Já to taky ráda čtu a taky moc nevím co k tomu říct, spíš si guglim ty jména a koukám na fotky a videa a tak.
Příspěvky uživatele
assil
Rapotačka:Buď děti bez oběda, nebo neplacení faktur.
Šokovaní ředitelé řeší školní škrty
Jsme už ten vyspělý západ?
No jistě že jo. Obědy mají dětem platit rodiče a ne to mít jak v socializmu skoro zadarmo.
Ředitelé prostě přestanou natahovat ruce ke státu a ty prachy vyberou od rodičů.
orionka-2:Putin hned na začátku Carlsona usadil a pak si jen mlel svoje.
A vy jste to slyšela celé ? Nebo jste taky “nikdo” a nemáte na to nervy ?
Slyšela jsem asi půlku, dýl se fakt ty žvásty nedaly poslouchat.
orionka-2:To né, tolik jich přece nemá ani rádio……..
Státní televizi musí mít povinně všichni. 😀
V Rusku to bylo normálně ve státní telce, tipuju, že tam to má větší dosah než internet.
Ale ono to tak je, Carlson je profláklá persona a slušní novináři od něj dávají ruce pryč.
No jasně, povinně to viděli všichni Rusové. 😀
To chce originál, ale nikdo na ten okamurovský proslov o tom, co bylo v 9.století nemá nervy. Putin hned na začátku Carlsona usadil a pak si jen mlel svoje.
A Carlson jako pravý proputinovec mu samozřejmě neodporoval a ani se na nic pořádného nedotazoval, celý to prostě byla jen nahraná fraška.
Proto taky P. nechce mluvit s jinými novináři, s těmi by mu to tak lehce neprošlo.
Jak to tak čtu, tak mi připadá, že úspěch je vlastně i to dojet.
Ale i tak, docela mě to překvapuje, vždyť to nejsou ti krátkosrstí kříženci. V Laponsku běžně makají lapiny v -40 a to i ty krátkosrsté, co mají srst jako husky a akorát pod ně dávají něco když leží.
Změnilo se to, že prostě zatrhli ty individuální bonitace. Takže se musí domluvit s chovatelem, aby jim štěně nekupíroval.
Proč mají ty oblečky? Nepřehřívají se v tom? Když vezmu svýho seveřana, v oblečku by byl totálně vyřízenej i ve velkým mrazu a ještě v tom běžet, to by asi nedal v zimní srsti.
Prostě nějakou železnou kostru, tu pak obezdít a na ní ty schody
No ale ten nábytek tam nebudete asi tahat nahoru a dolů stokrát, pokud jde o to, že ho jednou budete sundavat dolu, tak nechat si tím omezovat kurník mi připadá dost overkill. To bych si snad radši zaplatila nějaký sklad někde a kurník si udělala supr dupr.
Jinak schody myslím jdou vyztužit železem, asi sehnat jen někoho kdo umí svářet a svaří ti železnou kostru.
Nechci nijak snižovat tvoje schopnosti, ale myslím, že pokud bude všechno závislý jen na tom, co dokážeš vytvořit ty sama, tak to žádný hogo fogo nebude a pak bych zvážila prostě dočasně na pár let koupit už hotovej dřevěnej kurník a až pak až bude čas postavit fakt ten zděnej luxus.
Jako blbě by se to čistilo asi, ale případně by takto šlo třeba vystrčit z kurníku snášecí hnízda, ty nebývají tak zprasený a mít je třeba otvírací zvrchu
Můžeš tak jakože udělat schody a kurník v jednom 😀
Ad ten polykarbonát, to má někdo takhle ozkoušený? Já jen, že kdysi jsem z něčeho podobného měla výběh pro želvy a za pár let, ač to vypadalo pořád stejně, tak to nějak zkřehlo nebo a jak se o to člověk třeba opřel, tak to prasklo. Nakonec jsem to musela vyhodit.
Když je menší prostor, tak ideál je tam nastrkat věci na místa, kde mají být zdi a podobný neprůchodný věci, pak člověk často zjistí, že ty volný plochy nejsou až tak velký jak si myslel.
Mně se to fakt nenaučily, ale možná je to tím, že mají volný výběh a bez krmítka zas tak úplně hladem netrpí.
Ja měla takovehle naslapne krmitko, ty slepice na to vubec nestoupaly, kdyz jsem jim to nechala otevreny, aby se naucily z toho zrat, tak akorat natahovaly krky, bylo videt, ze na ten plech prostě nechtějí stoupat.
https://www.hradsky-sunk.cz/naslapne-krmitko-stojanove-g-20l-krmiva-uspora-do-50-krmiva
Do výběhu pustíš psy a oni to ho ukliděj. 😀