Aktuálně: 3 523 inzerátů216 866 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 22.09.2024, 19:59:39 xxx.xxx.220.12

on se nejspíš svázal těma větvičkama a někde pošel… 

fotopast, sklopec…nad čím přemýšlejí, myslivec z posedu by ho třeba viděl, lesníci…

Verun
Verun 22.09.2024, 15:40:38 xxx.xxx.220.12
Ph:

jsem 😂😂😂 a jsem zvedava, co napisete, az dam podobnout fotku s vovcakem 🤣protoze i ten se nejakou nahodou vetrel do rodiny 😂

Kilian, presunu se do tematu o zkusebaku, nevsimla jsem si kam jsem ty fotky dala. Venda je sice porad dusi stenatko, ale vekem uz sem asi nepatri 😂

Tak šup fotku…..😉 

Verun
Verun 22.09.2024, 09:38:25 xxx.xxx.220.12
kometa:

Ještě jsem si vzpomněla - teď už to možná neplatí. Ale nás ještě učili “vypálit” žlázky jodovým roztokem.

Kdysi jsme natírali jodovým roztokem šošky (burzitida) ale myslím, že to byl “blistr”, tedy dráždivý roztok, mast…z chronického udělat akutní zánět a resorbce exudátu + tvorba pojiva. 

Verun
Verun 21.09.2024, 23:24:14 xxx.xxx.220.12

Okolo stáje mrtvé vlaštovky, i jednu živou jsme ve stáji na zemi chytli za toho nečasu, vzala si jí jedna slečna, že jiná slečna už jednu má….ale asi taky pojdou. dneska na hnízdě jsem jednu viděla, ale nevím jestli byla vůbec živá…třetí snůška většinou nedoroste, staří jí nedokrmí a odletí…a mladé nemají zkušenosti a pojdou. 

Minulý týden před začátkem toho chcance, u nás na důchoďáku jiřičky ještě byly a byly dost hlučné… 

Verun
Verun 21.09.2024, 23:18:02 xxx.xxx.220.12
Ph:

tohle zvíře by bylo skvělý někam do služby, na ostrý hlídání objektu

me by fakt zajimalo, z ceho je namichany. Mozna je tam nekde holandak/malina? Ale je to teda fakt michanice michanic. 

Ale s tim, ze ma moloss hlavu - i kdyz jen z urciteho uhlu🤣 nesouhlasim 🤣. Tohle je moloss hlava 😀

a to pocasi nebylo tak strasne 😂 

Obrázek Obrázek

OT, no nevím jestli jste to přímo vy PH(asi ne…🙃) , ale jak se říká, že pes se podobá páníčkovi , tak to na té fotce docela  sedí… mě hlava ale ještě nezešišatěla…😂

Verun
Verun 21.09.2024, 20:57:45 xxx.xxx.220.12

Naši všichni psi jezdili na pankáče🤪, jezevčík na klíně a to i řidičovi, když se chtěl podívat z okna na jeho straně, erdela pod nohama spolujezdce, bulina pod nohama, na přední sedačce, na zadní sedačce, tam jí jistím krátkým páskem zapnutým do pásů- má kšíry. Sedět ale vedle vnučky může, jestli se krmí nebo olizujou mě netrápí. 

A C5 combi break nemá velký kufr, ale jeskyň. 

Verun
Verun 21.09.2024, 20:36:36 xxx.xxx.220.12

Nejvíc motýlů mám vždycky na kýblu se shnilejma jabkama, co mám pod stromem …a pak je hodně motýlů na schodech, co seděj výrostci a tajně skrytě před měšťákama popíjejí, asi i něco rozlejou a motýli to sosaj (ať si chlastaj ,ale serou mě, neuklízí po sobě)  …,  hmyzí adaptace na městský život😉

Nedávno jsme na vyjížďce na koních projížděly na cestě vysychající velkou louží a bylo tam obrovské hejno bělásků, snad stovky, byly jsme jako víly….

