To musíte do Praheeee. 😀
Ale ne, je to i u nás na maloměstě, dokonce od známé vím, že skleničku si dají i v nemocnici.
To musíte do Praheeee. 😀
Ale ne, je to i u nás na maloměstě, dokonce od známé vím, že skleničku si dají i v nemocnici.
Možná by vám dřív mělo dojít, že chlastat neznamená jen pít první ligu, ale i dát si skleničku chlastu (alkoholu). A řekla bych, že je v kanclech docela běžný, že když má někdo narozky nebo tak něco, tak donese láhev z domova, pozve pár nejbližších kolegů, každý si dá jednu dvě skleničky, za půl hodiny vybavené a jdou zas makat.
U nás někdo nosí i chlebíčky. A fakt netřeba někde courat po obchodech.
U nás se ofiko taky nesmí, to ono se nesmí nikde, ono podle zákona nesmíte chlastat ani večer předtím neb nesmíte na pracoviště ani se zbytkovým alkoholem v krvi. Ale jako jsme v Čechách, kdo si z toho něco dělá, že jo. 😀
Jasně, že jsem všude. Zrovna v pátek jsem měla dovolenou a v 11 dopoledne bylo všude narváno lidma, supermarket narvanej víc než v sobotu a chlastající mládež dokonce posedávala i na parkoviště přes ním, o parku nebo lavičkách ve městě ani nemluvě. Nádraží vidím denně, každý den tam posedává někdo s plechovkou piva.
A jako pracuju fakt už dlouho, ale testr na pracovišti jsem neviděla nikdy, jo, co vím od známých, kontroluje se to tam, kde to má smysl, řidiči, výrobní linky a tak, ale běžný to fakt není,, fakt nikdo nekontroluje v kanclech nebo prodavačky a podobný profese. A když se slaví, lahvinka se otevře téměř všude. Jediný rozdíl oproti minulosti je, že oslava není na celé odpoledne, ale na hodku.
Ne, jsou to Češi, ono překvapivě i v pracovní den se po ulicích a parcích pohybuje docela velké množství lidí a když je hezky, tak zvláště mládež a chlapi posedávaj po lavičkách a chlastaj. A fakt se to nikdo nemusel učit od cizinců.
V práci se chlastá běžně, v kanclech oslavy, manuálně pracující pivo, neříkám, že se lidi v práci ožírají, ale i jedno pivo nebo sklenice vína je prostě chlast.
To chce najít levnější a objednat toho hooodně, aby se vyplatilo poštovné. 😀
https://www.la-vin.cz/maisels-weisse-original-kvasnicove-pivo/
Tak v regálu už to bývá rozbalené, ale myslím, že myši v regálu už jsou spíš rarita, na rozdíl od toho skladu. A u nás mají vždycky i nějaké v chladáku a tam už se myš nedostane vůbec. Prostě si myslím, že pravděpodobnost nákazy z plechovky je 00prt.
Jak ten známej vůbec přišel na to, že to má zrovna z plechovky?
Třeba když měl bratranec salmonelu, vůbec nepřišli na to z čeho to má.
No ale o to jde, každý národ má nějaký pravidla chování na veřejnosti a u nás je prostě velká tolerance chlastu a nějaký omezení je neprůchodný, kdyby si většina lidí chlastání na veřejnosti nepřála, tak to bude zakázaný taky, no ale co chcete od národa, kde se chlapi na veřejnosti běžně obnažujou a občůrávají veřejná prostranství, protože je to tak naučily jejich matky a asi nemají ani v dospělosti dostatečnou mozkovou kapacitu aby pochopili, že je to špatně. Jo, to je druhá šokující věc pro cizince, hned v závěsu za chlastem.
Ani tak, prostě se nesmí krýt merle na merle neb pak se rodí postižená štěňata, hledejte na netu double merle, dočtete se toho hodně.
Tak já neznám nikoho kdo by to odskákal z čehokoliv. A vůbec se utěšuju, že i ty plechovky jistě nemají ve skladu jednotlivě, tak jim to určitě nevozej, spíš je to v krabici nebo v igelitu a odtud to jde rovnou do regálu, fakt si nedovedu představit co by skladu dělaly volně ložené plechovky.
No ty cizince, co jsem potkala já, šokovalo spíš to jak se u nás chlastá všude a to i včetně mládeže, ulice, parky, v práci, chlapi s pivem před večerkama apod. večerní ožírání v hospodě mají asi všechny národy stejný.
Drogy u nás zakázané jsou obvykle zakázení i jinde, jen ten chlast se jinde tak netoleruje a neglorifikuje. To je první, co šokuje dost cizinců co sem prvně přijedou, jak se tu všude chlastá. A to ani neví, kolik lidí ještě chlastá po večerech doma a nebo v hospodách.
Takže ti lidi, co se boji plechovek, nekupujou ani chleba, rohliky a podobny věci? Nebo mají dojem, že po těch ve skladu myši nechodí? 😀
My jsme blbej národ s blbejma kandidátama, to žádný jiný volební zákon nevyřeší. I bez těch předvolebních koalicí to bylo stejný.
Ani ne, jen holt tam byl minulých 10 let, tak není na koho jiného odkazovat. 😀
Prostě časy, kdy Gross odstoupil kvůli milionu na byt, zmizely s Babišem, to je realita.
Nějaký skandál nebo co? Kdyby se odstupovalo kvůli skandálům, nebyl by tam Babiš ani rok. 😀
U nás v knihovně tuším Foglara měli, četla jsem jednu knihu a už jako dítěti mi to přišlo nudný a nezáživný, takže nikdy víc, doma jsme to nikdy neměli.
A vycházelo to myslím i v takových těch velkých sešitech, už nevím jak se ta edice jmenovala.
No právě, taky dávám takhle živý malý rybky. A nebo hlavu z kapra nebo štiky a tak.
To není o ceně, si vemte že cigára jsou droga chudých, krabka stojí přes stovku, takže kolik myslíte, že člověk tejdně za ty cigára dá?
Pravda je, že u nás není nikdo tak chudý, aby na nějakou tu drogu neměl. 😀
Závislost je na spoustu věcí, však i na kofein, cukr a podobný běžný věci. O kratomu jsem slyšela nějakou přednášku a říkali tam, že závislost vzniká až při dlouhodobém užívání nadměrného množství, že to je problém, že se k tomu dostanou děti a berou toho moc, ale při správném užívání je to stejný jak energeťák. Závislost na koksu taky není žádná sranda, to ostatně není žádná závislost.