kometa: Mimochodem opravdu takhle štěně bordery vypadá?
Nevypadá. Ale je to flekaté, tak proč nechtít za voříška 10 000? Však on se nějaký jouda najde.
Ale vypadá, je to BOC bez PP jako každá jiná. Mně by spíš děsila ta dvě modrooká štěnda. Myslela jsem, že jedno, ale ona jsou dvě. Mají moc bílé a ještě modré oči.
megi: No nevim, esi tohle zrovna je množírna. Tochu se jim to pomíchalo a loni prodávali PO rodičích z ABKC. Teď na jaře s papíry. Akorát si pak řekli, že se jim ty papíry nechcou platit, čímž vyrobili podvod. Za to palec dolů. Ale zbytek je dost přestřelen.
Ale tyhle pěkné psy označit za produkty množírny?
Prodám dva tři vrhy a už neoprávněný prodej (domnívám se, že nemusím být podnikatel, chovatelé rozhodně všici nejsou, smlouvy existují a bla bla)… a ty jezevčíky, bígly, labrouše a yorky kolem JH nikdo lapit nemůže, aha, zajímavé.
https://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22889355&doctype=ART&prev=true
Na hobby chov není potřeba ŽL, myslím, že nikde není uvedeno, že např. 3 vrhy jsou hobby chov a 4 vrhy už je podnikání a je třeba ŽL.
Je sice fajn, že našli inzeráty na prodej štěnat za 805 tis, ale… bude potřeba dokázat, že byla štěňata fakt za ty částky prodaná a to teda bude fuška. No a o dani z příjmů si nedělám iluze.
Takže super, zaplácáme si, že je odhalená množírna, ale pro množitele z toho bohužel neplyne žádný postih. A proto se tu množí zvesela o stopéro.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Chingis z 11.10.2024, 21:42:05
Fenka je krasavice, ani se nedivím, že si ji chcete nechat. Připadá mi jako border teriér ve světlých barvách. A co to má s tou přední nohou?
»
Bodlinka z 12.10.2024, 09:59:20
To by bylo ideální řešení. Bodlinko, byla by štěňata správně vyvinutá a zdravá, kdyby fenka po prodělané psince zůstala březí? Nebo by je psinka poškodila?
»
Vahine z 06.10.2024, 23:15:05
Taky jsem to četla. Viděla jsem fotku jednoho toho pejska, kterého nakládali do vetsanitky. Nevím, jestli byl živý nebo ne. Měl na sobě kšírky a určitě i původně flexinu (ještě jsem neviděla psa v kšírách na volno) a nejsem si jistá, jestli v tomhle případě nebylo vodítko spíš na škodu, nemohli utéct. Netvrdím, že by se jim to povedlo, ale v kšírách na flexině, motající se kolem paničky, asi moc šancí neměli.
Zatím jsem nepotkala nikoho věrohodného, kdo by o tom něco věděl víc. Rotvíka jsem tu neviděla asi 20 let, tak vůbec netuším, odkud byli.
»
efe z 05.10.2024, 10:12:20
Hlavně, že běhala a bavilo ji to a Vás asi taky. Nová nadílka mixu povah teriéru a mopslí běhat nebude? Holky by měly šanci 🙂
efe: Důkaz místo slibů:
Jůůůůů. Nepochybovala jsem o tom, že je to pravda, jen jsem to chtěla vidět 🙂 Nedovedu si mopslíky mezi magory, jako jsou teriéři nebo třeba chrti, vůbec představit. Evidentně jste důkazem toho, že všechno jde, když se chce.
Viděla jsem chrta na závodech agi. Běhal radostně, jen měl problém včas něco ubrzdit nebo se otočit do protisměru nebo zahnout. Ale asi je to bavilo, tak s paničkou běhali.
Buggyra: “značkový” to se mi líbí, to asi zavedu 🙂
Taky to používám. Bylo to v českém seriálu o módním časopisu (myslím, že se to jmenovalo Dokonalý svět). Hrála tam Čvančarová, Hlaváčová, Hybnerová, Rašilov, Z.Norisová. Mišel (Čvančarová) si pořídila JRT a dala mu jméno Dior a byl značkový.
»
Sardullah z 02.10.2024, 17:32:08
Včera jsem zahlédla konec Výměny manželek. V bytě byly dvě fenky, říkali fenky pita a jorkšíra. Fenky bydlely v předsíni bez oken, společný pelíšek v jedné velké kleci, fenka pita kňourala, štěkala, domáhala se pozornosti (zdála se mi jako odrostlé štěně). Imrvére byly v předsíni loužičky i bobky. Manžel (majitel) s nimi chodit nebude, jsou to psi, tak dělají bordel a jemu nikdo nebude říkat, co má dělat. Proč s nimi nechodila vyměněná manželka, která měla doma asi čivavu, netuším. Při 8 očích manželka, vlastnící ty fenky, řekla, že ta fenka pita půjde pryč (z domu). K čemu měli psy, nechápu.
Nechtěla bych klon své první pesy, byla jsem skoro o 25 let mladší, složení domácnosti bylo jiné, zkušenosti téměř žádné, elán větší než dnes. Pochybuji, že bych ze zviřátka se stejnými geny a současným přístupem, vychovala stejnou dospělou pesu jako byla ona. To se radši pokouším o totéž s jinou genetickou výbavou.
efe: Jupiiii máme obleček a sedí úplně přesně! 👍🏻
To jsem ráda 🙂 Sluší jí, jen se u toho xichtí. Ale časem si zvykne a ani jí to nepřijde, jen se nesmíte vzdát, pravděpodobně to bude mentální souboj. Moje pesy chodí oblečené a už to ani nevnímají. Sídlištní spoluvenčiči achají, jak mají naše pesy krásné oblečky, ale ten/ta jejich obleček nosit nechce, prostě stojí a nejde.
