Aktuálně: 3 713 inzerátů209 729 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Příspěvky uživatele

Odberryho

Odberryho
Odberryho 30.04.2024, 15:14:58 xxx.xxx.52.239
kometa:

Ano. Dyť je to kráva s parohy.😉

Už jednu porci doslova vdechl a ani mu nevadilo, že jsem mu do toho zamíchala probiotika, která jinak detekuje všude 🙈  

Tyhle potravinové experimenty už se projevily na exkrementech…dvakrát po sobě byly kašovité. Zatím tedy nic tragického, ale úplně nechci, aby se zbytečně moc rozhodil. 

A opět přibral. Má teď 7,5 kg. Což je už jen kilo pod jeho ideální váhou. Budu ráda, když pak udržíme aspoň těch 8. To by i stačilo.

Odberryho
Odberryho 29.04.2024, 19:06:41 xxx.xxx.52.239

Tak vetka s glykemickou křivkou spokojená, prý to vypadá dobře a zkusíme snížit na 1,5 jednotky. Ale na tom se domluvíme až v pátek. Zatím to mám nechat tak, jak to je, sledovat, jestli není malátný (v tom případě přeměřit) a dostat do něho aspoň nějaké jídlo. Snížená chuť může být prý i tím vysazováním kortikoidů. Takže by mu v pátek dala něco na podporu chuti k jídlu. 

Večer vyndám jelena a zkusím ještě toho. Teď jsem byla (při čekání, až dceři skončí karate) ve zverimexu, koupila jsem tam ještě na zkoušku čtyři druhy konzerv a zkusím to dát do pátku bez toho přikrmování recoverou. 

Obrázek
Odberryho
Odberryho 29.04.2024, 15:46:25 xxx.xxx.52.239
Fikovnice:

No týýý brďo, 3,6…to už chce hlídat. Zavolala bych HNED vetce…

Měla jsem instrukce, že pod čtyři ještě dobrý, k těm třem už hlídat klinický stav. Další měření měl ve 23:00 - 4,5 a ve dvě ráno už zase 9,7. 

Ráno jsem vetce psala. Má se mi ozvat, až něco vymyslí (hlavně stran toho, že těžko stanovit nějakou křivku, když nežere 🤷). Ale blbě mu není, po mase šel, jak slepice po flusu. Krůtí (dnes koupeno jen pro něho) ani náhodou 🤦

Dal si aspoň většinu Felix kapsičky pro koťata. Joooo přišlo Orolade, tak s tím se prý můžu jít taky vyfotit. Naštěstí nejstarší Tazmán to za mňamku považuje. Tak to aspoň někomu k užitku bude. Klífa už má síly dosti na to, aby se odmítal nechat krmit a celkem dost se při tom bránit. Když jdu ke kuchyňské lince, vždycky hned s vrkáním přiběhne, ocas nahoru jak surikata a pak mi stejně na všechno prdí. V mrazáku mám ještě jelena, ale netuším, jestli to může. Hádám, že zrovna ten by mu šmakoval. Purizonky měl nejraději s příchutí jelen.

Odberryho
Odberryho 28.04.2024, 22:25:33 xxx.xxx.52.239
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 28.04.2024, 21:13:06

Poslední hodnota 3,6. Další měření bude v jedenáct. Nacpala jsem do něho 50g Recovery. Začínám mít podezření, že snad s tou cosmou musí něco být. Orolade by mělo dorazit zítra. 

Zatím vypadá v pohodě, ale teď už nervózní jsem. Ještě že glukózu mám v lednici. 

Jo, ryby kočičáci nebaští. V podstatě jedině ten tuňák a krab v Cosmě vzali. Ale žádnou rybu, co jsem kdy doma dělala, si nevzali. Tedy až na Tazmána….ten ochutná snad všechno. 

Kortikoidy vysazujeme a dnes jsem zjistila, že jsem to popletla. Z Prednicortone 20mg ¼ tablety jsem dostala Prednicortone 5mg a měla jsem ob-den dávat ½ tablety. Ale jak jsem teď dávala čtvrtku, tak jsem už po dvakrát dala čtvrtku toho slabšího 🤦 Došlo mi to teď večer, když jsem zapisovala do denního  přehledu 🤦

Ráno budu psát vetce údaje z měření, tak jí to musím taky napsat a zeptat se, jestli mám pokračovat v té čtvrtce. Ale stolice zatím ok.

