Aktuálně: 3 716 inzerátů210 558 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

assil

assil
assil 30.06.2023, 10:13:04 xxx.xxx.121.3
megi-the-pes:

No tak bez vody se nikdo nenají, takže výroba běžet musí, i kdyby jen motyka.

Víte, co je klíčové pro veškeré (kromě těch nejdražších, které teď budou v Tesle) baterie a kde se to bere, kdo tam pracuje?

To mi totiž do toho obrázku nějak nesedí. Necháme kvůli novým telefonům, počítačům a autí umírat šestileté děti v práci, ale plníme ten plán, tak ok?

S těmi krávami je to podle mě tak - největší problém jsou Státy s jejich šílenými farmami, to si pusťte dokumenty točené drony, tajně, to si ani nelze představit, ale existuje to. Ale oni se nikdy neuskromní, tak na koho to hodit, kdo je tak blbý?

Jenže tu motyku vám nikdo bez tý dopravy neodveze z fabriky do obchodu, takže je pak zbytečný je vyrábět a bude si jí holt muset každý vyrobit sám doma.

assil
assil 30.06.2023, 10:11:38 xxx.xxx.121.3
JanaJanaJanaJana:

Primární je zemědělství. Když bude jo zle, lidi naskáčou na volné plochy a začnou pěstovat a následně bártrovat, chovat zvěř. A na zemědělství potřebujete vodu a neotrávenou půdu. Až budete mít co jíst, tak teprve můžete rozvíjet. Jenže my si půdu a vodu otravujeme, všechno vysychá,ruší se sady a za chvíli tady nevypěstujete ani tu přebytkovou pšenici.

Tak jasně, ale to už se pak bavíme o návratu k prvobytně pospolné společnosti, což by znamenalo i drastické snížení počtu lidí a tím pádem menší nároky na vodu i půdy.

Já myslím, že tak nějak obecně nám spíš jde i o zachované alespoň nějaké civilizace.

assil
assil 30.06.2023, 10:09:25 xxx.xxx.121.3
balu:

Hejt proti Ukrajincům? Připadá vám správné, že dávky, které dostávali, byly vyšší než dávky, které dostává český občan? Mně ne. Ale říkala jsem si, když vypukla válka, když se sem začali hrnout ve velkém, OK, po omezenou dobu, než se aspoň trochu naučí jazyk a najdou si práci. Ale už je to rok a čtvrt, jako stát pomáháme velmi velmi nadstandardně, nejen zde v ČR, ale i na Ukrajině - finančně, materiálně, tak je v pořádku, že těm, kteří si z naší země udělali pohodlnou dovolenou, to podporu sníží. A jsem také pro, aby náš stát dostával z Ukrajiny informace o tom, jaké dávky a důchody Ukrajincům žijícím u nás, vyplácí, a tomu přizpůsobil výši dávek u nás, a vůbec nárok na nějaké dávky. 

Je přece úplně jedno co mě připadá správné. To co píšete vy, je názor, to co napsala rapotačka, je hejt a ještě založený na lži.

Můžu napsat Nelíbí se mi, že Ukrajinci mají vyšší dávky než Češi...., ale napsat Ukrajincům dáváte a českým důchodcům berete důchody je už fakt přes čáru.

A jen doufám, že to tak vidí víc lidí.

assil
assil 30.06.2023, 09:59:33 xxx.xxx.121.3
JanaJanaJanaJana:

Buggyro, poud se chcete dozvědět víc, tak si pusťte něco a autech a plánech EU OD Filipa Turka - upozorňuju, že musíte přežít jeho narcistické a mačistické působení, než se dostane k jádru pudla, ale vysvětluje to velmi velmi polopaticky a hlavně nelže. Pk se dozvíte, že ty baterky jen jsou a to je všechno.Jsou velmi nedokonalé úměrně ke stavu současné evropské infraktruktury, avšak protěžované lobbisty. Pak s etaké dozvíte něco o ESG apod.....což jsou věci šílené.

No a samozřejmě zbytek vývoje je upozaděn...protože lobby. Je to stejné jako s dotacemi na FVE. Alternativy je potřeba hledat usilovně, ale ne je násilěn protlačovat, když na to není připravená infrastruktura.

