- Příspěvek #195629
- Nahlásit
Musí zavřít živnost, pak může do předčasného důchodu.
Prostě pro tyhle případy je lepší předdůchod, ale zas pochybuju, že živnostníci si na to běžně spoří.
Musí zavřít živnost, pak může do předčasného důchodu.
Prostě pro tyhle případy je lepší předdůchod, ale zas pochybuju, že živnostníci si na to běžně spoří.
No myslím, že prokazovat že má z čeho žít, nikdo nemusí. Povinné je platit zdravotko a jak si to kdo zařídí jinak je na každém a úřady to nezajímá. Když má někdo prachy, nemusí pracovat třeba ani ve 30.
Může si platit důchodové pojištění sám, to nejnižší není zas tak vysoké a běžně to platí třeba manželky v domácnosti a tak.
Když má dost našetřeno, pár let vyžije a pak 5 let může mít předdůchod, kdy zdravotko platí stát. A klidně si přivydělávat jen když se mu chce.
Jenom komunisti zavedli povinnou práci a jenom komunisti zavírali lidi, kteří tu práci neměli. Volat po povinné práci je prostě volat po návratu komunistů.
Jj, známej má bordíka na hony na kance, pes je úplně v pohodě, ale xkrát do měsíce na honu a každou chvíli se na honu ztratí, tak pak ho jezdí hledat. Podle mě když má bordík lovecký vyžití, tak je to skvělý pes, ale jako rodinný pes skončí akorát agresivitou z té frustrace.
To je teda hnusný výkřik do tmy. A komunisti a povinnou práci zpátky!
Pravda je teda, že já bych důchodovou reformu řešila nahnáním do práce mladých lidí a ne sedmesátiletých, ale ty jo, povinná robota už je fakt přes čáru.
Vinohradská 12 je obvykle seriozni, tam to na nějaký clickbajt nevidím. Poslechnu si to večer, to mám v oblíbených podcastech.
To, že žere omítku, neznamená automaticky, že mu chybí vápník. Navíc vápník musí být v nějakém poměru s fosforem, jinak je to na nic. Pokud chcete mít jistotu, tak jedině rozbor krve.
Ale obecně přidávat malému psovi vápník je spíš kontraproduktivní.
Mě neděsí náš českej rybníček, spíš to co leze z EU a tam už to jde spíš systémem vařené žáby, tak to na žádný fofr nevidím. No uvidíme. Každopádně žádnou invazivní armádu ani nepotřebujeme, my si to všechno zastaneme sami.
Osobně si nemyslím, že by tady Evropou pochodovali cizí vojáci, spíš by to byl nějaký 1948, ostatně totéž chtěl udělat na Ukrajině, že jo.
A ono když to nevyjde jemu, vyjde to někomi jinému časem, ono stačí jen počkat s tím co se tady teď děje. Ale to už já tu asi nebudu, tak je mi to fuk. 😀
A Itálie jakbysmet, akorát tam jsou pěkný dovolený, tak to nikomu nevadí. 😀
Roste nová generace, to je hezký.
No není to tak dávno, co jsme tu oslavovali třeba Stalina a jaký pěkný pomníky tu měl.
Ale na to už se zapomíná, že vše je poplatné době a ono i na té Ukrajině časem dospějou někam jinam.
A na Slovensku má pomník Tiso a nikomu to nevadí, to abychom začali hučet do Slováků jako do Ukrajinců. 😀
Pokud vím Češi v Čechách byli v klidu, Ćesi jinde po světě se holt dostávají do místních konfliktů. A víte například, kolik bylo českých kolaborantů s nacistama a posléze i s Rusama?
Psala jste, že Rusko nemá sílu projít a obsadit celou Ukrajinu.
A já píšu, že tohle je předpotopní názor neb dneska se státy obsazují jinak a Rusko to chtělo dělat, ukáalo to hned na začátku, takže váš argument k ruské cestě na západ podpořený akorát nerealistickým argumentem, padá
cituji
Nevěřím narativu o Ruské cestě na západ. Ne proto, že bych Rusku věřila, jak píšete, ale Rusko nemá sílu ani na to, aby obsadilo celou Ukrajinu. Kdyby ji chtělo zničit a Ukrajinou projít, tak by to udělalo. Ale, co by z toho mělo? Západní Ukrajina je zničitelná, ale není obsaditelná. O státech NATO dále na západ nemluvě. Jaderná síla je na obou stranách.
Ale ta třicetiletá válka nebyla celou dobu na našem území a také válečné možnosti byly úplně jiné, nebyly kulomety, tanky, o koncentrácích ani nemluvě.
Hlad byl i za druhé světové, proč myslíte, že bylo jídlo jen na lístky?
Doporučuju vám něco si nastudova o polsko-ukrajinské válce, pak možná pochopíte.
Protože Rakušáci jsou vlastně my a hlavně nikde se o nich nepíše, ono taky těm lidem to taky musíte valit do hlavy jak se mají jinde dobře, aby to začali porovnávat.
Ano, Švédové v podstatě zabili půlku obyvatelstva, čemuž se Němci nepřiblížili ani smykem a ukradli co mohli a odmítli to vrátit i dnes a přesto Švédy každý miluje. Paradox. A proto používat v protizápadních argumentech Němce a druhou světovou je fakt úplně mimo mísu.
Němci nám leží v žaludku, protože jsou za humny a mají se líp než my, to je celý. Ovšem to, že za to nemůžou Němci, ale Rusové, to už je asi pro mnohé moc velký veletoč.