Aktuálně: 3 713 inzerátů209 721 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Příspěvky uživatele

Odberryho

Odberryho
Odberryho 03.10.2024, 21:22:19 xxx.xxx.115.28
kometa:

Je to holt už starší pán, katabolismus, s tím moc nenaděláte. Ten můj kocour vypadal podobně.

Nejspíš máte pravdu. Zkusím pastu, jestli nezačne uzobávat aspoň o fous víc a budu se radovat z jeho dobré nálady. Je to prostě posun z 6,5 - 7kg v dobách běžné váhy a teď, kdy jen tak tak držíme 3,8. 

Odberryho
Odberryho 03.10.2024, 20:17:18 xxx.xxx.115.28
Varaxi:

Já se v kočičích nevyznám, ale metabolizovatelná energie se u nich udává také, ne?

Uvažovala jste stávající granule trochu omastit? 

Jaká je příčina toho, že je hubený? Má dost klidu na krmení? Nevyhání jo od misky někdo? Není to třeba stresař, který žere dost, ale ve stresu to spálí? On ten menežment krmení může dělat divy.

Hubnout začal někdy před 15.rokem života. Tehdy se přišlo na tu štítnou žlázu. Dostal léky, za měsíc nebo tři? teď už nevím, proběhly kontrolní náběry a hladina stabilizovaná. Poslední kontrolu měl na jaře, doktorka si myslela, že už mu dávka nestačí, když navzdory léčbě nepřibírá, ale dle krve pořád ok. Tehdy do týdne po návštěvě veteriny jeden večer zvracel a pak už nechtěl jíst. Proběhla hospitalizace, testy, důvod nechutenství nezjištěn. Jícnová sonda a skoro měsíc krmení přes ní. Tehdy mu dělali plno vyšetření a až na mírně zvětšenou srdeční komoru, která si zaslouží pozornost, na něm nic nového nenašli. 

I pro veterinářku je překvapivé, že nepřibral po stabilizaci stavu. Možná už nemá potenciál být na nějaké normální váze, ale nebýt toho, nikdo by neřekl, že bude slavit plnoletost. Je v podstatě mnohem aktivnější, než zbylí dva o dost mladší kocouři. 

Na jídlo klid má. Krom své čipové misky, kam může jen on, jsou druzí dva naučení, že dokud od svého talíře s konzervou, masem, smetanou neodejde, oni se ani nepřiblíží. Bohužel většinou do všeho jen ďobne. Dnes tedy překvapil a pupek si nacpal, že to bylo i vidět. 

Toto je foto z léta, kdy jsem musela oholit kožich, protože po dobu mé týdenní dovolené se z něho stal krunýř dredů, co už nešel ani koupelí uvolnit. To bylo až k pláči, jak jsem viděla, že by ani rtg nebylo potřeba, stačila by silnější žárovka 😕

Obrázek Obrázek
Odberryho
Odberryho 03.10.2024, 19:58:23 xxx.xxx.115.28
biaca:

Žravost se dá podpořit mastičkou na podporu chuti Miratazem. Ps. takto jsem rozjedla malého, když jsme dostali Leukocytozu a nechtěl jíst. 

Díky moc za tip, mrknu na to. 

Odberryho
Odberryho 02.10.2024, 19:24:23 xxx.xxx.117.78
kometa:

Což není úplně na sestavení košér jídelníčku,

Heleďte, já měla 19letého kocoura na ledvinové dietě, hubeného až běda a klíčové bylo, aby žral. Cokoliv. I když to nebylo košer.

No jo, když on žere, ale zejména ty granule, které mu asi výživově nestačí. Jsem ráda, že krom té štítné žlázy a trochu zvýšených jaterek je jinak fit. Nechtěla bych mu cíleně ledviny zatěžovat, není -li to opravdu otázka…bude jíst cokoliv nebo umře.

