Aktuálně: 3 523 inzerátů216 926 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 23.08.2024, 08:52:28 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Tyjo, to jsou jelita.

to na tom boku mě tak neirituje-jako to dole na hrudníku, měla jedno jelito  i v sedlové krajině z druhé strany a právě než to oplasklo byla docela doba…ale to se jezdit dalo, já to dneska zkusím, kam to půjde do podbřišníku a jestli to nebude dřít…kdyby zase nebylo to horko, dla bych i beránka , vím že by měl dobře větrat, ale nějak mě to v tom vedru nepřesvědčuje….kožich a 30 °C 😏  

Verun
Verun 22.08.2024, 22:18:26 xxx.xxx.220.12

jj mít u někoho nebo někde klíč je základ…já jednou ťapala skoro o půlnoci se psem 1,5 km  k holce žebrat o klíč, protože manžel zrovna usnul a neslyšel zvonek..to s ním mluvíte, že jdete ještě vyvenčit a už se domu nedostanete(klíče jsem si zrovna na potvoru zapomněla) a jak jsem byla oblečená neoblečená a jaká mi byla zima, a jak pes nechápal, co je to za vejlet, a že jsem se málem nedotloukla ani na holku, ta si přetáhla peřinu přes hlavu-bydlí v přízemí a já na ní tloukla na okno…asi myslela, že jí otravuje kocour…… aspoň mi půjčila ponožky a boty a bundu…už byl hluboký podzim. no šla jsem  v pyžamu a kroxech, takový domácí komplítek…

po druhé se mi to stalo, když mladší holka měla na uších sluchátka a já opět stepovala okolo baráku…bez klíčů…ani jí nebylo divný , že jsem na rychlém večerním vyčurání se psem skoro hodinu…

Verun
Verun 22.08.2024, 21:56:42 xxx.xxx.220.12

natíráte na celého koně nebo jen na mezinoží…rukou můžu asi taky ne? 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 22.08.2024, 16:24:37 xxx.xxx.220.12
efe:

No tak to já to dno vídám dost často, ale je pravda, že zrovna tohle je (bohužel) kůň jednoho pána. Ode mě si nechá líbit spoustu věcí (a od dětí ještě víc), ale od jiných lidí vůbec, některý nenechá ani přiblížit na dva metry…

S očima taky nemáme problém, ale očkování, pichlinky obecně(byla jako hříbě s mamkou na veterině, poranila si nožku)   je  boj se saní, takže pro všechny zúčastněné je fajfka první volba a je to do minuty hotové…ale pořád si říkám, že to nacvičíme…když koukám na holky ve stáji, jak si píchají kde co 🤫a i do žíly, a koně drží, když mu tam rejdí jehlou, jsem v němém úžasu, moje kobyla by položila život.

Verun
Verun 22.08.2024, 15:48:06 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

Můj kůň měl tyhle rozlitý štípance taky, dokud jsem nezačala používat SPUTOP SPOT ON. Mouchy na ní sice lezou dál, ale tyhle humusárny se jí už nedějou a je ze všech koní nejmíň sežraní. Používám jen tohle plus na místa bez srsti kokosák s tea tree olejem, ale je třeba nepřehnat koncentraci.

Kokosák mám , tee trea mám, sice od Justu, ale pár kapek obětuju…udělám mini množstvíčko, na cca dvě natření…abych viděla, že mi po tom neoteče…

Takže předpokládám, roztopím kokosák…a nakapu, nechám zatuhnout.

dám dvě lžíce, kolik tak cca těch kapek tee trea? celé je to 10ml. 🤔

když ten spot on se nedá s ničím kombinovat- píšou v příbaláku…

Verun
Verun 22.08.2024, 15:35:11 xxx.xxx.220.12
Zrzavci:

Omlouvám se, že  vám čokl leze ke koním, ale chtěla bych se zeptat,  jestli ty  štípané nevypadají nějak takhle, jako to co má náš rezatec zničehonic u šňupáku? Že abych neotravovala věta zbytečně.  díky 

Obrázek Obrázek

Nevypařil si psík spíš hotspot, nemá náhodou frňák opřený o nohu, když odpočívá? a nafuněl si tam vlhkost…i na to je ta Betadina roztok. 

Verun
Verun 22.08.2024, 15:30:14 xxx.xxx.220.12
bassrock:

Jíl aby držel na vemínku - no nevím, máme ho tu požehnaně, opravdu blbě se to z koní dostává, ale na intimních partiích nikdá není taková vrstva, aby to minikurvy odradilo. Ona to musí být opravdu krusta a jak si to mezi nožkama šuchocou, tak se to odrolí a nějaký prach a špína opravdu zábrana není.

