Aktuálně: 3 523 inzerátů216 866 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 17.09.2024, 22:47:07 xxx.xxx.220.12
Dafi:

jinak kontrola na veterině*zhoršení jater…zase..a potřeba trochu zhubnout-ze psem co extrémně rád jí a nemusí pohyb je to drama…

kontrola za 3 měsíce…

depka celoodpolední….

maso(kuřecí hřbety, krky, žaludky, srdíčko…)  bez příloh, třeba jen s nasrouhaným jablíčkem a doplňkem z dům bylinek https://dumbylinek.cz/aniforte/1570/aniforte-barf-complete-pro-psy-1000-g

Zařazuju 3x týdně, takové odlehčení …no ale ráno pojí trochu granulek

Verun
Verun 17.09.2024, 17:25:43 xxx.xxx.220.12

V  mládí a okolo jsem psa v posteli měla, ale občas i vadil, uvelebí se mezi nohama na peřině a pak se člověk nemůže hnout….momentálně to se psem na gauči vydržim na odpolední/večerní šlofík, ale do postele se mnou  nee, nevyspala bych se…pelechů má po bytě 4 a půl …a to i přímo pod postelí, a když vidím ten bordel na pelechu, tak s tím bych v posteli být nechtěla. A když vyperu psí potahy z pelechů a dám do psí skříňky(nejvoňavější ariel + puela) , stejně to pořád "smrdí" psinou , no tak takhle si svojí skříň s ložním nepředstavuju. Když je mladší dcera doma bere si jí k sobě do postele, dřív tam chodila i sama, ale měla zastláno dekou. 

Verun
Verun 17.09.2024, 11:35:28 xxx.xxx.220.12
Dublinbarzoj:

Měli jsme několik pastevců, žádného od štěněte, všechny více, či méně zkažené, v jednom případě byl anatol tak nebezpečný, že když jsme si ho brali, měl 6 let, několik pokousání za sebou a poslední půl rok strávil u Desenského v kleci. Po hromadě keců, jak bude pečlivě vybírat komu ho dá, tak byl rád, že se ho zbavil, předal nám ho zdopovaného hromadou sedativ. To jen k úvodu, že asi máme vzorek reprezentativní. A teď můj názor - výchova a výcvik pastevce je o přirozené autoritě, pro pastevce, když jste neoddiskutovatelný vůdce, tak poslouchá precizně i rychle. Ale správný vůdce taky přemýšlí a nedává příkazy jen tak, musí mít smysl. I anatol u nás byl poslušný a mazlivý, u manžela na sto procent, u mě dle nálady - nejsem ten vůdce, ale měl mě rád. Pastevec, co má povahu jakou má mít vycvičit nejde, perfektně vychovat ano, ale musí mít důvod, proč to dělat.

… a platí to u zvířat všech, jen nemám zkušenosti s tím pastevcem doma , tak jsem se zdržela  komentáře. Dám si teď pamlsky do kapsy a jedu do stáje, snad mě pastevec nesežere…

Verun
Verun 16.09.2024, 21:55:24 xxx.xxx.220.12
Anet10:

U nás už prší od čtvrtečního rána, pořád vkuse, akorát včera asi 3x přestalo, dnes opět prší celý den s malýma přestávkama. Nežárka jen hučí, je dost plná, ještě kdyby se protrhl Vajgar(rybník), tak by nás to spláchlo. No, jen trnu, aby to všechno už skončilo, od Nežárky bydlíme tak 60 m. Mám už nervy nadranc. Teda Sardullah, to Ginino přivolání, to bych těžce nesla. Takový absolutní nezájem, všechno  šumák. Ale nic ve zlém, pastevci asi takoví jsou, já jsem nikdy pastevce neměla. Ještě se zeptám, když vyperete vetbetku, může do sušky? Popř. na jaký program, na nižší teplotu? Má zespodu ten protiskluz. Doteď jsem po vyprání nechala jen uschnout volně.

