Trickyvoo:Docela mě zajímá jaký byl terén, asfalt, kopce?
Mě to poslední dobou láka, ale nejspíš by mě to zabilo 😄. Jednou jsem šla netrénovaná 30 km a nemohla jsem pak na záda. V poslední době jsem šla 17km naročným terénem, tedy půl trasy a poslední dva km jsem si říkala, že mě to už neba. No a teď jsem byla nemocná a pak dcera ,tak jsem moc nechodila a pak jsem šla asi 9 km a měla totálně vše namožené. Trasa byla do kopce a já hnala, jak urvanej vagón. Takže jsem totální chcípáček, ale přesto mě laká něco takového vyzkoušet. 🙂
Na můj vkus bylo hodně štěrkových širokých cest. Asfaltu taky, tomu se ale nedá z Šlapanic vyhnout, než se dojde do Moravského krasu a zpátky. Když trasa vedla furt po širokých cestách zhruba mezi 28. až 35. kilometrem, říkala jsem si, že je to snad kvůli tomu, aby nás pořadatelé navedli na pěkné pěšiny. A bylo to tak 🙂
Kopce nebyly výrazné, spíš pozvolná stoupání a klesání. Kde se nešlo po turistické, bylo značení závodu. A to závodní značení bylo perfektní, lepší než turistické značky. Celkově to byla hodně běhavá trasa. Zázemí bylo skvělé, pořadatelé perfektní.
Chodí se i kratší. I když na nich bude ještě více běžců. Mrkněte sem: https://dogmid.cz/.
Jsou ale i neoficiální “dogtrekkingy” (v závorce proto, že většinou pod 80 km). Mně se loni moc líbily Dogtrekkingové hrátky v Českém ráji, které Bonnie šla v necelém roce věku. Trasa byla skvělá, až na začátek a konec do kempu hodně po pěšinách a příjemných cestách. Méně běžců, více kochačů. Mimo turistické trasy to nebylo značené, ale s mapou se to v pohodě dalo. Jestli budeme s Bonnie obě zdravé, dám Českému ráji v září přednost před oficiálním dogmidem.