Aktuálně: 3 719 inzerátů210 612 diskuzních příspěvků18 255 uživatelů

Příspěvky uživatele

Semirah

Semirah
Semirah 28.10.2024, 10:48:28 xxx.xxx.202.168

A veľmi pekne všetkých prosím, píšte ozaj k téme - kľudne aj negatívne skúsenosti s pastierskymi psami, ale nie inektívy, nech táto téma slúži na výmenu informácií a skúseností. Ďakujem 

Semirah
Semirah 28.10.2024, 10:44:06 xxx.xxx.202.168
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 27.10.2024, 09:17:03

Nespochybňujem, ale tiež si pamätám, čo písala Sardullah ohľadom rôzneho prístupu ľudí k Jessy a Gine na základe ich farby. 

Semirah
Semirah 27.10.2024, 08:45:16 xxx.xxx.77.145

Na FB čítam príspevky ČSOP Libosváry a  najnovší príspevok je o tom, že boli v Nemecku kvôli informáciám, že sa vlci naučili prekonávať ploty a že útočia aj na stáda strážené pastierskymi psami. Mali tam aj prednášku o certifikácii pracovných pastierskych psov - zistenie z či psy dokážu účinne brániť stádo a zároveň nie sú zbytočným rizikom pre okolie. A keď majú certifikáciu, majú potom pastieri nárok na príspevok od štátu na kŕmenie psov, na poistenie… Ale čo je zaujímavé, tam, kde boli, používajú kaukazákov a ich krížence. Že pred piatimi rokmi používali hlavne pyrenejské horské psy a zmenili to. Tam nedochádza k útokom vlkov (Sasko - Anhaltsko).  Vraj k tomu dochádza k Braniborsku - kde majú PHP a maremana - a majú len psy s PP, nie krížence. Dávam to len ako zaujímavosť, nechcem vyvolať hádku ohľadom PP a krížencov.

Semirah
Semirah 27.10.2024, 08:27:28 xxx.xxx.77.145

Ďakujem za príručku, prečítam, každá informácia sa zíde. Nechcem bieleho psa aj kvôli tomu, že tmavá farba odradí skôr, ľudia to tak majú spojené - tmavý pes - zlý pes, takže aj to môže byť prevencia pred votrelcami. 

A dovolím si skopírovať od Sardullah, keďže mi hovorí z duše: 

Pro mě jsou psi můj život, ale zároveň mě nebaví cvičit, dělat psí sporty nebo vymejšlet psu zábavu. Chci mít společníka, přítele a ochránce 

Semirah
Semirah 26.10.2024, 17:42:05 xxx.xxx.77.145

Ďakujem všetkým za podnetné príspevky, budem sa snažiť reagovať naraz. S návštevníkmi veľmi nepočítam, ak, tak s vopred ohlásenými a pod dozorom. Deti nemám, netere sú už dospelé. Bránku zamykáme od čias, keď sme mali veľkého bradáča, tiež počítam s pevným plotom. Pošta - je možnosť dať schránku tak, že je na vonkajšej strane plota otvor a vyberá sa vnútri, platby sú už teraz cez internet, údaje o spotrebe vody a elektriny cez aplikáciu, takže to eliminuje pohyb neznámych ľudí po pozemku. Najbližší susedia sú dostatočne ďaleko, cez roklinu, takže nehrozí, že im niečo spadne na môj pozemok a musia si po to nevyhnutne prísť. Ak som tam a idem do lesa, môžem chodiť hodiny bez toho, aby som niekoho stretla. Okrem psov mám mačky, ktoré mi maximálne vyhovujú, momentálne ich je 8, každá je povahovo iná a každá úžasná. Tie vonkajšie so mnou ráno chodia po dedine (SR- kde momentálne bývam), keď venčím pred odchodom do práce. Tiež bolo niekde spomínané, že pastierske psy sú povahovo ako mačky - tak by sme si mali rozumieť. Aktuálne to bude až za nejaký čas, rok, dva - ktovie, ceny idú stále hore, tak sa stavia pomaly, postupne; takže je dostatok času vybrať vhodné plemeno. Priznávam, veľmi sa mi páčia šarplaninci a kaukazáci - ale je otázka, na čo si trúfnem. Prosím vás, píšte aj ďalej svoje zážitky, spomienky, skúsenosti - na takýchto príkladoch z praxe, zo života sa najskôr dá niečo naučiť. 

Semirah
Semirah 26.10.2024, 12:10:43 xxx.xxx.77.145
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 26.10.2024, 11:36:30

Som zabudla napísať, čo očakávam - spoločníka, s ktorým sa budem cítiť bezpečne a už len tým, že je vo dvore veľký pes - odstraší dostatočne. A nechcem žiadne služobné plemeno - to ozaj vyžaduje výcvik (Bodlinka porovnávala svoju kríženku moskováka a HW)

Semirah
Semirah 26.10.2024, 12:07:07 xxx.xxx.77.145
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.10.2024, 11:58:57

U nás je to asi trochu iné, ale pozemok (a dom) je v Maďarsku.

Nechcem písať SZ, myslím, že by to zaujímalo viacerých, nielen mňa, preto som založila toto vlákno. 

