Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 13.06.2024, 10:31:01
Takové čekání je pro štěně příliš náročné, to chce opravdu radši akci. Hlod do hračky, přesměrovat, vyblbnout, proběhnout chumlem lidí, máte pořád prcka. Já včera postála u branky s 8měsíčním štěnětem asi 5 minut, než se zrůda pruhatá zorientovala, osondovala všechny zvuky ptáků, otáčel hlavinku jak satelit, co kde kdo jak proč. Až pak oční kontakt, a jakože vnímám? Plus mě napadá, že kraťandy mají (nebo mívaly) docela fajn srazy, neplánujete něco podobného? Setkání s podobně “postiženými” lidmi bývá to nej, co pro sebe člověk může udělat. 🙂
Bych se tu upalcovala, tak jsem to vzala jen na nové stránce. Nádhera všechno, někdy i sladkobolná…
Jsem se hrabala ve starých fotkách a našla perlu. Moje současná rtw je tam coby jedno ze štěňátek, hlavní hvězdou před a po je nebohá lodyha. Juku nezlikvidovalo malý komando. Matka pluku se tenkrát naprdla a vybila si žárleníčko na kytce, bo panička si dovolila cvičit vedle na zahradě s druhým psem. 🙄
Jáák nevyžádaně? Naopak, všechno sem. Rezzy, zakladatelka štěňátkovského tématu, kde máte to štěňátko??? Stále kouše a dělá loužičky? 😀 Yoda s medvídkem se snad přidá… Hrozitánské zranění a úžasné hojení u Idorka mě jen poňouklo tu založit téma. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele s EO nebo bez z 10.06.2024, 12:40:11
Rozhodně snižte akční radius feny. 100% přivolání neexistuje. Je tu napsáno dost, jen k tomu, že: “To není, že by nechtěla jít se mnou, ale běhat po stopě a prohánět zajíce je prostě velmi dobrá zábava. A ona si mě hlídá stylem že ví, kde jsem a že jsem pomalá - ona stihne odběhnout 100m pryč a zase zpět a já se o tolik moc neposunu aby mě nenašla.” Roční fenu lze vylítat i jinak, co třeba postroj a šňůra s amortizérem, sedák a běžíme. Nebo kolo/běžka. Měla jsem rtw, která byla na své plemeno poměrně lovivá, tak jsem přesměrovala nechtěné chování do chtěného = nebudeš lítat za zvěří, potáhneš po polňačce, sprintuj, makééj, koukej si při tom na souběžně letící stádo srnek... To byla tažná síla, panečku, krásně jsme si to brndily, spokojenost na obou stranách.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 08.06.2024, 07:36:33
Sprintí na zahradě slušně před/za rtw tetičkou, venku je to stále neovladatelné hovado a chodím s ním jen na šňůře. Nejde pustit na volno, šel by si dělat svoje věci. Mám to zvíře od útlého věku a je to první pes v životě (jsem taková ta 40 let u psů), na kterého nefungovalo nic. Motivace, se říká, že dělá zázraky. Vždycky jsem se štěněti schovávala, hlídalo si mě. Tohle? Papa, prdím na tě. Pamlsky, hračky? Pchhhh, neobtěžuj, nemám čas. Těžko tohle popisovat, ale nový Pruhy mě vyškolily solidně.😎
Ano, přesně. Snad se mu začínají spínat neurony, drilované povely v různých situacích a tak. Je to pruhatý vrtichvost, nicméně soustředění má na pár vteřin, horší jak akvarijní rybička. Tohle štěně bylo/je na výchovu prozatím největší výzva. Říct, že jsem pyšná na to, že v 8 měsících slyší na jméno a přijde se občas pomazlit, umí sedni a lehni doma, v dobře nastavených situacích i venku - je to zatraceně málo, ale když si to tak beru zpětně, poplácám se po rameni. 😀
uzavirame sazky? 😄 max 40, ale spis kolem 35kg bude mit v dospelosti 😇 ( jestli tedy odpovida vek 😇)
je krasny. Tenhle typ prouzkatych muzu 😍
Jsem našla tenhle odhad Ph. Tipovala jsem v tu dobu, tedy v únoru, něco kolem 30 kg v dospělosti. 🙂
A helejte, tohle ocení fakt jen psí člověk. Dělám něco v kuchyni, otočím se a u nohy mám mrtvý nedopeřený vrabčátko? On ho ten Vořechus přinesl na výměnu, když ho našel na zahradě! Whiiiiiiiiiiii! 🙂 Včera jsme měli na toto téma pohovor, když do sebe soukal zase vrabčí pidimrtvolku (vrabčí eliminace v hnízdech, když mají moc mladých, vynesou je ven - ověřená info ze záchranné stanice). To bylo pochval, to bylo pamlsků, chápete, jo, jak velký krok ten jeho příčně pruhovanej mozek udělal? 😀
No hezky pěkně se to vyvalilo, proplachy ředěnou betadinou ve stříkačce to jistí. A ano, ostřihala bych víc hodně okolo, nemusí se jen holit, ať se mu tam nikde nic při ležení nezapaří. Pěkná polízanice, Hachi, pro letošek už stačilo, ju? 🍀
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 07.06.2024, 22:04:28
Tyhle osrstěný pochoutky jsem kdysi dostala darem, už nevím jestli šlo o hovězí nebo králičí ušiska, ale ble, psiska to ani do huby nevzali.
