Aktuálně: 3 713 inzerátů209 729 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Příspěvky uživatele

Odberryho

Odberryho
Odberryho 13.05.2024, 22:14:12 xxx.xxx.114.88
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 13.05.2024, 20:54:59

Je neuvěřitelné, jak rychle se dokážou z naprosto zoufalého stavu vyšvihnout. 

My teď máme očividně po dlouhé době hezké období. Sice stále řešíme kašovitou stolici, ale Klífa je mazlivý, hravý, očividně ho to netrápí…dokonce má dost energie vysírat zbylé dva kocoury. 

Tak třeba zase i někdy trochu zaroste, i když musím říct, že mu to bez té brutálně husté podsady sluší 🙈

Obrázek
Odberryho
Odberryho 13.05.2024, 18:50:09 xxx.xxx.115.82
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.05.2024, 18:22:58

No, uznávám, že ta mě nenapadla a přitom taky brrrrrr 😬

Odberryho
Odberryho 13.05.2024, 18:13:16 xxx.xxx.115.82
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.05.2024, 16:23:10

Já mám asi fakt největší potíž a těmi kostmi. Ono na měkké tkáně si veterinář pilku, kladívko apod nevezme 🙈🙉

Odberryho
Odberryho 13.05.2024, 16:10:06 xxx.xxx.115.82
lesnizinka:

Jenom v rychlosti: Bobča má po operaci, nebyla uspaná, jen umrtvená, ale nemůže stoupat, až pak se dostane ke noťasu. Já jsem se teďka doplazila na oběd, našla zprávu od Bobči, kterou jsem venku neslyšela a musím se najíst nebo padám na hubu. 

No tak na ortopedickou operaci bych chtěla raději spát …úplně se oklepu, když si vzpomenu, jak jsem asistovala veterináři při operaci nohou baseta. V tu chvíli jsem věděla, že kdybych v životě dělala cokoliv, tak nikdy ne s kostmi. Běhá mi mráz po těle 😬

Odberryho
Odberryho 13.05.2024, 16:04:22 xxx.xxx.115.82

Tak dnes v pět ráno 4,4 a před hodinou 4,2 😀

Průjem zatím držíme  relativně na uzdě pomocí enterozoogel, vysazením Felixe ve šťávě a nahrazením Felixem s želé a 2x denně probiovet. Nevím, co z toho zabírá nejvíce, ale stolice je teď více formovaná (už to není kravské lejno)…hádám, že v tomto má nejvíc prsty enterozoogel, který odčerpá zbytečnou tekutinu. V týdnu mají přijít ještě dva preparáty od Energyvet. 

Zbylí dva kocouři stále bojují s rýmou, nejmladší sei už vyhýbá. Za chvíli jim potřebuju dát prášky a mlaďoch nezvěstný. A to jsem ho nezačala ještě mučit s čištěním zubů …při návštěvě veteriny s rýmou mu Dr. objevila červené dásně a až na mandle rudé fleky 🤦

Odberryho
Odberryho 12.05.2024, 09:38:34 xxx.xxx.114.88
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 11.05.2024, 18:46:37

Wau, tak to je paráda. Úlevu chápu, nastavovat vše od začátku s jiným preparátem 😱

My už to měli celkem najeté, takže jsem zjistila, že by to (až na ty případné odjezdy z domu) vlastně pro mě nebyl takový problém, jak jsem si vždycky myslela. Ale jsem upřímně ráda, že se vysadit povedlo, i když jsem byla dost skeptická. A první, kdo úplné vysazení zmínil, byla Fikovnice 💐

Pořád měřím glykemickou křivku a stále jsme pod čtyři. Střídají se hodnoty 3,5 a 3,8. Ten Lantus fakt drží dlouho. Poslední jednotku měl včera v pět ráno.

Odberryho
Odberryho 11.05.2024, 18:37:57 xxx.xxx.115.82

Tak hlásím, že po dnešní glykemické křivce jsme oficiálně bez inzulínu 🎉 

Takže teď se vracíme na začátek a začínáme řešit průjem 🤦 Zatím to není taková tragédie a vzpomněla jsem si, že pár let zpět jsem měla super zkušenost s přípravky od Energyvet, takže zkusíme ještě tuto cestu. 

V tuto chvíli už jsem do něho nacpala vše, co jsem měla doma, takže už nám došel aptus i attapectin. Dnes jsem sháněla všude možně něco jiného, než smectu (i když v případě nouze bych ho něho dostala i tu) a nakonec v xxl zoo shop aspoň enterozoogel. Tak přeci jen uvidíme, jestli k němu nezískám důvěru a zrovna kocourovi nepomůže. 

Mmch, dnes glykémie z krve nepřekročila hranici 4, nejméně měl ráno v osm - děsivých 2,8 a po celou dobu vypadal úplně v pohodě. Dokonce si hrál s kouskem plastové pásky a to už jsem ho neviděla dlouho si hrát. Začala jsem pochybovat o funkčnosti přístroje, ale mně naměřil 6, takže asi opravdu reálné hodnoty.

