Tak máme po kontrole. Stran střev….místy stěna zesílená, ale žádná tragédie. Bude-li klinicky bez průjmu, nebudeme řešit a pokračujeme v nastavené léčbě.
Cukr stále stabilní. Odběr krve (chtěla jsem tu B12) budu vědět, až ho laboratoř zpracuje.
Útvar v puse : 4mm velký erytematózní stopkatý útvar. Kocoura zaintubovala a rovnou odstranila a kauterem vypálila bázi. S největší pravděpodobností neškodný epulis, ale nechala jsem pro jistotu poslat na histologii. Takže až to tam zpracují (nezeptala jsem se kdy, ale odhaduji jeden až dva týdny), tak budu mít jistotu, že to bude v cajku 😀
Jinak odběry proběhnou také příští pátek. Plus i sono střev, jak to vypadá po vysazení kortikoidů. Teď bere jen probiovet od Energyvet a Sporimun.
A ty cyklospriny můžou podpořit růst zhoubných buněk (to se stalo prvně i nejmladšímu, že než jsme začali snižovat, tak mu na uchu začal růst mastocytom). Takže v tuto chvíli asi musím počítat se vším.
Při posledních odběrech (netuším už kdy byl naposledy, letos měl krev branou min.5x) byly OK. Ale i cukr měl nejdřív dobrý a za tři týdny cukrovka 🙈
Jsme objednaní na příští pátek ráno, rovnou na lačno, aby ho mohla sedovat a prohlédnout pořádně. Napadlo mě, jestli to třeba nemá opravdu podlitinu ze snahy kousat granule, ale já ho u granulí neviděla min. měsíc. Snad to fakt bude nějaká blbost. Nevím, jestli bych dala ještě nějakou jobovku. Teď byl chvilku klid a já už si zaplatila týden dovolené v Itálii 🙈 Po pěti letech sezení doma už to potřebuju 🙈
Objevila jsem Klífovi v puse něco, co tam nepatří. Vypadá to jako krevní sraženina po vytržení stoličky. Zuby má vytrhané od podzimu, zůstaly mu jen špičáky.
Držte palce, ať to nic není. Zítra volám na vet, ale protože budu chtít rovnou k naší kočičí doktorce, budu ráda, když nás vezme tento týden. Mezitím se to pokusím vyfotit (dnes dva pokusy neúspěšné)
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 25.05.2024, 13:10:06
To je hodně velká paráda!
U nás teď zatím žádné změny (což je dobře). Sousedovic ohařka s nimi odjela na chalupu, takže Klífa mohl po dlouhé době “demeven” a náramně si to užil. Zde už kouká, že začíná hřmění, teď už nás voda vyhnala domů 😻
Já se sem jen vprdnu s poznámkou. Konzervu recovery sme dostali na veterině, že kdyby už Vikťík nepapal nic, jde to jde protlacit stříkackou. Vikťík papá, takže jsem mu ji nabídnula do misky - ani omylem. Co je paštikoidní, naše kočky prostě nežerou. Ani jedna z těch 4, co jsme měli, máme.
Naši taky ne-e. Jen ten nejstarší tomu přišel na chuť, když jsem ho tím sondou krmila. Bylo to první, co pak začal sám uzobávat a doteď sní půl konzervy denně. Za což jsem ráda ze dvou důvodů…on toho zase tolik nesní a toto je výživné a taky jsem jich měla dost nakoupených, když jsem tím v jednu dobu cpala dva kocoury 😅
Nechápu, jak můžou psát, že je to kočkami nadšeně přijímáno. Klífa to nechtěl jíst ani když byl žravý na kortikoidech 🙃
Děkuji🙂 já hlásím, že se zvracení objevilo pouze jednou - asi před 3 dny. Zřejmě hltala - doufám.
Když to není pravidelně…
V sobotu jsem po příjezdu domů na rohožce před jejich záchodem objevila neuvěřitelné množství vyzvraceného. Jen odhaduji, který z nich to byl. Pozoruji a všichni ok. Netuším, co mu nesedlo, nebyla tam ani tráva, ani chlupy, prostě celá porce konzervy….dle konzistence Recovery (takže asi nejstarší….ten ji baští snad jako jediný) a ta je hladká…nic, co by dráždilo. 🤷
U psů se to dost liší, můj pes třeba má ty hmatové fousky dlouhé a hodně silné. Jsou na dotek jako silný vlasec. Možná degenerujou těm, kterým se stříhají.
Náš zlatý retrívr skoro jak kdyby je neměl…má krátké. Ale možná si je oláme sám, když noruje myšičky. I když přes zimu to nedělá a nepřijde mi, že by je měl větší 🤔 Co máte za plemeno? Jen pro zajímavost, jestli se to liší 🙂
Proč ne? Pes taky statické blízké objekty hůř vidí. Je to lovec stejně jako kočka. A ty hmatový fousky má ze stejného důvodu.
Z laického pohledu má pes fousky výrazně kratší vzhledem k velikosti hlavy i těla, takže bych předpokládala, že pro ně až tak významné nebudou.
