krvácelo to pokaždé jako prase 😥 ale prý se to udělat muselo. Ale je fakt, že se krásně zhojil, jen prostě to bylo něco na moje nervy. 

to je ta hypergranulace, odstranění je ostrý debridement

Verun
Verun 24.06.2024, 15:23:01 xxx.xxx.220.12
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 24.06.2024, 12:01:12

https://www.veyx.cz/entero-mulgat-100-ml/

Mám vždy ve stáji po ruce toto, pokud kobyla zkřivý chlup, už to má v sobě….celé!(velký kůň, poradil mi to vet) 

vážně: kobyla má tak jednou za rok  náběh na koliku, nežere, nic v ní nebublá-atonie střev, je marná…polehává. Než přijede vet, dostane enteromulgat, zadekuju-odpocka a jdem se procházet, přijede vet.  Naposledy se vet ani volat nemusel, rozchodila to. 

Je to i preventivně, tak pro váš klid…

Verun
Verun 24.06.2024, 15:07:38 xxx.xxx.220.12
Saga:

Přemýšlím, co je na tomhle koníkovi tak výjimečného, že má takovou cenovku? Ať koukám jak koukám, nějak nic nevidím…

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/187278915/prodam-sestileteho-skokoveho-valacha.php

Má všechno na jedničku, nemusíte se s ním už o něco pořád “prát” a jen jezdíte a rozvíjíte talent.  je mladý, perspektivní, možná bez čipů, zkostnatělých chrupavek, chiro problémů a to je taky plus…….koupíte  si koně “převozníka” , co už má něco vychozenýho- staršího , taky za ranec ! čtvrt mega není vyjímka, ale pravděpodobně bude mít nějaký neduh, který ho může po jedné odchozené závodní sezoně odstavit nadobro. 

Jak já jsem ráda, že jsem si kobylu koupila už kdysi, teď bych si neškrtla. 

Verun
Verun 21.06.2024, 13:36:16 xxx.xxx.220.12

On i ten Alaptid nemusí být spásný, pokud je tam nějaká sekrece rány tak mast (obecně) zvyšuje bakteriální kontaminaci . Tak kdyby se to zhoršilo, budete vědět proč. Takováhle rána(jako velikostí ne konkrétně tahle, ale i tahle😉)   potřebuje “mikroklima, pod obvazem ” jak dá pes nohy na sebe jsou  na ráně  chlupy z druhé nohy, to narušuje granulaci a  epitelizaci…. furt se o to něco otírá, nedej bože aby to lízal…

Ono se to zahojí, zvířátkům v lese se to taky zahojí …

Verun
Verun 21.06.2024, 08:00:28 xxx.xxx.220.12
Plaka:

Pořád potichoučku držím palce a nemíchám se do diskuze, co by se mělo a nemělo. Jen mě napadlo, jak už psala Aluška a i vedle u koní  se o tom dámy baví, co ten manukový med na lepší hojení? 

Ale to by musela obvázat, a to její vet nechce….