Garnýž mám bytelnou, tak to snad půjde, díky.
Příspěvky uživatele
assil
Rolety se musí přidělat nad okna a kameny si samodomo nenavrtáte, takže pro mě nepoužitelný.
Teď mám jen normální závěsy, na míru tmy je to uspokojující, ale myslela jsem, že ty zatemňovací budou o něco lepší, černočerná tma úplně být nemusí.
U nás je v metráži nemají, budu to muset objednat přes net, tak to asi risknu.
Čistit rolety mi připadá mnohem časově náročnější než hodit závěsy do pračky.
Zkuste to upřesnit, to podmínky jsou nastavený blbě.
do 30 kg je malý nebo střední pes, ne velký, psi většího vzrůstu jsou mnohem těžší
většina psů je lehko ovladatelných a chápajících, pokud mají páníka, který to prostě se psy umí
spousta loveckých plemen je s jinými zvířaty úplně v pohodě
aktivnímu psovi nestačí jen procházky a výlety, to je tak jen pro psího lenocha
hyperaktivní je až další level
takže vlastně hledáte neaktivního psa?
co by ten pes celý den na zahradě sám dělal? to se mu jako nehodláte jinak vůbec věnovat?
Z jiného soudku - máte někdo zkušenosti se zatemňovacími závěsy? Co tak čtu, mají 3 vrstvy a prostřední prý nějakou speciální černou, tak mě napadá, jestli nejsou moc těžké na denodenní zatahování.
Takový ovčákošpic, vlastní špicí hlava, ale na rozdíl od špice rády cvičí a trénují cokoliv.
Na volno, no teoreticky ano, prakticky jak to kdo zvládne nebo jak a co je mu putna. Mají fakt na naše poměry obrovský akční rádius, to ty laponské širé pláně, takže je potřeba naučit je udržovat se v dohledu a makat na tom od štěněte, někdo na to kašle a prostě jim dá gps. Protože že by jako zase zdrhali, to ne, oni pořád ví, kde jste, i když jsou kilometr daleko.
A je to poměrně mladé plemeno, takže pak se ještě někde míchají pracovní vlohy, které znamenají, že některé lapiny (můj pes například) jakmile vidí zvěř, tak chce pracovat, což znamená běžím za tím abych to mohl přihnat zpátky ke stádu. Takže pak prostě na pár minut zdrhnou, vrací se teda hned zpět, jinak samozřejmě při hnaní sobího stáda by jim to stádo zdrhlo taky, kdyby byli dlouho pryč.
A to ještě třeba můj pes se ani nevracel na místo odkud zdrhl, ale udělal odhad kam se s tím sobím stádem pohnu zatímco bude pryč, takže pak na mě čekal o kus dál s výrazem Kde seš, už tu sedím takovou dobu. 😀
Co tak sleduju, připadá mi to tak půl na půl, že půlka lapin už žádný zájem o zvěř nemá a půlka ještě jo, takže je to taková sázka do loterie.
Kde?? U nás dneska ráno v 5 sice tma, ale 16 stupnů, vedro jak kráva na tuto ranní dobu. 😀
Lepší židle, ergonomický nábytek a spol. to je sice hezká idea, ale řekla bych ve spoustě firem to jede tak, že je vám toto vše přiděleno a pokud máte nějaký potíže například z blbý židle, tak zaměstnavatel řekne, že židle je OK a je na zaměstnanci dokázat opak, teda zaplatit posudky a pak dokázat, asi u soudu, že dané zdravotní problémy jsou způsobeny jen tímto, což je v podstatě nedokazatelný.
Si myslím, že ohánět se nevhodnou židlí nebo stolem, je úplně zbytečný.
Fíkovnice by prostě měla buď prásknout dveřma - dát výpověď a na výpovědní dobu si vzít PN a nebo prostě se smířit s danou situací a přestat to řešit. Jiná cesta z toho není, ale tenhle stav zůstávám, ale neustále řeším, co je blbě, je dlouhodobě akorát cesta do pekel.
Panebože, to furt dokola, ne nemá na krádež nikdo mandát, ano, nemá se to dělat, ale děje se to docela často, takže se to dost pravděpodbně MOHLO stát, takže to uvádím jako celkem pravděpodobnou možnost co se se psem MOHLO stát.
BTW, nikdo z nás neví,. co se se psem stalo a dohady nad fotkama co se mohlo stát apod. považuju v diskuzích na netu za normální.
A to je asi tak poslední, co k tomu píšu.
Můžete, prostě se vám zas přitížilo.
A ten pes je evidentně i nečesaný dredatý.
Na fotce s kotcem já teda vidím na půlce zažloutlou pochcanou trávu a na druhé půlce vydupanou trávu, protože tam má alespoň trochu stín před tou boudou.
A ta tráva se takhle nevydupe kdyby tam byl hodinu denně.
Ty fotky z FB ani nekomentuju, to je normálně zanedbanej pes na řetězu.
Dráty samy o sobě nestačí, všechno se dá přelézt, musí je někdo hlídat a zvenku je nikdo nehlídal, takže jo, byly jednostranné.
No za sebe musím říct, že ten marketér, který dokázal zařídit, že se kupuje předražená voda v petkách i v zemích, kde z kohoutku teče pitná voda, byl naprostý marketingový bůh. 😀
Ty dráty tady byly, aby držely lidi uvnitř a ne venku. 😀
Starejma hadrama se rekultivuje poušť přece 😀
https://www.space.com/mountain-discarded-clothes-chile-satellite-photo
Jo, to si právě říkám taky, od toho ten pocit žízně a hladu příroda vyvinula a když čtu nesmíte pocítit žízen, prostě furt pít bez ohledu na žízeň, tak mi to připadá ujetý.
Ani ten pes se nenapije, když nemá žízeň. 😀
Já myslím, že takhle to má docela dost lidí a i jsem někde četla, že pokud člověk normálně jí a není nějak vedro, tak pak stačí vypít půllitr nebo tak nějak.
Už jsem vám odpovídala vejš, tak kopíruju
Ne, protože zmizel a v dnešní době je pravděpodobnější, že ho někdo “zachránili” než jen ukradl. Kradou se štěňata, protože ta jdou dobře prodat a nebo pidipsi, ale berňák? Jinak já samozřejmě nevím jak ten pes žil, jen to beru co je víc pravděpodobný.
Husky jsou štíhlejší a mají vyšší nohy a taky mnohem mnohem větší, lapina je mrňavej pejsek, ale to většina lidí přehlídne.
Hlavně majitelé vlkošedých lapinek by mohli vyprávět.
Ale ostatně s huskym si pletli i mého vlčího špice a to už je úplně jiný.