Aktuálně: 3 522 inzerátů216 875 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Plaka

Plaka
Plaka 25.11.2024, 17:54:59 xxx:xxx.5baa:a8ac

Si tak přemýšlím, jak se ta osoba teď asi cítí, tipuju, že to tady určitě čte. Uraženě, poníženě, ublíženě, nepochopeně? Nebo v sobě najde kapku sebereflexe a něco jí doteče, aspoň sama v sobě malinkato přizná, že to přepískla, že něco udělala špatně? 

Bylo by fajn, kdyby zafungoval tak jako opisně princip pana učitele Igora Hnízda. Rákoskou přes ruce, poděkovat za trest a podat si ruce. Utopie, vím…

Plaka
Plaka 24.11.2024, 22:32:20 xxx:xxx.96ba:b6a3

To je nějaká antikampaň na Marp? Jim asi napíšu na firmu, že takhle se to dělat nemá. Otráví to spoustu lidí, jak je vidno, a přitom jde o fajn grancle. Mýmu Vořecháčkovi po akutní slinivce a chronickým ledvinovým selhávání pomáhaly, ale twe takhle to sem debilně cpát, probuďte se, Mirku!😴

Plaka
Plaka 23.11.2024, 21:42:22 xxx.xxx.113.176

Právě, vždyť i u psů, samců, je překryv podání “chemiické kastrace” mnohem delší. Dávat nějaký preparát feně jen kvůli hlídání spolu se psem, přijde mi to zvláštní. Terapeutka, nejste vy ta paní s pudlema a tak, výcvik slepecký? Jestli se mýlím, omlouvám se.

Plaka
Plaka 23.11.2024, 20:51:54 xxx.xxx.113.176
»
Odpověď na příspěvek uživatele Terven z 23.11.2024, 20:30:46

Viki přeji vše nej k narozkám! Hezky pěkně se to nějak seskládalo, tož ať jí trávení fungá, jste spolu happy ještě řadu let! 🍀🌷

Plaka
Plaka 23.11.2024, 19:35:15 xxx:xxx.2f5:52c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Terapeutka z 23.11.2024, 19:10:13

Jaký preparát? Sono břicha té feně někdo udělal, když přes rok nehárala?

Plaka
Plaka 22.11.2024, 20:02:36 xxx:xxx.7ff:2189

Na druhou stranu, jestli se fena drbe už “pár měsíců” - udělal jí tedy někdo krevní rozbor nebo i stěry z kůže, jak psala Sarah? Vety by snad napadlo vymáčknout feně análky, byť jen preventivně. Ohledně blech, mohla ji jedna třeba náhodně hlodnout, fena blechy už dávno mít nemusí, ale alergicky se drbat kvůli blešímu kousnutí stále ano. 

Plaka
Plaka 22.11.2024, 19:21:54 xxx:xxx.7ff:2189

Mně se takhle drbávaly feny před háráním. Pak to vždy přešlo, hormony v tom hrály roli. Současná kastrovaná fena se začla drbat podobně - řešení bylo snadné. Měla ucpanou jednu anální žlázu, stačilo vymáčknout a bylo po drbání.

