Aktuálně: 3 714 inzerátů210 533 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Příspěvky uživatele

Plaka

Plaka
Plaka 08.06.2024, 22:54:19 xxx:xxx.1987:cd34

Ano, přesně. Snad se mu začínají spínat neurony, drilované povely v různých situacích a tak. Je to pruhatý vrtichvost, nicméně soustředění má na pár vteřin, horší jak akvarijní rybička. Tohle štěně bylo/je na výchovu prozatím největší výzva. Říct, že jsem pyšná na to, že v 8 měsících slyší na jméno a přijde se občas pomazlit, umí sedni a lehni doma, v dobře nastavených situacích i venku - je to zatraceně málo, ale když si to tak beru zpětně, poplácám se po rameni. 😀

Plaka
Plaka 08.06.2024, 22:25:37 xxx:xxx.1987:cd34
Ph:

uzavirame sazky?  😄 max 40, ale spis kolem 35kg bude mit v dospelosti 😇 ( jestli tedy odpovida vek 😇)

je krasny. Tenhle typ prouzkatych muzu 😍

Jsem našla tenhle odhad Ph. Tipovala jsem v tu dobu, tedy v únoru, něco kolem 30 kg v dospělosti. 🙂

A helejte, tohle ocení fakt jen psí člověk. Dělám něco v kuchyni, otočím se a u nohy mám mrtvý nedopeřený vrabčátko? On ho ten Vořechus přinesl na výměnu, když ho našel na zahradě! Whiiiiiiiiiiii! 🙂 Včera jsme měli na toto téma pohovor, když do sebe soukal zase vrabčí pidimrtvolku (vrabčí eliminace v hnízdech, když mají moc mladých, vynesou je ven - ověřená info ze záchranné stanice). To bylo pochval, to bylo pamlsků, chápete, jo, jak velký krok ten jeho příčně pruhovanej mozek udělal? 😀

Plaka
Plaka 08.06.2024, 22:15:32 xxx:xxx.1987:cd34

No hezky pěkně se to vyvalilo, proplachy ředěnou betadinou ve stříkačce to jistí. A ano, ostřihala bych víc hodně okolo, nemusí se jen holit, ať se mu tam nikde nic při ležení nezapaří. Pěkná polízanice, Hachi, pro letošek už stačilo, ju? 🍀

Plaka
Plaka 08.06.2024, 02:06:51 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 07.06.2024, 22:04:28

Tyhle osrstěný pochoutky jsem kdysi dostala darem, už nevím jestli šlo o hovězí nebo králičí ušiska, ale ble, psiska to ani do huby nevzali.

Dneska by baj voko mělo být mýmu pruhatýmu netvorovi 8 měsíců (adopťák útulkáč). Z baculkovatýho picbuma s křivýma nohama se vyklubalo vysoké cosi na tenkých nožkách s povahou malinoidní, ovčákoidní (štěká to a ječí přespříliš na můj vkus), prošlapy na předních jsou snad téměř zažehnány, zadní ši šmajdají po svém, ovšem bez kulhání. Váhu netvora nevím, ale jistě přes 25 kg. 
Vzpomínková prosincová fotka a drsná současnost, kouše to furt jak mrcha, ale loužičky to dělá už jen venku. 😀

Obrázek
Plaka
Plaka 07.06.2024, 18:51:57 xxx:xxx.1987:cd34

To od chladicích polštářků určitě není. Spíš rozblemcaná rána, začínající dermatitida kolem nebo i hotspot + zánět (flegmona). To chce opravdu vyholit co nejdřív, ať se ukáže rána v celé kráse, nechala bych to naopak dýchat… Achjo, chápu, že další přispání a revize rány by bylo náročné pro psa, ale když to tu tak čtu a vidím fotky, bylo by to asi nejlepší, třeba je to už na dren? Osina z obilí dokáže ztropit slušnou rotyku, to jen v rámci úvah, co se všechno mohlo stát. Palce držím dál. 

Plaka
Plaka 06.06.2024, 21:40:59 xxx:xxx.21f6:c2d4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 06.06.2024, 20:37:06

Vždyť Puma píše: “Takhle ma ATB, prasky na bolest a proti zanetu, minimalne dva tydny klidovy rezim a dva dny ledovani.”

