Odpověď na příspěvek uživatele balu z 24.08.2023, 09:57:27
BezPP vždycky jen pro prachy, tam žádný jiný důvod není a samotřejmě ti lidi by si ty dva papíry vyřídili, kdyby to šlo, aby mohli prodávat štěňata jednou tak draho při stejných nákladech, takže to že nechtějí jsou jen kecy zakrývající jiný důvod.
PP taky dělá někdo pro prachy, ale většina, co jsem měla možnost poznat, tak že je to baví, baví je jezdit na výstavy, baví je studovat rodokmeny, baví je hledat toho nejvhodnějšího krycího psa a tak a jiní zas, že chtějí být v chovu úspěšní, chtějí vidět úspěšné odchovy, mít chovné linie a podobné věci. A to že jim to štěňata pomáhají financovat je jen příjemný bonus, všechny prachy stejně pak zase vrazí zpět do chovu.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.08.2023, 09:46:00
Ono ve valný většině případů je to tak, že jde o PP psy, které si člověk pořídí na PP chov, zažila jsem i, že si lidi pořídí psa i fenu, absolvuje vyšetření a pak mu na bonitaci pes do chovu neprojde, stačí jeden ze dvou, žejo, a proč jezdit krýt uchovněnou fenu jinam když mám doma psa, tak mrská bezpapíráky a hájí to byrokracií a a bije se v prsa jak je zodpovědný, že má i ty vyšetření.
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 24.08.2023, 09:36:53
Jasně a ještě tu o karkulce. Jakože fakt nikdo nevěří, že ta jedno nebo dvoudenní byrokracie někoho tak otravuje, že se vzdá tak půlky peněz, kterou by za ty štěňata mohl mít.
Tohle nastává tak akorát že pes neprojde do chovu, když už ty vyšetření má, stačí chybějící zub nebo zálomek nebo tak něco a na PP smolík a lidi pak sekaj bezpaíráky.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.08.2023, 08:19:29
Jo, tak jistě je spousta firem, které jsou bokem a nikde nic. Turnikety máme taky, jak říkam, půlhoďka v pohodě stačí, když máte hospodu 2 minuty vedle.
Sešity Karavana z Albatrosu normálně tam v osmdeástkách Foglar vyšel, i další neoblíbené dobrodružné a scifi, byly to moje oblíbené sešity a nejspíš je ještě někde doma mám.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.08.2023, 15:09:01
Tak naštěstí jsem nikdy nazažila práci v kanclu, kde by se muselo při každém projití vrátnice dejchat do testeru a ani nikoho neznám kdo by to tak měl a jo, když máte restauraci hned vedle a dáte si meníčko, tak na to v pohodě půlhoďka stačí.
Já bych nepodceňovala ani ten intimní problém, můj pes po kastraci rozlámal límec a rozlízal si ne inkriminované místo nebo steh, ale stehno vedle. Jsem si to tenkrát vysvětlovala tak, že volizovat inkrimované místo ho asi bolelo, tak to vzal vedle.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.08.2023, 14:45:54
Tak teda tašky a tak u nás neprohlížejí, suchý zákon tu je taky a jako před šéfem vytáhnout flašku by se nikdo neodvážil, ale porušuje se to často a nikdo nic neřeší a když se jde na oběd do restaurace, tak si chlapi daj i pivo.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 23.08.2023, 12:10:35
Možná by vám dřív mělo dojít, že chlastat neznamená jen pít první ligu, ale i dát si skleničku chlastu (alkoholu). A řekla bych, že je v kanclech docela běžný, že když má někdo narozky nebo tak něco, tak donese láhev z domova, pozve pár nejbližších kolegů, každý si dá jednu dvě skleničky, za půl hodiny vybavené a jdou zas makat.
U nás někdo nosí i chlebíčky. A fakt netřeba někde courat po obchodech.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.08.2023, 12:05:55
U nás se ofiko taky nesmí, to ono se nesmí nikde, ono podle zákona nesmíte chlastat ani večer předtím neb nesmíte na pracoviště ani se zbytkovým alkoholem v krvi. Ale jako jsme v Čechách, kdo si z toho něco dělá, že jo. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 23.08.2023, 12:02:32
Jasně, že jsem všude. Zrovna v pátek jsem měla dovolenou a v 11 dopoledne bylo všude narváno lidma, supermarket narvanej víc než v sobotu a chlastající mládež dokonce posedávala i na parkoviště přes ním, o parku nebo lavičkách ve městě ani nemluvě. Nádraží vidím denně, každý den tam posedává někdo s plechovkou piva.
A jako pracuju fakt už dlouho, ale testr na pracovišti jsem neviděla nikdy, jo, co vím od známých, kontroluje se to tam, kde to má smysl, řidiči, výrobní linky a tak, ale běžný to fakt není,, fakt nikdo nekontroluje v kanclech nebo prodavačky a podobný profese. A když se slaví, lahvinka se otevře téměř všude. Jediný rozdíl oproti minulosti je, že oslava není na celé odpoledne, ale na hodku.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 23.08.2023, 10:46:02
Ne, jsou to Češi, ono překvapivě i v pracovní den se po ulicích a parcích pohybuje docela velké množství lidí a když je hezky, tak zvláště mládež a chlapi posedávaj po lavičkách a chlastaj. A fakt se to nikdo nemusel učit od cizinců.
V práci se chlastá běžně, v kanclech oslavy, manuálně pracující pivo, neříkám, že se lidi v práci ožírají, ale i jedno pivo nebo sklenice vína je prostě chlast.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.08.2023, 10:28:52
Tak v regálu už to bývá rozbalené, ale myslím, že myši v regálu už jsou spíš rarita, na rozdíl od toho skladu. A u nás mají vždycky i nějaké v chladáku a tam už se myš nedostane vůbec. Prostě si myslím, že pravděpodobnost nákazy z plechovky je 00prt.
Jak ten známej vůbec přišel na to, že to má zrovna z plechovky?
Třeba když měl bratranec salmonelu, vůbec nepřišli na to z čeho to má.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 23.08.2023, 10:21:50
No ale o to jde, každý národ má nějaký pravidla chování na veřejnosti a u nás je prostě velká tolerance chlastu a nějaký omezení je neprůchodný, kdyby si většina lidí chlastání na veřejnosti nepřála, tak to bude zakázaný taky, no ale co chcete od národa, kde se chlapi na veřejnosti běžně obnažujou a občůrávají veřejná prostranství, protože je to tak naučily jejich matky a asi nemají ani v dospělosti dostatečnou mozkovou kapacitu aby pochopili, že je to špatně. Jo, to je druhá šokující věc pro cizince, hned v závěsu za chlastem.