viz odkaz Buggyra, ve druhém dílu, krátký hřbet
Příspěvky uživatele
Verun
kometa:Nemáte pravdu.
Hermafrodit je žížala nebo šnek. Stav fyziologický. Intersex je patologický.
Ne, kastraci zaživa jsem nezažila. Ale extrakci zanícené osmičky ano.
A ano, při standardní kastraci jde holt o náklady. Kdyby se každé sele muselo uspat, tak jdou nahoru - cena anestetika a následného analeptika a pan doktor by si nejspíš naúčtoval víc peněz než technik.
Kryptorchidi se v narkóze kastrují běžně, protože vet se musí více či méně hrabat v břiše a varle hledat. Takže se zákrok technicky blíží kastraci samice.
Jo a je možnost i chemické kastrace. V některých chovech ji používají.
Používají se nové trendy: místní znecitlivění, výkrm kanečků do určité hmotnosti, většinou 80kg( lepší efektivita výkrmu, kvalita masa)
Spousta lidí dojíždí za koněm 30km…když to dobře půjde jste tam za 20 minut autem…někdo dojíždí do práce i déle..mě se to ale říká, dělám na směny a mám prostě některé dny v týdnu volno- takže cochcárna, dělám si co chci, no občas mi do toho hodí vidle dcera s hlídáním vnučky, nebo mám celý den službu, ale o koně je ve stáji postaráno(sena kopice, to je hlavní)😉 a kamarádka ze stáje může zařídit zbytek(ta zrovna dojíždí těch 30 km a stojí jí to za to) , tak, jako já zařídím jí, co potřebuje-připravit krmení, když se jí pokazí den a nemůže…
https://www.youtube.com/watch?v=5sTBm9cbFrs&list=PL2yYIVbUk8VEn13JQX7bh9Cp8i-tXVFk9
vedle je play list o sedlání
https://www.kamir.cz/infoportal?tag=5&hn=sedlo
je tam 3 dílný seriál o sedlání…
JanaJanaJanaJana:Efe, přeji úspěšnou rekonvalescenci.
Ženy, jak daleko máte své koně, pokud je nemáte doma?
půl hodiny “po zadu ” na kole( po předu je po hlavní, asi rychlejší ale o hubu)
do deseti minut autem 😇
efe:Mno tak opravdu nic, prostě počkat, až do sroste. Ještě mi kontrolovala, jestli to není z útisku v lokti, rameni nebo krku, ale neni.
Přeřízla jsem si ukazovák a prostředník na posledním článku, 6 stehů , necitlivost špiček prstů a spravilo se to…po operaci žil necitlivost vnitřní strany stehen….spravilo se to.
Tak ten štípanec(otok) na podbřišníku je pryč, zbyla malá boulička v místě kde je stroupek…na boku se trochu rozpliznul a zmenšil na výšku, ale není to tuhé, jak to bylo…dnes jsem namazala hydrokortizonem. a dala ještě na tři dny analergin.
efe:Tohle byly otěže, při pádu… Doteď nemám cit v posledním článku prsteníčku. Asi nějaký oteklý nerv bo co…
nekeke a jak pak to…jinak dobrý? hřbet, končetiny…
kometa:Děkuji za odpověď.
Ale stejně pořád nevím, jestli se jednalo o jedince s plně sestouplými varlaty. Jinak by se to přece udělalo standardním způsobem a v obvyklém věku, ne? A nemuselo by se nic označovat a dokastrovávat. Velí logika.
Buď měli klasicky sestouplá varlata - pak se dá kastrovat už ve třech dnech anebo ne - a pak je to kryptorchid (a musí se uspat). Nic mezi tím.
OT: Ono se to musí stihnout do 7 dnů , ta kastrace bez znecitlivění, + někdy ocásky. a je to stejně hrozné, takové citlivé místo😕
Horsana:Tak ako to vyzerá?
včera se mi to zdálo oplasklejší, dneska měla třetí dávku, ale já jsem celý den v práci, tak uvidím zítra…
efe:Ony ty rukavice nejsou jen na parádu aneb když si myslíte, že tu půltunu udržíte…
jj, já to mívala až na prstech…většinou držím vodítko-lonž jako otěž
jako váš pes nereaguje, když na něj zavoláte a nejste vidět? nebo je to změna hlasu přenosem?