Ph: může se s klony na výstavu vůbec?
ne 😄😄
Řekla bych, že s klonem zákony tak nějak nepočítají, takže jestli má štěněcí klon nějaké PP, na výstavy normálně bude normálně chodit. A majitel si namasíruje ego, pokud bude i č.2 úspěšné jako č.1
»
efe z 04.09.2024, 14:18:11
Já to začala šít, když jsem ještě za pravěku, vždy někde něco koupila a té první pese to nesedělo. Pak jsem to rozdávala nebo dumala, co s tím. Jak pesy přibývaly, tak některé něco sedělo, jiné ne. A tak nouze naučila Dalibora housti, donutilo mne to vymyslet střih a vytáhnout stroj. Všechny oblečky jsou různě barevné (kupuji barevné nedětské zbytky), tak nám je občas někdo závidí (jsem se musela trošku pochválit 🙂).
»
efe z 03.09.2024, 10:54:34
Já svým pesám šiji takové jako přehozy (jako pro koně) z softshellu s fleecem, jsou jednoduché, lehké, neprofouknou a rychle se sundavají. Nejsou do procházky na x hodin v 10ti stupňových mrazech, to my taky v Praze nemáme 🙂 Bohužel momentálně nemůžu nabídnout ušití, protože mám stroj v servisu (po pár letech si to zaslouží) a bude hotový možná někdy v polovině října (takže počítám s listopadem 🙂). Je to jednoduché, pod krkem suchý zip, který tam být nemusí (když se vymrmlal, sešila jsem to k sobě a přetahuji přes hlavu) a suchým zipem na upevnění. Jestli jste trošku zručná, zvládnete to sama. Pošlete rozměry a já kouknu na mé střihy (spíš omalovánky) a můžeme se nějak dohodnout, že pošlu střih.
Nafocené oblečky nemám, jen jednu, kdy jsem jaksi blbě naměřila (to černé je sucháč, který skoro nešel zapnout). Moc to taky není vidět, ale lepší fotku nemám.
»
efe z 02.09.2024, 09:00:22
Taky je používám jako pamlsky. Krmit s nimi nechci. Nějak mi vadí, že nenabobtnají 🙂.
»
LenaH z 02.09.2024, 21:31:13
Znám osobně 2 psy z “ciziny”.
Jeden je něco jako mohutná border kolie z Bosny nebo Chorvatska (prostě bývalé Jugoslávie), který je takový samorost a samorostem zůstal, ale neškodí, neútočí a páníčkům to nevadí. Jediné, co by mne dost nepříjemně zarazilo bylo, že vybírali podle fotek a celou dobu žili v dojmu, že jim k tenkrát asi 7leté holčičce dorazí pes do roka a do cca 8 kg. Prý jim to bylo, že je to malý pes. Dorazil cca 1,5 letý vykastrovaný velký chlupatý asi 25 kg vážící pes. Pes pro holčičku to teda nebyl, bála se ho, on s ní nekomunikoval, byl divoký svéráz, který ji neublížil. Časem pes zestárnul a holčička taky, takže se komunikace vylepšila a snad s ním i začala chodit na cvičák, aby se sehráli, takže to dobře dopadlo.
Druhá je taky jako border kolie ze slovenské osady, je krátkosrstá a má plotny a v nich takové jako puntíky (neumím to pořádně popsat). Panička se domnívala, že bude mít společníka na dlouhé procházky přírodou. Štěně bylo od malička bázlivé, nedůtklivé a takové zůstalo, je jí už asi 7 let a je strašně ustrašená, uštěkaná, je taková nevyrovnaná, nevychovaná a skončila na kšírách a flexině. Bylo to problematické štěně a páničci se k tomu tak nějak nepostavili čelem, nebo to neuměli, nevím. Už si nepamatuji, jak k ní přišli, jestli byla v ČR útulku nebo si pro ni jeli do SR útulku, jen vím, že byla z osady.
Vím, že s tím nemají útulky na Slovensku (nebo kdekoli jinde) nic společného. Spíš je to o tom, že nebyl správně vybraný pes k té správné rodině. K rodině bez zkušeností se psem a s malou holkou bych asi 25kg divocha úplně nenapárovala. A k paničce, která vypadá jako víla a ráda by se hodiny procházela po lukách a lesích s “věrným Pátkem” u nohy, bych taky asi nevybrala bojácnou jako border kolii řízlou ohařem.
Určitě Vás nechci zrazovat od adopce ze Slovenska, jen jsem popsala jaké znám 2 adoptované psy mimo ČR.
»
Fikovnice z 03.09.2024, 16:30:39
Mně se taky líbil a mám dojem, že se stal trvalou součástí smečky RR 🙂.
»
efe z 24.08.2024, 13:18:02
Zas tak jsem to nezkoumala 🙂
»
efe z 21.08.2024, 20:52:38
Efe, už jste viděla plyšáky v Penny za body? Divila bych se, kdybyste jednoho nepotřebovala (černý mops) 🙂