Aktuálně: 3 713 inzerátů209 721 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Příspěvky uživatele

Odberryho

Odberryho
Odberryho 13.07.2024, 16:38:48 xxx.xxx.164.244

Vyrůstala jsem mezi NO. Jako “mého prvního” považuji čtvrtého v pořadí, co u nás žil. Byl to pejsek, co se u nás narodil. V tom deseti hlavém vrhu jsem se úplně zbláznila do jedné fenečky. Strašně jsem chtěla, aby zůstala doma. Táta ale nechal doma psa a že si ho sám vycvičí. Neměla jsem toho psa ráda, on byl důvod, proč nemohla zůstat “Čvachtová” (pracovní jméno dle stylu jejího stolování 😀). Když byl psovi rok a neslyšel ani na své jméno, začala jsem ho za zády táty trénovat. Tehdy mi bylo asi 13 let. 

To pouto, co mezi námi vzniklo, se nedá ani popsat. Arex nakonec v mé přítomnosti neposlechl nikoho jiného a z celé rodiny nejméně poslouchal tátu 😅 Většinu puberty jsem s ním strávila venku …celé víkendy v přírodě. Když jsem měla splín, chodili jsme v noci po městě. On byl důvod, proč jsem to v kritickém období, kdy jsem si chtěla sáhnout na život, nevzdala. 

Po něm si naši pořídili dvě BŠO, ale to už jsem tam nebydlela. My teď máme GR. Ale není to “můj”pes. Je skvělý pro manžela a syna. Starám se o něho z 90% já, ale ať dělám co dělám, moje krevní skupina to není. 

Příští rok nejspíš budeme pořizovat štěně a já doufám, že ta jiskra znovu přeskočí. Ještě jednou bych to chtěla zažít. Myslím, že povahou i temperamentem bychom si měli vyjít vstříc, ale jestli tam bude ta správná chemie dopředu asi nepoznám. 

Obrázek Obrázek
Odberryho
Odberryho 09.07.2024, 07:07:26 xxx.xxx.234.90

Ahoj všem, příští rok bych si ráda pořídila saarloose. O povaze vím, toto rozhodnutí ve mně zraje už několik let. Ale jak je to se zdravím? Zjišťovala jsem si cenu pojištění a překvapilo mě, že předběžná kalkulace vychází u dvou pojišťoven (na víc jsem nekoukala) dráž než např. u německého ovčáka. A zrovna toho za vzor zdravého plemene nemám. 

Je důvod, že jej pojišťovny vnímají jako rizikovější? 

Odberryho
Odberryho 02.07.2024, 20:29:00 xxx.xxx.115.4

Moje paranoidní povaha ….

Přijde vám ta levá packa ok? 

Už jsem to řešila na vet, když rostl. Nestaví ji takhe vždycky…za chůze jsem si toho nevšimla. Poslední dobou to ale dělá čím dál častěji, že ji takhle zkroutí do boku když stojí nebo sedí. Tehdá mi řekli, že se mi to jen zdá, že je to optický klam z toho zbarvení. 

Nekulhá, nezdá se, že by ho to obtěžovalo. Řešit? Sledovat? 

Obrázek Obrázek
Odberryho
Odberryho 27.06.2024, 17:13:51 xxx.xxx.115.4
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 27.06.2024, 12:57:53

Achjo ☹️ Hlavně, že už je lépe. Tyhle nežrací epizody jsou neuvěřitelně stresující. Tak snad jste zažehnali a už bude ok. Inzulín tedy dostala až po té, co začala sama papat? Jak vůbec řešíte v takové situaci dávkování? 

U nás také zakřiknuto. Klífa má cca každý druhý až třetí den průjem. Vůbec neumím vypozorovat proč. Jsem zpět na každodenní dávce Sporimunu, dávám probiotika, v mezidobí enterozoogel a i když jí pořád to samé ve stejné časy (analergenní granule plus Cosma konzervu. Už jsme vyřadili i toho Felixe), tak pevná stolice maximálně dva dny. Pak den průjem a opět pevná stolice. Vůbec se mi nechce na veterinu ze strachu, že snahou to vyřešit ho zase celého rozbijeme. 

Odberryho
Odberryho 20.06.2024, 08:17:20 xxx.xxx.29.242

Bambule, to se tak krásně čte! Já jsem taky v těchto věcech hodně přesná a důsledná….vycepoval mě syn - porucha autistického spektra. V stereotypu fungoval nejlépe, takže jsme se tak naučili existovat všichni. Vetka mě prosila, ať časy okrouhluji, že nepotřebuje vědět, že měření bylo 16:03 nebo 15:56. Že pro ni je to pořád 16 hod 😅

Fikovnice, snad to tak už vydrží napořád. Když už nepůjde vysadit úplně, tak á 48 hod je dobrý “kompromis” 👍

U nás svévolně prodlužuji aplikaci Sporimunu 🙈

Dvakrát jsem zapomněla, takže měl dvakrát svoji dávku obden a paradoxně následující den po vynechání večerní dávky měl stolici pevnou. Konzultovala jsem s vet, jestli takto neupravit, ale té se do toho nechce. Já ji na jednu stranu chápu, už ho letos zachránila tolikrát, že je ráda, když se teď nic zásadního neděje. Ale mně to v hlavě vrtá, takže jednou týdně zkouším zapomenout a potvrdit si, že to není náhoda a zatím 4x stejný výsledek. 

