Chingis, to je mi líto. ☹️
Příspěvky uživatele
assil
tak už i mezinárodní ostuda
https://www.denik.cz/krimi/zavreni-psi-kotce-tyrani-ceske-hamry-klec-20230831.html
Vše vypsáno třeba tady https://krmeni.cz/rucni-odchov-kotat
Z hlediska FCI ten, který může doložit 4 generace předků papírem, který FCI považuje za důvěryhodný.
Na titulní straně máte chybku, místo Nejnovější zvířata máte žvířata.
Směrnice je jedna věc a realita věc jiná, ono záleží na tom, kdo se v tom angažuje.
Takového jsem měla středního špice, 8 kg váhy a za plotem uměl tak pouštět hrůzu, že se lidi i báli přistoupit a zazvonit.
Tak já nejsem z těch, co pracují i po pracovní době, takže služební tahám domů jen s noťasem na homeoffice a to už je jedno jestli k noťasu do batůžku přibalím i mobil.
Jinak si mobil pěkně odpočívá v kanclu a čeká až ráno přijdu. 😀
A proto my podobně postižení máme dva mobily. 😀
Tak teda na zahradě mám spoustu drahých věcí, a to ani nepočítám auto v garáži, sice povětšinou za zámkem, ale i tak. Takhle psi známé zachránili sekačku, už jí měli zloději hozenou za plotem.
Kdysi dávno u sousedů měli malou holku, která byla to samý, normálně prej jedla i psí granule a našemu psovi kradla psí suchary dingo, když si vzpomenu kolik se jich najedla. 😀
Její rodiče to věděla a krčili rameny že jako co mají dělat.
Můj pes je nežravec na věci co nezná a žravec na ty co zná a chutnají mu. Taky žádná výhra, peklo když přestaly dovážet naše granule, koupit nějaký nový ňamky, vyhozený prachy, ještě že je mám kam lifrovat.
Ani ty implantáty nejsou bez rizika, na ně umřela kamarádka mojí mámy. Nechala si dát 2 implantáty a u jednoho se jí udělal zánět, 3 roky běhala od doktora k doktorovi, i v nemocnici byla a nakonec umřela na sepsi z toho zanětu.
Já si předtím taky naivně myslela, že když se něco takového stane, tak se ten implantát vyndá, ale vono prej už to pak nejde.
To známej zase vždycky hned říkal A to jsem rád, že voláte, zrovna jsem vám chtěl volat a nabídnout vám xxx obvykle prej říkal náš nejúžasnější hrnec, jen za 50 tisíc, pro vás sleva, prej mu taky každej položil 😀
no ale odpoledne tím myslím po obědě, cca od 1 dál, ne ve 4
Mám teda fakt úplně jinou zkušenost a to i u sousedů, kde člověk o psech dopoledne ani neví a odpolko už projevujou kdejakou aktivitu, i když jsou tam sami.
To je prostě walmart people 😀
Hele já měla možnost to za covidu dva roky sledovat z první ruky z vokna, fakt dopoledne ten pes spí jak poleno, odpoledne už spí jen tak na půl voka a je vidět, že jen z nudy a cokoliv se začne dít a čeho by si dopoledne ani nevšiml, odpoledne už je to záminka k aktivitě.
Ano, v bytě ti psi spí, protože jsou tak naučení z nutnosti, venku, když je tam sám a může si dělat co chce, tak ne, to kolem poledne vstane a jde vymejšlet bejkárny.
Jenže tenhle denní režim je jen smyšlenka pracujícího člověka, žádnej pes nespí 8-16 pokud nemusí, tak spí jen psi, kterým nic jiného nezbývá, jinak pes spí tak max dopoledne a odpolko už je živej a připravenej k akci.
No ale to je právě potom už o vhodnosti plemene, hlídací pes si odpočine, ten normálně venku spí a vylítne jen když se děje něco fakt nezvyklého. A když se mu nechce spát, obchází teritorium. Pes, který celej den blafe na všechno kolem, není hlídací pes.