Jinak věřte, že ochrana půdy, vod a lesů, to je alfa omega - čím budeme jezdit, to je opravdu věc druhotná, myslím tím z podstaty věci. Vodu prostě potřebujete na všechno, mimo jiné i na to, aby dobře fungoval průmysl - a voda je právě primární zdroj. Proto musíme nejdříve chránit vodu a půdu, a pak se ve druhé řadě zaměřit na rozvoj technologií.

Jinak upozorním, že velmi k přírodě šetrné techlogie už jsme tu měli, jen se jich teď dobrovolně vzdáváme kvůli myšlence pochybného green dealu. Jelikož dobře zajištěná energie z jádra + zpracování ruského plynu mělo nejnižší emisní spad, protže prostě ty techlogie byly za ty desítky let vychytaný.

No jenže když nebudete mít dopravu, pak nemusíte mít ani ten průmysl neb doprava nejsou jen osobní auta, taky ty výsledky průmyslu musíte mít čím rozvážet. Takže ona ta doprava zas až tak druhotná není.

assil
assil 30.06.2023, 09:56:46 xxx.xxx.121.3
Inspektor-pisisvor:

To jsou normativy FCI a PP NENÍ majetkem chovatele, proto nemá  právo ním takto nakládat a po úhynu psa by ho měl odevzdat zpět na plemennou knihu.

Proto jsem psala hned v začátku, že "pokud se bavíme o chovu pod FCI".

Jinak molossi se chovají pod hromadou různých takyorganizací typu UCI  nebo teď ten moravskopodvodnický spolek (WDS nebo tak nějak) kde neplatí v podstatě žádná pravidla a jejich PP mají hodnotu výtisku ve formátu A4, takže je to vlastně taky jedno.

A kde to tam je? Koukám u FCI na Breeding rules a nic takového tam není. Nebo to vydali jen nějakým cirkulářem? A nebo jsem to v tý angličtině přehlídla. Celkem by mě to zajímalo.

assil
assil 30.06.2023, 09:45:57 xxx.xxx.121.3
Buggyra:

Tak ono to hledání alternativ se neděje jen na poli elektrifikace, zaplaťpánbůh. Ale ty ostatní vývoje jsou jaksi v pozadí, páč na rozdíl od baterek se musejí testovat nikoli na lidech.... Baterky jsou už funkční a dotažené, tak se rovnou hodily do placu, ale ve vývoji je toho víc (napadá mě vodík). Třeba biolíh a bionafta jsou normoš v provozu, a jsou to prostě tlačenky kvůli ekologii. Hodně doufám v potenciál biomasy a nahrazení části CNG a LPG, ale na to musíme mít pochopitelně nejprve technologickou základnu (rafinérii-e). Budoucnost bude nejspíš v kombinaci různých pohonů, kdy rozjezdy budou třeba na elektriku, a zbytek jízdy na nějaký spalovací zdroj. Jsem na to zvědavá, a hlavně asi spíš na to, jestli to zažiju :-D

No ono se právě nic nového nehledá, protože prostě zadání jsou elektroauta. Vodík to nebude z technických důvodů a že jsou biopaliva slepá ulička se už ví. Použitelná jsou jen syntetická paliva, která jsou ovšem tak drahá, že jsou pro většinu lidí nedostupná a cena prý dolů už moc stlačit nepůjde.

Elektroauta devastují přírodu v Africe a v Jižní Americe naprosto neskutečným způsobem a mnohem víc než ropa a je jasný, že dlouhodobě udržitelný to taky nebude neb ti lidi si to tam taky nenechají zas moc dlouho líbit. Byla to slepá ulička už před sto lety, proto se taky prosadily spalováky a je to slepá ulička i dnes, takže budoucnost bude spíš bez aut.

Ale mladí to tak chtějí, tak ať si to užijou, já už se toho nedožiju, tak je mi to tak nějak jedno.

assil
assil 30.06.2023, 09:40:04 xxx.xxx.121.3
Rapotačka:

No tak jsem se nepřesně vyjádřila.

Někdo snad pochopil, jak to myslím. 