Kocourovi trochu zarostla ta holá místa, ale jinak je kožich hodně prořídlý….to je poprvé v životě, kdy je péče o něho vyloženě radost 😁 žádné cucky a dredy…. rouhám se, když bych si přála, aby už nezarostl? 😅

Odberryho
Odberryho 17.06.2024, 09:52:18 xxx.xxx.234.90

Mám dva PP kocoury a oba díky zdravotním problémům stáli při léčbě několik desítek tisíc korun. To se prostě stává, že i když tomu štěstí nejdete naproti, tak si domů odnesete prcka s černým Petrem. Pořád je to živý tvor a stát se může spousta věcí, které ani chovatel nemá jak ovlivnit. 

Myslím, že osvěta ohledně toho, jak má vypadat zdravé kotě, je už velká. To máte jak lidi na motorce …ten, kdo jede v kraťasech a tričku, ten ještě z té motorky nespadl. A kdo je správně oblečen, buď má rozum a vybavil se rovnou, nebo se už o silnici ostrouhal. A u nákupu zvířat je to to samé. Někdo si tu pusu nabít musí, nestačí zkušenosti ostatních. Potřebuje tu vlastní. 

Je mi líto ne těch lidí, ale těch zvířat. Dokud se ta nemocná pořád budou prodávat, budou se do těch samých podmínek rodit další. A bohužel teď už je nutno dávat dobrý pozor i na PP množitele. A že jich je také jak hub po dešti. 

Odberryho
Odberryho 15.06.2024, 10:46:49 xxx.xxx.18.123
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 15.06.2024, 07:48:47

Tak to by mě taky zajímalo, jak to mají jinde vyřešené. My máme okna stíněná fóliemi (ne, přední, ale zadní i kufr). Takže když se auto vychladí, drží to celkem dobře. Ale když je teplo, jezdíme většinou přes noc. Teď jsme předsedali z kombíka do sedana a mám pocit, že to proudění vzduchu dozadu je o dost horší 🤔

Odberryho
Odberryho 14.06.2024, 19:33:49 xxx.xxx.18.123
kometa:

Jestli opravdu je vývojové stádium tak dlouhé?

Je. Dva až tři měsíce v podkoží a ve svalech, pak další dva v krevním oběhu.

Tak to je mazec. 😱

Odberryho
Odberryho 14.06.2024, 18:29:46 xxx.xxx.18.123
Xerxova:

proč ?? Já měla dojem, že to likviduje “larvy” v krvi - a tak proč odčervovat už v Čechách??  

Navíc už bude mít i Advantix - takže bych ho zase nepřechemizovávala (to je slovo 😄 ). Adventix před, tak dětský repelent jako na páníčka a po návratu jednou Milbamax… proč třikrát ??

Mně spíš než to třikrát překvapil měsíční rozestup 😀 Jestli opravdu je vývojové stádium tak dlouhé? Chápala bych po týdnu nebo čtrnácti dnech, ale měsíc je zvláštní. Tak se na to zeptám, až pro ty preparáty půjdu. Milbemax dopředu mi taky nedává smysl ..leda že by to v těle nějakou dobu zůstávalo. Ale odčervit dopředu to, co tady v Čechách (doufám ještě) není 🤔

Odberryho
Odberryho 14.06.2024, 16:46:48 xxx.xxx.115.14

Výsledky histologie dopadly dobře. Nezhoubný  útvar, který se většinou ukáže v místě, kde dochází k dráždění. Což je trochu zvláštní, když nemá zuby. Ale hlavní je, že to není maligní 💪 Takže jedeme dál. Souvislost s užíváním Sporimunu neprokázaná, nic se tedy nemění. 

Obrázek
Odberryho
Odberryho 14.06.2024, 16:41:45 xxx.xxx.115.14

Jedeme jen na týden do kempu, kde jsou psi vítáni a mají tam i svou pláž. 

Před chvílí jsem mluvila s veterinářkou (volala mi výsledky kocoura), tak jsem s ní rovnou probrala i toto. 

Doporučuje tak týden před odjezdem Spot on advantix, prý působí repelentně, ale že častým koupáním v moři ho postupně smyje. No, náš GR vodu nerad, takže v tomto směru jsem v klidu, namočí se max po bříško, pokud ho nebude hýbající se voda noc děsit 😀

A po návratu tabletky….prý preventivně tři dávky s odstupem tuším měsíc (to se ještě zeptám, až si to budu vyzvedávat)

Jedeme kousek po Ravennu. Ani sever, ani Jih. Turistická oblast. 