Vajgar nemá přece sypanou hráz a momentálně je pod stav(to bydlíte někde u “Bubnu”) ….ono to plnění větších řek budet trvat i když už lejt nebude, se to tam steče. 

Verun
Verun 13.09.2024, 21:59:48 xxx.xxx.220.12
JanaJanaJanaJana:

Tak jsem svoji milou, zlatou a prdelatou kobylu z hor poprvé za celou dobu, co ji mám, zadekovala. Výběh planina, nová ve stádě, domeček tak tak a tři dny po očkování. A zimní srst nikde zatím….i ten největší hipík při týhle slotě vyměkne 😀

Přésněé….zpráva: budeš dávat deku? Já: asi ne, možná v sobotu, pokud budou chcát provazy…ve čtvrtek kobyla zmoklá jako slepice, maminka hned dovezla deku a dneska už byla v dece…a to v tomdle počasí jdou ven jen na pár hodin-než se vykydá, co by tam dělali… 

kdysi, když jsem si jí dovezla jako ročku na pastevko, tak začalo lejt a chudáka mi koně nepouštěli do přístřešku a když by tam mohla, tak koně byli pryč  na druhé straně výběhu a ona s nima…zanudlila se, že vypadala jako vozhřivečná..ATB. 

Přežila tam dvě zimy, spala na sněhu, blátě i v přístřešku….bez deky, pak byla na boxe - to měla už v zimě 1 pláštěnku, momentálně má 2 pláštěnky a dvě zateplené deky a jednu zateplenou s krkem 😂

Verun
Verun 12.09.2024, 21:41:50 xxx.xxx.220.12
assil:

Mě opustila veškerá iluze o rozumu lidstva před pár lety, když jsem četla na FB příspěvek jak paní šla s dětma bruslit na rybník a když zjistila, že je tam v ledu díra, tak zavolala policii, protože policie to má přece opáskovat a hlídat neb je to nebezpečný. A tak polovina lidí jí tam přizvukovala. Od tý doby už nemám iluze.

Proto manžel okolo děr, které se v zimě na rybníku dělat musí, když ryby zimují, tak jako odhrabávat sníh a dělat okna, rozmisťuje ty vyřezané bloky ledu, označí okraje chvojím, aby tam někdo nezahučel, když teda jde bruslit na soukromý rybník, že. 

Verun
Verun 12.09.2024, 21:29:38 xxx.xxx.220.12

Já si od svého milovaného psa taky ráda odpočinu a někdy ho záměrně nechám doma a jedem na Lipno (kamkoliv)   bez něj, i když ona to tam bezmezně miluje.

Verun
Verun 05.09.2024, 20:07:31 xxx.xxx.220.12
megi-the-pes:

Dyť. 
To je základ žití, základ života
s meginkovitým psem. Lepí se to na člověka pořád.
Si někam stoupnu a už tam sedí pes, nakřivo, opírá se o mě a zpola mi sedí na noze. To třeba, když jdu přiložit. Takže jsem přiložila, zavřela dvířka a že jdu zas ke stolu… nejdu, nalepený pes 26,5 kg, 
neujdu ani dva milimetry. 
Sednu na gauč, zas se to přilepí. 
Když už jsem dlouho neprovozovala stoj nebo sed na gauči, otočí se hlavou do zdi 
a je smutná. Musím jí každou pětiminutovou přestávku vynahrazovat. Což začíná omluvou, z celého srdce.

… a když nemůže být bulíkovitý pes nalepený, tak si aspoň šlápne sluhovi  na nohu…. 

nebožka to snesla pouze ode mne-obětí v sedě a děti dokonce “soutěžily”, od které si to taky nechá, nenechala, odešla…

Verun
Verun 03.09.2024, 21:19:21 xxx.xxx.220.12
Martina:

Dobrý den, mám psa německého ovčáka (samec 4 roky, váha 42 kg). Minulý týden v úterý 27.srpna byl na operaci pravé zadní nohy -diagnóza ruptura předního křížového vazu a na kolenech pokročilé artrotické změny. Operován byl metodou TPLO. Náš veterinář nám nabídl možnost ihned po operaci aplikovat Librelu.Jelikož jsem na ni slyšeli samá pozitiva, tak jsme souhlasili.

