U nás jsou za 60 Kč. Takže asi jak kde.
Příspěvky uživatele
assil
Je to čitelný díky. Mě jen teoreticky zajímalo, jestli bychom se taky mohli zúčastnit, tak mohli. 😀
Šusta v nějaký knížce dával návod jak učit urgentní přivolání, kdy má pes na rozdíl od normálního přivolání, přijít hned. Tak asi je to taky cesta.
Ale jen tak dotaz - když jsou zkoušky z pasení, můžou je dělat jen nějaká stanovená plemena jako je to u myslivosti a nebo je to pro všechny?
Já kdysi byla na tréninku s kachnama a tam prostě ty kachny chodily sem a tam se psem za zadkem, ze kterého si evidentně nic nedělaly a pak se šly nažrat.
Mně to teda jako týrání nepřišlo.
To je u nás normální. Důležitý je že přijde v relativně krátký době.
Takový přivolání jako mám třeba u hlídací bordery to prostě se seveřanem nikdy nebude.
A to zase ona je převzala, prej chudinky. Jen prostě, že tenhle nicneříkající popis není až tak jednoznačný pro každého.
No moje máma důchodkyně chová slepice celý život, ale tohle nevěděla.
No právě, dost lidí to nepochopí.
Jo jako chcete říct, že mě při žádosti o dotaci úřady podvedli? Jako možný je všechno, ale moc tomu nevěřím. 😀
To jsou prostě zkušenosti z praxe.
Oprav dům po babičce má jiné podmínky, to jo.
Jistotu nemáš, ale pravděpodobnost se zvyšuje.
Já taky nepíšu, že to je pravidlo, ale pravděpodobnost.
Tak zdraví samozřejmě, ale i v tom je pravděpodobnější, že když první vrh je zdravý, bude zdravý i druhý po stejných rodičích.
Tak to já mám asi jiný princip, třeba ten že u méně početných plemen krytí feny pokaždé jiným psem zvyšuje příbuznost celkové populace a pro mě je to mnohem horší než nějaký opakovaný vrh.
Asi proto, že vím, co dovede ta brutal příbuzenská udělat.
Já to tam teda nevidím a cena taky neodpovídá, u nás se vynešené slepice prodávají za 60 Kč.
Prostě nemají na stránkách ani v ceníku napsáno, že jde o vynesené slepice.
Proč ne? Většina PP psů jde na mazlíka a do chovu nijak nezasáhnou, takže fakt by mě opravdu zajímalo proč si někdo myslí, že všechny PP vrhy by měly být geneticky super na výši.
No jenže problém je, že Kavapo neprodává vynešené slepice, ale normální slepice za příslušnou cenu a pak vám přiveze tohle, co se v drůbežárnách prodává za pár korun.
Možná teď už ne, před dvěma rokama po mě doložit příjem chtěli. Ale koukám dávají pořád stejně na tepelko max 80 tisíc, pro větší domy je to nic a mě to tenkrát ještě snížili.
Tipuju, že tak je to s většinou dotací, můžete dostat až… a když dojde na konkrétní dům, tak člověk zjistí, že nedostane skoro nic.
Tipuju spíš obéznější. A možná to platilo dřív, kdy nejspíš nějaké vesnické feny rodily každý půl rok v podstatě od štěněte, takže kastrovaná určigě musela vypadat stokrát líp.
Jj, je to pro lidi pobírající starobní, invalidní důchod a příspěvek na bydlení.
U pracujícího člověka jsou dotace často podle příjmu, nevím teda jak zrovna okna, ale s tepelkem mě celkem vyfakovali neb jak roční příjem domácnosti přesáhne půl milionu, tak dostane tak nula nic neboli pár korun. To jsem se radši rozhodla nechat si i kotel.
A tak to je ono, díky. Invazivní americký brouk. 😀 Píšou, že se živí na jehličnanech a tady pod oknem máme smrky a borovice, tak to bude asi tím.