Hachi, necourej, lehni nebo si najdi jinou pohodlnou polohu, kliduj, leduj, narkozu si už snad vydýchal. Týbláho, Pumo, pořád dumám, jak si pes při krátkým sprintu za kočkou může takhle zrakvit sval. Blbě vystartoval? 

Plaka
Plaka 06.06.2024, 21:27:31 xxx:xxx.21f6:c2d4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 06.06.2024, 20:23:55

Prasečí uši můžou psa pěkně prohnat, jednak tukem a druhak po špatném skladování - toho si ani nevšimnete a nějaké plísničky v tom bují a pak vám psi blují jak o život. Taky se mi stalo, že se nenasytka požvýkané, změklé ucho snažila do sebe nasoukat a málem se udusila. To u kopýtek nehrozí. Jo a cokoliv z “buvolí kůže” bych okamžitě vypráskala bičem z domu, fujbleblink.

Tenurri
Ano, zlaté zlaté štěně. 🙂 Važte si toho, pokračujte dál našlápnutým směrem a průběžně informujte, prosím. Až zlatíčko začne přezubovat, těším se na extra zprávy. 😀

Plaka
Plaka 06.06.2024, 20:22:06 xxx:xxx.21f6:c2d4

Tenurri
Edit: nebo myslíte, že pro 11 týdenní štěndo je cca 4,5h o samotě ok? Mně to zatím přijde hodně.
Záleží na štěněti, povaze a jeho průtočnosti. Utahat prcka ranní procházkou, dát nažrat, pak rychle ještě šup na čůrání a hají dadý, usnulo to třeba i na ty 4 hodiny. Druhé štěně oka nezamhouřilo celý den, padlo doslova na rypec až ve večerních hodinách. A tak dále. Vy máte prcka chvíli (tři? týdny), 4,5 hodiny mi přijde hodně. Už jen kvůli nácviku čistoty, za mě je fajn nápad brát ho do práce a zároveň prokládat trénování samoty doma. Jak štěně povyroste, srovná se to. Podle toho, co píšete, nemá žádné šíleně kvílecí a destruktivní chování, prostě si jen občas fňukne, že je sám. Nebo už ani to nedělá. 

Máte hodné štěňátko, jdete na vše dobře a nebojte, ono si to sedne. 🙂 K těm hlodacím hračkám - štěně se nejvíc samože vyblbne při přetahování a řádění s druhým tvorem, ale na klidové nějaké to domácí žvýkání bych doporučila pro štěně s jehličkami třeba telecí nebo hovězí kopýtka, seženete přes net. Krásně se to dá něčím vyplnit a opakovaně zamrazit, štěně to rozhodně nemůže zhltnout.

Plaka
Plaka 05.06.2024, 19:52:27 xxx:xxx.21f6:c2d4

Nevím, kam s tím, tak se jen všeobecně vykvoknu, že jsem dneska prvně v životě viděla drvodělku, asi fialovou. Z pár cm jsem ji sledovala, jak sosá květy řeřichy. To je taaak krásná obryně. 🙂

Plaka
Plaka 05.06.2024, 19:42:59 xxx:xxx.21f6:c2d4

Zkušenost nemám, to mi asi chybí do sbírky. Tak chci jen povzbudit paničku Pumu, ať to není nic extra vážnýho. 🍀🌻Jak dopadl RTG, na co se přišlo? Hachi je fakt pes za všechny prachy… 

Plaka
Plaka 26.05.2024, 23:36:20 xxx:xxx.a70c:8796

Plebejská podívaná Place přinesla pomalu prdnutí přemnoha pracévek, poslední partie prstů pohlodané, pak Pastrňákova prda! Pejskové polekaní při pokřiku. Perfektní podívaná, playeři pokládali puk parádně, pravděpodobně pochlastají při pondělku převelmi. Právem. 🙂

Plaka
Plaka 25.05.2024, 19:52:03 xxx:xxx.a70c:8796

Tenurri
A třeba ve chvíli, kdy si jen vynucuje pozornost knucenim a mlácením do ohradky tak úplně nevím co dělat. Snazim se to v tu chvíli ignorovat (a předcházet těmto situacím) a jdu za nim až když se trochu uklidní, ale neprijde mi, že by to mělo nějaký efekt.
Protože když ho pustím z ohradky, tak je mu většinou jedno kde jsem a jde likvidovat skrabadlo, hledá kočky, kouše vetbedky, krade kočkám hračky a tak…
Ale přijde mi že to nemá moc efekt. On na mě jenom kouká a pak si jde kníkat třeba na druhou stranu ohrádky. Prý by měl couvnout když jdu na nej houknout, ale s ním to ani nehne a zůstane opřený o tu ohrádku v tu chvíli stejně

Psané slovo může vyznívat různě. Na mě z toho vašeho dýchá pocit, že štěně je v ohrádce hodně moc. Příliš moc? Proč by nemohl s paničkou na záchod, proč si nezkoumat škrabadla, krást hračky, hlodat další věci, je to štěně a patří to k jeho objevování domácího prostoru a zároveň určování pravidel od vás. 