Dneska by baj voko mělo být mýmu pruhatýmu netvorovi 8 měsíců (adopťák útulkáč). Z baculkovatýho picbuma s křivýma nohama se vyklubalo vysoké cosi na tenkých nožkách s povahou malinoidní, ovčákoidní (štěká to a ječí přespříliš na můj vkus), prošlapy na předních jsou snad téměř zažehnány, zadní ši šmajdají po svém, ovšem bez kulhání. Váhu netvora nevím, ale jistě přes 25 kg. Vzpomínková prosincová fotka a drsná současnost, kouše to furt jak mrcha, ale loužičky to dělá už jen venku. 😀
To od chladicích polštářků určitě není. Spíš rozblemcaná rána, začínající dermatitida kolem nebo i hotspot + zánět (flegmona). To chce opravdu vyholit co nejdřív, ať se ukáže rána v celé kráse, nechala bych to naopak dýchat… Achjo, chápu, že další přispání a revize rány by bylo náročné pro psa, ale když to tu tak čtu a vidím fotky, bylo by to asi nejlepší, třeba je to už na dren? Osina z obilí dokáže ztropit slušnou rotyku, to jen v rámci úvah, co se všechno mohlo stát. Palce držím dál.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 06.06.2024, 20:37:06
Vždyť Puma píše: “Takhle ma ATB, prasky na bolest a proti zanetu, minimalne dva tydny klidovy rezim a dva dny ledovani.”
Hachi, necourej, lehni nebo si najdi jinou pohodlnou polohu, kliduj, leduj, narkozu si už snad vydýchal. Týbláho, Pumo, pořád dumám, jak si pes při krátkým sprintu za kočkou může takhle zrakvit sval. Blbě vystartoval?
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 06.06.2024, 20:23:55
Prasečí uši můžou psa pěkně prohnat, jednak tukem a druhak po špatném skladování - toho si ani nevšimnete a nějaké plísničky v tom bují a pak vám psi blují jak o život. Taky se mi stalo, že se nenasytka požvýkané, změklé ucho snažila do sebe nasoukat a málem se udusila. To u kopýtek nehrozí. Jo a cokoliv z “buvolí kůže” bych okamžitě vypráskala bičem z domu, fujbleblink.
Tenurri Ano, zlaté zlaté štěně. 🙂 Važte si toho, pokračujte dál našlápnutým směrem a průběžně informujte, prosím. Až zlatíčko začne přezubovat, těším se na extra zprávy. 😀
Tenurri Edit: nebo myslíte, že pro 11 týdenní štěndo je cca 4,5h o samotě ok? Mně to zatím přijde hodně. Záleží na štěněti, povaze a jeho průtočnosti. Utahat prcka ranní procházkou, dát nažrat, pak rychle ještě šup na čůrání a hají dadý, usnulo to třeba i na ty 4 hodiny. Druhé štěně oka nezamhouřilo celý den, padlo doslova na rypec až ve večerních hodinách. A tak dále. Vy máte prcka chvíli (tři? týdny), 4,5 hodiny mi přijde hodně. Už jen kvůli nácviku čistoty, za mě je fajn nápad brát ho do práce a zároveň prokládat trénování samoty doma. Jak štěně povyroste, srovná se to. Podle toho, co píšete, nemá žádné šíleně kvílecí a destruktivní chování, prostě si jen občas fňukne, že je sám. Nebo už ani to nedělá.
Máte hodné štěňátko, jdete na vše dobře a nebojte, ono si to sedne. 🙂 K těm hlodacím hračkám - štěně se nejvíc samože vyblbne při přetahování a řádění s druhým tvorem, ale na klidové nějaké to domácí žvýkání bych doporučila pro štěně s jehličkami třeba telecí nebo hovězí kopýtka, seženete přes net. Krásně se to dá něčím vyplnit a opakovaně zamrazit, štěně to rozhodně nemůže zhltnout.
Nevím, kam s tím, tak se jen všeobecně vykvoknu, že jsem dneska prvně v životě viděla drvodělku, asi fialovou. Z pár cm jsem ji sledovala, jak sosá květy řeřichy. To je taaak krásná obryně. 🙂
Zkušenost nemám, to mi asi chybí do sbírky. Tak chci jen povzbudit paničku Pumu, ať to není nic extra vážnýho. 🍀🌻Jak dopadl RTG, na co se přišlo? Hachi je fakt pes za všechny prachy…
Plebejská podívaná Place přinesla pomalu prdnutí přemnoha pracévek, poslední partie prstů pohlodané, pak Pastrňákova prda! Pejskové polekaní při pokřiku. Perfektní podívaná, playeři pokládali puk parádně, pravděpodobně pochlastají při pondělku převelmi. Právem. 🙂