Odberryho
Odberryho 02.10.2024, 14:46:45 xxx.xxx.117.78

Ježiš, já to dopoledne neodeslala a můžu psát znovu 🤦

Vejce nejí vůbec, ani syrová ani vařená. Maso jen nárazově….někdy chuť má, většinou ale vůbec. Když už, tak upřednostňuje srnčí, ale to nemáme úplně pravidelně. 

Má rád zakysanou smetanu, kozí mléko, šunku a sýr goudu. Což není úplně na sestavení košér jídelníčku, ale dostává to poměrně často. Nechci mu ale zase stravou způsobit další zdravotní potíže. 

Proto mě napadly granulky, protože po těch jde nejvíc. A mám misku na čip, takže by to mohl jíst jen on. Pro granule si do misky jde. Když tam ale dám konzervu, nestojí mu to za to k té misce přijít. 

Odberryho
Odberryho 01.10.2024, 21:23:26 xxx.xxx.117.78

Ahoj všem, máte někdo tip na granule, po kterých kočky tloustnou? 😅 

Náš dědula (na fotce zrzavý ) je pořád kost a kůže.  Bere prášky na štítnou žlázu, ale ani po zaléčení se váha nehnula. V podstatě jen na jaře, kdy byl krmen jícnovou sondou, vypadal jen štíhlejší, ne vyloženě hubený. Ale ani té Recovery konzervy moc nesní. On je spíš granulový. Tloustne mi kocour, který by si naopak měl váhu držet nižší, protože to po něm dojídá. 

Napadlo mě, jestli nejsou granulky, které jsou vyloženě určené pro rekonvalescenci a které jsou zároveň chutné. Ač mu bude 18 let, tak chováním staříka opravdu nepřipomíná. Myslím, že by tu s námi mohl ještě hezkých pár let zůstat, tak ať nemám strach, že mu ty holé kosti prostydnou 🙈

Obrázek
Odberryho
Odberryho 07.09.2024, 22:16:41 xxx.xxx.115.28
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 03.09.2024, 07:38:22

Jeden z kocourů umí převrhnout i půl kýble vody. Jednou jsem po vytírání nevylila hned, tak to udělal za mne. Naštěstí v koupelně, která má sokly, takže to nezatékalo nikam, kde by spáchalo škodu 🤦  Po druhé jsem doběhla na poslední chvíli, kdy už ten kýbl měl nahnutý. Od té doby uklízím hned 😃 

Jinak u nás vedou hračky na udici. Nejvíc přírodní tuhá brka (ne jemná pírka) nebo jen provázky. Ale vše vyžaduje mou interakci. Sami si hrají pouze navzájem, ale že by používali nějakou z mraky hraček, co mají koupené, to ne. Vlastně, kecala bych….tak dvakrát do roka posunou míček v koulodráze. 🤣

Odberryho
Odberryho 03.09.2024, 15:58:31 xxx.xxx.115.4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ella z 03.09.2024, 08:04:19

Vypadá to dobře. Teď ještě, aby to šlo použít. 

Já tedy musím říct, že jak jsem jednu dobu byla přesvědčená, že náš kočičí senior už je hluchý jak pařez, tak teď už delší dobu pozoruji pravý opak. Možná byl jen unavený reagovat? 🤷 

Kupodivu ani oči nemá tak zastřené. Vidí řekla bych skvěle. Miluje chytání stínů 😅

Odberryho
Odberryho 02.09.2024, 18:03:13 xxx.xxx.115.4
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 02.09.2024, 17:06:47

Kolik je Bambulí let? Může to souviset s cukrovkou? Hlavní je doma nic neměnit. Měli jsme slepou kočičku a ta chodila, jak kdyby jí nic nebylo. Ale stačily pohozené papuče, postavená taška s nákupem a jak do toho vrazila, zase byla pár dní dost opatrná. 

Odberryho
Odberryho 02.09.2024, 14:10:52 xxx.xxx.234.90
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 02.09.2024, 13:59:32

Slyším to všude okolo, že jim kočičky méně jí. Bude to nejspíš tím teplem. My máme doma klimatizaci a udržujeme teplotu mezi 24-27 stupni. Když je puštěná, lvíček dostane kabátek. 

