Holky, velká změna. Z rodinných důvodů si kamarádka ponechá jen chlupatou piraňu. Mudi poputuje zpět k chovatelce, pokud do pondělí neprojeví zájem někdo jiný. Je to mazlivý pes, zvyklý na jiné psy, koně, kočky, děti, cestování autem. Akční, opravdu velmi akční, jen procházky mu v dospělosti asi nebudou stačit. Vázaný na člověka, zatím nezvyklý na samotu. Narozený v září. Kdyžtak mi písněte do soukromé zprávy - a na rovinu, kontakt předám jen těm, o kterých z diskuze vím, že se psům aktivně věnují.
Příspěvky uživatele
sutrik
My jsme měly setkání s borderkou minulý týden. Na kraji vedlejší vesnice. Ze zahrady u rohu štěkal ovčák, tak jsem tušila, že za rohem někdo je. Nejdřív vyšla borderka, kousek za ní majitelka. A když nás borderka zmerčila a šla k nám, tak ji panička “odvolávala” slovy: “ Nech pejska, je malý”. Je to zvláštní, ale na tenhle “povel” nezareagovala.
Nebyla agresivní a naštěstí ani hrr, ale byla dotěrná a snažila se Bonnie očichat zadek, i když jsem se snažila stát mezi psy. Bonnie nesnáší, když se k ní cizí výrazně větší pes nahrne a hned se snaží čichat vzadu. Polovina velkých psů ji přitom drkne nebo pošlape. A paní neřešila, že se tam točíme jako kolovrátek. Tak Bonnie nakonec vyjela a borderka odkráčela. No, měla jsem reagovat jinak, aby k tomu nedošlo.
Agresivní borderky jsem taky už viděla. Nic moc. Zřejmě nedostatek činnosti. Možná i špatné zkušenosti nebo socializace.
balu:V Trhové Kamenici jsme byli loni na dovolené. Měli jsme pronajatou krásnou chalupu. Je tam hezké muzeum, na hezkém náměstíčku… na Veselém Kopci jsme byli taky, i v Hlinsku. Hodně na nás zapůsobily Ležáky…
To jste byli v mém kraji. Dala bych Vám další tipy na výlety, kdybych to věděla.
Když příště ne knírač kvůli úpravě srsti, co trpasličí nebo německý pinč? Povahově podobnější plemena knírači nenajdete, když jinak knírač vyhovuje. Je to prašť jako uhoď, však jsou úzce příbuzní.
Včera procházka Trhová Kamenice - Hlinsko. Fotky: mlýn Svobodné Hamry, židovský hřbitov, další tři budovy skanzen Veselý Kopec, cesta mýtinou i lesem, poslední budova skanzen Benátky v Hlinsku.
To není o liniích. Z jednoho vrhu budou jedinci s klopenýma i postavenýma ušima. A hodně z těch, co je má postavené, toho dosáhlo vylepováním. Tohle jsem ale nemyslela, proto jsem zmiňovala kupírování.
V USA často kupírují kvůli drsnému vzhledu i trpasličí pinče. Jsem ráda, že je to u nás zakázané.
Kilian:..s okupírovanym dobrmanm nebude smět ani na sportovní ani výstavní akce….a to nejen jako účastník, ale i jako divák…
Nejen by nesměla na výstavy a sportovní akce. Ale ani by nemohla zveřejňovat fotky, bere se to jako podpora kupírování.
I jméno má odpovídající. Deamon. Nebo Démon. Nevím. Neznám ani ty další přívlastky chovné stanice. To bude parta - piraňa, raptor a diblík nebo rovnou ďábel.
Jestli jsem si zoufala, že vyfotit použitelně jednoho malého černého psa je těžké, tak to byl slabý odvar oproti tomu, co bude.
Pár fotek z víkendu.
Děkuju.
Stelle:Bonnie má kabátek na posledni fotce?
Jen podšitou pláštěnku. Zimní kabátek vyfasovala dnes ráno. Stejně na procházku nechtěla.
Výcuc z podvečerů tohoto týdne. Až na první fotku, to je naopak ranní pohled z okna.
Ano, budu.
Sardullah:Já si s tím mudi nebyla úplně jistá v kramflecích…upřímně jsme si myslela, že mudi má ocásek.
Rodí se i bez ocásku, nebere se to u nich jako vada. Je heboučkej, překvapilo mě to. Nepotřebuju nutně i chundelatého psa?
Pomyslnou cenu si odnáší Sardullah. Je to mudi.
Ono záleží i na tom, jaké má nynější a bude mít budoucí pes využití. Je na Vás, abyste poctivě sama sebe posoudila, zda pes s Vámi stráví 3 hodiny denně aktivně , jestli má dostatečnou fyzickou i psychickou stimulaci. Pokud ne, může Vám honit ptáky i stíny i australák, taky bývá akční.
Kamarádka chlupaté pirani pořídila brášku. Je to božan.
Můžete hádat plemeno - nedávno jste ho tu jedna zmiňovala mezi oblíbenými plemeny v diskuzi o černých psech.
Dneska jsme s Bonnie byly po dlouhé době na oblíbeném výletu Slatiňany - Nasavrky.
Černý pes, jasně oranžový postroj a podzimní barvy - to mobilem s jednou čočkou nejde. Asi budu dávat i na delší procházky ten fialový krátký postroj, ať je na fotkách pes jinak než rozmazaná černooranžová skvrna 😁
Snižování teploty teď ve dvou letech zvládá Bonnie líp než před rokem. I tak zpočátku klepala kosu při zastavení, dokud se pohybem nezahřála. Před rokem by už byla třeba podšitá pláštěnka, jinak by se táhla za mnou jak smrad.
Boule se od úterka, středy zmenšila 👍