Verun
Verun 20.09.2024, 19:15:17 xxx.xxx.220.12

Buggyra: Vzdušné vaky by koni nebránily v dýchání …..když si přečtete ten článek , zjistíte, že ve vacích jsou různé struktury, ne jen tepny  ale i nervy, jestli je tam tumor a leze po nervu, který motoricky ovlivňuje měkké patro  tak nález je jen důsledek ne příčina. Koně dýchají nozdrami ne hubou a to i v trysku, pokud má dechovou tíseň není se čemu divit, že jde do paniky. 

Verun
Verun 20.09.2024, 17:49:50 xxx.xxx.220.12
hmn:

no, mě zaujaly ty “různý kapičky na prostěradle”
ty jsou jako od čeho?

mám nějaké vadné nekapající kusy……a to prosím nemám jedinou kapku na textilii ani od aktuální háravky, holka jedna šikovná…..

tak naše buli kapičky dělá…dokáže se tak uvolnit nebo i zaradovat, že jí anální žlázky spustí…stačí když jí drbu a na konci jí přejedu prut, prostě vemu to i s ocasem a je schopná se vyžlázovat střikem jako tchoř(a udělá to i z čisté radosti), taková nehoda na gauči je eklhaft i po okamžitém “zaprání ” je to pár dní cítit než to vyčáchne….bylo to 2 x na zeď při vítání, 3x na gauč, nesčetně krát na pelechu a při hraní po bytě, holce do postele, i z tlamky jí občas odteče, když spí, ono je to na tom prostěradle nejlépe vidět než na pelechách….psí pinďour by mi ale taky na peřině vadil, když jsme měli psa, měl na střapečku často žluto, muselo se to čistit a v zimě tam měl malej rampouch, to jako fakt…🙃

Verun
Verun 19.09.2024, 20:19:49 xxx.xxx.220.12

hele to je jako ze svatýho obrázku…a mračna se rozestoupila a …doplň podle potřeby..😉

Verun
Verun 19.09.2024, 14:47:46 xxx.xxx.220.12
efe:

Naši rozmazlenci milujou takový ty plyšový, s vyvýšeným okrajem, kam si odkládají svoje těžký zadumaný hlavičky. Když ho chci ve větším rozměru, tak to je šílenej randál 😕

No, levný nejsou, jestli myslíte tohle, já  bych  brala ten hodně “chlupatej” , ale musel by být svlíkací a pratelný…

Verun
Verun 19.09.2024, 09:35:15 xxx.xxx.220.12
efe:

Dneska ráno krásné svítání. Už si musím konečně pořídit ty nepromokavý ponožky, protože ta ranní mokrá tráva to žádný moje boty prostě nedaj…

Obrázek

a co takové ty gumový  perka v různých barvách, budou je mít jistě teď v kaufu, já měla růžový a super nazouváky 😉…nebo to řeším v kroxech bez fuseklí….na sněhu ale sakra kloužou. 

Edit: jo čtu o špatné stavbě nohy-zkriplené…😜 no tak na boty jsou ještě chrániče…pytliky

Verun
Verun 18.09.2024, 21:46:36 xxx.xxx.220.12
Leithian:

Tera zvirata jsou dost citliva na vsecko. Kdyby se u me meli blbe tak nerostou neprospivaj a uz vubec se nemnozi. Odchov i pitonyho hroznyse neni prdel. A ano, po x letech v zajeti je dost hadu zejmena skrticu kteri se ninak zvlast nenamahaj hejbat. Proc taky? Nejsou v divocine aby museli lozit dalky za potravou. A tak jako tak had proste nekde lezi ceka vystartuje sejme sezere a zaleze se schovat aby vytravil. Pokud by Zrzava nebyla uplne tupa a nesnazila se me za kazdou cenu sejmout neb sem ji nezatleskala zjistila by si ze jsou druhy pro chov v krabickach jak tomu rika vhodne a druhy nevhodne. A ze v tech krabickach maj de facto stejny podminky a prostor jako v terarku. Ano muzu obyc uzovce udelat 2 metrovy tera ale bude to uplne k hovnu a krmeni v takovym tera je o hubu pro vsecky. O hygiene ani nemluvim.

