Buggyra:Ono když rodinným nekoňákům naservírujete, že by nedejbože hrozil prodej, tak rodinní nekoňáci určitě neřeknou “ježiš, tak to my ti začneme víc pomáhat”, ale právě naopak “tak je prodej, však se u nich marně honíš, stojí to jen peníze a tebe energii, víš, co bychom ušetřili, jak by sis odpočala…” a tak dále.
Možná bych to raději podala tak, že koně jsou jediná radost v životě a že už nemládnu a je třeba, aby se zapojili hlavně mladší členové domácnosti, i kdyby právě jen v domácnosti. No a v práci by to chtělo také umět říct “ne”. I v práci musejí počítat s tím, že zaměstnanec nemládne a že nebude podávat imrvére stoprocentní výkon. Kdyby vám onemocněl člen rodiny, tak taky v práci nebudete na značkách. Takže zkuste popřemýšlet, od koho jste převzala jaké úkoly, a komu by se co dalo vrátit a nebo nadřízeným vysvětlit, že i když to před rokem zrušené pracovní místo oni nepotřebují mít obsazené, vy na převedené úkoly nestačíte.
(takhle to mám v práci já, ze 4 kancelářských pozic udělali 2 a my bychom tu třetí fakt potřebovali, ale jestli mi ještě přistane na hlavě další objem práce, tak pak začnu řvát, ať koukají to třetí místo obsadit - byrokracie, výkazů, statistik a tabulek je čím dál víc, děláme čím dál složitější zakázky, abychom udrželi ceny, a lidí nepřibývá, takže tady bude muset nastat nějaký posun)
😲To by rodina koňáka snad měla chápat, že kůň je pro jeho další život potřebný, nutný, bez koně to nejde a když by se mělo něco takového stát, je to opravdu už volání o pomoc a zkusit se zamyslet, zda by se situace nedala vyřešit jinak…. manžel mi koně taky sem tam vyčte, ale to je taky pro jeho dobrou psychickou pohodu nutné, já vím že to nemyslí doslova a on to taky tak pak uvede na pravou míru, všichni se musíme nějak uvolnit, ale neodpustí si to😘 Dcera je říčná, když jí řeknu, dneska nehlídám, mám volno jdu jezdit…až pak. Jak si budu trávit volný čas rozvrhnu na můj relax(řadím do toho i práci na zahrádce a okolo rybníků-většinou s manželem společné hoby, koně, psa, houby, kámoše- na co mám zrovna čas a náladu ) domácí “holčičí” práce a sem tam svůj volný řas věnuju celý někomu jinému. Ale já jsem na prvním místě…zaměstnavatel docela dbá na naše blaho a máme 2x ročně supervize, různá povinná školení i se zaměřením na to, jak nevyhořet.
Tak a teď beru psa, jedu ořezat levanduli, tymián, vypleju skalku, budu se jen tak plácat, pohraju si se psem ve vodě a ve dvě mám zamluvenou halu na ježdění ….