Kokosák je fakt, pokud nemáte alergika jako je Madam - po aplikaci byla opuchlá více než po kousancích, pouze na místech namazání - takže ten jsem musela vyřadit.  Stejně tak i olejové tonikum od TopVetu a další různé preparáty - no po 7 letech už mám ustálenou kosmetiku. A samozřejmě, že má Madam o hodně větší necesér než já 😀 o finanční stránce ani nemluvím 😀

Právě, kobyla mi po kontaktních “olejíčcích, vazelínách,” mazaných na vemínko + pupek a kýty zevnitř oteče.má tam pak  jelito, takže tam šplíchám jen repelenty, max.si to dám na ruku a projedu to tam…

Verun
Verun 22.08.2024, 13:54:00 xxx.xxx.220.12
orionka-2:

Co dál vám napíšu. Když ten byt vytopíte tak, že voda bude crčet z něj, ne z vašeho, tak přijedou hasiči a za asistence policie do toho bytu vniknou vodu zastavit, aby nemusela být zastavená pro celý dům.

Kdysi když jsme nebyli na víkend doma, půjčil manžel byt kamarádovi na “radovánky”, ti se tak u nás radovali, až něco vyrobili v koupelně, jestli přívod vody do pračky…už nevím… prostě my přijeli domu, po otevření bytu na nás dýchl tropický pavilon…všechno nasáklé  vodou…tu vodu pro naší stoupačku vypli a čekali až přijedem.  (čtyřpatrový paneláček) . tak asi tak. žádné vnikání se nekonalo. 

Verun
Verun 22.08.2024, 08:05:02 xxx.xxx.220.12

jj manžel byl nedávno pobodaný sršni a místa vpichu mu znekrotizovala🤔

výběh sbírám od bobků, občas hledám třásně , ohlávku, třásně i s ohlávkou a ničeho jsem si, krom lísky a oříšků za výběhem, nevšimla…tak si to dneska zopáknu, stejně to asi zplasklý nebude….oříšky už jsou akorát.😉

Verun
Verun 21.08.2024, 19:58:44 xxx.xxx.220.12
efe:

Nebojte, vet to viděl, mažeme Framykoin 😉

Jen OT. vetka vždycky chtěla oči kapat aspoň pár dní a na noc mast. to se ale blbě zařizuje, když chodíte do práce…

Verun
Verun 21.08.2024, 19:54:03 xxx.xxx.220.12

A i když ten štípanec cca po měsíci zmizí, zůstane ten jako by stroupek uprostřed, prostě hrbolek. 😏

Verun
Verun 21.08.2024, 19:48:09 xxx.xxx.220.12
efe:

To si tak jdete jezdit, přivítáte se s kobylou a ona se pak natočí druhou stranou a… šok. Naštěstí je to jen ranka na víčku, oko je ok 🙏

Obrázek Obrázek Obrázek

Taky dobrý, já štípance, viz. nové téma…asi se důkladněji podrbala…oko bych stejně sledovala, nějaký důvod si ho podrbat mít musela, od podráždění hmyzem po zánět spojivek.

Verun
Verun 21.08.2024, 19:42:47 xxx.xxx.220.12

Dneska jsem se nahrnula do stáje, připravila cajky, došla pro kobylu, čistím, čístím a zírám…má tři štípance ten největší je do dlaně právě za lopatkou v cestě podbřišníku… ….🤪 Takže dneska nejezdit. Šla se jen proběhnout do haly.

Ke štípancům, jsou hodně plastické, ohraničené, prostě lepanec jako prase, uprostřed je jakoby stroupek- má to na boku, na krku a za lopatkou, trochu ze spodu,  je fakt mohutný.  když se kobyla opotí nebo je mokrá, je to suché, prostě to má jinou barvu než celej kůň. Kobyla je různě , skoro denně naspejovaná octem, Topvetem, Ultrashildem, pravidelně po práci koupaná a znova řádně nastříkaná- nešetřím… teď je pravda, že jsem byla dva dny pryč, ale než šla v neděli do výběhu, byla v repelentu skoro vykoupaná. Chápu, že se úplně hmyzáků nezbavíme. Síťovku na výběh už  mám, ještě jí ale  neměla, a jela jsem pryč tak jsem to nechala být , používám jen na ježdění,  po ježdění je celá pod ní mokrá … o ochranu ale nejde, chci se zeptat, zda má někdo taky takové  “štípance” a od čeho to může být (představuju si nejméně upíra- snad to neni fakt netopýr, jsou někdy i přes noc venku) nebo je kobyla alergik a reaguje na určitý hmyz. Ten střed jsem jí mázla Betadinou a ještě před tím oblila neředěným octem-mě na štípanec vosou ocet taky dělá dobře.

jen jsem je dneska opomněla  vyfotit-furt za chvilku, za chvilku a ve finále prd, tak zítra

Verun
Verun 21.08.2024, 17:48:07 xxx.xxx.220.12

mě ta mladší dcera jednou říkala: mami, my jsme ale nechtěli “eldeteliela”…děti musely měsíc žít po nábytku, šlápnout na zem bylo o urvání nohy “eldeltelielem”.