Houkat na kníkající štěně v ohrádce, které chce být se svou novou smečkou, se kterou je teprve 6 dní? Ne, to se mi nelíbí vůbec, navíc co to je za povel či co? Může štěně vůbec pochopit, co po něm chcete??? Se vás tak max začne akorát bát. 

Zkuste štěně víc pouštět z ohrádky, víc s ním spolupracovat, víc ho učit na pravidla domácího prostředí. Převádět jeho pozornost z nechtěného na chtěné chování, klidně mu nechat ukrást kočičí hračky a začít učit tím pádem aport výměnou za jinou hračku atd. Zavíráním do ohrádky tohle nevyřešíte, teď máte prcka pár dní a je to to nej období, kdy ho do všeho zapojit.
Vaše štěně je zlaté, že vás nechá v noci vyspat, kníká přiměřeně (a asi oprávněně). V porovnání s mým novým útulkovým netvorem (pořízen jako štěně) máte hodnoučké psí stvořeníčko. Vzala bych prcka s sebou do práce, když máte tu možnost. Nové prostředí, kočky si doma odfrknou….

Plaka
Plaka 24.05.2024, 20:24:15 xxx:xxx.a70c:8796
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 24.05.2024, 18:11:17

Týjo, to je neuvěřitelný, vůbec jsem si neuměla představit, že se tak obr zranění takhle zatáhne. Bomba, paráda, gratuluju a podrbejte kožíška srůstajícího za mě! 👍

Plaka
Plaka 22.05.2024, 19:36:18 xxx:xxx.a70c:8796

A nejde jí to urputný žvýkání nějak přesměrovat? Podobně jako u mopsliček na nějakou více žádoucí činnost? Vyhledávání pamlsků, podložka na blemcání, čmuchací kobereček atd.

Plaka
Plaka 22.05.2024, 19:16:52 xxx:xxx.a70c:8796
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 22.05.2024, 18:26:55

To je expertka. 🙂 Černej kong to opravdu jistí, ten nerozhlodá ani zdejší rtw žužla žužlavá a Pruhy žvejkací. Nebo ještě super jsou horolezecká lana, klidně vyřazená od horolezců, zauzlit napevno ve svěráku a je to fajn, netřepí se to.

Plaka
Plaka 17.05.2024, 23:47:34 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 17.05.2024, 23:04:31

Dyk jo, napříč tématy. Ale to snad neznamená, že to musí být i tady. 

Plaka
Plaka 17.05.2024, 21:17:07 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.05.2024, 17:59:11

Proč tady trolíte čestinářské téma, se nudíte?

Plaka
Plaka 17.05.2024, 21:12:19 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 17.05.2024, 20:01:27

Na takovou smečku si snad kradaři netroufnou, fujho ale, oprsklí jsou lapkové dost, to už musí být nějaký dobře organizovaný gang? Musí to být hodně nepříjemný pocit mít něco hned o dům dál. 
Držím palce, ať DGF smečka všechny odradí. A taky držím palce všem pacientům, psím i lidským.

Plaka
Plaka 14.05.2024, 23:16:23 xxx:xxx.8ed1:4ab8
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 05.02.2024, 12:05:58

Zdravím a připomínám se ohledně nastavení soukromí po třech měsících. Nyní třeba 42 neregistr a 8 vyjmenovaných online uživatelů. Prosím, šlo by to změnit, jak bylo plánováno? 

Plaka
Plaka 14.05.2024, 18:15:41 xxx:xxx.8ed1:4ab8

Jj, ale i tak i pro ty savce ve vodě mi sedí víc hejno, můj subjektivní problém, bych to měla špatně v nějakém kvízu. Aspoň jsem se něčemu přiučila, jsem to ale trubka.