hele právě, protože při tom množství, co hadař má, nebo chce mít na kšeft je rychlejší uklidit plastový box než vhodně zařízené terárko, a víc se mu toho vejde do místnosti, žádné zvíře si nezaslouží žít takový plochý život a ani o něj si myslím nestojí- jen se spokojí, že dostane nažrat a nevymýšlí žádné nápady, protože k tomu nemá to prostředí, takže jen leží… protože kdyby tu “obohacenou klec” mělo, jistě by si výlet z jednoho rohu do druhého udělalo.   jedině snad se to dá omluvit u nižších živočichů. …brouci, strašilky, šneci, pavouci…

Verun
Verun 18.09.2024, 21:34:43 xxx.xxx.220.12
impact:

Hele jak často perete pelechy? 🤔

mám přepůlenou naší vyřazenou vysokou matraci, oblečené do originál potahů na matrace (z druhé vyhozené) oblečené ještě do vyřazených prostěradel a přes to má deku-tu denně vyklepávám a urovnávám, většinou použiju obě strany deky, můžu i matrace- ale když si psina něco na pelechu žužlá-kostičku, musí pak deka do pračky- tu taky většinou dostane, když už je deka napůl v pračce..prostě s tím počítám, peru podle pocitu ušpinění a psího smrádku. pak má v pokojíku u" bývalých dětí " boudu s polštářem a pod postelí taky naducaný polštář. polštáře jsem prala v létě, povlaky podle pocitu. v chodbě má deku na pelechu od čongů- už z něj zbyla jen slina, chystám se ho vyhodit, jen čekám, až budou mít matrace do dětských postýlek na akci…nebo co se tam bude hodit. Občas vlezla holce do postele- tam vyleze, jinak dokáže napůl vyset třeba na gauči a čekat až jí tam někdo popondá zadek, a jak si dělala pelech roztrhala povlečení, takže postel zastýlám přehozem a dám jí tam deku, kdyby náhodou, ale od incidentu z velikonoc, kdy odtud skočila a pak nechodila jí tam nepouštím. Je to pes přízemní. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 18.09.2024, 09:38:02 xxx.xxx.220.12
Sardullah:

manžel to komentuje , že jsem byla málo unavená, že bych měla něco dělat abych spala a neřešila chrápání

tvl…to je jak kdybych slyšela mýho manžela…asi jsi málo unavená, jinak by ti to nevadilo…se na to nesmíš soustředit….héj a na co se mám soustředit, když je ticho a jen to chrápání….a pak ráno ještě výčitka, že se v noci probudil a já polštář na hlavě, že to je teda fááákt super…ani neví, jak málo v takových situacích chybělo a byla ze mě vdova😂

já s ním v noci cvičím, vemu mu ruku co má za hlavou , připažím mu jí , předloktí ohnu do pravého úhlu přes břicho a otočím ho na bok…..a aby na mě nefoukal mám polštářek mezi náma….úplně nejhorší je spát s vnučkou…válí se po mě, kope, mění polohy, mluví a tahá ze mě peřinu🤪

Verun
Verun 18.09.2024, 09:32:38 xxx.xxx.220.12
efe:

Kdybych se tam vešla, tak si to možná taky užívám. Takhle vypadá moje ranní káva 😄

Obrázek

To musíte mít ten gauč furt rozloženej….

Verun
Verun 18.09.2024, 09:20:58 xxx.xxx.220.12

když mi spí bulina pod postelí(máme vyvýšené ) a přelehává, je to jako zemětřesení-opírá se o nohy postele, chrápe srovnatelně jako manžel, ale to mi nevadí -zvyk. jen “jednou za 10 let” jdu do obýváku, manžel to komentuje , že jsem byla málo unavená, že bych měla něco dělat abych spala a neřešila chrápání .😂 

holka má kocoura a zrovna včera si stěžovala,že se ochladilo a kocour bude více času přes noc trávit doma a většínou jí spí na hlavě…no tak to bych chtěla mít takovou čepici. dvě noci a měl by sbaleno …možná jednu a půl.