PumaCZ: O svem vetovi a jim zvolenem postupu jsem nepochybovala. Resp. ne do doby, dokud mi zdejsi osazenstvo nezacalo vymlouvat diru do hlavy, jak je vse spatne. Tak to vite, ze clovek pak dostane strach a ma obavu, aby neco nepodcenil.
Ale jak se ukazalo, nic z toho, co tu bylo receno, se nestalo. Viz prispevek Doron.
A to, ze se rana otevre, jsem rikala sama. I vet to videl. To nebylo nic noveho nebo prekvapiveho. Jenze vet s ohledem na psa zvolil konzervativni postup, z cehoz se tu mohli vsichni zblaznit. Pritom psa na rozdil od zdejsich lidi zna od malinka, zna jeho kompletni anamnezu a jako jediny ranu videl na zivo. Navic vi, ze nejsem nezkusena, co se osetrovani a zdravotnich znalosti tyce (sveril mi psa domu i na kapacky, kdyz mu slo o zivot).
A to, ze ranu nechal bez kryti, take nevidim jako chybu, kdyz jame mu ji x-krat denne omyvali desinfekci a trikrat denne mazali antiseptickou masti prave kvuli hlidani nekroticke tkane, aby nezpusobila vice potizi nez uzitku. Coz je mimochodem (mysleno ponechani nekroricke tkane, aby se sama odloucila) v nekterych pripadech normalni postup. Rozhodne lepsi nez cerstva otevrena rana, kterou nelze sterilne kryt.
Jenze nikdo z tech nejhlasitejsich je ochotny uznat, ze oni se mylili a vet mel v tomhle pravdu. I pres veskere argumenty a dukazy. A to je na tom fakt smutne.
A to, ze me tu jista osoba obvinila z tyrani psa, z toho, ze jsem mu nebezpecna a ze je chudak, ze skoncil u me, ani komentovat nebudu. Takova osoba ma ocividne velmi smutny a nudny zivot, kdyz ma potrebu se takto projevovat na anonymni diskuzi.
Nehlede na to, ze (nejen) obe mistni veterinarky tu celou dobu tvrdi, jak se rana vubec nehoji, coz bylo opet uspesne vyvraceno.
Bojíte se můj nick vyslovit?😉 ještě z vašich příspěvků na ifauně, co se vašemu psovi zase stalo, jsem si říkala, že to nebude dobrý… prostě někdo, i když se snaží, není obdařen. a to není urážka, tak to je, já bych toho taky chtěla, ale má to taky svoje limity…a opravdu nějaké fráze o smutném a nudném životě mě nijak osobně neurazí.
Sama píšete, že vet to nechal čistě na přírodě-konzervativní postup(s ohledem na psa a možná i na sebe)psala jsem , že i zvířátkům v lese se to jednou zahojí, to jsou ty argumenty a důkazy. Vždycky se dostaneme do stejného bodu, takový kinoautomat. Jedna cesta je konzervativní, druhá je o moderním přístupu k hojení. Tohle odhaduju možná na ještě dva měsíce ne li do Vánoc(Bůh mě chraň, jestli se to nevyplní😂)
Doron, zbytnělé okraje jsou furt(takový val) , měly by být spíš rozplazené.pozvolné do rány.., květák je, že se rána začne vyplňovat tou gnanulací až nad okraj, děje se to, když je dlouho “živá, bez jemné komprese krytím” …kdo si počká, ten se dočká.