Tak možná ještě Pepco, Kik, Action a podobné obchody 🙂
Příspěvky uživatele
Fiona.Praha
Neprodávají to vietnamci a domácí potřeby jako koupelnové předložky?
Nebo do krabice naházet různé věci, od zmuchlaného papíru, přes prázdné kelímky od jogurtu a ruličky od toaleťáku, viděla jsem i plastová ramínka, prostě cokoli čeho se pes nebude bát a neublíží si a do toho naházet mňamky. Šimona Drábková napsala celou knihu hlavolamů, mohla by být v knihovně. Našla jsem v pražské městské knihovně dokonce jsou dvě - Psí hlavolamy anebo Hersenwerk a Hersenwerk pro psy.
🙂, taky řešení. 200 je super cena a bez práce. Když jsem to vyráběla já, byla to novinka a ty, co to prodávaly, nevěděly, co by si za to řekly. Temu, shein a aliexpres nebyly. A protože už jsem starší ročník, který, když něco za mlada chtěl, musel si často vyrobit sám, vypáchala jsem i kobereček. Takové wau to u nás nebylo, takže je další nedělala.
Vyrobila jsem jiný hlavolam a ten měl úspěch. Kulatá krabice asi od perníčků nebo co to bylo, nastříhaný karton na kolečka přesně podle krabice a každým kolečkem uprostřed protažená šňůrka. Pointou je, že jsem do krabičky naskládala, mňamky, pokličku z kartonového kolečka šňůrkou nahoru, zase mňamky a zase pokličku a takhle pořád dokola, až byla krabice plná. No a pesa musela pochopit, že se k mňamkám dostane, když drapne šňůrku a pokličku vytáhne z krabice, objeví se mňamky, no a pod mňamkama byla zase poklička se šňůrkou a pod ní mňamky a takhle pořád dokola, až byla krabice prázdná. Vyrobeno v podstatě z odpadků, takže zadarmo.
Před pár lety, když začaly být koberečky in, jsem ho vyrobila. Stačí levná fleecová deka, nastříhaná na cca 2cm proužky a já k tomu pořídila plastovou mřížku na dno dřezu. Proužky jsem nastříhala na cca 10 cm kousky a přivazovala jsem je na tu mřížku. Výroba netrvala dlouho. Účel to splnilo a moc to nestálo. Pak jsem to bohužel půjčila kamarádce, která nechala štěně s koberečkem bez dozoru a štěně rozebralo kobereček na prvočinitele a mřížku rozžvýkalo. Vůbec netuším, jak dlouho s tím bylo štěně samo. No a tak jsme bez koberečku.
Kdyby se Vám chtělo vyrobit si kobereček sama, vyjde určitě levněji než z toho eshopu. Jen mřížka do dřezu by byla pro zlaťáka asi dost malá a nenapadá mne, čím ji nahradit.
Co je bonharen?
kometa:Mimochodem opravdu takhle štěně bordery vypadá?
Nevypadá. Ale je to flekaté, tak proč nechtít za voříška 10 000? Však on se nějaký jouda najde.
Ale vypadá, je to BOC bez PP jako každá jiná. Mně by spíš děsila ta dvě modrooká štěnda. Myslela jsem, že jedno, ale ona jsou dvě. Mají moc bílé a ještě modré oči.
megi:No nevim, esi tohle zrovna je množírna. Tochu se jim to pomíchalo a loni prodávali PO rodičích z ABKC. Teď na jaře s papíry. Akorát si pak řekli, že se jim ty papíry nechcou platit, čímž vyrobili podvod. Za to palec dolů. Ale zbytek je dost přestřelen.
Ale tyhle pěkné psy označit za produkty množírny?
Prodám dva tři vrhy a už neoprávněný prodej (domnívám se, že nemusím být podnikatel, chovatelé rozhodně všici nejsou, smlouvy existují a bla bla)… a ty jezevčíky, bígly, labrouše a yorky kolem JH nikdo lapit nemůže, aha, zajímavé.
https://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22889355&doctype=ART&prev=true
Na hobby chov není potřeba ŽL, myslím, že nikde není uvedeno, že např. 3 vrhy jsou hobby chov a 4 vrhy už je podnikání a je třeba ŽL.
Je sice fajn, že našli inzeráty na prodej štěnat za 805 tis, ale… bude potřeba dokázat, že byla štěňata fakt za ty částky prodaná a to teda bude fuška. No a o dani z příjmů si nedělám iluze.
Takže super, zaplácáme si, že je odhalená množírna, ale pro množitele z toho bohužel neplyne žádný postih. A proto se tu množí zvesela o stopéro.
