Ono jezdí docela dost lidí načerno, taky jich pár znám. Ono těch revizorů zas tolik nechodí a se vyplatí dát jednou za pár měsíců tisícku za pokutu než kupovat lístky nebo kupon.
Příspěvky uživatele
assil
To bych chtěla tu 3d tiskárnu, co mi vykope a vymění vodovodní trubku a připojí bojler na elektriku. Jo a taky by mohla umět položit dlažbu. Kde že se takové tiskárny berou? 😀
BTW, i to tepelný čerpadlo musí umět někdo připojit na topení a elektriku, když ti řemeslníci nebudou, nebudou ani tepelná čerpadla a fotovoltaiky a podobný věci.
U nás je teda řemeslníků nedostatek a je to hrozný někoho sehnat.
Mě akorát štve, že když jedu do Prahy vlakem na PID kupon, tak musím mít ještě pražský kupon, i když reálně pražskou MHD vůbec nepoužívám. Kdyby tohle zrušili, tak ať si dají pražský kupon třeba za dvacku. 😀
Jj, na to se lapiny běžně používají, a nebo ve Finsku k těm finským sáňkám se sedačkou, teď nevím jak se to jmenuje, má je pár lidí k lapinám i u nás, ono lapina je v podstatě tažný pes, jen je dost holt limituje ta malá velikost, ale fakt zapřažený čistě lapiní spřežení s pár psama, to se moc nevidí, ale vím že jsem kdysi pár videí viděla, ale asi to bylo na FB a už to nejde najít.
Jj, mám ji na plném slunci už několik let a daří se jí dobře.
U nás na vsi teda vůbec, ti takový jako vlčáci už úplně vymizeli.
Tak jsem díky tomu anglickému našla co jsem kdysi viděla, že se fakt v Kanadě pořádá takový sranda závod s lapinama. Ale většinou zapřahají k nim ještě samojedy, protože jde o netrénovaný psy výstaváky, ale i tak něco uběhnou.
Video odjinud, ale já myslím, že by něco odcupitali jako ten první , ani nepřidává do kroku 😀
Akorát by jich museli vzhledem k velikosti zapřáhnout jednou tolik a nebo mít extra proviantní saně. :😀
Díky. Těch plemen je škoda, já myslím, že by pár set km ujela i jiná plemena, i když by to asi nebylo na vítězství, ale bylo by to divácky atraktivnější.
Pro mě třeba ti ohařoidní kříženci takhle v zápřahu nijak vizuálně krásní nejsou.
Jako myslíte jak jsme se měli skvěle, když ve 20 už holka měla dvě děti a práci v kolbence, zato dneska většina skoro do 30 studuje a užívá si a starají se rodiče.
No to dneska fakt jsou ti mladí ve stresu. 😀
Dva dotazy
ti RPB, to jsou prostě daná ta 4 plemena nebo by to mohl člověk odjet s jakýmkoliv?
Jen mě to napadá, protože vím, že třeba na lovecké zkoušky nesmí jiné plemeno než FCI lovecké.
A za druhé, jak se řekne anglicky psí spřežení? Všude je jen musher a mushing, ale konkrétně to spřežení jsem nikde nijak nepostřehla
Tak je to taky krádež, ale přece jen trochu jiná a v trochu jiných dimenzích.
No však tak to chodí, žádná zodpovědnost a všimný do kapsy, v tom se točí miliardy a proto taky tady na nic nemáme peníze. Peníze jsou, jen končí jinde než by měly. Dokud se tohle nezmění, lepší to tady nebude.
No to teda chceme překvapení. Já jsem tak nějak už za půlkou, takže něco dalšího by se hodilo.
Mnohem větší prachy než krádežema utíkají korupcí. Tak jako když se zúčastněným přerozdělí miliardy na opravu silnice, pak to tam šolíchají půl roku 3 chlapi a za dva roky se silnice rozpadne a celý kolečko se jede znovu.
Vždyť kvůli tomu jsou ty traktory v Praze, že všude jinde v EU jsou v zemědělství vyšší dotace než u nás, takže naši zemědělci s prodejem pak ostrouhají.
Jedině vyskočit ze saní. 😀
Ono je to asi o perspektivě, mému psovi bude 8 teď zanedlouho a představa, že je to +- konečná a konec přijde každým dnem je pro mě fakt děsná, takhle vím, že je tak +- v půlce a i tu další půlku se štěstím dá v pohodě.
No tak ono by uplně stačilo nebýt greendealský pokrytec a prostě tenhle systém pěstování zakázat, pak by to v obchodech nebylo a lidi by to pak logicky nekupovali.
Šlo by to jednoduše, kdyby to pokrytectví nebylo tak všudypřítomné a v podstatě nešlo jen o prachy. Ale to radši zakážeme brčka a polejem Monu Lisu.
Repta-A-Repta:Máte nějaký vhodnější realistický a ekonomicky realizovatelný nápad, jak uspokojit potřeby 750 milionů Evropanů ohledně ovoce, zeleniny apod.?
🙂
Ano, radikálně snížit ty potřeby, protože momentálně jsou potřeby Evropanů hodně hodně naddimenzovány. A to nejen v jídle.
Ono by fakt lidi neubylo, kdyby v létě místo 10 pseudookurek snědli jen jednu pořádnou a v zimě místo banánů jedli kysaný zelí.
No, tou fotkou kupírovaného psa mám dojem porušují zákon.
Vcelku se mi tam líbí ta upozornění pod inzeráty na štěňata, třeba si to někdo fakt přečte, ale číst to u inzerátu na bezpapíráky je takové.. .zvláštní.
Zase už tam dlouho nepůjdu.