Pupalka dvouletá. Dávala jsem tobolky a hodně pomohly nebožce feně. Jinak ohledně doplňků - všeho moc škodí, tak bych to nepřeháněla, kor když má žížala pestrou stravu. To spíš dávat pozor na zapaření srsti, navlhnutí, viz téma o ručníku. 😉
Příspěvky uživatele
Plaka
Hlavně bude mít to "ryčné R", to se bude hodit. Mututu, hned bych ho pomuchlala, dokud to má chlupy krátký a nevinný štěněčí výraz.
Určitě bych používala hned po koupání. Mám doma expertku na chcípání ocasu, takže i v tropech musím po koupačce srst vysušovat. Plus je to dobrá prevence hotspotů, vlhký pes se rád zapařuje.
Sutříku, žížala nemá chybu. Plížením vpřed, je úžasná!
Doron, žjóva, to je paráda, gratuluju!🌺Efram je skvělé jméno, Eferenefermě, to se může do budoucna hodit. Hodně štěstí a těším se na fotos. 🍀
Jééé, máme nový smajlíky. 👏 Adminové, díky.
Sarah01 se ptala na zkušenost s Arpalitem sprejem na psy. Sdělila jsem jí svou zkušenost, zmínila jsem také skutečnost, že nemám cachtací psiska.
Možnost tablet je fajn, ale na to se Sarah neptala, určitě má v tomhle směru dávno načteno a má svůj důvod, proč se ptala jen na sprej?
To máš u všeho chemického. Na rozdíl od obojků jsou psi toxičtí "jen" dva dny pro vodní breberky.
A on má potvrzený jaterní shunt?
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.06.2023, 07:02:26
Mám Arpalit Neo sprej a používám jen to už třetím rokem. Možná i dýl. Pes nesmí tablety, spoty, obojky, takže vlastně jinou možnost nemám. A fungá to, on letos zatím (ťukám) žádný klíště, čuba jedno, nicméně nejsme extrazaklíštěná oblast a psiska se moc necachtají. Naše používání je atypické, psa šplouchnu tak jednou, dvakrát za dva týdny jen trošičku těsně před vycházkou, hlavně plece, krk, spodek, nohy, vmasíruju do srsti (plastové rukavice mi zbyly ještě po kovidu) a fičíme ven, jinak by se šampón oblizoval. Po vycházce tyhle partie umývám... Jeden sprej mi vydrží na celou sezónu. U chlupatic bych to aplikovala důkladněji, vyšší míru postřiku, rukavicí promnout srst důkladně, nechat oschnout a je to. Uvidíte. Coby repelent to u nás fungá, třeba se zadaří i u vás.
Máte nadstandardní návštěvy. :) Já si jela pro fenku až v den odběru, věřila jsem chovatelce a dle instrukcí mi vybrala tu správnou. Fena nás při odběru viděla prvně v životě, řekli jsme si ahooj, ne ahoj (znáte ten rozdíl; ahooooj, ahoj), přicucla se prtice prťavá ihned, jak kdyby to věděla, ani packou slzící chovatelce nemávnula.
Rada? Jedna hračka nic neřeší, když už tak pro všechny prcky. Ideálním darem od chovatele při odběru štěněte je pak napachovaná hračka hnusácká, otahaná a oflusaná od sourozenců, hadr přiměřeně nasmradlený od matky pluku.
U štěňat se prostřídá asi víc lidí, cizí si přestanete být, až si to nadělení přivezete domů. :)
raven_kix:Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 29.05.2023, 20:28:35
Nejsem vet, ale kromě diety Tobík další podporu jater nemá? Ostropeřec, flavobion, další prostředky, ošetřující vet nic neporadil? Zrovna játra dobře regenerují. Doporučila bych konzultaci s více vety, klinikami.
Žjova, briard. Těch pamatuju hodně, dneska jsou to spíš "exoti". Černý briardí fous vymetal závody v minulém století ve sportovce a dařilo se mu slušně. Na jednom táboře jsem poznala smečku béžových briardek a byly moc fajn včetně chovatelky. Já bych se děsila údržby srsti, ale když se povede zvíře povahově, může to být bezva parťák.
Od šeltiček trochu skok, ale proč by ne. :)
Jsem na finální produkt zvědavá. :) Udělejte, prosím, před a po fotos.
Já bych problém s bodlinkovým soužitím neměla, leč bohužel moje fena ježky likviduje nekompromisním zákusem. V našem případě je tedy nabrání ježoura na lopatu a deportace win-win situace.
Též se pokorně kloním před zdejšími adminy, ave vy! :) Díky za přístřeší. Až pomine frmol s mobilní verzí, šlo by podumat, jestli má smysl "Kdo je v diskuzi online?" kolonka? Když je tam tuna neregistrovaných, zbytečně sjíždí dolů pro mě podstatnější chlíveček "Nejnovější témata diskuze". Jen můj subjektivní pocit, když to ostatním neva, tak nic.
Gratuluji ke koťátkům. Já poslední dobou sbírám po zahradě ježky a odnáším tyto blechatce daleko na mez polňačky. Pojmenovávat je nehodlám. He-Kšá, She-Kšá, Kšá-Kšá.
Někdy jsou to těžká rozhodnutí, co bude pro zvíře lepší. Domácí ošetření vetem nebo zvíře nechat na veterině? Někdy není o čem dumat, hospitalizaci jsem u akutního psího slinivkáře nemusela rozhodovat, kdyby tam nezůstal 3 dny, už by nebyl. Jsem moc vděčná, že ho tenkrát na klinice vytáhli hrobníkovi z lopaty.
To se nečte dobře. :( Achjo, kdyby se aspoň povedla zjistit příčina. Palce držím dál! ❤️
Bezva nápad s tou profilovkou vedle, také změněno. 😉