Hlídala jsem kamarádce kocourka u ní doma a to byl tedy občas oříšek do něho něco dostat. Má problémy s močovými cestami a je nutné zajistit, aby nějaké tekutiny měl. Jenže když je teplo, odmítal i polívky a drinky. Takže byly dny, kdy jsem tam byla i tři hodiny, než jsem ho dostatečně přesvědčila, že je to mňamka. 

Odberryho
Odberryho 02.09.2024, 12:10:00 xxx.xxx.234.90
»
Odpověď na příspěvek uživatele LucieS z 11.08.2024, 17:46:39

Jak to s vámi vypadá? Povedlo se srovnat ledvinové hodnoty? 

U nás zatím vše v pořádku. Stále bez léčby a průjem neměl už skoro měsíc. Vlastně od nasazení jiné řady purizon granulí. Dost přibral, musím mu trochu omezit porce, ale sporadické měření glukózy říká, že cukr ok. Včera měl 4,0.

Kočičí důchodce byl doholen. Byl to boj na život a na smrt, měla jsem strach, že při holení dostane infarkt, jak bojoval, ale bylo to nutné. Od té doby je to největší mazlíček, dokonce má mnohem větší chuť k jídlu. Tohle vědět, holila bych ho dávno 🤦

Myslím na vás všechny, dejte vědět, jak se aktuálně chlupatcům daří. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Odberryho
Odberryho 29.08.2024, 09:16:00 xxx.xxx.234.90

Kdysi dávno, když jsem končila základní školu, měli jsme tři kocoury….takové, co si chodili domů a ven, jak se jim zlíbilo. A lovili, co se jim zlíbilo. Měli jsme slepice a králíky a o myši a potkany nebyla nouze. Jednou nám kocour přinesl i zakousnutou mladou kunu. 

A pak jsem si pořídila potkana. Byl v kleci, kterou si uměl otevřít. Byl to jediný potkan, kterého mi kocouři nepoložili mrtvého na rohožku 😃 Kamarádi tedy nebyli, ale nechávali ho na pokoji. Občas po nich přeběhl, když někde leželi. To se moc netvářili, ale neohnali se.

Jinak nejhustější trojici, kterou jsem měla, byli dva kocouři a jedna fretka. To bylo opravdové přátelství. I v jednom pelechu často spali. A jak dokázali spolu blbnout, to bylo něco. 

Jednu dobu jsem měla s kocoury i andulku. Byli s ní v poho, ale věděla jsem, že ve chvíli, kdy by andulka zamávala křídly, minimálně jeden by po ní rozhodně šel. Lovecký instinkt je prostě silný. Takže nikdy ani pod dozorem nebyla vypuštěna ve stejné místnosti, kde kocouři byli. Ale pusinky přes klec si dávali. 

S agamou se přátelí, agama o to moc nestojí 😅 Ale když je vezmu ven, nikdo ji neloví. Ze začátku měli zájem o špičku ocásku, ta se jim líbila, ale jak agama povyrostla, přestalo je to tak lákat. Teď k ní jen přijdou, dají ducánek hlavičkou a zase odchází. 

Králíčky jsem neměla, takže jak by soužití vypadalo, nemám tušení.

Odberryho
Odberryho 20.08.2024, 20:43:13 xxx.xxx.115.4

Já ani nevím, jestli máme kocoury stromové nebo křovinové. Oni se tak nějak roztahují všude. Máme pro ně probíhačku pod stropem (zvýšený strop v podkroví, přiznané trámy a po těch trámech můžou lítat a mají k nim prodělané i pelechy). Ale taky dva ze tří leží v boudičce jak ve škrabadle, tak i na zemi. Všichni tři se valí na gauči, posteli. Dva na pelíšku na zemi v koupelně a jeden má oblíbené místo v ložnici vedle psího pelechu na zemi. A všichni občas obsadí i psí matrace 😃 Na těch nejvrchnějších policích nespí jen ten sedmnácti letý, pro něho už je vyskákat nahoru dost namáhavé. 

