Aktuálně: 3 241 inzerátů220 208 diskuzních příspěvků18 354 uživatelů

Příspěvky uživatele

assil

assil
assil 27.06.2023, 14:37:22 xxx.xxx.206.172
janaa:

Tak hlavně chovat na zvířeti s pohybovými problémy je totál prasárna,že

No tak takový prasárny se v množírnách dějou běžně, ale ten kdo to dělá tak nebude asi investovat to takhle drahého léku.

assil
assil 27.06.2023, 14:28:29 xxx.xxx.206.172
Leithian:

Jojo. Me spíš fascinuje jak by tu některým nevadila registrace a kontroly ale proč by mě sakra měl o chovu třeba krajty tmavé poučovat člověk co ji nerozezná od hroznýše natož jiných krajt a už tuplem netuší co potřebuje.

Viz návštěva úřadu jistého chovatele heloderem. Kdy paní úřednice jebala pána za špatný terarko a nenechala si vysvětlit že to zářivě zelený je chameleon. Následně dle papírku nařídila vyhodit 50w s uvb a naridila dát obyč 80w protoze 50tka prostě dle papiru nestačí musí to bejt 80 a že ta uvb nemela a zvířeti to skodilo ji nezajímalo (dohřev v tera řešen ještě jinak než světlem). Toliko k tomu zavedení seznamů a kontrol. 

No ale obecně řečeno tady nejsou problém ty kontroly, ale jejich nekompetentnost. Auto si taky necháváte každý dva roky zkontrolovat a nikomu to už ani nepřijde divný a taky to není odjakživa, až se vymění generace chovatelů, tak jim nepřijdou divný kontroly terárek.

assil
assil 27.06.2023, 14:25:29 xxx.xxx.206.172
Doron:

Já mám problém s tím, že ty aktivistické zakazovače a prikazovače prostě nedokážu považovat za kompetentní. Nevážím si jich, nerespektuji je, nejsou dost vzdělání ani chytří. Neuvažují komplexně. O to hlasitěji křičí.

Jako když vám Assil ( promiňte že si Vás beru do pusy assil) napíše že je přece obecně známo, že lidé vyhubili mamuty a šavlozubé tygry. Dřív se o tom prý nemluvilo, ale dnes už to můžeme říkat. A skutečně, opravdu se to určitě někde píše, dokonce k tomu snad dospěla nějaká skupina polských " vědců" a snad i švédských, co jsem zaznamenala.

To je za mě prostě prostě pseudovědecký tendenční ideologický názor. Lidé jsou přeci zlí a klimatické změny přece způsobuje člověk, tak jak by se mohly podílet na vyhynutí druhů, že?

Věda a zdravý rozum jde stranou a kozli se stávají zahradníky..

Ono to máte těžký, před sto lety byl pseudovědecký tendeční názor, že kameny padají z nebe. (Abych zůstala u klasiky). Pravda je jenom to, že v těhle oblastech vědění nikdo nic neví a všechno jsou jen názory a dohady.

Jo a připomínám, že to jsem byla já, kdo psal, že vymírání druhů je tady na zeměkouli přirozené. 😄

assil
assil 27.06.2023, 13:56:16 xxx.xxx.206.172
biaca:

Bohužel ne všichni mají místo na zálohování velkého množství dat. Navíc by bez souhlasu nesměly být názory ani prezentovány. 

Sentiment nemá smysl - podle mého ifauna zanikne. Největší benefit pro ní byla diskuze a bez diskuzí nemá co nabídnout. Podle vyjádření ifauny se mají zájem zaměřit na inzerci a upřímně klientela, která inzerci četla byla z velké časti složena z diskutujících. Přechod na chovzvířat vnímám jako příležitost začít nanovo. 

ps. Zbynkovi se omlouvám - spletla jsem jméno nechtěla jsem urazit. 

Tak inzerce se tam možná chytne, zaindexovaní jsou ve vyhledávačích celkem nahoře, takže lidí tam bude chodit hodně.

assil
assil 27.06.2023, 13:54:17 xxx.xxx.206.172
mastnacekk:

neni to velke mnozstvi dat, nic co by nevyresil prumerne vybaveny pocitac

Nevim jestli nekdo dela tyhle veci ze sentimentu, ja ne. 

Zacatek nanovo proc ne, ale je potreba si uvedomit, ze spoustu informaci tam napsali lidi, kteri uz jsou mimo tenhle svet nebo skoncili s diskuzema na internetu. Konkretne tak dokonale psane rady jako psal starybaca u ovci a koz to uz nikdo neda dokupy. Zustanou jen kuse informace a kdo ty rady nikdy nevyuzil, zapomnel detaily. 