Pejsek dostal antibiotika Augumentin 1g 2x denně a na první 3 dny Previcox 227 mg s tím, že dále Previcox není potřeba, protože prý Librela nejpozději do soboty zafunguje (operace byla v úterý odpoledne).

V úterý po operaci normálně močil a zvedal nohu (obě nohy), ve středu a čtvrtek bylo vše v pořádku,co se týče močení a defekace.

Bohužel od pátku do teď můj pejsek nejde na zahradě močit, nemá tendenci ani zvedat nohu. Když doma leží, nebo i ve spánku z něj nekontrolovatelně odtíká moč. To se děje pouze v leže. Pokud vstaneme a jdeme se krátce na zahradu projít,tak ani při chůzi z něj neukápne žádná kapka.…

Normálně jí a pije jako obvykle. Moč vypadá také normálně, zvětšený močový měchýř také nemá. Můj veterinář si s tím neví rady,pouze mi včera dal dalších 5 ks Previcoxu proti bolesti (včera po prvním podání tabletky viditelně pookřál -takže ho to nejspíš bolelo a Librela vůbec na bolest nezabrala -pokud ovšem vůbec je na stav po operaci TPLO...) Problém s močením ovšem přetrvává.

Na internetu jsem se ovšem dozvěděla, že tento samovolný únik moči může způsobovat právě Librela a údajně problém postupně vymizí...Proto bych se chtěla zeptat,zda máte někdo s tímto také zkušenost a pokud ano,jak dlouho trvalo než se to vrátilo do normálu, popřípadě budu ráda za další postřehy. 

Postupně jsme vyloučily všechny možnosti, které by mohly způsobovat samovolný únik moči a spojitost právě s Librelou se nabízí, jelikož k úniku moči došlo za 2,5 dne od podání Librely.Tento možný vedlejší účinek jsem i nahlásila Moc děkuji za případné reakce a rady.

Lexmannová Martina 

Librelu po TPLO jsme taky dostali,  dostala jí až asi měsíc po operaci, protože nohu stále odlehčovala…měla ale i  před operací 4 dávky  po měsíci od jiného veta. 

Po operaci nedostala fena L. na pooperační bolest(na to měla coxiby)  , ale na chronickou artrozu v operované noze - koleni, aby nohu začala co nejdříve používat…zůstali jsme u jedné, měla zánět močáku, dostala ATB a ode mě Urinal Akut než jsme se dostali k vetovi. Jelikož vím, o vedlejších účincích sdělila jsem to  vetovi, že si myslím, že  to může být vedlejší účinek (ona už měla ty záněty tři, jistá si být nemůžu-jeden před užíváním, druhý po dobrání a třetí během braní, tak jistota to není)   nějak se o tom dál nechtěl bavit a dál jsme v aplikaci nepokračovali. 

Verun
Verun 03.09.2024, 14:08:30 xxx.xxx.220.12

Může mi zadavatelka to sedlo cavalleti vyfotit, děkuji.

Verun
Verun 03.09.2024, 12:03:56 xxx.xxx.220.12
Thielli:

Kdybyste nesehnali nic ze severského luxusu, pak já opakovaně doporučuji tento overal. Máme Hurttu, Rukku i toto a toto teď nosí nejčastěji. Na stránkách 240 fotek psu v tomto modelu, včetně buldočků. Máme je už 6 let.

Na první fotce evidentně špatná velikost, nevejde se mu krk. Ale overal má krátké nohavice, takže větší velikost pro malého psa není problém. V pase zdrhovadlo. Dobře se obléká.

https://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/zimni_oblecky/overaly/638910?origin=hopps&q=overal&i=1&ro=10

Obrázek Obrázek Obrázek

Tak do tohoto mentolového se mi bulina nevešla plecema, byla v tom jako potapěč v neoprenu, má krk do 60, hrudník 80-90, délka zad cca 50, jestli si dobře pamatuju, poslala jsem ho marcelamax, ale těm taky nebyl,

tak se zkuste kdo potřebuje ,optat, jestli ho ještě má, byla to velikost asi 3xl nebo 4xl už nevím a docela podražily…koukám. 

