Knihy já teď už hodně i poslouchám, nejen čtu a oblíbených hodně z různých žánrů, historie Follet a Pilíře země a i jeho další knihy, scifi Heinlein Dveře do léta, detektivka May Muž z ostrova Lewis a vůbec celá ta trilogie
pak čtu ráda takový obskurnosti jako hororové Vrby od Blackwooda a pak mám ráda finskou literaturu, je taky taková obskurní jako třeba Stará dáma vaří jed, Les oběšených lišek a nebo nejlepší Než natáhnu brka. A samozřejmě vše od Waltariho a nejvíc Cizinec příchází.
Mistr a Markétka jsem četla kdysi a nijak moc mě to nezaujalo, Kinga ráda čtu, nejvíc nej je podlě mě Nespavost.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 19.04.2024, 12:03:57
Ono když se to vezme do důsledky, tak ty děcka vlastně nemusí vědět nic, takže školy můžeme zrušit. 😀
Tak třeba se ví, že čtení zvyšuje slovní zásobu i schopnost psát gramaticky správně + představivost, teda kreativitu a proto se nutí děti číst. Ono jako pak když to vyleze z vejšky, mělo by to umět mluvit a psát líp než dlaždič.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.04.2024, 11:40:08
S krmítkem neporadím, já měla podobná akorát s plechovou nášlapnou plochou a slepice se na to nikdy nenaučily.
Akorát k těm potkanům, ono jako nejen potkani, ale i myši, se ti normálka prokoušou zdí, i ve zdech mívají hnízda, takže nějaký plech v podlaze mi připadá úplně zbytečný.
Jako lepší se mi zdá prostě kontrolovat kurník a jak se někde objeví díra, tak to hned zabetonovat.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 18.04.2024, 11:46:34
U nás všude okolo v obcích, kde to svádí jezdit rychle, jsou radary s foťákama. Takže lidi si dávají majzla. Je to asi jediná účinná strategie, platit pořád pokuty se nikomu nechce.
Jediný místo, kde to není, je u naší vesnice, protože tam není elektrika. A přecházejí tam lidi i děti na bus a je to někdy fakt běh o život.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 17.04.2024, 12:30:38
Pokud je mi známo, zákon jen stanovuje jak často mají ty prohlídky být, riziková pracoviště to mají častěji, ale nijak nestanovuje jak konkrétně má ta prohlídka vypadat nebo jaké úkony má ten lékař provádět.
Důležitý ze zákona je jen ten závěrečný papír schopen nebo neschopen.