Odberryho
Odberryho 28.04.2024, 19:38:56 xxx.xxx.52.239
kometa:

Už  jsem psala. Mám ledvinového kocoura, který by měl být na přísné dietě. A  jsem ráda, když občas vůbec něco pozře - takže stejně  dostává (v malém množství) hovězí nebo vepřové srdce, rybu, kočičí paštiky… 

Játra a srdce nesní, to už vím. Ale očividně mu po dlouhé době něco hodně zvedlo náladu, takže mu budu muset věřit, že na tom bude prospívat. 

Odberryho
Odberryho 28.04.2024, 19:09:14 xxx.xxx.52.239

Nooo dobrá, tak my asi po dnešku budeme řešit přechod na barf 🤷 Od včerejška zase Klífa stávkuje s jídlem. Nedotkne se ani své top Cosmy. Dostal ráno 25 g Recovery (kvůli práškům, aby nebyl nalačno). Dopoledne jsem začala chystat oběd …jehněčí. Tancoval mi u nohou, jak kdyby týden nejedl. Za celý den po troskách sežral víc než 350g. Žere to s chutí, úplně hltá, nechtěla jsem mu dát ale moc najednou, aby mu nebylo špatně, když není zvyklý. V pět dostal dalších 25g Recovery. Opět kvůli práškům. Měj jen čistou svalovinu, žádné sacharidy. Takže dnešní měření glykémie  je podle mě úplně k ničemu. 

5:00 - 11,3

8:00 - 10,2

11:00 - 9,5

14:00 - 7,9

17:00 - 4,7

Další měření máme v devět. Teď jsem dělala papírkový test z moči a poprvé za celou dobu žádný cukr v moči. Ketony ok. 

Takže já asi teď budu zjišťovat, jak na vyváženou barf stravu. Jenže co když mi nebude chtít jíst nic, krom svaloviny? Ještě tedy nevím, jestli to nebude mít následky stran trávení, ale celý den ok. Teď vyskočil na stůl. Ze země!!!! A chvíli si pinkal s gumičkou. 

Odberryho
Odberryho 27.04.2024, 20:34:38 xxx.xxx.52.239

A co maso a onemocnění střev? IBD nebo malobuněčný lymfom? 

Mám kocoura, co mi dost sabotuje veškeré šetřící diety. Myslím, že maso by mu vyhovovalo, ale nebylo by to horší než lepší, co se stravitelnosti a zátěže pro střeva týče?

Odberryho
Odberryho 27.04.2024, 13:32:14 xxx.xxx.60.194
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 27.04.2024, 13:14:25

Moji kocouři ven nechodí a minulý týden jsem z Klífy tahala přisáté klíště 🤦

Pes ven chodí, má tabletu, takže co ho kousne, to umře. Tohle klíště bylo chytřejší a udělalo si z něho taxi. Repelenty a obojky mu aplikovat nechci, je asistenční, kluk se po něm válí, ale tohle budu muset nějak vyřešit 🙄

Odberryho
Odberryho 27.04.2024, 10:12:26 xxx.xxx.60.194
Fikovnice:

Jj, to znám. Netuším, kolik Vám je. Ale zamlada jsem dala třeba i dvě probdělé noci po sobě. Dnes jsem druhej den úplná mátoha!😴

Jako za stařešinu se nepovažuji, bylo mi 40, ale nejsem ani sova, ani skřivan. Ráda bych spala tak deset až dvanáct hodin 😆 Spát chodím v cca 23, vstávám 4:40. V noci se budím, neusnu tvrdě. Někdy mě vyženou křeče v nohách (dnes 2x), někdy úplněk, někdy ani nevím. Ale unavená jsem non-stop. V podstatě co se narodil nespavý syn. Teď už mu bude 15, ale dost let z toho bylo dost náročných (Aspergerův syndrom). 

A když už bych se o víkendu mohla válet, tak mě bolí záda, že nevím, jak si lehnout. Ale to je spíš forma, jakou mé tělo reaguje na stres, protože objektivně mám záda zdravá 🤷

Odberryho
Odberryho 27.04.2024, 10:02:31 xxx.xxx.60.194
Fikovnice:

Teď mě napadá: Šáchor je taková ta velká rostlina??? Já kupuji kočičí trávu (no a v sezóně trhávám takovou tu trávu - ostřici, de fakto je to asi pýr - to jim jede). Něco se mi plete, že jsem kdysi šáchor koupila a nebyl o něj zájem. Ale mohla bych udělat pokus č. 2.😇 Nechcete, prosím, vložit foto šáchoru, který máte doma?

Je i menší druh, ale já mám tento. Tyhle rostlinky jsou mladé. Původní matka těchto je v zimě vyšší než já 😆

Jinak my máme glykémii pořád teď kolem 13 - 14. Ty hodnoty lehce nad šest byly jen ten den, kdy vůbec nejedl a já ho cpala průběžně Recovery konzervou. I vetka se zarazila, že glukometrem vyšlo nad šest, ale moč, co jsem dovezla, byla na čtyři křížky.