Dalsi forum bude jen dalsi platforma na vykecavani se, coz se tady ( jako vsude jinde ) deje. 

To je život, za mě třeba zas nejlepší rady co se týká psů bývaly v diskuzi na mujpes, ta skončila už před lety, lidi tenkrát lkali stejně jako vy a kdo si dneska vzpomene?

assil
assil 27.06.2023, 13:12:25 xxx.xxx.206.172
Odberryho:

Pro mě je tedy novinka, že fena může mít až šest vrhů. To mi přijde už jako velká prasárna, jestli někdo "dodrží" horní hranici. hushed

Jinak já osobně bych v sedmi letech už nepřipouštěla. 

Většina plemen žádný tohle omezení vrhů nemá a malá plemena jsou chovná i dříve, tak si to spočítejte při frekvenci 3 vrhy za dva roky, borderky jsou na tom se 6 vrhama ještě dobře.

assil
assil 27.06.2023, 13:07:46 xxx.xxx.206.172
janaa:

Tak jasně,výjimečně se může objevit přecitlivělost nebo alergie,ale to u všeho,to je logické

No píšou hlavně reprodukční a vývojová toxicita, nepoužívat u plemenných zvířat. Těhotný ženský si mají dávat bacha.

Ale tak u starého psa je to jedno a že by měl mladý artritidu je asi spíš nepravděpodobný.

assil
assil 27.06.2023, 12:30:44 xxx.xxx.206.172
andras:

Ani při trvalém a dlouhodobém podávání nemá žádné vedlejší účinky,nezatěžuje játra atd

Tak jsem si přečetla leták, vedlejší účinky má, ale ne na játra nebo ledviny.

A získává se to z křečka.

assil
assil 27.06.2023, 10:37:31 xxx.xxx.206.172

A jak se ta Librela liší od Trocoxilu? Jako ten Trocoxil u nás taky takhle skvěle zabíral a nemuselo se nikam jezdit na injekce.

assil
assil 27.06.2023, 10:35:27 xxx.xxx.206.172
Leithian:

A to jsem si myslela že seš rozumná. Nu zdání klame koukam. Doufám že se duševně pripravujes ze za pár let nebudeš mít doma ani křečka nebo psa. Když vlastně to bude tak je to fuk. 

No jo, zdání klame vždycky. BTW, to že píšu, že si myslím, že to nakonec schválej, ještě neznamená, že to schvaluju já. Ale prostě jen nevěřím tomu, že to nakonec hodí pod stůl, zelené mládí je urputné a dotlačí to tam.

assil
assil 27.06.2023, 10:02:22 xxx.xxx.206.172
kometa:

Neshodneme. Navíc mluvím (píšu) o divokých zvířatech, ne o těch domestikovaných v kleci. Nebo jsem někde napsala, že schvaluji množírny?

Psala jste, že zvířata když se množí, tak mají vhodné podmínky a oháněla se krávama, tak já s tímto výrokem nesouhlasím a oháním se psama.

Ale už je to fakt pořád dokola.

Takže zpět k seznamům, podle mě to dřív nebo pozdějc prostě projde, salámová metoda se už osvědčila, takže je asi lepší se na to připravit, minimálně dušeně.

assil
assil 27.06.2023, 09:04:46 xxx.xxx.206.172
raven_kix:

Myslím si, že nová Ifauna bude vypadat nějak takto. Vypadají tak všechny jejich zahraniční weby, které už dříve koupili a transformovali.

Obrázek

Jo, tahle mobilní tragédie, co se teď rozlejzá po celým webu a na pc je to jen pro zlost, je to děsný.

assil
assil 27.06.2023, 09:00:33 xxx.xxx.206.172
Anonymní:

Evropská komise říká ne evropskému pozitivnímu seznamu

Evropská komise na svém zasedání 24. května odmítla myšlenku vytvoření evropského pozitivního seznamu, který požadovaly Kypr, Malta, Litva a Lucembursko se souhlasem 19 zemí, (Německo; Slovinsko; Holandsko; Švédsko; Řecko; Slovensko; Finsko; Chorvatsko; Maďarsko; Belgie; Polsko; Portugalsko; Dánsko; Estonsko; Rakousko; Bulharsko; Itálie; Lotyšsko; Česká republika). Neangažovaly se tyto země: Francie, Irsko, Rumunsko.

