Jak jsem psala, není u spousty plemen, stačí jen když se pes nechá zkouknout a změřit, možná osahat a to se dá naučit normálně na povel.
Příspěvky uživatele
assil
Ne u všech plemen. Ale já psala o chovném psovi, nikde není řečeno, že pes, který zabije člověka, není schopný nějakou dobu před tím třeba projít bonitací. A pak už mu chovnost nikdo nevezme, ani kdyby zabil člověka.
No dotaženo na FCI, chovný pes, který by zabil člověka, by taky byl pořád chovný. To není o chovných pravidlech, ale spíš o morálce chovatele.
Měla jsem taky takového psa, pomohlo až pořízení druhého psa. 😀
Přesně, myslím, že je vůbec nenapadlo, že se tohle bude dít.
Taky myslím, Izrael by spíš bral území na východ než Gazu.
Ale obecně nemám ráda házení viny na oběť.
Ale můj post byl spíš o té dávné arabsko-izraelské válce, o které byla řeč předtím.
Možná ano, asi jako třeba Kosovo, ale každopádně Izrael si nezačal.
Tak ale jistě by i Izraelcům bylo milejší, kdyby se Palestinci věnovali třeba průmyslu a ne zbraním a vraždění.
A popravdě, nebýt Arabů, už by tam dávno palestinský stát byl, takže si můžou stěžovat tak akorát sami sobě. Holt si Arabové tenkrát mysleli, že smetou Izrael z povrchu země a ten jim do toho hodil vidle. A doteď se s tím nedovedou smířit. Asi tak jak kdyby Němci nám pořád dneska útočili na Sudety, protože přece bývaly jejich.
To nevím konkrétně, ale nějaké nerostné bohatství tam mají + to odsolování v tom regionu by byl taky zlatý důl, v podstatě tam psali, že stačilo by se jen trochu snažit a byl by to jeden z nejbohatších regionů v oblasti. Ale holt mají jiné priority. A to i v době, kdy tam Hamás ještě ani moc nebyl.
No ale minimálně vězení alespoň po nějakou dobu zabrańuje kriminálníkům dál páchat trestnou činnost a tím snižuje počet obětí.
No právě, bylo někde, myslím v NYT, takové ekonomické zhodnocení Gazy, že za ty prachy, co se tam naposílali, už tam mohli mít minimálně odsolovací zařízení a prodávat vodu Izraeli a prý i nerosty tam nějaké jsou. A samo solární i větrné elektrárny minimálně. Akorát všechny prachy, co dostali, investovali do zbraní a teď už tam mají několikátou generaci, která na práci nesáhla. A to jak známe z vlastní zkušenosti, se napravuje docela blbě. I kdyby jim ten stát všichni uznali, nebyl by nejspíš už životaschopný.
Asi by bylo hodně zákazníků. 😀
No vida co nás čeká, bude stačit jen našetřit
No jo, ono u špiců je potřeba dávat bacha neb jak byly ty točky s klubama, pár chovatelů přešlo pod WKU a konkrétně pomíci zas se pěkní za přijatelné ceny nabízejí v Rusku, takže někdo koupí a až pak zjistí, že to má americké PP ( ne AKC) a nelze to u nás zapsat pod FCI.
Ooo to bude zase překvapení, až dotyčné země zjistí, že Hamásu nejde vůbec o nějaký palestinský stát, ale o zničení Izraele.
A člověk by řekl, že se už poučili s migrantama.
Ono to asi bylo vždycky. Asi před 20 lety jsem měla kolegyni, jejíž dcera často omdlívala a stávalo se jí to i na ulici, říkala, že v naprostý většině případů nejen že nikdo nezavolá pomoc, ale ještě jí okradou.
Nám to dochází, ale taky víme, že stresovat se tím, když s tím nemůžeme nic dělat, není moc dobrý. 🙂
FCI má biewery pod sebou v různých zemích už dlouho a u nás nějak krátce už taky.
A hlavně taky ty výrazy 😀