Semirah
Semirah 26.10.2024, 12:04:31 xxx.xxx.77.145
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 26.10.2024, 11:36:30

Ponúkam len to, že to bude člen rodiny, žiaden cvičák, žiadne výstavy - na to ja nie som, prechádzky po lese, ktorý je hneď za pozemkom, možno budú aj nejaké tie hospodárske zvieratká - to sa uvidí. A nie, nepredstavujem si, že bude len na dvore, dám  mu jesť a tým to hasne, a nechám ho štekať po cudzích za plotom. Mala som psov (NO, veľký bradáč, malých bradáčov, rôznych krížencov), mám aj teraz - dvoch krížencov, ale nikdy nie pastierskeho, preto sa pýtam na skúsenosti. Čítala som, čo písala Connie (dúfam, že si dobre pamätám nick) na ifaune o šarplanincoch, Bodlinka o svojej fenke, Sardullah o svojej, Balu o kaukazákoch - zbieram informácie, pozitívne, negatívne a uvidím, či pastierske plemeno áno alebo nie. Ale väčšinou sa píše, že tie plemená sú vyšľachtené na stráženie, že to je ich práca, poslanie, dokonca neviem kto písal - tu alebo na ifaune, že ani nechceli chodiť preč z pozemku, že kto tam potom stráži, tak pochybujem, že tie plemená vyžadujú klasický cvičák, ako keď som chodila s NO v dávnych dobách do Zväzarmu.

Semirah
Semirah 26.10.2024, 11:18:05 xxx.xxx.77.145

Dovolím si založiť novú tému zo zištných dôvodov 😉.  Bola by som rada, ak by tu boli uvedené praktické skúsenosti (pozitívne aj negatívne) majiteľov pastierskych plemien, čo očakávali, čo ich prekvapilo, na čo si dať pozor pri výbere, či sú veľké rozdiely medzi fenami a psami v rámci plemena, na čo dávať pozor pri výžive atď. Keďže staviam dom na polosamote (3300 m2 pozemok) a už sa mi tam vlámali, aj keď je to len hrubá stavba,  začala som uvažovať nad pastierskym psom ako strážcom, keď tam budem bývať.  Vopred ďakujem všetkým prispievateľom.

Semirah
Semirah 15.06.2024, 14:30:22 xxx.xxx.209.200
Semirah:

Dala som tu inzerát, keďže kamarátka má šteniatka, chce darovať, jej fena mala 10, 6 sú feny a 4 psíkovia, psíkovia aj 2 fenky majú majiteľov, pre zvyšné 4 hľadá, mama labrador, otec zlatý retriever, ak by ste mohli pomôcť so zdieľaním, budem vďačná. Ďakujem 

Info - všetky šteniatka majú nové domovy.

Semirah
Semirah 08.06.2024, 19:06:33 xxx.xxx.21.248
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.06.2024, 18:29:54

To je v poriadku, že ste napísali, chápem. A ďakujem Vám za zdieľanie, aj keď viem, že je to diaľka, ale skúšam všetko, aby som jej pomohla, nech nájde ozaj dobrých majiteľov.

Semirah
Semirah 08.06.2024, 19:05:00 xxx.xxx.21.248
Vahine:

Ty dvoubarevný noženky u jedné fenečky 😊 to je, jako kdyby se jen někde otřela a zůstali světlé šmouhy…velice roztomilé. Snad inzerát pomůže!

Ďakujem, dúfam, že nájdu dobrých majiteľov. Chcela ponúknuť mne jednu, ale mám dvoch svojich  a 8 mačiek+ jeden kocúr chodí na stravu, takže si ozaj nemôžem dovoliť ďalšieho psa. 

Semirah
Semirah 08.06.2024, 19:01:51 xxx.xxx.21.248
Fikovnice:

Děkuji Vám, Semirah…🌹

To nebyl přítel z kategorie nejbližších, přesto jsem jej měla moc ráda a prokecali jsme spolu hodiny a hodiny a hodiny. Byl to nesmírně hodný člověk, sportovec tělem i duší. Bude mi po něm smutno, ale vím, že už se netrápí.

V roku 2018 zomrela moja kamarátka na rakovinu, mala niečo po 40-ke. Tiež nebola jedna z najbližších kamarátok, ale jedna z mála skutočne dobrých ľudí, nikdy som ju nepočula hovoriť o niekom zle, vždy ochotná pomôcť, vypočuť…Dlho som sa nevedela zmieriť s jej smrťou a aj teraz mi je smutno, keď si na ňu spomeniem. Preto si myslím, že chápem, ako sa teraz cítite.

Semirah
Semirah 08.06.2024, 18:09:08 xxx.xxx.21.248
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.06.2024, 17:56:41

Úprimnú sústrasť 

Semirah
Semirah 08.06.2024, 15:47:37 xxx.xxx.21.248

Dala som tu inzerát, keďže kamarátka má šteniatka, chce darovať, jej fena mala 10, 6 sú feny a 4 psíkovia, psíkovia aj 2 fenky majú majiteľov, pre zvyšné 4 hľadá, mama labrador, otec zlatý retriever, ak by ste mohli pomôcť so zdieľaním, budem vďačná. Ďakujem