Aktuálně: 3 239 inzerátů220 456 diskuzních příspěvků18 360 uživatelů

Příspěvky uživatele

assil

assil
assil 28.07.2023, 13:14:24 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 27.07.2023, 15:50:29

Diskuzní žumpa jako každá jiná. Proč je to tady?

assil
assil 28.07.2023, 12:31:18 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Any_06 z 28.07.2023, 11:45:18

Chápu to správně, že vlastního psa nedovedete naučit ani to, aby si nevšímal nějakého záploťáka?

No a co když tenhle pes úplně stejně bude nesnášet tvého nového psa? Máš pak vymyšlený řešení?

assil
assil 28.07.2023, 11:22:18 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 28.07.2023, 10:14:22

Protože merle bordery teď frčej, takže se chová na všem a taky protože takhle skončej vypsychovaný bordery bez dostatku práce.

Jo, Ivus ví, co píše a taky píše co všechno s borderou podnikala, dítě z vesnice, které píše jen o procházkách a cvicích, protože to je obecná představa života se psem,  by ke všemu dalšímu potřebovalo doprovod a s největší pravděpodobností nic z toho se psem dělat nebude.

Jo, jde to, ale od rodičů to vyžaduje asi podobný nasazení, jako když mají dítě sportovce.

Když jsem chodila na cvičák, chodila tam s borderou asi dvanáctiletá holka a byla to super dvojka, ze začátku chodili rodiče s ní, tak jsem se dozvěděla, že má ještě další agi cvičák, takže dva cvičáky týdně, o víkendech jezdí na závody a na coursing a vymetali takový ty různý pochoďáky. Pak už chodila sama, ale bydlela kousek a druhej cvičák taky nedaleko a jinak jí všude rodiče vozili a jezdili s ní. A myslím, že takoví rodiče jsou spíš výjimka.

assil
assil 28.07.2023, 10:12:48 xxx.xxx.121.3

Mně se teda ty ikonky líbí, jsou jednoduchý a srozumitelný, a to i přes to, že zrovna u špiců je divná, když se řekne špic, představí si většina lidí úplně něco jiného. 🙂

assil
assil 28.07.2023, 10:09:43 xxx.xxx.121.3
drvodelkafialova:

Určitě je nutné dodržovat opatrnost, proto máme ten kotec, kam ho zavírám, když přijde návštěva. Pes není v kotci stále, jen když je na dvoře někdo cizí. Ale tohle dodržuju s každým ostrým psem, kterého jsme kdy měli. 

Co se týká zlodějů, pokud chce někdo spáchat sebevraždu, kdo jsem já abych mu v tom bránila. 

Ale vážněji, už se stalo, že Hery na lidi zaútočil, respektive dostal se s nimi do kontaktu, kdy je mohl pokousat, protože k nám vlezli na dvůr. Řval, zahnal je okamžitě zpátky k bráně, ale úplně mu stačilo, že stojí strnulí hrůzou, nepokousal je i když mohl.

Venku na procházce nebo když jsem v sadu, který je neoplocený se pohybuje kolem mě, neutíká a nechává lidi na pokoji. 

Co se týká věku, kdy začal hlídat, no cca 7měsíců už hlídal a nechtěla bych se s ním popotahovat, roztomilý přátelský medvídek, tedy k cizím, nebyl nikdy. Teď mu jsou tři roky.

No jenže pokud se nějaký zloděj rozhodne spáchat sebevraždu, budete to vy, kdo půjde sedět a nebo platit doživotní následky. Holt takhle je to u nás nastavený. Logistika pastevce není úplně jednoduchá a když už ho někdo nabízí, měl by to zdůraznit. Je dost lidí, kteří si myslí, že je to jen velkej pes, asi něco jak bernardýn.

assil
assil 28.07.2023, 10:05:53 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 28.07.2023, 09:55:20

Přece nejde o to kolik člověku je, ale kolik toho chce pro psa obětovat. A pro borderu se toho musí obětovat hodně, na rozdíl od jiných méně náročných plemen.

assil
assil 28.07.2023, 10:04:59 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Any_06 z 28.07.2023, 09:59:37

Pak jak psala Ivus, s borderou je třeba pracovat, není to pes na procházky a cvičení doma.

assil
assil 28.07.2023, 09:11:45 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 28.07.2023, 08:50:29