Plaka
Plaka 21.11.2024, 21:49:29 xxx:xxx.1987:cd34

Zajímavé čtení, šikovná nereg Lenka, pěkný flame. 🙂
Bull psy nemusím, mám je ale radši než třeba zírající borderky. Bull plemena mají co na srdci, to v držce. Hračka, pes. Neumím si přestavit staford + mixí smečku dohromady, jak to zvládat, tam se musí dycky něco dobít. I při nějakým tom běžným hračkování, hrabání myších děr, žrádlo - tak to přece by se mělo dávat separé každýmu, ne? Nedat příčinu k hádkám, kousancům. Ej, to se mi to hodnotí, když nemám smečku bullů.
 Mám jen rtw a teď vořecha pruhatýho, hlava jak prodloužená staffí či rtw lebza, postavou malina. V hlavě totál chaos a vymeteno, nulová motivace odmala vůči spolupráci s člověkem. Tenhle pes přijít do smečky samců, hárajících fen, spáchal by harakiri nebo by se nechal zabít od ostatních psů. Ze strachu. Kousal a bojoval by jak největší bijec, přitom strachy vevnitř pokaděnej. Do mě kousal natvrdo už jako pidi štěně, když neměl možnost úniku, volby, za svých “45letupsů” jsem se s tímhle nesetkala. Doteď nemá přivolání, ignoruje mě na vycházkách, takže biothan kabel to jistí. Jistí to i veeelmi zvolna budovaný vztah, asi mě začíná mít rád, když se nasáčkuje to hovádko pod peřinu. 
Proč to píšu v tomhle tématu? Jen si přemýšlím nahlas, když se nějakej bull pejsek ne zcela povede vychovat, co s ním? Oni to asi dělají celkem tak nějak přijatelně, psiska tam nevypadají neštastně. I když ty výchovný a polidštěný komenty mi nesedí, nebo spíš je musím přečíst vořechovi, aby se zamyslel. 🙂

Plaka
Plaka 14.11.2024, 19:45:08 xxx:xxx.2a82:ed5e
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 14.11.2024, 19:14:31

Proč už nemáte vyvýšené záhony na zahradě? Nejsem zahradnice, jen ráda koukám na různá zahradnická videa i ze zahraničí, Austrálie, USA. Třeba tady mají v USA asi podobnou půdu jako vy. Raised beds ideální řešení.  Jiný způsob zahradničení pro užitkovou zeleninu, ale líbí se mi to moc.

Plaka
Plaka 14.11.2024, 19:33:23 xxx:xxx.2a82:ed5e
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 14.11.2024, 19:18:16

Přijde mi to jako výcuc psaný AI. Takhle se už dneska “novinařina” dělá běžně.

Plaka
Plaka 12.11.2024, 20:58:45 xxx:xxx.2a82:ed5e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lucia z 10.11.2024, 04:59:01

Ono asi záleží na důvodu, proč je pes na Librele. Kolik je psovi let, co má za problém. Kloubní výživa by měla být u OA psího pacoše samozřejmostí, pokud ji může brát, dávno před podáním L. 

Plaka
Plaka 09.11.2024, 22:24:32 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xxiremaxx z 09.11.2024, 21:39:45

Znala jsem a znám pár kelpií, jsou to úžasná psiska. V OB, RO, Agi, stopařina, nosework. Ve sportovní obraně jsou to měkkoty, když to mám napsat tak nějak napřímo. Aby také ne, není to pro ně přirozené. 

S citlivým vedením od psovoda a ještě citlivějším přístupem od fíka se můžete propracovat třeba k základní zkoušce v nároďáku i IGP složeným někde na cvičáku. Bude to ale chtít spolupráci z obou stran. Když jde fence na jedničku stopa a poslušnost, proč se navzájem trápit na obranách? S kelpií si můžete složit šampiona práce třeba jen v poslušnosti.

Plaka
Plaka 07.11.2024, 23:18:45 xxx:xxx.1987:cd34

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-zena-z-teplicka-si-nelegalnim-prodejem-stenat-z-mnozirny-prisla-na-800-tisic-40496393

Z podvodu a neoprávněného podnikání obvinili kriminalisté 31letou ženu z Teplicka, která podvodně vydávala svou množírnu psů rasy American Bully za oficiální chovnou stanici.

Asi to “neoprávněné podnikání” = nepřiznání daní z prodeje, na to ji nachytali? Koukám na zdejší inzerci, asi tu nějaký pocket american bully taky jsou. To je ta samá osoba? 

Plaka
Plaka 05.11.2024, 19:40:23 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 04.11.2024, 15:05:35

Pěkný inzoš, blink. 🤮 Do tématu kompostu to zapadá docela dobře. 

Plaka
Plaka 01.11.2024, 20:28:47 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.10.2024, 13:15:55

Pořád dumám, kdo má koho prznit. 🙂 Pořádané?

