Aktuálně: 3 521 inzerátů216 860 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 28.08.2024, 09:10:51 xxx.xxx.220.12
kometa:

Nemáte pravdu.

Hermafrodit je žížala nebo šnek. Stav fyziologický. Intersex je patologický.

Ne, kastraci zaživa jsem nezažila. Ale extrakci zanícené osmičky ano. 

A ano, při standardní kastraci jde holt o náklady. Kdyby se každé sele muselo uspat, tak jdou nahoru - cena anestetika a následného analeptika a pan doktor by si nejspíš naúčtoval víc peněz než technik.

Kryptorchidi se v narkóze kastrují běžně, protože vet se musí více či méně hrabat v břiše a varle hledat. Takže se zákrok technicky blíží kastraci samice.

Jo a je možnost i chemické kastrace. V některých chovech ji používají.

Používají se nové trendy: místní znecitlivění, výkrm kanečků do určité hmotnosti, většinou 80kg( lepší efektivita výkrmu, kvalita masa)

Verun
Verun 28.08.2024, 08:57:55 xxx.xxx.220.12

Spousta lidí dojíždí za koněm 30km…když to dobře půjde jste tam za 20 minut autem…někdo dojíždí do práce i déle..mě se to ale říká, dělám na směny a mám prostě některé dny v týdnu  volno- takže cochcárna, dělám si co chci, no občas mi do toho hodí vidle dcera s hlídáním vnučky,  nebo mám celý den službu, ale o koně je ve stáji postaráno(sena kopice, to je hlavní)😉 a kamarádka ze stáje může zařídit zbytek(ta zrovna dojíždí těch 30 km a stojí jí to za to) , tak, jako já  zařídím jí, co potřebuje-připravit krmení, když se jí pokazí den a nemůže…

Verun
Verun 27.08.2024, 17:26:03 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

Efe, přeji úspěšnou rekonvalescenci.

Ženy, jak daleko máte své koně, pokud je nemáte doma?

půl hodiny “po zadu ” na kole( po předu je po hlavní, asi rychlejší ale o hubu) 

do deseti minut autem 😇

Verun
Verun 27.08.2024, 16:48:05 xxx.xxx.220.12
efe:

Mno tak opravdu nic, prostě počkat, až do sroste. Ještě mi kontrolovala, jestli to není z útisku v lokti, rameni nebo krku, ale neni. 

Přeřízla jsem si ukazovák a prostředník na posledním článku, 6 stehů , necitlivost špiček prstů a spravilo se to…po operaci žil necitlivost vnitřní strany stehen….spravilo se to. 

Verun
Verun 27.08.2024, 16:44:25 xxx.xxx.220.12

Tak ten štípanec(otok)  na podbřišníku je pryč, zbyla malá boulička v místě kde je stroupek…na boku se trochu rozpliznul a zmenšil na výšku, ale není to tuhé, jak to bylo…dnes jsem namazala hydrokortizonem. a dala ještě na tři dny analergin.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 27.08.2024, 08:51:19 xxx.xxx.220.12
efe:

Tohle byly otěže, při pádu… Doteď nemám cit v posledním článku prsteníčku. Asi nějaký oteklý nerv bo co…

nekeke a jak pak to…jinak dobrý? hřbet, končetiny…

Verun
Verun 26.08.2024, 21:13:34 xxx.xxx.220.12
kometa:

Děkuji za odpověď.

Ale stejně pořád nevím, jestli se jednalo o jedince s plně sestouplými varlaty. Jinak by se to přece udělalo standardním způsobem a v obvyklém věku, ne? A nemuselo by se nic označovat a dokastrovávat. Velí logika. 

Buď měli klasicky sestouplá varlata - pak se dá kastrovat už ve třech dnech anebo ne - a pak je to kryptorchid (a musí se uspat). Nic mezi tím.

OT: Ono se to musí stihnout do 7 dnů , ta kastrace bez znecitlivění, + někdy ocásky. a je to stejně  hrozné, takové citlivé místo😕

Verun
Verun 26.08.2024, 20:45:12 xxx.xxx.220.12
Horsana:

Tak ako to vyzerá?

včera se mi to zdálo oplasklejší, dneska měla třetí dávku, ale já jsem celý den v práci, tak uvidím zítra…

Verun
Verun 26.08.2024, 20:43:27 xxx.xxx.220.12
efe:

Ony ty rukavice nejsou jen na parádu aneb když si myslíte, že tu půltunu udržíte…

Obrázek

jj, já to mívala až na prstech…většinou držím vodítko-lonž jako otěž

Verun
Verun 25.08.2024, 19:48:52 xxx.xxx.220.12

jako váš pes nereaguje, když na něj zavoláte a nejste vidět? nebo je to změna hlasu přenosem? 