Přemýšlela, jestli přidá inzulín, ale nakonec ho ještě nechala na 2x 2 a uvidíme. Glukózu už máme doma taky.

Obrázek Obrázek
Odberryho
Odberryho 26.04.2024, 18:55:19 xxx.xxx.60.194
Fikovnice:

Já si včera i poplakala… 

Samozřejmě mi hlavou šrotovaly nejrůznější scénáře. Budu kontaktovat vetku, ale teď má dovolenou. Snad bude pak schopná odběry realizovat u mě v bytě, jak mi přislíbila.

Už jsem tenhle měsíc probrečela tolik hodin, že to ani nespočítám. Hlavně, ať je všechno v pohodě. 

My dnes měli kontrolu na vet. Navzdory tomu výkyvu v papání a zjištěnému zánětu močových cest Klífa přibral za deset dní skoro 300 gramů. Dnes vypadá dobře, ale zase jedl méně, takže jsem ho znovu dokrmila Recovery konzervou. V neděli mám udělat glykemickou křivku. Vy už asi znáte, my pojedeme poprvé. á 3 hodiny změřit, minimálně 12 hodin, 15 by bylo lepší. Možná dám i 18. Já totiž miluju výzvy 🙈

Dnes mi ukázala, že lepší odebírat z vnitřní strany boltce, že to lépe teče. A opravdu ji to teklo až zbytečně moc 🙈

Odberryho
Odberryho 26.04.2024, 18:50:15 xxx.xxx.60.194
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 26.04.2024, 13:14:34

Já už jsem úplně vycukaná, že bych měla někam jet. Kdybych odjela na ten prodloužený víkend na Velikonoce pryč, nejstarší by zřejmě už nebyl. Krmit by chodila tchýně, ona je ochotná, ale nekočkař. Myslím, že by si nevšimla, že jeden z nich vypadá divně. Ale to bych ji za vinu nedávala, jsem ráda, že i když kočkám nerozumí, vždy se nabídne, že je obstará. 

Vy jeďte, manžel určitě bude vědět, co dělá a postará se. Odpočinek je nutný. Já přemluvila mamku, aby příští víkend přijela. Že ji už potřebuju vidět, jinak se tu už zblázním. Nebyla tu asi pět let, ona nerada vyjíždí mimo kraj. Tak jsem ráda, že se nechala ukecat 🤗

Odberryho
Odberryho 25.04.2024, 18:28:31 xxx.xxx.36.108
Fikovnice:

Tak my před chvílí 7.5!!! A to jsem teď měla nepravidelnost v aplikaci (přišla jsem pozdě, takže apl. byla za víc než 24 h).

Nicméně teda dnes doma na asi 3 místech nazvraceno a já mám strašně zlý pocit…😢 Tu glymču 7.5 měl už po tom pozvracení se. No, hypoteticky jednou to byla Elsa, ptž to byl “její bezoár” (jako že typický😉).

Jaká je pravděpodobnost, že to bylo všechno od Elsy? 

U nás mají každý své typické… Tazmán chodí na konkrétní místo (letí přes celý byt a zvrací na rohožku u záchodu). Klífa tam má obvykle víc chlupů nebo rovnou šištičku a zpravidla aspoň dva kousky šáchoru. Groot pro změnu obvykle vyhodí nestrávené jídlo (granule/konzervu) a jen pár chloupků. On hrozně hltá, takže se mu to děje častěji, než ostatním.

Já měla teď zpoždění s podáním inzulínu skoro hodinu a to jsem byla doma. Ale úplně mrtvá po migréně. A tak mimo, že jsem mu společně s inzulínem dala i prášky, které dostává až v osm 🤦 

Je čilý, veselý, snědl toho trochu míň, než jsem čekala, tak jsem ho po prášcích ještě docpala 24g Recovery, aby mu nebylo špatně od žaludku. 

Odberryho
Odberryho 25.04.2024, 08:48:16 xxx.xxx.234.90
Fikovnice:

Jj, Fido už také měl modřinky. I stroupky. Ale kupodivu se tváří, že mu to nevadí. Když si vezmu, kolikrát jsem mu už ucho procvakla skrz a on na to nic…!😲😟

A ještě mám dotaz - kam pícháte inzulín…? Do skapulární oblasti = blízko lopatky, ale laterálně (střídavě na jednu a druhou stranu)…? Já se snažím takto, ale ne vždy se mi daří vytvořit pěkná kožní řasa. On už zase přibral!!!🤔 Když byl tehdy zhubnutý, tak se řasa dělala pohodlně.