Jinak to, že by si měl člověk pořídit kočku dle svých možností, času a aby se k němu hodila i temperamentem a povahou ….takhle by si měl člověk vybírat jakékoliv zvíře. Nejen kočky. Pecivál by mi vyloženě vadil 😁 

Odberryho
Odberryho 11.08.2024, 18:30:03 xxx.xxx.105.111
Dublinbarzoj:

Malinko odbočím, na podporu funkce ledvin Pronefru? Aminavast? Oboje? Budu to řešit   s naší veterinářkou, ale chtěla  bych i nějaký  doplněk tak trochu jako prevenci.

Děkuji za tipy 

Znám jen pronefru. Pokud se to netluče mezi sebou, klidně bych i kombinovala. Ale ledviny jsem zatím s žádným neřešila, takže zkušenost nemám. 

Odberryho
Odberryho 11.08.2024, 16:42:25 xxx.xxx.105.111
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 11.08.2024, 14:48:19

Klífa je taky hodně kontaktní. Když o mě není opřený, natáhne ke mně aspoň tu packu. Ale on byl úplný slaďoušek už odmalička. Pravdou je, že od doby, kdy jsem byla fakt hodně nemocná, ten kontakt hodně zintenzivnil. Když to dělal v době nemoci, říkala jsem si, že mi pomáhá s uzdravováním (ač jsem tři týdny skoro nevěděla o světě). Ale v podstatě už s tím nikdy nepřestal. Jen letos, jak utekl hrobníkovi z lopaty, začal hodně vyhledávat i manžela. Tomu většinou vyleze až na ramena nebo mu zalehne obličej 😃

Odberryho
Odberryho 11.08.2024, 16:35:19 xxx.xxx.105.111

Jinak pro zajímavost jsem našla fotky z loňska, jak byl Klífa chlupatý a i po vyčesání prostě mraky světlých chlupů na něm zůstávalo a foto z dneška, kdy má srst kratší, je krásně vidět mramorování a černá je opravdu černá. Opravdu teď vypadá líp, než předchozích pět let. Nechápu to. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Odberryho
Odberryho 11.08.2024, 09:15:17 xxx.xxx.115.4

Jejda, to jsou zase děsivé zprávy 😕 

Sestřička z veteriny má kocoura, kterému ledviny selhávaly. Hodnoty měl děsivé a ani se nepočítalo, že by byla šance. Ale nějakým zázrakem se z toho dostal. V tuto chvíli má hodnoty zvýšené jen lehce už třetím rokem. Takže to nemusí hned znamenat konečnou. Držím palce, ať to přesně tak bude i u vás. 

Klífa je v tuhle chvíli v podstatě bez léčby. Jeli jsme na dovolenou, o zvířata se mi starala kamarádka a já ji zapomněla do instrukcí napsat Sporimun pro kocoura. Dávala mu preventivně jednou denně enterozoogel, aby nemusela řešit pohromu. Deset dní byl bez léčby, zjistila jsem to po příjezdu. Už jsem zpět nenasadila a “z venku” se nic nezměnilo. Nevím, co to dělá uvnitř. Dostává probiotika a občas pytlík enterozoogelu, když má zrovna řidší stolici. Někdy v září bych ho ráda vzala na ultrazvuk. 

Nejstarší se drží. Ač je při chuti, je dost hubený. Musela jsem mu oholit boky (pak strojek zdechl), protože se mu dredy spojily v úplný krunýř. Na fotce je ještě chlupatý (zrzek). Až přijde nový strojek a budu moci dílo dokončit, možná hodím foto 😃 Zatím se zdá, že ty osmnácté narozeniny na vánoce přeci jen oslaví, ač to jaro s krmením jícnovou sondou vypadalo, že je poslední. 

Nejmladší je naštěstí teď dlouhodobě v pohodě, tak snad to vydrží. 

