Držte se.
Příspěvky uživatele
sutrik
Udělala jsem si radost a koupila nové struhadlo na “psí” mrkev. Vzhledem k velikosti psa strouhám malé množství, tak si můžu dovolit podobné výstřelky 😁
Začátkem prosince otevřeli kompletně zrekonstruovanou hráz Křižanovické přehrady, tak jsme konečně mohly s Bonnie spojit procházku po pravém břehu přehrady s levým břehem Chrudimky. Hurá, hurá, hurá. A pokud Bonnie nebyla první pes jdoucí po nové hrázi, tak téměř určitě byla aspoň první pinč 😂
Já osobně bych neměla při adopci problém s podmínkou kastrace feny. Psa ano, protože věřím tomu, že převládají zdravotní nevýhody nad výhodami. I tak chápu důvod podmínky kastrace i psů.
Co mi vadí a nešla bych do toho, je podmínka kastrace do určitého (a velmi nízkého) věku, prvního hárání apod. Už jsem několikrát viděla nabídku, kde štěně o věku 8, 9 měsíců bylo nabízeno už kastrované. To mi připadá šílený.
Keliš válí! Gratuluju.
Efe, přeju brzké uzdravení.
Dneska jsem měla dovču, tak jsme s Bonnie vyrazily skoro na 3 hodiny ven. Kvůli silnému větru jsem se snažila jít víceméně mimo les. Tak jsme schytaly vítr a drobný déšť na plné pecky. Zase mě překvapilo, že i tak měla Bonnie chuť jít. Až do doby, než si uvědomila, že vynechala snídani a má hlad. To se mi začne motat pod nohama a doufá, že budou padat pamlsky. Padaly.
Bobca:sutriku,a ta borderka je vaše taky??nevím,jestli jem ji viděla u vás?..nebo je to on? Je to celý Čenda uz Kamenné…
Je to fenka. Není moje, ale patří do rodiny.
Bunda vypadá perfektně. Díky za tip.
Dneska dopoledne procházka na hranici Železných hor a Žďárských vrchů. A odpoledne od vlaku domů.
Co tohle? Kilt můžete dát přes jakékoli kalhoty. https://www.4dox.cz/vycvikove-obleceni-pro-panicky/vycvikove-sukne-kilty/vycvikove-kilty/
Na tom není nic odvážného. Mnohem rizikovější je to v noci ve městě než v lese dál od měst. Mám obavy jen z myslivců, aby si některý nespletl hamaku se zvěří.
Jasně, do hamaky za námi žádné zdejší zdravé zvíře nepoleze. Ale na noční čůropauzy, při stavění a balení už budu muset začít víc dávat pozor a někde, kde je už vlků víc, začít Bonnie vázat.
Ano, rybník Řeka v kempu Moře 🙂
Vysílač Krásné. A druhá fotka je u lávky přes Chrudimku.
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/vlk-zelezne-hory-chko-vyskyt-fotopast-chranena-krajinna-oblast.A241209_111747_pardubice-zpravy_lati
Po loňských spekulacích výskyt vlka potvrzen i u nás v Železných horách (střed republiky). V místech, kudy jsme s Bonnie letos párkrát šly. Asi si radši budu vybírat vzdálenější místa na přespání venku, až zase bude tropická noc 😂
Fotky cca 2,5 km severně i jižně od fotopasti. Podle mapky v článku jde o místo blízko obce.
Taky dnes jen kolem domova. Oblíbené údolí Chrudimky - rezervace Strádovské peklo a Krkanka.
1. Loučka hned za naší vesnicí. Lehce pršelo, ale ještě se drží zbytky sněhu.
2. Už jen kousek od rezervace.
3. Začátek rezervace nad Chrudimkou. Je jedno, jestli vpravo po zelené, pak doleva dolů. Nebo doleva dolů a před stoupáním na zříceninu uhnout doprava. O hubu je oboje.
4 - 6. Bonnie zvolila doleva dolů. A hned nahoru na zříceninu Strádov. A prý, kde jsem. Nechala se chvilku přemlouvat, že na zříceninu nejdeme…
7, 8. … že mi bude stačit doklouzat k Chrudimce. Barefootky Saltic ale podržely. Nedávají jen bláto. Kameny, kořeny, i mokré, listí s trochou bláta, sníh, tam drží. Na druhé fotce pod námi je už Chrudimka.
9. A už jsme na druhém břehu.
10, 11. Běžně tu padají ze svahu stromy. Nejčastěji staleté listnáče, když už se neudrží. Jsou tu i kamenná pole. A všude skalky.
12, 13. Nově odštípnutý kus skály jsme tu ale potkaly prvně.
14. A nahoru do Nasavrk.
U nás dopoledne bylo takto. K tomu silný vítr. Jak metal těžký sníh do obličeje, docela to bolelo (starý úraz). Doma jsem pak chvíli psa hledala. Fakt. Až po prohmatání deky jsem našla. Vrásnění deky neprozrazovalo, že je pod ní ratloraptor.
Třeba nejde o naučení se zápasit. Ale o zvýšení sebevědomí psa a lačnosti.
Je to Hurtta, model Venture. Přezky zatím dobrý, zdá se, že nevadí. Lopatka do nich nenaráží. Obavy mám z těch udělátek pod přezkou, které slouží pro uchycení konce popruhu. Jestli do nich při pohybu nenaráží loket. Bonnie nic neříká, běhá v tom i na maximum. Tak uvidím časem. Jsem připravená to kdyžtak rozpárat, udělátko odstranit a dát místo něj gumičku.
Suší nový postroj, suší? Ještě ustřihnu poutko na zádech.
Nečekala jsem, že budu muset kupovat další postroj na krátké procházky, výcvik, pohyb po městě… Ta můra na jaře ještě změnila hrudník, i když váží furt stejně. Fialový Non-stop postroj tak už měla hned za předníma nohama, dotýkal se. I když jinak byl velikostně OK. Jestli výrazně přibere, tak jí nebude ani tenhle nový. Výběr postroje horor - buď mají nesmyslně velké krky, nebo nejsou vhodné pro klenutý hrudník, nebo nízká kvalita.
Přidávám fotku z podvečerního venčení. A fotku brány sousedů, i tam jsou psi 🙂
Protože se mi příspěvek uložil dvakrát, tak přikládám ještě včerejší fotku z místního vypuštěného rybníka.
Vyšly jsme v poledne, za největšího tepla. Jsem ráda za dvě hodinky venku. Už jsem to tu psala, loni by to ještě nepřicházelo v úvahu. Chvíli Bonnie klepala kosu, protože jsem v jedné vesnici zpomalila a byla zrovna na vodítku, ale rozhýbaly jsme to. A i ke konci procházky vypadala spokojená.
První fotka - konec vesnice a koňská letní pastvina. Sluníčko vydrželo jen 10 minut. Poslední fotky jsou z té stejné pastviny. A rozdíl mezi druhou a třetí fotkou je asi 100 metrů při stejné nadmořské výšce.
Někdy si to nesedne. Původní pes (chlupatá piraňa, jak ji tu často nazývám) začal měnit chování vůči lidem…
Video z dneška. Je to fakt šikovnej pejsek.
https://www.facebook.com/share/v/15FH3eqWEz/?mibextid=KsPBc6&startTimeMs=99000