Vlastně, když se bude chtít zapojit i Lucie se zkušenostmi, budu ráda…

Mně vetka ukazovala, že za lopatky to právě píchat nemám, ale až na boku za žebry, v oblasti břicha. Prý ideál střídat, ale že ze začátku mi to půjde spíš na jednu stranu. No, já píchám podle toho, jak leží 😀 

A je to dost možné, že má ucho silnější. Pravdou je, že mainky mají ty plachty větší, tak je asi přirozené, že i silnější. Zkuste porovnat s Elsou…i když ono to asi na pohmat poznat nepůjde. 

Nebo si ucho “podložte” kosmetickým tampónem, ať si nepícháte do prstů zbytečně 😀

V pět ráno glykémie 18,3. 

A ráno si parádně nacpal pupek sám. Ani jsem nedýchala, aby od misky neodešel ❤️ A mazlil se a předl. Je mu zase lépe, jak mě spadl kámen ze srdce ❤️ 

Odberryho
Odberryho 24.04.2024, 21:05:50 xxx.xxx.36.108
Fikovnice:

Noo, měla byste vychytat nárůst glykémie, peak a pokles…v rámci podávání inzulínu. Tím budete vidět, jak Lantus u vás funguje. Já u nás to fungování po celých 24 hodin považuji skoro za zázrak. Ale vetka mi řekla, že přesně takto si to představovala. Začít na 2x denně, a pak opatrně zkusit přejít na 1x denně. No a povedlo se, pokud tedy se Fido nezačne rozhašovat, jak jsem psala nedávno.

Jo a jak s tou “děrovačkou”? Držíte ucho prstem zespoda? Taky jste si procvakla vlastní prst? Já opakovaně…😂

No a já žilky moc nevidím, ptž Fido je hodně tmavý. Ale snažím se cvaknout spíš hodně u kraje boltce - myslím, že tam mu vedou nejvíc. Když je kapka malá, tak někdy se ji snažím zvětšit tlakem na ucho (jako že tu kapku vytlačuji)…a to se mu teda nelíbí (a mně samozřejmě také ne)!😟

Co je to ten peak? To je vrchol? Asi na to měření bude ideál víkend. Dnes jsem měla dovču, tak jsem byla doma víc, ale v týdnu to běžně nedám. 

Odpoledne jsem mu ucho prosvítila a zhrozila se, že po každém (i neúspěšném ) pokusu tam má modřinku 😟

Prst jsem si necvakla, mám nastaveno to pero? nebo jak to nazvat na druhou pozici….na tenkou kůži. A prvně zkusila samozřejmě na sobě. Takže to skrz boltec neprojde 😀

Tady z netu…snad to bude vidět…ucho kočky a kudy vedou cévky. Souhlasí s uchem mého, takže kousek od kraje opravdu vede silnější cévka. Dnes jsem ji trefila a jéje, to bylo krve 🤦

Obrázek
Odberryho
Odberryho 24.04.2024, 19:10:58 xxx.xxx.36.108
Fikovnice:

Vždyť Vám říkám, že se Vám kocouřisko opravil!!!👍

Věřte glukometru!!! Navíc přece snižujete ty GKK a neměl diabetes primární! Vám se ještě podaří jej sundat i z toho inzulínu, uvidíte!👌

Já budu ráda, že pokud to vše klapne, tak bude žít a asi ani nepočítám, že by to bylo bez inzulínu. Tolik si neodvažuji ani doufat a požadovat 🙈

Odberryho
Odberryho 24.04.2024, 15:34:49 xxx.xxx.115.55

Tak v moči masivně neutrofily a masivně koky. Dostal ATB, po kterých mu může být špatně (jakoby těch věcí, po kterých mu může být špatně, nebylo dost). Ale aspoň se dá to, že se od neděle zhoršil, na něco svést. Doufám, že po přeléčení se mu konečně uleví na víc než jeden den 😺

Mmch, jestli jsem to dobře pochopila, tak tenhle zánět v těle ovlivňuje vstřebávání glukózy, takže glykémie může být “falešně” nižší. 

Nicméně jsem s MVDr probrala dnešní i včerejší měření a prý naprosto normální, že ta křivka může být i taková. Je prý dokonce pravděpodobné, že hodnoty se v rámci dne budou takto lišit, ale při měření ve stejných časech různých dní budou ty hodnoty podobné (jakože deset dopoledne v úterý bude podobné, jako deset dopoledne ve středu, v pátek….)