Mě se tohle zdá úplně mimo, a ještě doporučit pracáka, ten dotaz vyznívá spíš, že chce psa k baráku, se kterým bude moct na procházky a doma ho cvičit, ta holka je dítě a bydlí na vesnici, tudíž všude by jí se psem museli vozit rodiče, i na ten cvičák a ty hodiny tam na ní čekat a pochybuju, že bude dělat canicross, dogtreky a podobný akce.

assil
assil 28.07.2023, 08:45:39 xxx.xxx.121.3

Já teda nevím, ale myslím, že je to myšleno, že ten pes bude prostě celoročně venku, třeba spát v kotci, tak aby to byl pes, který to dá i v zimě, moji psi taky vždycky spí v kotci a jako když ten pes bude mít přes den přístup do baráku a bude s rodinou, nevidím v tom problém, akorát retrívr je blbá volba, ale třeba vlčí špic, NO, chodský pes apod. hlídací plemena s tím nebudou mít problém. Předpokládám teda, že jako hlídači nebyli myšleni pastevci.

assil
assil 28.07.2023, 08:38:36 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Any_06 z 27.07.2023, 22:27:10

Je to dobrý nápad pokud fakt víš o co jde, máš přesnou představu co to je hodně pohybu a hodně cviků, přidáš k tomu práci, ideálně agi, coursing nebo pasení a i tak se smíříš s tím, že nejmíň první dva roky budeš mít barák a zahradu rozebraný na prvočinitele. A umíš dobře vybrat, aby ta bordera byl fakt výstavák a ne pracák.

Pokud jsi nikdy neměla psa, neumíš psa cvičit a zaměstnat, tak je to blbej nápad.

assil
assil 27.07.2023, 13:31:48 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 27.07.2023, 12:53:01

Ale ne, pokud je to popis složení, tak 100% bavlna znamená, že výrobek je celý jen z bavlny a bavlna je vždy přírodní bavlna, nic jako umělá bavlna neexistuje.

assil
assil 27.07.2023, 13:29:58 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 27.07.2023, 11:47:36

Není to spíš eko bavlna? To je směs bavlny s recyklovaným polyesterem.

assil
assil 27.07.2023, 08:42:59 xxx.xxx.206.172
megi-the-pes:

A kde by furt bral zdravé rodiče… asi někde, kde to mají otestované?

Ten poslední krok je na kupujícím. V org. i neorg. chovu si musí najít o psu aspoň tolik informací, jako tak činí při koupi ledničky, telefonu.

Telefon je zrovna takový… k výrobě telefonu je potřeba kov, který dolují dětští otroci v Africe, takže já si nový telefon nikdy nekoupím. A nekoupím si psa, který má jen polovinu hlavy nebo je jinak znetvořený chovem. Na počátku toho produktu bylo (v případě psa trvá) prostě utrpení.

Ale k novému eplu za třicet patří pomík za 60, ne. Co kdyby někdo prozradil, že ty díly v jabku jsou od samsungu a pomík je z poloviny čivava?

A tričko, které šijí dětští otroci v Bangladéši si koupíte? 

Pravda je, že lidem je všechno jedno a berou co se jim líbí bez ohledu na cokoli, teď zrovna na FB paní nabízela měsíční koťata a zájemců hafo. protože Jéé ta jsou roztomilá, měla bych zájem o jedno, nepochybuju, že je udá. A stejný je to se psama, spoustě lidí jsou fuk plemena a šlechtění atd., se jim štěně líbí a to že vyroste trochu jinak neřeší.

assil
assil 25.07.2023, 09:36:40 xxx.xxx.206.172

Jestli ono to není o tom, že ČMKU prostě nikdo nepožádal a nedodal doklady.

Ostatně toto musíte udělat, i když dovezete nové uznané plemeno.

K biewerovi z poradny

Zápisním řád ČMKU jsou stanoveny požadavky, na jejichž základě lze v rámci ČMKU chovat FCI neuznaná plemena. jedním z požadavků je standard plemene vydaný střešní organizací země původu plemene. Tento standard CMKU neobdržela

assil
assil 24.07.2023, 14:51:00 xxx.xxx.206.172
megi-the-pes:

Jsem to myslela trochu jinak… víte jak přece… jaký národ, tak se dá odrbat počítač. 🙂

Já bych to viděla na datový schránky, přes ty se bude volit a kdo je nemá, nebude moct k volbám a nakonec je tak pěkně protlačí i těm, co se dosud ubránili. 😀