A koukám jsem dala špatně odpovědět, takže samo to bylo pro Thielli
Příspěvky uživatele
assil
To je krásná figurka, já jsem na tohle levá, takže fakt obdivuju každého kdo něco takového vytvoří a je jedno jestli namaluje nebo vysochá.
Jsem si vzpomněla jak jsme modelovaly s neteří když byla malá a jediný co mi šlo, byl ježek, koule a vytahat prstama bodlinky. 😀
Já místo Thielli pořád čtu Tali a sedí to na takový rozhovor taky, zarazilo mě to až po chvíli. (Thielli promine). 😀
Pro dobro teď zabíjejí Rusové, tak to bývá vždycky.
V tomhle případě ta léčba s největší pravděpodobností neuleví ani rodině, ani pojišťovně, cynicky řečeno, spíš naopak.
Ono je to těžký, rodinu chápu, ale obecně by se z toho neměl dělat standard jen na základě kvílení veřejnosti.
No právě, osobně vidím větší problém v tom, že půlka republiky nakryje jedním šampionem než v nějakých dvou třech opakovaných vrzích po psovi, který obvykle nikde jinde nekryje.
Jo,, já znám chovatele, kteří nelitují času a peněz a jednou klidně za krycím psem přes celou Evropu nebo takové, které vybírají neznámé nevystavované psy a nelitují také a jezdí si ho obhlídnout předem sami a riskují, že takový pes ani nenakryje a taky takové, které fakt chtějí v chovu něčeho dosáhnout, ale většina chovatelů je prostě takových, že nakryjí psem, kterého vídají na výstavách a ono už je po něm x vrhů a štěňata pěkná a kryje bez problémů a štěňata po šampionovi se dobře prodávají a taky znám takové, kteří kryjou prostě tím co jim doporučí poradce a ani se sami nenamáhají nějak vybírat. Prostě mám dojem, že většina chovatelů s PP to až tak neprožívá a stačí jim pěkný pes s nepříbuzným PP.
Jenže ta milující rodinka dostane kvalitního standardního psa i z opakovaného spojení a je jí jedno, že tu běhá ještě další vrh se stejnýma rodičema. To není argument.
BTW docela dost chovatelů s PP nemá žádné předpoklady, ani žádnou vizi, prostě uchovní fenu, vyberou psa, který se jim líbí, ideálně šampion a udělají 1 nebo 2 vrhy. O genetice nemají ani páru.
S nějakou vizí chovají dlouholetí chovatelé, kteří se dostanou přes tuto prvotní fázi a prostě zjistí, že je to baví.
Prostě takhleta představa, že všichni chovatelé s PP mají zájem plemeno nějak vylepšovat, je podle mě mylná.
A opakované vrhy podle mě rozšiřují počty jedinců, ze kterých si pak ti chovatelé s vizí snáze vyberou. Z malého množství se vždycky hůř vybírá, jak to dopadá, když je malá chovatelská základna, protože prostě nejsou jedinci, se můžete podívat třeba u velkého špice.
Někdy tam má i zajímavý články, ale tohle je fakt jek kyd.
Tak teď jsem se teda nasmála 😀 😀
Pitomeček by mohl mít zahrádku velkou tak jakou zvládne alespoň posekat. 😀
Můj ideál je pididomeček s malou zahrádkou jen na stolek, židli a psa a možná jeden květináč s kytkou. Místo toho mám kamennou starou obr ratejnu s latifundiema. Člověk holt nemůže mít všechno. 😀
Tak u nás se slepice počítají až večer v kurníku. Bílé se mi moc nelíbí, ale teď máme nějakou, co má takový zvláštní ocas a to je hezký.
No a taky z toho může být hotspot, pokud se špatně vysušenej mokrej pes vrátí domů do tepla.
No já měla psa, co když nechtěl poslechnout, tak dělal že v příští vteřině umře, ale bylo to dobrý, že to nešlo dělat za běhu. 😀 Blbý, že pro kolemjdoucí to vypadalo, že se mě bojí.
No říkám si, že než by člověk takovýhle přesný hod natrénoval, trvalo by to x let, takže nějaké masové rozšíření této metody nepředpokládám. 😀
Ale když si na to vzpomenu, já pak dál chvíli nosila ten řetízek v kapse a stačilo když mi omylem zacinkal a pes mazal ke mně, tak jsem ho přestala nosit, že mi ho bylo líto. 😀
Současného psa majznul klacek po hlavě když běžel ode mě, to byla prostě zásadní chyba a je vidět, že žádná metoda není samospásná a bez práce. 😀
To se mi stalo kdysi s minulým psem, ale ne s klíčema, ale s řetízkovým obojkem, dopadl sice podle předpokladu vedle psa, ale konec se vymrštil a švihl ho po tlamě. Myslela jsem, že má po zubech. Ale byl OK a od té doby jsme měli přivolání na jedničku.
Současný pes je zase švihnutý klackem po hlavě neb vběhl přímo pod letící klacek, ale to na přivolání vliv nemělo. 😀
Tak já bydlela v paneláku, ale v tichý ulici a i panelák byl bytelnej a od sousedů skoro nic slyšet nebylo, teď na vesnici máme kousek vedle uječeného psa, tak se utěšuju, že to není navěky 😀 ale jinak ticho a když si o víkendu piju kafe na zahradě, tak jen ševelí větřík a nikde ani noha 😀
takže ono taky není vesnice jako vesnice, žejo
Tak tuhle knihu si asi seženu 😀
No tak to máte dobrý, u nás se slepice zjevivší se na zahradě, zabijou a sežerou.
Ale na slepičím území je to OK a tam by je teda zahánět do kurníku mohl.
Asi by s tím problém nebyl a určitě by se to naučil stejně rychle, ale ten slabej článek jsem já, že mu neumím vysvětlit co po něm chci. Úplně stejně to máme s aportem a určitě by se našly i další věci který váznou u mě.
To je boží, hned s tím taky do galerie na zrzavci, to se musí zachovat. 😀