No já to asi nepochopila. Důchodcům se přidalo, jsou jediní, kteří nepřišli o peníze ani za covidu ani teď když je stát na mizině. Takže to nebylo nepřesné vyjádření, ale přímo nepravdivé a není to nic jiného než hejt proti Ukrajincům.

assil
assil 30.06.2023, 09:15:28 xxx.xxx.121.3
Anonymní:

Ve smlouvě je, že v případě, že by se na ní chovalo, bychom museli doplatit těch 15k. Nicméně do teď, kdykoliv když jsem se jí na to ptala, tak psala věty typu "na penězích nezáleží". Najednou když je vše vyřízeno, otočila, prý po konverzaci s jejími rodiči. 😀

No jak píšou ostatní, zaplaťte jí co máte a víc se s ní nebavte. Pokud ve smlouvě není, že má nárok na štěně ,tak nemá a nemusíte to vůbec řešit.

To nedodání PP se nesmí u nás, ale teda popravdě nevím, jestli to platí i v jiných státech, to byste si asi musela zjistit.

assil
assil 30.06.2023, 09:10:24 xxx.xxx.121.3
Buggyra:

Ale tak zase hledání alternativních zdrojů pohonu já tleskám, jakkoli je to zatěžující. A to též z důvodu adaptace. Málo platné, ta ropa není nekonečná, a my jiný zdroj PHM prostě potřebujeme. Nedá se svítit... Další klimaaktivity ve formě ochrany lesů, zadržování vody v krajině, útlumu dezertifikace, tohle všechno palce nahoru, adaptace je samozřejmě důležitá, ale ruku v ruce s těmito aktivitami.

Problém je především ten nepoměr, že nějaké chytré politické hlavy došly k názoru, že "poručíme větru, dešti" bude možná (?) levnější a hlavně průmyslu více po vůli, než přizpůsobení novým podmínkám (to by asi podle politika bolelo víc? Nevím...). Takže my vrháme všechno na jednu kartu, a ty adaptace jsou tak nějak v značném pozadí...

Třeba myslíte jinou klimapsycho stránku věci, než zrovna řešení pohonů (což je jakoby největší pálítko běžného člověka).

No jenže problém s tím pohonem je, že se žádný nový nehledá, jen se tlačí na sílu jeden, který už tu existuje 100 let a nikdy nijak extra nefungoval a fungovat nebude neb díky požadavku na kovy, které jsou k němu potřeba (baterie) bude vždy drahý a dřív nebo pozdějc nám zase ty zásoby dojdou. To, že to není nijak ekologické a jen se ta devastace odsunula mimo Evropu, je už jen třešnička na dortu.

Osobně myslím, že ti nahoře to ví a jde jim v podstatě o zrušení aut.

assil
assil 30.06.2023, 08:35:55 xxx.xxx.121.3
Rapotačka:

V TV  řeší,

že vzít dávky cizincům je morální problém a dilema.

Vzít důchody vlastním důchodcům problém nebyl ...

Kdo bere důchodcům důchody? To mi nějak uniklo. 😜

assil
assil 30.06.2023, 08:33:41 xxx.xxx.121.3

Já to teda moc nechápu, jestli jsem to dobře pochopila, máte fenu, uchovněnou, máte PP, tak co řešíte s chovatelkou feny? Tam záleží jen na tom, co máte ve smlouvě, jestli ve smlouvě žádné omezení chovu není, tak přece od chovatelky feny nic nepotřebujete a nijak s ní komunikovat nemusíte.

assil
assil 29.06.2023, 11:01:40 xxx.xxx.206.172
hmn:

assil hushed

copak rozdíl mezi chovatelským klubem a neorganizovaným bPP klubem je v počtu či vůbec existenci nezištných jedinců?! hushed

Tohle nějak nechápu tento příspěvek a jak souvisí s mým.

Ale obecně tak nějak ano, si myslím, že PP chov dělá více nezištných jedinců než bezpapíráky.

assil
assil 29.06.2023, 09:23:52 xxx.xxx.206.172
megi-the-pes:

Vůbec ne, sušička vytahuje vodu z prádla a posílá ji do šuplíku, nebo do odpadu jako pračka... moje má obě možnosti... prádlo ze dvou praček má přesně tolik vody, aby se vešla do šuplíčku, takže vyperu dvě pračky, přehodím do sušičky, kouknu, esi dítě nezapomnělo vysypat chlupy z filtru, máčknu tlačítko a jdu pá.

No fakt nevim procenta z celkového počtu sušiček, ale docela dost sušiček právě vytahuje tu vodu z prádla za pomoci kondenzace, tady ohřívá a ochlazuje vzduch a to ochlazování dělá vodou.