Vzpomínám si, že mi rodiče kdysi říkali, že když ostříhám kočce fousky, tak bude v podstatě slepá a bude narážet do dveří. To mě hrozně zaujalo a chtěla jsem to vidět, takže jsem naší kočce ty fousky opravdu ostříhala 🙈 No, do dveří fakt nenarážela a brzy ji zase dorostly. Vůbec nechápu, proč mi to říkali 😆
Já dávapa stříkačky sestřičce od mého obvodního doktora 😀
My zatím v remisi, od středy jsem neměřila, ale prý mám 2x týdně namátkou kouknout, jestli to neleze nahoru.
V tuto chvíli jsme zvládli zkrotit i průjem….teď už dávám jen 2x denně probiovet a zatím se drží. Jen se začala šířit plocha bez chlupů. Dr. by začala proti bleší terapií (vzhledem k tomu, že jsem z něho tahala klíště, nemůžu blechu vyloučit…i když jsem nenašla ani bleší bobečky). Prý to vypadá, že si to způsobuje sám přehnaným olizováním. No, já ho viděla max pucovat kolem zadnice. Ale nejsem doma pořád, takže ani to nemůžu vyloučit.
Odpověď na příspěvek uživatele Aneta120 z 17.05.2024, 09:35:26
To je Šmudlinka 😻
Někdy výrobce změní recepturu nebo dodavatele vstupních surovin a problémy jsou na světě hned. Stalo se mi, že byl zřejmě pytel blbě uskladněn, nebo byla špatná šarže a zvraceli po něm všichni tři kocouři, byť vůně a ochota je jíst byla pořád stejná. Jenže když to dělají všichni a hned po načnutí nového balení, tak je příčina jasná.
Nebo naopak k dříve preferovanému se najednou jeden neměl (nejstarší obvykle sešrotoval vždy vše).
Snad se vám potíže už nevrátí. Kočky jsou obecně dost záhadná stvoření, co jsou schopné umřít i kvůli rýmě 🙈
Četla jsem váš příspěvek jen tak narychlo a zprvu jsem se trochu bála rozkliknout tu fotku, protože jsem si myslela, že jste vyfotila ty bobky pro porovnání s tím zdravým kocourem 🤣🤣🤣 ať se kočičákovi daří 🙂
Ani netušíte, jak jste mi teď zlepšila den 🤣
Ale chápu Vaše obavy 😁 Díky moc, kočičákovi vyřídím . Dnes jsem si z něho sedla na zadek. Překvapil mě z pelechu pod stropem, kde byl naposledy v lednu. A pak mi jen tak z radosti zaútočil na lýtko. Už jsem zapomněla, jakými lumpárnami oplýval a musím říct, že dnes jsem si to odpoledne s ním opravdu užila. Došlo mi, jak moc mi chyběla ta jeho energie. ❤️
Jinak ono to tak v medicíně bývá. Člověk má něco nalajnováno, nebo třeba i dobře nastudováno a realita je pak úplně jiná, no…
Já jsem ráda, že vyšel můj tip, že Váš kočičák nakonec bude bez inzulínu!💐
Teď vypadá (až na to plešatění) úplně v pohodě. Sice se granulí nedotkl už týdny, ale na mokrém mu nic nechybí. Divím se, že začal odmítat i maso. A teď dva dny po sobě má i ukázkové bobky. A přitom jsme se obloukem vrátili k tomu, co mu předtím ubližovalo.
A v určitém úhlu je téměř k nerozeznání od druhého zdravého kocoura 🤣
Jani, já bych teď počkala na ty názory vetek. Odberryho má zkušenost s mnoha nemocemi čičin, ale asi bych teď do toho nemíchala další postoj. Teda to je můj názor…😉
Já určitě zasahovat nebudu, protože jsem úplný laik a mám opravdu jen ty zkušenosti. Nerada bych nějakou radou kočičce více neublížila. Jediná rada je opravdu názor jiného/jiných veterinářů.
Navíc ta moje zvířata ignorují léčbu a jedou si podle svého. Když jim má být hůř, je jim lépe a když by jim nic být nemělo, jsou na pokraji vyhynutí. Ještě jsem nepřišla na to, jakými zákony se řídí. 🤔😀
Co se rozhrabaného záhonu týče, tak já byla úplně v šoku, co dokáže obyčejný drozd provést s trávníkem, když tam hledá něco k snědku. To, jak ho dokázal doškubat, se nepovede ani retrívrovi a ohařce, když tam pořádají dostihy. Takže já bych tam šoupla lehkou síť zeshora.
Moje zlaté zvíře dál plešatí 😱 Aktuálně by neměl z čeho. Cytostatika vysazena dávno, kortikoidy už také víc než týden nebere, cukrovka vyřešená a cyklosporiny by to dělat neměly. Tak já ho asi “střelím” za draho na inzerci jako Lykoie 🙈😅
Ale tak samozřejmě, že kdybych tušila, co tam bude napsané, nečetla bych to…to si mohla dotyčná odpustit psát do zvířecího tématu takové nechutnosti….představte si, přijde si sem někdo pro radu a vybafne na něj toto😲
Nějak mi to nepřišlo nijak nechutné. 🤷 Však jsme se nerozepisovaly o žádných detailech. Vzhledem k tomu, co vše tu se zvířaty řešíme mi přijde, že hrůzostrašnější je občas péče o ně. Ale jestli Vás toto rozhodí, tak Vám na jednu stranu závidím 🙈 a na druhou slibuji, že se budeme příště držet více u zdi.