Odberryho
Odberryho 14.06.2024, 15:06:33 xxx.xxx.18.123
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 14.06.2024, 14:09:49

No právě že si nic přivézt nechceme 😀 Působí i nějaká pipeta repelentně? Jak jsem psala, sprej není úplně reálný.

Odberryho
Odberryho 14.06.2024, 12:30:57 xxx.xxx.234.90

Jedeme poprvé do Itálie i se psem. Řešíte něco ještě před cestou do těchto míst? Nějaké speciální očkování, odčervení….? 

Řeším jen zdravotní stránku …co se týče ektoparazitů, dostává tablety credelio. Vzhledem k tomu, že je asistenční a v úzkém kontaktu se synem, obojek dávat nechci, ale třeba spot-on by problém nebyl. 

Máte nějaké vychytávky, které pomůžou, aby jsme si domů nepřivezli nějaké nepříjemnosti?

Obrázek
Odberryho
Odberryho 14.06.2024, 10:29:10 xxx.xxx.234.90

U nás jsme učili povel “STŮŮJ!”. Bez jména, prostě hlubším a důrazným hlasem toto. Při učení bylo jásání a chvilková hra. Teď už k němu po povelu “stůj” dojdu, klidným hlubokým  hlasem řeknu “dobře” a další povel “deme” (jdeme). 

Je to jediný povel, za který nikdy nedostal žádný pamlsek. A je to jediný povel, který máme opravdu natrénovaný do úrovně reflexu (houknu a pes zamrzne v pozici). Opakovaně mi za zvěří dřív zdrhnul (ano, nejsem na to pyšná, že měl tolik možností, kdy jsem to zvorala) a teď se zastaví i když mu zajíc vyskočí zpod nohy. Takže to jde, ale tím, že už se stihl rozlovit, jsem si to zbytečně zkomplikovala. Má první zkušenost se psem se silným loveckým pudem v kombinaci se stěhováním do silně zazvěřené oblasti 🙈

Do budoucna doufám, že si to spojí a jak vyběhne zvěř, zastaví rovnou i bez povelu. 

Odberryho
Odberryho 12.06.2024, 09:41:10 xxx.xxx.234.90
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 12.06.2024, 08:00:43

Tak to je také paráda. To už se dá v rámci možností nějak fungovat. 

Paní doktorka je dobrá, když to zkusila i přes nedůvěru. Proč vlastně nešla do něčeho, s čím už zkušenost má? Nesedlo to?

Odberryho
Odberryho 12.06.2024, 07:31:12 xxx.xxx.18.123
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 12.06.2024, 05:06:49

To zní super. Ona ta glykémie je zvláštně rozházená i v rámci našich dobrých hodnot. Když si vezmu, že jídlo má pořád stejně pravidelně, nic dalšího nedostává a ve stejný čas se glykémie pohybuje od 3,5 do 5,5. 🤔 

Třeba ty nízké hodnoty mě osobně překvapují, ale v tomto rozmezí se pohybuje od vysazení Lantusu celou dobu. 

To jen pro uklidnění, že drobná divočina se koná i u zdravého  zvířete. 

Jak často pícháte vy? Jednou denně?

Odberryho
Odberryho 11.06.2024, 22:19:55 xxx.xxx.115.14

Dnes vet volala výsledky krve. Vše ok, jen B12 stále 2 tis. Referenční mez je tuším do 800, už si nepamatuji. Nicméně měl 32 tisíc, takže pořád lepší. Od páteční hladovky pořád nemůžeme nahodit zpět správné trávení, po dva dny už dostal opět enterozoogel. Tak snad to zase brzy vyladíme. Zatím to není vyloženě průjem, ale konzistence se už blíží kravskému lejnu. O zápachu ani nemluvím. Možná zkusím opět prohodit místo probiovet na chvíli fortifloru.

Odberryho
Odberryho 09.06.2024, 21:02:45 xxx.xxx.21.132
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.06.2024, 13:31:28

To ale není vůbec zlé, pokud opravdu vydrží dva dny. Počet bodnutí a míra naštvanosti kočky bude menší 👍 

My měli volnou zahradu, takže opět dva dny se Klífa venčil…on to tak miluje. Dnes dokonce usnul u agamy, která se taky letnila a kdyby tam nesvolávali drozdi své mladé (dnes se jen u nás učilo létat hned šest ptáčat), tak snad spí až do večera. 😀 Je to ptáčkomil, takže ptáčata postupně obešel, zkontroloval a šel zpět k agamě 😻

Edit…u agamy není krev, ale “unavené” jahody. 😆 Až teď, když na to koukám, to vypadá jak místo činu 🤣

Obrázek Obrázek