Ale to je fuk, mě se extra sušička nevejde a to kombo je pro mě nepoužitelný hlavně z těch časových důvodů a abych to kupovala s tím, že si jako občas usuším něco, to jsou zas vyhozené peníze. Na sušáku mě to usychá v pohodě i v zimě, však v baráku topím.

assil
assil 29.06.2023, 09:13:52 xxx.xxx.206.172
Arosek:

Kez by byla, taky bych stala frontu :D

Ne, kazdy druh ma sve specificke monoklonarni protilatky. Pes psi, clovek lidske. U lidi se pouzivaly treba pro Covidu. 

Ale lecba artrozy u lidi pomoci monoprotilatek je. Jen je draha a v ramci systemu naseho zdravotnictvi musi clovek nejdriv vycerpat vsechny ostatni moznosti lecby. Tedy kolecko nesteroidy, rehabilitace, operace ... a pak nekde na konci mu pojistovna schvali biologickou lecbu. 

Fakt, ze to kolecko stoji v souctu vic nez ta biolecba, uz je podruzny :(

Tak to je blbý.

assil
assil 29.06.2023, 09:12:38 xxx.xxx.206.172
Kilian:

...moje sušička nepotřebuje ani kapku vody, zato z prádla v ní usušeneho je jí dost..

.

Tak to nevím, většina sušiček vodu potřebuje, protože funguje na principu výměníku.

assil
assil 29.06.2023, 08:48:26 xxx.xxx.206.172
biaca:

Mastnacekk, když budu chtít psa tak jdu přes chovatelský klub plemene. Nikoliv přes inzeráty. Samozřejmě s osobní návštěvou a předchozí diskuzí s prodejcem.

To si moc nepomůžete, ono ani v těch klubech těch nezištných jedinců, kteří vám doporučí to nejlepší a ne to svoje, zas tak moc není.

assil
assil 29.06.2023, 08:45:32 xxx.xxx.206.172

No o tohle kombo pračka-sušička jsem se taky před časem zajímala a pro mě má to víc nevýhod než výhod. Sušička spotřebuje fakt dost vody, takže pro toho kdo za vodu platí, to už může být přes čáru a vůbec tohle kombo žere i víc elektřiny než když je to zvlášť. Na sušení se musí dát tak půlka věcí než do pračky, takže ty cykly jsou pak 1x praní + 2x sušení, to sušení trvá dloooho, takže v podstatě vyperete a usušíte jednu pračku za den nebo se musí prát v noci a sušit pak přes den, každopádně člověk co pere víc než pár kousků jen skáče kolem stroje.

Takže pro mě nadměrný peněžní i časové náklady. Takže jsem zas u sušáku, kam hodím celou pračku a můžu prát hned znova další várku a ze sušáku to sundat klidně za 2 dny. 😄

assil
assil 28.06.2023, 14:42:15 xxx.xxx.206.172
chvd:

A neni to podobny, jako kdyz nas tady od mala oblikaji? Takovi Himabove napriklad se taky mohou pohorsovat, ze tady chodime nedobrovolne obleceni, no ne?

Proc nekomu nutit svuj zvyk?

Ne, uznávám, že u nás nikdo nemůže chodit nahý, ale to skoro nikde na světě, ale může se každý rozhodnout, jestli bude chodit polonahý a nebo navlečený a k tomu rozhodnutí má alesoň nějaké základní znalosti.

Tam ty ženy žádnou takovouhle volbu nemají, v ničem.

assil
assil 28.06.2023, 14:12:58 xxx.xxx.206.172
Leithian:

Tak tohle je prdel. Tomu říkám odbornost webu jak řemen 😂😂

Obrázek

Tak koukám ono to bude vícero plemen, u špiců je celkem dlouhý text, čitelný teda z půlky a jsou tam hrozný nesmysly jako že špice je pes na obrany a tak.

assil
assil 28.06.2023, 13:54:23 xxx.xxx.206.172

Tak jsem koukla do atlasu plemen na ifauně na špice a lapiny - příšerný fotky, to nevím kde sebrali, u lapiny mám podezření, že je jedna fotka i úplně mimo, uvedení samci - samice u psů??

přidaných kg jednou tolik, v textu kraviny a ještě půlka textu nečitelná kvůli špatnému kodování

no potěš koště jestli tohle si bude někdo studovat a podle toho vybírat nějaký plemeno