- Příspěvek #170171
- Nahlásit
A to pes ty drápy používá mnohem míň než kočka.
Ať je to jak chce, je to zákonem zakázaný a moc dobře se ví proč, takže doufám, že si ho za to alespoň trochu vychutnaj.
A to pes ty drápy používá mnohem míň než kočka.
Ať je to jak chce, je to zákonem zakázaný a moc dobře se ví proč, takže doufám, že si ho za to alespoň trochu vychutnaj.
Já teda někoho v roušce neviděla ani nepamatuju, ani ve vlaku, ani v busu, lidi chrchlaj úplně stejně jako před covidem a mě osobně je to jedno, už před covidem jsem díky tomu měla super imunitu a nemarodila léta, takže bych to tak ráda měla i nadále.
Ano, je to o rodině, bohužel je dost rodin, které z dětí dělají nepoužitelný nemehla, ale to se samozřejmě nevylučuje s tím, že některé děti to mají jinak.
Jen holt ted tak posledních 10 let ti vadní začínají převažovat.
U nás to samý, lidi po škole, takže věk 25-30, z 10 použitelnej jeden, ostatní půlka odešla sama do dvou týdnů s tím, že nepočítali, že to bude tolik práce a nechce se jim vstávat, druhá půlka vyhozená když dvakrát do týdne přijdou pozdě, že zaspali nebo nepřijdou vůbec protože rýmička (no spíš chlast), to se jim ještě tolerovalo, ale když ani po 2 měsícíh zaučování nebyli schopní samostatné práce, tak prostě letěli. Jo a taky furt místo práce čučej do mobilu. A to jsou VŠ, jazykově a pc vybavení, tady spíš řeknu to lepší.
Ale fakt jsem za celej svůj život neviděla takovýhle nemehla, kterým denně do hlavy vtloukám postup na tři kroky a když je to po 2 měsících nechám udělat samotné, tak to tak zkoněj, že to celý den napravuju.
To by se dalo říct i u lidí. 😉
Protože je vychovali lidi, kteří dospěli po revoluci a měli pocit, že dětem musejí dát všechno. Ty děti vyrůstaly ve zlaté kleci a pak když se dostanou mimo ní, tak je to prostě semele. Děti se musí otrkávat odmala a když se to nestane, nastane přesně tohle.
Jj, já měla v osmdesátkách nadpočetného bezpapíráka.
Možná některé úlevy spíš ublíží. Bude jim je někdo poskytovat celý život?
No ale o tom to je, ty děti jsou odmalička středobodem světa a hlavně matka je obskakuje, nezažijou žádný neúspěch ani povinnosti a pak najednou přijdou do školy, kde je všechno jinak a ještě se tam střetnou se sobě podobnými. A končí to diagnozami.
Dříve to tak nebylo, v každé třídě byl možná tak jeden dva sígři a jeden dva pětkaři, ti by možná byli na diagnozu, ale zbytek byl “normální”, dneska ti normální jsou spíš výjimkou.
Já ty děti lituju, ony za to nemůžou a nejspíš to s sebou potáhnout celý život.
Mě stačilo jen podepsat, že žádné uchovnění a výstavy a hned byla sleva. takže taky mám PP psa ve slevě. 😀
Ono prostě kolikrát jsou psi s PP levnější než ti bepapíráci od množek, akorát to ti lidi, co za křížence dali x tisíc, nechtějí slyšet. 😀
Plné supáše a vozíky svědčí o tom, že ač lidi skučí, tak v podstatě si většina z nich odpustila akorát pár zbytných věcí, ale jinak jede dál jako dřív.
U nás je to zakázané, ale tipuju to skončí nějakou malou pokutičkou.
Fikovnice, držím palce ať se vám podaří vypadnout, něco takového je fakt na houby.
Tak to jsou z tebe a z megi koukám milijounářky. 😀
Ale je to teda dost za takovou krátkou dobu. Už se těším, až to dorazí a budu mít co číst při nějakejch depkách.
Tyhle mimoškolní aktivity se teď dělají za peníze, zadarmo to fakt dělá už málokdo. Možná se i dnes nějaký takový obětavec najde, ale moc jich nebude. Učitelé, co já znám, nic takového nedělají, jen učí ve škole, volna spousta, peníze lepší než kdyby dělali někde v kanclu víc hodin.
No nevím, pár učitelů znám a všichni mají volna habaděj.
Já je oceňuju za to, že ty děti a potažmo i často rodiče, neumlátěj na místě.
Ale je to prostě povolání, jako všechna spojená se státem, který se dá dělat extrémně blbě a dlouhodobě. V soukromých firmách by takový člověk už měl dávno padáka.
A to máte ještě štěstí, že diagnoza je jasná, si představte, co zažije člověk, kterého bolí zápěstí a nejsou to karpály. Takový má dneska prostě smolík, nikdo nic zjišťovat a léčit nebude.
Jistě, je tu pár super doktorů, kteří umějí vyměnit srdce, zoperovat mozek a podobný věci, ale to se týká pár pacientů, ale zkuste k nim jít, ještě nejlépe někde na maloměstě, s nějakou “banalitou” nebo nespecifickou bolestí, pak teprve uvidíte jak to funguje. Jo a s tímto mám bohaté špatné zkušenosti. A stejně tak i moje okolí.
A je to záležitost tak posledních deseti let, dřív se ti doktoři fakt snažili zamyslet a něco vymyslet, dneska ani omylem.
Ono to není jak řešit neb není kam ty lidi vracet. Pokud vím, jednalo se s Lybií, že by se jim platilo za to, že si je vezmou, ale jak to nakonec dopadlo nevím.
Jo? Zajímavý, že jinde to jde, máme víc doktorů na obyvatele než je běžný na západě. Problém je spíš někde úplně jinde než v nedostatku doktorů.
Že by mi zachránili život, s tím nepočítám, dneska už doktoři neumí ani diagnostikovat podle příznaků, akorát hodí člověka do stroje a podle toho co ze stroje vypadne, napíšou medikaci. A pokud to nepomůže, tak smolík, běžte si k psychiatrovi pro antidepresiva.
Že by se nějaký doktor zamýšlel nad tím co by člověku mohlo být, to už jsem neviděla léta. Dneska se pacienti neléčí, jen operují a medikují.
A není to lepší horší doktor, takhle to prostě dneska je všude.
Podhodnocený mzdy jsou u nás všude, takže že jsou i u doktorů je normální.
A co se týká těch přesčasů, tak prostě jako všude jinde kontroly a pokuty a přestalo by to.
To že jim to stát toleruje, ale jinde ne, s platama nijak nesouvisí.
A ono stejně většina těch přesčasů jsou že spí a dvakrát za noc dojdou k nějakému pacošovi.
Podle mě to je jen zpovykaná honorace, který ještě nedošlo, že tyhle časy jejich nadřazenosti už skončily.