Odberryho
Odberryho 10.05.2024, 18:53:18 xxx.xxx.115.82

Může to být i “jen” z nervů. Ze stresu vylizuje. Nezměnilo se u vás něco? Jídlo, stelivo, nový člen, nový prací prášek, přestěhovaný nábytek…z vašeho pohledu to může být blbost, z jejího velká věc.

Odberryho
Odberryho 10.05.2024, 18:50:02 xxx.xxx.115.82

Koukám, že Viktěnka veterinářku taky pěkně zlobí. Ta naše nad Klífou kolikrát taky stála a zvažovala, jestli mu vyšetření nepřitíží natolik, že jej raději dělat nebude. 

U nás dnes krom průjmu na začátku i kousek formované stolice. Takže je tu náznak zlepšení. Kocour se zatím tváří, že o nic nejde, ale když jsem včera zmínila na veterině, že má Klífa od středy průjem, viditelně to doktorku opět ponořilo do beznaděje. 

Mmch, včera jsem na veterině byla s nejmladším, o kterém jsem se tuhle v práci zmínila “ještě že Groot je miláček zdravý”. Groot chytil rýmu 🤦 Takže má ATB, snažíme se jo držet od zbylých dvou, ale všichni dost protestují. Dnes nechtěl ani jíst…takže už nacvičenou metodou dokrmu dostal 2x konzervu. Mně z nich už vážně klepne pepka.

A aby to byla větší zábava, tchýně má zlomenou ruku a vozím ji do práce a z práce (pracujeme spolu). Jeden by netušil, jak ohromně omezující to je. Ještě min. čtyři týdny vozit budu. Achjo.

Viktěnkovi bych dala cokoliv, co si bude přát. A spíš častěji (i to masíčko) po menších dávkách, ať ho to bříško tolik netlačí. 

Odberryho
Odberryho 09.05.2024, 22:09:03 xxx.xxx.115.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.05.2024, 21:06:06

Já to vím, že bojuju s větrnými mlýny, ale nechce se mi věřit, že nás položí “blbý průjem”. Asi budu muset najít způsob, jak do něho dostat něco, co mu bude ubližovat méně. Tento týden neolízl ani tu zvěřinu, po které se dva týdny zpět mohl utlouct. Já bych mu toho jelena dala sníst klidně celého, kdyby jen se mu ty chutě pořád tak nehýbaly. Úplně čekám, že za týden nebude chtít ani toho pitomého Felixe 🙄

Odberryho
Odberryho 09.05.2024, 21:04:04 xxx.xxx.115.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 09.05.2024, 20:48:26

Aptus nám také naposledy pomohl. Možná, že pomáhá i teď…třeba by bez něho měl ten průjem úplně vodový. 

Odberryho
Odberryho 09.05.2024, 20:31:03 xxx.xxx.115.55

Ahoj všem, jsem tak trochu tonoucí, co se stébla chytá. Dnes v čekárně na veterině padla od jiné klientky zmínka o potravinovém doplňku Ovosan a jak to jí i dvěma jejím zvířatům pomohlo při různých formách bujení. 

Věc se má tak, že moje noční můra se vrací a kocour už má třetí den kašovitou stolici navzdory probiotikům i lékům na stavění průjmu. Prvotní diagnóza velmi silné IBD později překvalifikována na malobuněčný lymfom. Projevy jsme dostali do slušné remise pomocí kortikoidů, ale ty mu vyvolaly cukrovku. Takže jsme je museli vysadit. Dobu se zdálo, že se povede stav udržet na cyklosporinech, ale ten sen se začíná rozplývat. 

Máte někdo pozitivní zkušenost s touto látkou? Nebo s něčím jiným? Když už mám za něco finančně krvácet, potřebuju vědět, že to je i k něčemu jinému, než udělat vítr v peněžence. 

Mmch, veškeré diety mi kocour odmítl. Nakonec odmítl i syrové maso, které mu šmakovalo. Pod heslem “jez co chceš, hlavně nepřestávej” se teď cpe Felixem. A občas už si dá i Cosmu. Ale nemyslím si, že ho dokážu na něco převést, aniž by se pokusil zemřít hlady (jako letos už dvakrát) 🤦

Odberryho
Odberryho 08.05.2024, 21:34:57 xxx.xxx.115.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.05.2024, 21:20:20

Vy máte Lantus v lednici? Mě vetka řekla, že do prvního “otevření” v lednici, ale pak už jen při pokojové teplotě. Že prý tvoří v chladu krystaly a je to tam pak rozptýlené nerovnoměrně.  Ale mimo lednici může být jen měsíc. Takže po měsíci i nespotřebované zlikvidovat a vyndat další ampuli, aby byla zajištěna účinnost.

Odberryho
Odberryho 08.05.2024, 21:30:34 xxx.xxx.115.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.05.2024, 21:16:41

Tak je pravda, že já neměla nikdy žádné zvíře, které by špatně snášelo cesty autem. Klífa držkuje spíš proto, že musí být v přepravce, ale jinak cesty neřeší a pozornost na veterině si užívá. On je všude hned doma.