Plaka
Plaka 28.10.2024, 21:42:34 xxx:xxx.1987:cd34

Kopíruji sem výcuc AI, komu se nechce číst 21 stránek. Mastnacek to umí zadat a musím uznat, že to je skvělá summary, viz první strana nového tématu v Ostatní. 

Co rika chatgpt o librere: Na fóru ChovZvířat.cz se diskuse o přípravku Librela točí kolem zkušeností uživatelů s tímto lékem určeným ke zmírnění bolesti způsobené osteoartritidou u psů. Níže je shrnutí klíčových názorů a postřehů od uživatelů, včetně Plaky a dalších: 1. Účinnost Librely Plaka a další uživatelé jako Arosek sdílejí pozitivní zkušenosti s Librelou, přičemž pozorovali, že lék poskytuje rychlou úlevu od bolesti, což vede ke zlepšení kvality života. Psům se zlepšuje pohyblivost a přestávají kulhat, což je patrné už během několika dní po podání dávky. U starších psů, kteří jinak trpěli chronickými bolestmi kloubů, Librela prokazatelně zlepšila celkový stav​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . Arosek uvádí, že jeho psi s těžkými ortopedickými problémy včetně degenerovaných kloubů dokážou po podání Librely opět běhat, ačkoli s mírnějším fyzickým režimem kvůli prevenci přetížení​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . 2. Vedlejší účinky a rizika Plaka upozorňuje na možné neurologické vedlejší účinky u svého psa Vořecha, který měl oslabený imunitní systém a jiné zdravotní problémy (pankreatitida, ledvinové potíže). Librela u něj vyvolala epizody slabosti zadních nohou, což vedlo k náhlému zhoršení jeho stavu. Podle Plaky jde o vzácný, ale potenciálně vážný vedlejší účinek, který by si majitelé měli uvědomit a konzultovat jej s veterinářem​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . Někteří diskutující upozorňují na podobné komplikace u psů s citlivými ledvinami, kde léky jako Trocoxil byly rizikové pro ledviny. Librela nemá přímý vliv na játra a ledviny, což je pro mnoho majitelů výhoda, ale může vyvolat jiné, specifické reakce​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . 3. Alternativy a rozhodování Plaka a další uživatelé probírají další možnosti léčby, jako jsou CBD kapky, fyzioterapie, hydroterapie a laserové terapie. Plaka se podělila o zkušenosti s fyzioterapií, která Vořecha dříve udržela v dobrém stavu, než jeho artritida začala rychle postupovat. Někteří uživatelé zdůrazňují, že kombinace různých přístupů, včetně Librely, může být pro psy s osteoartritidou velmi přínosná, pokud jsou rizika jednotlivých léčebných metod pečlivě zvažována​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . 4. Celková opatrnost a konzultace s veterinářem Diskutující opakovaně doporučují, aby majitelé psů s ortopedickými problémy před podáním Librely zvážili celkový zdravotní stav psa a konzultovali možnosti s veterinářem. Plaka zdůrazňuje, že její zkušenost není výzvou k odmítnutí Librely, ale spíše upozorněním na nutnost zvážit všechna rizika a přínosy individuálně, protože pro některé psy může být Librela opravdu poslední šancí na zlepšení kvality života​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . Diskuse na fóru tedy ukazuje Librelu jako účinný lék pro zmírnění bolesti a zlepšení pohyblivosti u psů trpících artritidou, avšak s potenciálními riziky, zvláště u oslabených jedinců.

Plaka
Plaka 27.10.2024, 19:16:28 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 27.10.2024, 17:15:38

Páni, vy jedete! Gratulace a klobouček. 👍💪Kolik jste za letošní sezónu celkově těch zkoušek složili?

Plaka
Plaka 26.10.2024, 22:36:38 xxx:xxx.1987:cd34

SZ jsou už změněné, člověk si nemusí číst od člověka, který mu je nepříjemný, který je “jedovatý” až natolik, že člověka otráví od psaní. 
S houbama je to jednodušší. Neznám, nevím, neseberu, nežeru to. 🙂