Obrázek
Odberryho
Odberryho 15.07.2024, 18:17:03 xxx.xxx.11.251
Arosek:

Ja zacinam mit pocit, ze budu nabizet moje goldiky nekterym k tak 14 dennimu pronajmu, aby si poupravili nazor na GR 😀

Obzvlaste trio E+F+P dohromady vyleci i zatvrzele presvedcene, ze GR neni vyzva 😀 Pro slabsi povahy mozno rozdelit 😀

Pravdou je, že mám asi štěstí na samé přespříliš pohodáře. Znám jediného, co se k němu nemůže přiblížit jiný pes, majitelka má co dělat, aby ho udržela, ale ten mi přijde, že je nepovedené křížení “oba rodiče PP”. Je takový vyšší,  štíhlejší a má protáhlejší čumák….jak kdyby tam měl přimíchaného něco jako fleťáka…. takže toho úplně jako GR brát nemůžu. Ač mi paní tvrdila, že je to zaručeně zlaťák.

Odberryho
Odberryho 15.07.2024, 14:40:10 xxx.xxx.11.251
Sarah01:

Však to nebylo na vás, to bylo všeobecně, že jsou i rozdíly v povaze u jednoho plemena. Je jasné, že každému vyhovuje něco jiného, jinak by tolik plemen nebylo. Já jsem v minulosti vždycky chtěla NO, ale teď už ne. A nebudu asi radši psát proč, stejně všichni víme a jeho vlastníci by se tady na mě sesypali jak vosy. 😊

Ač můj osudový pes Arex byl NO, tak teď bych toto plemeno opravdu nechtěla.  Jsem si úplně jistá, že bych si zkazila “chuť”.  Výstavní linie by neměla co nabídnout mně a pracovnímu bych zase nestačila já 😀 

Dcera, ač má raději kočky, tak se shlédla v sibiřském husky. No, je jí 12 let, takže dost času ji vysvětlit, co by ji s huskym čekalo a věřím, že pro ni, která nemá ráda zbytečné komplikace, by to bylo neštěstí. Já zase mám ráda malé výzvy. Sebevrah nejsem, síly odhadnu, ale s GR je to v tomto smyslu hrozná nuda. Muchlací méďa řízený žaludkem. Ani urazit se to neumí 😀❤️

Odberryho
Odberryho 14.07.2024, 12:35:19 xxx.xxx.164.244
Dafi:

moc,moc krásné…jen si dovolím pidi poznámk..

není to protože NO a zlaták je něco jiného?

když jste psala o té jiskře…

Určitě je to zejména tím. Já osobně bych si GR nikdy nevybrala a teď když ho máme, tak vím i proč 😀 Je přesně takový, jaký GR má být. Vzhledem krásný pes, vizuálně mi vůbec “nevadí”, ale ta otevřená přátelská povaha, věčně vytlemený a všechny lidi na světě milující duše - s tím já bojuju. Povahově jsme prostě nekompatibilní a proto nechápu, že si někdo vybírá psa podle vzhledu. 🙈 

Ale jak jsem psala, je to pes pro syna, manžel je z něho také paf. A já dělám vše proto, aby dostal vše, co potřebuje. Miluju ho samozřejmě také, není to tak, že bych litovala, že ho máme. Ale to souznění tam není. Neustále mu “musím říkat”, co po něm chci.  Na procházkách, když má volno, vůbec se mnou nekomunikuje. 

Arex mě asi strašně rozmazlil. I když měl volno, navazoval kontakt, v pravidelných intervalech přicházel, ducnul čumákem, jestli jako vše v pohodě. Všude mě následoval, ale když jsem byla bez nápadu, stačilo říct “kam půjdeme?” a vedl on mě. Říkám si, jestli to byl vůbec pes 😀 Na střední se mnou v jednom ročníku chodil dokonce i do školy …jako učební pomůcka v předmětu “chov a nemoci drobných zvířat”. Možná to pouto bylo tak silné právě proto, že se mnou prošel všechny ty důležité milníky v životě. 

A přesně proto má syn GR a přesně proto má dcera kocoura MCO (není psí člověk). Až je budeme štvát my, jako rodiče, aby se měli na koho obrátit 🐶😻