Tak to jsou kapři na tom lépe… i 35-40+ a hlavně nemají ukončený růst. Mám v rybníce takový můj “projekt” , Jarmilu a spol. Je jim asi něco kolem 8 let, jikrnačka má asi už přes 10kg i víc (jednu jsem už musela darovat, oni se nám tam nekontrolovaně množí a manžela to irituje, já tomu říkám bohatství😊- nedopatřením se nám Jarmila přes noc z kádě šplouchla k mlíčňákovi do rybníka, měla být jinde, no teď máme tisíce malých )
Chingis:Jo, odhadem 15, manžel tvrdí, že víc, ale vsadit se nechtěl. A je to zevnějškem holka a má varlata. Roste z ní spíš kluk.
Prostě jste si domu donesla Čupakabru😉 .
dostala10 tablet cetirizinu- Analergin(stejné jako zyrtek) …namazala jsem fenistilem…nějak jí tečou i oči tak tam opth. septonex…no uvidíme zítra…😏
keriton:V téhle chvíli už půjde i o návyk, zlozvyk, pokud to dělají roky. Na vašem místě bych se obrátila na zkušeného trenéra, který vás tím provede, nabídne postup.
Odhaduji, že bych na to šla asi tak, že..
- přes kameru nejprve vysledovat, jak to obvykle dělají
- odejít z baráku, ale být blízko, za rohem, sledovat na kameře
- jakmile uvidím, že se někdo chystá značkovat, vlítnu tam a dám psovi najevo, že si to nepřeju (tzn. nějaká korekce, ale nedovedu říct, jaká by to mohla být).
- takto psy opravím několikrát, aby došlo k pochopení, že si to nepřeju a že korekce znamená “nechat toho”
- posléze bych zkusila za nimi už nevlítnout, ale dát korekci přes kameru (napomenutí apod.)Ale stejně bych si to sama nechala popsat a poradit od trenéra, trenérky, určitě bych ukázala / poslala video, co psi dělají, aby se to dalo zhodnotit a vymyslet postup.
Kamera umí i mluvit😉, ti by koukali…
kometa:mít u někoho nebo někde klíč je základ
Tak tak. Já teda schovávám klíč na “tajném” místě, o kterém všichni sousedi vědí. Poté, co jsem se v jednom měsíci dvakrát vracela 30 km ke koním, kde jsem ho zapomněla.
Praktické pro sousedku, která se mi v mé nepřítomnosti stará o zvířectvo. Nebo pro jinou, které jsem volala, jestli jsem na sporáku vypla brambory. Měla jsem zařizování a nemohla se hned vrátit zpátky. No, nevypla.
HM to jsem si takhle ráno uvařila párečky, a vyrazila asi ke koním, kam jinam, a když jsem přišla už už se začal připékat hrnec- voda se vyvařila…místo abych to vypla, dala jsem to na sporo..to ale doma nemůžu nikdy říct, jen tady😜to by bylo :bába už má sklerozu…nebo toho němčoura.
Horsano, antihistaminika pro koně ….musím volat veta nebo mi to jen prodá? do žrádla nebo pichlinka? přestavuju si to něco jako zyrtek😉
štípance to jsou dva velké a jeden malý…žádná trága, ale ten na podbřišníku mě brzdí…
bassrock:Jo ta je fajn, ale pod tou se mi Madam oprudí 🙄 má prostě citlivou pokožku, no
viděla jsem video, kdi si kůň tu peprůhlednou část stáhl přes oči a pak bylo rodeo…hlava nehlava…taky jí mám, kobyla je taky stahovač, ale po tomhle videu váhám…třásně zatím postačují…
Buggyra:Tyjo, to jsou jelita.
to na tom boku mě tak neirituje-jako to dole na hrudníku, měla jedno jelito i v sedlové krajině z druhé strany a právě než to oplasklo byla docela doba…ale to se jezdit dalo, já to dneska zkusím, kam to půjde do podbřišníku a jestli to nebude dřít…kdyby zase nebylo to horko, dla bych i beránka , vím že by měl dobře větrat, ale nějak mě to v tom vedru nepřesvědčuje….kožich a 30 °C 😏