Aktuálně: 3 731 inzerátů210 847 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

sutrik

sutrik
sutrik 02.11.2024, 17:15:39 xxx.xxx.9.230

Dneska jsme s Bonnie byly po dlouhé době na oblíbeném výletu Slatiňany - Nasavrky. 

Černý pes, jasně oranžový postroj a podzimní barvy - to mobilem s jednou čočkou nejde. Asi budu dávat i na delší procházky ten fialový krátký postroj, ať je na fotkách pes jinak než rozmazaná černooranžová skvrna 😁

Snižování teploty teď ve dvou letech zvládá Bonnie líp než před rokem. I tak zpočátku klepala kosu při zastavení, dokud se pohybem nezahřála. Před rokem by už byla třeba podšitá pláštěnka, jinak by se táhla za mnou jak smrad.

Boule se od úterka, středy zmenšila 👍

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 28.10.2024, 14:50:34 xxx.xxx.81.72

Prvně jsme daly dlouhý výlet (cca 18 km) s kamarádkou, zatím si netroufala.  A na nějakou dobu poslední, příští víkend přibyde k pirani chlupatý brácha 🙂 Tak budeme s Bonnie výletovat samy.

Šly jsme kolem Seče. 

1. Nad tunelem u hráze je zřícenina hradu Vildštejn. Kvůli opravě skály pod Vildštejnem se vypouští přehrada. 

2. Přeskočím k druhé fotce, která je ale z konce výletu. Kvůli vypouštění se dá dostat suchou nohou na ostrůvek pod zříceninou hradu Oheb. To přilákalo hodně návštěvníků. I ze vzduchu. Na skále vlevo od letadla je vidět Oheb.

Další fotky jsou z cesty mezi první a druhou fotkou. Foto z Ohebu (věž na druhé a třetí fotce je stejná) s kouskem ostrova a z cesty kolem přehrady. V přehradě zbyl téměř jen původní tok Chrudimky před zatopením údolí.

3. Poslední fotka je ze zahrady. Bonnie se po výletu nechtělo domů, zvolila vyhřívání s kočkami.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 26.10.2024, 20:22:08 xxx.xxx.80.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 26.10.2024, 20:10:11

Taky jsem přemýšlela o téhle variantě. První injekci měla do pravého stehna. A třeba zánět mízní uzliny… Snad ne nic horšího. Ale že bych byla až takový slepoň a všimla si toho až v neděli. Jako, ono je u mě možný všechno.  

Bonnie v neděli spadla na pravý bok na štěrkové lesňačce, to nahrává hematomu. Měla pláštěnku, tak se neodřela. Piraňa ji předbíhala a drcla do ní.  Viděla to jen veterinární sestra, která ji při kastraci uspávala, je od nás ze stáje. Taky si myslí, že je to hematom. Já vždycky v duchu maluju i nejhorší scénáře. Ale na veterinu se mi nechce, pohmat by k diagnostice nestačil a Bonnie není nadšená, když na ni sahá někdo cizí.  Chci počkat, jak se to bude vyvíjet. 

sutrik
sutrik 26.10.2024, 20:01:31 xxx.xxx.80.20

Bonnie se v neděli objevila velká boule na slabině, na poslední fotce je vidět. Nezvětšuje se, nehřeje, nebolí, na absces to nevypadá. Nebrání to v pohybu, nevšímá si toho. Tipuju to na velký hematom. A jestli nebyla boule (třeba menší) už před víkendem a já slepá, tak přesně vím, jak se to v neděli stalo. 

První dvě fotky jsou z týdne. Obec na druhé fotce je “naše”, spadáme pod místní část cca 3 km vzdálenou (pár baráků). Další fotky jsou z dnešní cesty z vlaku domů. Našly jsme krásnou pěšinu. A navazuje na pěšinu, kterou už známe.  Poslední fotka - houbaři 🍄 v lese.  No jo, hlídá. Jak jste tu některé líčily zkušenost s knírači… Je “to” stejné, hladkosrstý  nebo hrubosrstý "pinč”, prašť jak uhoď. Furt ve střehu.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 19.10.2024, 19:56:31 xxx.xxx.84.188

Miluju teplý, suchý a barevný podzim. Dnes jsme byly po několika týdnech u Chrudimky. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 17.10.2024, 08:55:06 xxx.xxx.161.25

Taky u nás fučí. Patříme k těm větrnějším oblastem v republice. Viz mapka. Meteostanice vzdálená 20 km hlásí aktuálně 64 km/hod a nárazy 100 km/hod. U nás to je mírnější, ale znát to je. A to jsem chtěla dneska vzít po 10 týdnech kobylu podruhé ven pod sedlo. Na to se můžu…

Potkat Bonnie “popelnici na procházce” tak nevím, kdo by byl hlasitější. Jestli Bonnie nebo popelnice.