Verun
Verun 21.08.2024, 09:45:51 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Jestli půjdou ta Jezdectví nějak zadarmo nebo za pamlsky pro psa, tak dejte vědět 🙂 Třeba by ta stará potěšila máti. My odebíráme pořád, já to nečtu, jen shromažďuji, nechávám si na důchod 🤣

já mám stejně obavu, že je už vyhodil, měli by být v  garáži, pořád je někam stěhuje..🤔a mám ještě Equito, taka časopis…

Verun
Verun 21.08.2024, 09:37:32 xxx.xxx.220.12

Ptala jsem se toho chlápka, jestli se to dá jíst, říkal, že jo…. pokud ho teda chytím ještě položivého…ale 😇, letos nemám povolenku, jen členství, takže už takto jsem byla pytlák, že jsem si rybu chytla a kuchla, nechat si můžete dvě ušlechtilé ryby zapsané do sumáře úlovků, když legálně chytáte- to není jako u Proška-přehradíme jim řeku…, no myslím, že málo kdo to dodržuje, proto často tudy stráž prochází- a starej dědula už to není, pěkní urostlí chlapci, těm neutečete…a já bych si ho s chutí dala, na másle…ale ti červíci to kazili a informace, že se to dá sníst přišla až po zkonfiskování těl úhořů.🙃 

Verun
Verun 21.08.2024, 09:19:26 xxx.xxx.220.12

Mám několik kompletních ročníků Jezdectví(i černobílá) , manžel mě pořád přemlouvá se toho zbavit, že vše je již elektronicky, sedím na tom jako žába na prameni…naposled si je prohlídnu a  asi půjdou, už pravidelně nekupuji, je tam stejně prdlajs …

Verun
Verun 21.08.2024, 09:13:38 xxx.xxx.220.12
Fiona.Praha:

Lidské ho.no je výzva. Kdysi dávno naše první celá bílá se v lidském vytírala od čumáku po špičku ocásku z jedné strany a když jsem zařvala, rychle stihla i tu druhou stranu. To bylo pošušňáníčko dostat ji do vany a pak umýt, když se mi obracely všechny vnitřnosti a draly se z těla ven. Ta nejmladší pesa, skoro bílá, se v nich neválí, ale s ráda si kousne, nebo aspoň lízne. Dřív jsem měla přehled o všech lidských v okolí (pach se drží klidně 3-4 měsíce), dnes už mám přehled o místech, kde všude by lidské být mohlo, takže jsem ve střehu a jen by pesa pomyslela, že by se šla kouknout, už to má zakázané. 

Někde na FB jsem četla, že když pes sežral lidské po nějaké smažce, že se otrávil a skončil na veterině. Naštěstí včas, takže přežil. Už nevím, jestli to byla marjána nebo co, ale že nevím kolik % té látky vyjde z těla ven a psovi stačí trošku.   

JJ, než nám postavili za panelákem Kauf, byla tam venčicí louka a parkoviště, kde občas nocovali kamioňáci- manžel vždycky říkal, to víš sedí celej den v autě a pak to stojí za to…..jednou si to taky užil, a vzal psinu  studenou vodou, prej to tolik nesmdí, jako z teplé. A pravda, ani šamponem to nejde přerazit…

Verun
Verun 21.08.2024, 08:52:11 xxx.xxx.220.12
Chingis:

Mě jednou na fakultě ulít samec strašilky, přeletěl celou halu a přistál nějaký prvačce na rameni. A tam teda ječela ona, strašilák se tvářil, že jeho se to netýká. 

Manžel jel na kole do práce a všiml si, že s ním na rameni jede strašilka(Eurycantha insularis/coriacea), byla prý po směru jízdy , tykadla jen vlála a prej si to užívala…děti s nima taky občas došly do školy v aktovkách….já už je ale nechovám…musela jsem se jich vzdát při rekonstrukci bytu, občas si pořídím nějaký oblíbený druh třeba Extatosomy na koukání….

😊Ale  teď je chová i vnučka- Baculum extradentatum…