Odberryho
Odberryho 08.05.2024, 21:06:17 xxx.xxx.115.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.05.2024, 20:55:46

Achjo, už toho má dost. Přitom to píchnutí není nijak bolestivé (v pět ráno jsem se už několikrát píchla sama 🤦) a zrovna inzulín pokud vím neštípe. Je vůbec možné, že by se mohl inzulín aplikovat jednou za dva dny?

Odberryho
Odberryho 08.05.2024, 20:56:34 xxx.xxx.115.55
Fikovnice:

Ano, to jsem psala. Opakovaně.😉

Kočka NESMÍ hladovět!!! Už dva dny úplné hladovky jsou nebezpečné. Proto, když Fido nejedl asi 12 dní, byl komplet žlutý a měl totální selhání jater. Tehdy se opravdu stal Zázrak!!!

Klífa ale nepřestal jíst úplně. Jen hodně snížil porce. A i to stačilo k tomu, aby mu to rozhodilo jaterky. Tak na to jen upozorňuji, že se nemusí jednat o úplnou hladovku, ale i o snížený příjem, který lesnizinka zaznamenala taky.❤️

Odberryho
Odberryho 08.05.2024, 20:53:24 xxx.xxx.115.55
Fikovnice:

A nezvládla bys mu to píchnout Ty nebo někdo z rodiny? Měl by menší stres.

Úplně si nemyslím, že to vždy může být menší stres. Předchozího kocoura jsem díky známosti na veterině (chodila jsem k majitelce kliniky na praxe a výpomoc v době dovolených jejich sestřiček) mohla léčit doma; píchat injekce a čistit rány, které se mu dělali díky špatné reakci těla na vlastní testosteron (což jsme zjistili později) a dost to na dlouhou dobu narušilo důvěru kocoura ke mně. Trvalo min. ¾ roku, než mi začal zase věřit. Já v té době těhotná jsem to hrozně obrečela, že jsem si leností jezdit na veterinu pos*ala vztah s osudovou láskou. Naštěstí byl chytřejší než já a vzal mě na milost.

Odberryho
Odberryho 08.05.2024, 20:48:16 xxx.xxx.115.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 08.05.2024, 20:09:49

To se musí píchat každý den? Kdy se očekává, že bude vidět zlepšení? Držím všechny prsty, aby to bylo ono a zabralo. A ano…u nás byly zvětšené uzliny někde tuším u jater. 

Jo a ještě jsem zapomněla napsat…. Klífa měl nějaký nález na játrech, který se prý objeví mmj i při hladovění. Ale prý “ještě nemá žluté sliznice”. Z toho jsem pochopila, že kdyby málo jedl delší dobu, tak mu ten bilirubin taky stoupne. Nejspíš tedy to bude váš případ a jak se dá víc dokupy, snad by to mělo ustoupit.

Odberryho
Odberryho 08.05.2024, 15:52:50 xxx.xxx.115.55
lesnizinka:

Díky holky, jsem ráda, že píšete, specielně Odberryho…nečte se to zrovna dobře, když si to převedu na sebe, je mi vás strašně líto, čím si musíte procházet, já už to prostě psychicky přestávám dávat. Nemůžu si už pořizovat zvířata, protože tohle…prostě se totálně sypu. Včera jsem vetce skoro nedokázala říct, co Viktorkovi je, bulela jsem jak hysterka, protože jsem byla přesvedčená, že ho vezu zabít, na popravu😢

Totálně jsem se sypala zhruba měsíc zpátky. Myslela jsem, že to už dál nedám a měla jsem hříšné myšlenky, že kdybych ty dva ráno našla mrtvé (v noci by zemřeli), že by se mi hrozně ulevilo. A pořád váhala, jestli to nemám sama ukončit (ne sebe, ale jim od toho trápení pomoci). Jenže oni nevypadali, že by to tu chtěli už zabalit. 

Ale to, že už si další kočku nepořídím, mě teď taky drží. Sešlo se to tak, že jsem opravdu vyčerpaná. Psychicky a to se dost odráží i na tom, že fyzicky to je taky naprd. Na veterině je spousta sestřiček, ale ani jedné jsem už nemusela hlásit jméno. Jen se ptali, jestli dnes vezu Klífu nebo Tazmána. Na jednu stranu milé, na druhou to vypovídá o tom, že už bychom si tam mohli přihlásit i trvalé bydliště. 

Držte se, věřím, že až přijde jejich čas, poznáme to. Dokud chtějí oni, musíme to zvládnout i my. Nikoho jiného nemají. 

Odberryho
Odberryho 08.05.2024, 15:45:32 xxx.xxx.115.55
kometa:

Já (teda můj kocour) jedu dál už třetím rokem. Ledviny.

S ledvinami já (naštěstí) zatím žádnou zkušenost nemám, ale vím, že to je taky parádní průšvih. Daří se udržet je na dobrých hodnotách? Baští maso nebo speciální diety?