Obrázek
sutrik
sutrik 13.10.2024, 16:42:33 xxx.xxx.161.25
Kilian:

…..dnešní zkouška STPR2 splněna 98 bodů ze 100… na ploše 20 x 40 m vyhledání 4cizích  předmětů  o velikosti 10 x 3 x 1 cm z rozličných materiálů za 12 minut….

Obrázek

Jste šikovná dvojka. Gratuluju.

sutrik
sutrik 13.10.2024, 16:38:50 xxx.xxx.79.128

Bonnie byla minulý pátek na kastraci. Psala jsem to jinde - ze 3 hárání měla dvakrát falešku. Pokaždé byla 3 měsíce (včetně hárání) tak trochu mimo. Protože prognóza je zhoršování s věkem a větší riziko onemocnění reprodukčních orgánů, rozhodlo to moje roční váhání, jestli kastrovat nebo ne.

Dnes jsme šly podruhé dál než “kolem baráku” a prvně bez vodítka. Řepka byla vysetá v srpnu...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 11.10.2024, 13:33:15 xxx.xxx.161.25

Ptáte se na porovnání vlastností. Hodně se dá dohledat na webu. 

Pro první orientaci se mi líbí stránky: https://www.chlupaci.cz/magazin-psi-plemena/ . Konkrétně:

Uvádí tam u plemen i negativní stránky povahy. Co jiné stránky okecávají (např.  “silný lovecký pud”), tady často napíší na plnou hubu (např. může vést při špatné výchově a výcviku k tomu, že pes skončí pod koly auta).

Po prvotním výběru určitě doporučuji pročíst stránky chovatelů, navštívit nějakou výstavu, popovídat si s majiteli… Tak se dozvíte nejvíc, na web se vše nevejde a je často i zkreslené.

sutrik
sutrik 10.10.2024, 09:47:37 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 10.10.2024, 07:16:00

Jo, je to tam prima. Byla jsem tam letos prvně, rovnou dvakrát. A ráda budu jezdit dále. Pěkné kurzy, příroda. Ubytko fajn, je skvělé, že jde o vyloženě psí areál. Hmm, a jídlo. Kdybych chtěla hubnout, tak tam nemůžu 😀

Užije si to.

sutrik
sutrik 09.10.2024, 22:30:50 xxx.xxx.74.35

Aha, už chápu. Já myslela, že jste tam byla první víkend v říjnu. Znáte to tam?

sutrik
sutrik 09.10.2024, 18:19:13 xxx.xxx.161.25
impact:

My jsme na prodloužený víkend vyrazili venčit na Tišnovsko. 🫶

Máme naplánovaných několik výletů, tak snad nám klapne počasí. 🌞

Obrázek Obrázek Obrázek

My tam byli o víkend dřív 🙂 Tenhle víkend tam mělo být setkání hladkosrstých pinčů. Jak moc areál štěkal? 

sutrik
sutrik 09.10.2024, 09:51:57 xxx.xxx.161.25
efe:

Já jsem v neděli opět odpadla, tentokrát teda jako fakt fest a psi nebyli tři dny venku… no tak si hledali různou zábavu…

Obrázek Obrázek

To si musíte dávat pozor. Aby neviděli fotky Doron z psího salónu. Buďte ráda, že Vám nepustili v koupelně vodu.

sutrik
sutrik 08.10.2024, 13:02:37 xxx.xxx.161.25

U nás hárání už neproběhne. V pátek byla Bonnie na kastraci. Rozhodla to sama.

Pesanka zatím hárala třikrát, z toho měla dvakrát falešku. 

Prvně to nebylo jasné, jen se po hárání projevila dvouměsíční změna chování. Řešila jsem to tu v zimě před prvními zkouškami RO. Ale přikládala jsem to zimě a dospívání. A tomu, že je možná z nejlehčího stupně RO znuděná. Dokud v únoru “neporodila hračky” do postele.

Druhá faleška (červen, červenec) byla už jasnější, včetně otoku vemínka. I když zprvu ne a taky jsem změnu chování přikládala rané dospělosti.

Při kastraci se ukázalo, že bylo přítomné žluté tělísko. Vzniká ke konci hárání, přetrvává při březosti, i té falešné. Rozhodlo se asi zůstat déle, i když i druhá falešná březost skončila v červenci. Nebo to bylo něco jiného. Čert ví.

sutrik
sutrik 07.10.2024, 18:04:10 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.10.2024, 17:46:56

Je to začarovaný kruh. Podle mě je to důvod, proč je tolik “reaktivců”. Normální pes třeba střední velikosti, normálně socializovaný. Párkrát na něho vyběhne jiný pes. Párkrát je třeba i kousnutý. A pak třeba začne při chůzi kolem psů štěkat a preventivně dorážet. A setká se s jiným psem, který byl také dobře socializovaný. Ale také se setkal několikrát s útokem. A tohle bude poslední kapka. A bude další štěkač. Nebo rovnou kousač.