Ta třetí fotka… 😀
Program s vnoučaty zní skvěle. Klobouk dolů.
Ta třetí fotka… 😀
Program s vnoučaty zní skvěle. Klobouk dolů.
Už se mi zobrazují.
Mně taky ne.
Včera jsme s Bonnie podnikly výlet k přehradě Křižanovice l, dnes jsme šly o pár kilometrů dál po směru toku Chrudimky na dohled nádrže Křižanovice ll (Práčov). Věž vodní elektrárny na první fotce je vidět zdaleka.
Věk 9,5 měsíce v kombinaci s miniaturním psem umožňuje už pěkné a snad ze zdravotního hlediska i bezpečné prodloužení procházek. Dnes třetí procházka mezi 10, 11 km. Obvyklý denní celkový souhrn je už několik měsíců vyšší, ale v několika krátkých procházkách. Snad nebudu později litovat.
Dneska jsme s Bonnie byly opět v našich Železných horách, tentokrát kolem Křižanovické přehrady.
A někde na poli, v myší díře...
"Hele, holky, vím o jednom dobrým bejváku na zimu! Pojďte tam letos se mnou!"
A pokračování.
Dneska jsme kousek popojely autobusem a vracely se pěšky. Na osmi kilometrech se několikrát úplně změnil ráz krajiny. Aneb mnoho tváří Železných hor.
Jak jdou fotky postupně... Bonnie mlátí puberta, staví se na hlavu. Dvě stejně staré puberťačky - trpasličí pinč a pražský krysařík. Položila německého ovčáka! Kontrola chrupu.
chvd:Psi stravu.
Vapnik je obsazen v v nejruznejsi strave.
Proste si nemyslim, ze pes potrebuje zrovna kosti k zivotu stuj co stuj.
Nejde jen o absolutní množství vápníku. Ale hlavně o poměr vápníku a fosforu. Např. v masu, vnitřnostech, tvarohu je více fosforu než vápníku. A to je špatně, více fosforu než vápníku zhoršuje vstřebávání (nejen) vápníku. A tělo si vápník doplňuje z kostí a zubů, tj dochází k úbytku vápníku z míst, kde je třeba.
Buggyro, jak to dopadlo?
Fotku na kameni jsem chtěla dát jinou, tak ji přidávám teď (už to nejde opravit). A dávám i foto s úlovkem.
Tenhle týden bylo zase několik poprvé.
Bonnie dostala první "dospělácký" pelech. Doufám, že vydrží. Slaví úspěch - u kočky...
Po delší době jsme protáhly domácí procházky. Prvně jsme šly přes státovku k Chrudimce. Jestli pojedete přes Nasavrky (Chrudim) a budete si chtít od řízení odpočinout na krátké procházce, doporučuju rezervaci Krkanka a Strádovské peklo.
Malá prvně plavala. V rybníce.
A dnes Ratloraptor ulovil první myš. Doplatila na nevzdělanost. Zjevně nečetla historii plemene trpasličí pinč a napadlo ji těsně před námi přeběhnout přes cestu. Pitomý nápad. Za dvě vteřiny byl konec.
Doron:Tak jedna fotka se mi zdařila poslat :).
K pomuchlání 🥰
Tento týden je pro Bonnie plný novinek. Prvně dovolená - prvně hory, kameny, spaní s psí kamarádkou v jedné místnosti, lanovka (a rovnou otevřená sedačková)... A dnes mě prvně viděla "v sedle". První fotka je hned po nasednutí. Bonnie byla fakt překvapená.
Vahine: Mankote, to videjko s číčou je tak krásnýý, děkujuuu
Natočila jsem dnes další video. Snad Vás potěší
Tento týden jsme jely s kamarádkou na první dovolenou s pesankami. Do Jeseníků, jen na tři dny včetně příjezdu a odjezdu. Denní celková délka procházek nepřesáhla obvyklý průměr. Ale protože štěňata šla mnohem těžším terénem než obvykle a v noci jsme se žádná moc nevyspala (jedno štěkanátko štěkalo přes den venku, druhé v noci uvnitř), byla ke konci utahaná. A dokonce holky nakonec i usnuly a neřešily, že nejsou v restauraci na Šeráku samy.
Dneska jsme se s kamarádkou a štěňaty jely podívat na blízký dogtrekking a přidružené závody. A střihly si kočárkovou trasu na 5 km. Byly jsme u Řeky, Moře, vlastně u rybníka - jasné?
Anonymní:Hamaku hodně vytáhnout do rovna a stejně vás budou bolet záda. Já spala několik nocí v hamace kdysi a teda... zlatá tvrdá zem. Nejsem zvyklá spát na zádech, jenže v hamace to pohodlně moc jinak nejde... A už vůbec nejsem zvyklá spát na zádech v oblouku...
Na to radí ležet trochu šikmo. Tak uvidím. Láká mě to.
Pěkně. Já to plánuju na červen. Pod širákem jsem spala naposled před... no... je to hooodně dlouho 😄 A pro štěndo to bude úplná premiéra. Jen váhám (už druhý rok), jestli zkusit hamaku. Asi do toho půjdu.
Včera jsem u nás za vsí potkala nutrii. Hodně mě to překvapilo. Dost let jsou v Pardubicích, v Hradci. Ale že doputují přes Chrudimku a potoky až k nám, to jsem nečekala.