Verun
Verun 25.08.2024, 08:40:03 xxx.xxx.220.12

Tak to jsou kapři na tom lépe… i 35-40+ a hlavně nemají ukončený růst. Mám v rybníce takový můj “projekt” , Jarmilu a spol.  Je jim asi něco kolem 8 let,  jikrnačka má asi už přes 10kg i víc (jednu jsem už musela darovat, oni se nám tam nekontrolovaně množí a manžela to irituje, já tomu říkám bohatství😊- nedopatřením se nám Jarmila přes noc z kádě šplouchla k mlíčňákovi do rybníka, měla být jinde, no  teď máme tisíce malých  ) 

Verun
Verun 24.08.2024, 15:25:46 xxx.xxx.220.12
Chingis:

Jo, odhadem 15, manžel tvrdí, že víc, ale vsadit se nechtěl. A je to zevnějškem holka a má varlata. Roste z ní spíš kluk. 

Obrázek

Prostě jste si domu donesla Čupakabru😉 . 

Verun
Verun 24.08.2024, 15:00:14 xxx.xxx.220.12

dostala10 tablet cetirizinu- Analergin(stejné jako zyrtek) …namazala jsem fenistilem…nějak jí tečou i oči tak tam opth. septonex…no uvidíme zítra…😏

Verun
Verun 24.08.2024, 08:18:30 xxx.xxx.220.12
keriton:

V téhle chvíli už půjde i o návyk, zlozvyk, pokud to dělají roky. Na vašem místě bych se obrátila na zkušeného trenéra, který vás tím provede, nabídne postup. 

Odhaduji, že bych na to šla asi tak, že..
- přes kameru nejprve vysledovat, jak to obvykle dělají
- odejít z baráku, ale být blízko, za rohem, sledovat na kameře
- jakmile uvidím, že se někdo chystá značkovat, vlítnu tam a dám psovi najevo, že si to nepřeju (tzn. nějaká korekce, ale nedovedu říct, jaká by to mohla být). 
- takto psy opravím několikrát, aby došlo k pochopení, že si to nepřeju a že korekce znamená “nechat toho”
- posléze bych zkusila za nimi už nevlítnout, ale dát korekci přes kameru (napomenutí apod.)

Ale stejně bych si to sama nechala popsat a poradit od trenéra, trenérky, určitě bych ukázala / poslala video, co psi dělají, aby se to dalo zhodnotit a vymyslet postup. 

Kamera umí i mluvit😉, ti by koukali…

Verun
Verun 23.08.2024, 14:12:45 xxx.xxx.220.12
kometa:

mít u někoho nebo někde klíč je základ

Tak tak. Já teda schovávám klíč na “tajném” místě, o kterém všichni sousedi vědí. Poté, co jsem se v jednom měsíci dvakrát vracela 30 km ke koním, kde jsem ho zapomněla.

Praktické pro sousedku, která se mi v mé nepřítomnosti stará o zvířectvo. Nebo pro jinou, které jsem volala, jestli jsem na sporáku vypla brambory. Měla jsem zařizování a nemohla se hned vrátit zpátky. No, nevypla.

HM to jsem si takhle ráno uvařila párečky, a vyrazila asi ke koním, kam jinam, a když jsem přišla už už se začal připékat hrnec- voda se vyvařila…místo abych to vypla, dala jsem to na sporo..to ale doma nemůžu nikdy říct, jen tady😜to by bylo :bába už má sklerozu…nebo toho němčoura.

Verun
Verun 23.08.2024, 13:51:48 xxx.xxx.220.12

Horsano, antihistaminika pro koně ….musím volat veta nebo mi to jen prodá? do žrádla nebo pichlinka? přestavuju si to něco jako zyrtek😉

štípance to jsou dva velké a jeden malý…žádná trága, ale ten na podbřišníku mě brzdí…

Verun
Verun 23.08.2024, 13:22:10 xxx.xxx.220.12
bassrock:

Jo ta je fajn, ale pod tou se mi Madam oprudí 🙄 má prostě citlivou pokožku, no

viděla jsem video, kdi si kůň  tu peprůhlednou část stáhl přes oči a pak bylo rodeo…hlava nehlava…taky jí mám, kobyla je taky stahovač, ale po tomhle videu váhám…třásně zatím postačují…

Verun
Verun 23.08.2024, 08:52:28 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Tyjo, to jsou jelita.

to na tom boku mě tak neirituje-jako to dole na hrudníku, měla jedno jelito  i v sedlové krajině z druhé strany a právě než to oplasklo byla docela doba…ale to se jezdit dalo, já to dneska zkusím, kam to půjde do podbřišníku a jestli to nebude dřít…kdyby zase nebylo to horko, dla bych i beránka , vím že by měl dobře větrat, ale nějak mě to v tom vedru nepřesvědčuje….kožich a 30 °C 😏