Jedná se o pozitivní seznamy drobnochovů a chovatelů zvířat, především exotických. To znamená, že každý chovatel nebo držitel např. domácího mazlíčka, by musel zaregistrovat své chovance i sebe. Jako důvody byly uvedeny-veterinární problematika ve vztahu k HPAI (vysoce patogenní aviární influenze, tedy ptačí chřipce) a také problematika invazivních druhů. Pochopitelně i odchyt z volné přírody, který ale, jen tak mimochodem, EU zakázala v roce 2005 u ptáků a následně pak téměř zakázala i u ostatních živočichů. O skutečných důvodech se můžeme jen dohadovat. Evropská komise, ústy svého komisaře konstatovala, že přijatá opatření vůči HPAI jsou zatím dostatečná a to i v důsledku rozhodnutí Rady Evropy o zavádění očkování proti ptačí chřipce v evropských chovech drůbeže. Podobné závěry byly přijaty i ve vztahu k invazivním druhům. 

Příště to vyjde řekla bych.

assil
assil 27.06.2023, 09:00:10 xxx.xxx.206.172
kometa:

A já zase říkám, že když se zvíře rozmnoží, znamená to, že podmínky mu vyhovují.

V čem je rozpor?

A neodpověděla jste mi na ty krávy.

Na ty krávy jsem odpověděla někde vejš.

Takže vy vlastně říkáte, že například mít psy v klecích ve sklepě je OK, protože se tam množí, tak mají vhodné podmínky.

Takže vlastně tihle množitelé se o ty psy starají dobře a netřeba proti tomu nic podnikat, psi se množí, takže se mají super.

OK, myslím, že tím to můžeme uzavřít, protože fakt v tomto se evidentně neshodneme.

assil
assil 26.06.2023, 13:16:38 xxx.xxx.206.172
kometa:

Však jo.

Já mám na mysli zvířata v Zoo, která se nerozmnoží, pokud nebudou mít vhodné podmínky.

A já říkám, že rozmnoží, pokud ty podmínky nebudou extrémně špatné a stres extrémně vysoký.

assil
assil 26.06.2023, 13:15:39 xxx.xxx.206.172
kometa:

Viz výše- Dojnice v kravínech a krávy na pastvě. Tam se stresový faktor podepisuje velmi významně.

Nebo bývalo na kožešinových farmách - předčasné porody či zabití vlastních mláďat. Taky stresového původu.

No ano, řekla bych, že stres zvířete zavřeného na prostoru velikosti jeho těla bude už tak vysoký, že to ovlivní i rozmnožování. Ale to snad se zoo a malými výběhy nesouvisí, nechcete snad říct, že když ten stres není v takovýhle výšce, že už je to na hraně přežití, že je to vlastně OK?

assil
assil 26.06.2023, 13:12:22 xxx.xxx.206.172
kometa:

Fajn. Víte, jaké je procento zabřezávání mléčných krav v kravínech a jaké u pastevního dobytka? Nejde o pár jedinců, ale o statistiku.

Chápete, že je úplně jedno, jestli se těch zvířat rozmnoží půlka nebo všechny, prostě se nějací jedinci rozmnoží, ani v přírodě se nerozmnoží všichni jedinci. Takže tyhle statistiky jsou u divokých zvířat úplně jedno.

assil
assil 26.06.2023, 13:08:46 xxx.xxx.206.172

kometa:

Prostě rozmnožování je nadstavba. Pokud má jakýkoliv organismus nějaký problém (fyzický, psychický), jako první odbourá pohlavní cyklus. Aby neplýtval energií.To je fakt.

To je podle mě blbost, podle toho by nemohli mít děti ani lidi fyzicky nebo psychicky nemocní, což není pravda. Naopak bych řekla, že rozmnožovací pud je jeden z nejsilnějších a funguje skoro za všech situací.

assil
assil 26.06.2023, 13:06:31 xxx.xxx.206.172
assil:

Ale rozmnoží, děti se rodily i za války, vlastně za jakékoliv situace a stres měl vliv taky max na nějaký jedince. U zvířat to bude stejný. Reprodukční kliniky frčí, protože plodnost je zničená chemikáliemi a HA z okolí.

A to jsem i někde četla, že se děti rodily i v koncentrácích neb ty ženský, které tam pracovaly v bordelech, byly líp živený.

assil
assil 26.06.2023, 13:04:12 xxx.xxx.206.172
kometa:

Jenže zvířata, nevím jak velká část, se ve stresových podmínkách prostě nerozmnoží. A vlastně ani lidi. Proč v poslední době tak frčí reprodukční kliniky?

Ale rozmnoží, děti se rodily i za války, vlastně za jakékoliv situace a stres měl vliv taky max na nějaký jedince. U zvířat to bude stejný. Reprodukční kliniky frčí, protože plodnost je zničená chemikáliemi a HA z okolí.