Fenka je krasavice, ani se nedivím, že si ji chcete nechat. Připadá mi jako border teriér ve světlých barvách. A co to má s tou přední nohou?
To by bylo ideální řešení. Bodlinko, byla by štěňata správně vyvinutá a zdravá, kdyby fenka po prodělané psince zůstala březí? Nebo by je psinka poškodila?
Taky jsem to četla. Viděla jsem fotku jednoho toho pejska, kterého nakládali do vetsanitky. Nevím, jestli byl živý nebo ne. Měl na sobě kšírky a určitě i původně flexinu (ještě jsem neviděla psa v kšírách na volno) a nejsem si jistá, jestli v tomhle případě nebylo vodítko spíš na škodu, nemohli utéct. Netvrdím, že by se jim to povedlo, ale v kšírách na flexině, motající se kolem paničky, asi moc šancí neměli.
Zatím jsem nepotkala nikoho věrohodného, kdo by o tom něco věděl víc. Rotvíka jsem tu neviděla asi 20 let, tak vůbec netuším, odkud byli.
Rapotačka:
Čirá hrůza. Je to kousek od nás.
Hlavně, že běhala a bavilo ji to a Vás asi taky. Nová nadílka mixu povah teriéru a mopslí běhat nebude? Holky by měly šanci 🙂
efe:Důkaz místo slibů:
Jůůůůů. Nepochybovala jsem o tom, že je to pravda, jen jsem to chtěla vidět 🙂 Nedovedu si mopslíky mezi magory, jako jsou teriéři nebo třeba chrti, vůbec představit. Evidentně jste důkazem toho, že všechno jde, když se chce.
Viděla jsem chrta na závodech agi. Běhal radostně, jen měl problém včas něco ubrzdit nebo se otočit do protisměru nebo zahnout. Ale asi je to bavilo, tak s paničkou běhali.
Buggyra:“značkový” to se mi líbí, to asi zavedu 🙂
Taky to používám. Bylo to v českém seriálu o módním časopisu (myslím, že se to jmenovalo Dokonalý svět). Hrála tam Čvančarová, Hlaváčová, Hybnerová, Rašilov, Z.Norisová. Mišel (Čvančarová) si pořídila JRT a dala mu jméno Dior a byl značkový.
Včera jsem zahlédla konec Výměny manželek. V bytě byly dvě fenky, říkali fenky pita a jorkšíra. Fenky bydlely v předsíni bez oken, společný pelíšek v jedné velké kleci, fenka pita kňourala, štěkala, domáhala se pozornosti (zdála se mi jako odrostlé štěně). Imrvére byly v předsíni loužičky i bobky. Manžel (majitel) s nimi chodit nebude, jsou to psi, tak dělají bordel a jemu nikdo nebude říkat, co má dělat. Proč s nimi nechodila vyměněná manželka, která měla doma asi čivavu, netuším. Při 8 očích manželka, vlastnící ty fenky, řekla, že ta fenka pita půjde pryč (z domu). K čemu měli psy, nechápu.
Nechtěla bych klon své první pesy, byla jsem skoro o 25 let mladší, složení domácnosti bylo jiné, zkušenosti téměř žádné, elán větší než dnes. Pochybuji, že bych ze zviřátka se stejnými geny a současným přístupem, vychovala stejnou dospělou pesu jako byla ona. To se radši pokouším o totéž s jinou genetickou výbavou.
efe:Jupiiii máme obleček a sedí úplně přesně! 👍🏻
To jsem ráda 🙂 Sluší jí, jen se u toho xichtí. Ale časem si zvykne a ani jí to nepřijde, jen se nesmíte vzdát, pravděpodobně to bude mentální souboj. Moje pesy chodí oblečené a už to ani nevnímají. Sídlištní spoluvenčiči achají, jak mají naše pesy krásné oblečky, ale ten/ta jejich obleček nosit nechce, prostě stojí a nejde.
Ph:může se s klony na výstavu vůbec?
ne 😄😄
Řekla bych, že s klonem zákony tak nějak nepočítají, takže jestli má štěněcí klon nějaké PP, na výstavy normálně bude normálně chodit. A majitel si namasíruje ego, pokud bude i č.2 úspěšné jako č.1
Já to začala šít, když jsem ještě za pravěku, vždy někde něco koupila a té první pese to nesedělo. Pak jsem to rozdávala nebo dumala, co s tím. Jak pesy přibývaly, tak některé něco sedělo, jiné ne. A tak nouze naučila Dalibora housti, donutilo mne to vymyslet střih a vytáhnout stroj. Všechny oblečky jsou různě barevné (kupuji barevné nedětské zbytky), tak nám je občas někdo závidí (jsem se musela trošku pochválit 🙂).