Verun
Verun 02.09.2024, 23:07:38 xxx.xxx.220.12
Luses.:

2x do týdne jezdím teď momentálně kvůli těm zadum. Vím že je to těžko říct, když toho kone nevidite, proto čekám na toho fyzio, jen mě zajímalo, zda mu do té doby nemůžu nějak ublížit, když je kvůli toho kousnutí citlivější na zadech. Má 10, dostává müsli s E a omegou, opadava na zádech rychle, protože má celkovou stavbu těla horší, má vylezly kohoutek, páteř, tím že je i tak vysoký, proto se mu tam svaly budují hrozně špatně, nemá predispozice pro kulatý hřbet. Ohledně té lonze, to mi poradila fyzio, lonzuji ho ale na velkých kruzich a jen tak na max 15 min.

k tomu lonžování..já si představuju vlastní práce na 15-20 minut(obě strany-střídat) , to je uprostřed lonžování, na začátku a na konci  je cca 5-10 minut v kroku po obvodu jízdárny + malé kruhy v rozích třeba,  také se změnami stran. (může být i chůze přes zvýšené kavalety, párkrát a asi tak dvakrát do týdne)

Verun
Verun 02.09.2024, 23:00:53 xxx.xxx.220.12

Nemusel to být kousanec, koník se mohl válením třeba zranit ve výběhu o kámen , asi bych i zauvažovala třeba o poranění trnových výběžků obratlů, nějakého nervu-sval není stimulován opadává… 

opadává ze svalů…mnoho příčin: nedostatečná výživa pro budování svalů při zátěži , výstroj- klasika je nepadnoucí sedlo-tlačí kde nemá a svaly jsou ztuhlé, nepracují,  způsob ježdění -proti biomechanice, svaly nepracují,  …pak nějaká vnitřní orgánová nemoc. 

Koukněte na internet na nějaké koňské pilates, protahování, jak má  být koník vyklenutý, jak už ne…   

Verun
Verun 31.08.2024, 13:51:23 xxx.xxx.220.12
Zrzavci:

Protože ho šécko vypila Megi. Jako Megi-Megi, ne Megi, tak kafe nepije. 😀 😀 

😉já bych napsala fšécko, to je pak fakt hodně! jen není čas rozeznat , kdo je kdo🤪

Verun
Verun 31.08.2024, 08:54:40 xxx.xxx.220.12
megi-the-pes:

Do rána daleko, to byla rozcvička, děte si pro kafe. 

kafe došlo 😴, tak ze spolku nebo od žida?🤭

Verun
Verun 31.08.2024, 08:50:39 xxx.xxx.220.12
Ph:

zdá se mi to dost, těch bílkovin

proc? protoze nekdo na FB tvrdi, ze 25 % je pro psa ideal?

pokud psovi sedi, neresila bych to. 

a jeste k tem lisovanym - kdyz jsem je zkousela, neuveritelne nasavaly vodu. V tehle  vedrech bych se je snad i bala psovi davat. I tak mam problem je zavodnovat

hele ale u koní- třeba endurance, je třeba žádoucí, aby sežraly před závodem nějaké to seno, protože se v něm ta voda udrží….a psová po granulích teda pije víc než po mase…má i jednou týdně granulový den…

Jinak k za studena lisovaným…měli jsme markus mühle asi angus …no i žravej bulík nic moc, mě teda vadí to plnění rašelinou (asi jen zlomek, ale…) 

Verun
Verun 30.08.2024, 17:55:22 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

🤪 tady!

No jo no, horko už dlouho, dehydratace=retardace😂, melou z posledního.