Jak by na světě bylo krásně, kdyby všichni směřovali svou energii na správné místo. To máte jak s lupou, ZÁŽEEEH! 🙂
Já se kolikrát v různých tématech držím, nepíšu nic, neopravuju. Nejsem k tomu povolaná nebo povolána? 🙃
Příspěvky uživatele
Plaka
Jste úžasný team, moc gratuluju! Pecka a paráda, držím palce na další mety. 🙂🍀
Týjo, koukám, že má prosba byla splněna. Moc děkuju, paráda! Vidět jen počet reg a nereg, však ti online mají zelené tlačitko u nicku. Ještě jednou velké díky. 🙂👍🌻
🙂 Kdybyste se nudil…
Však to byl jen povzdech. Je to o lidech, už se to tu probíralo xy krát.
Naprosto chápu malé psy, že se předem někdy snaží zastrašovat a dělat hrdiny. Zároveň nesnáším majitele malých psů, kteří nechají ty své blechy zvesela poskakovat směrem k velkým psům. Sardullah to napsala dobře. Já si jistím své velké zvíře na vodítku, v hubě si žmoulá míček, aby nemusela žvýkat čivavu. A čivavka poletuje čubě za patama a ječí, panička ječí o kus dál “držte si to zvíře”…
Šiš, snad nebudou zase nějaký velký šlince na jozevčíkách!
Buďte ráda a zaklepejte to.
Nežiju přímo ve městě, ale je u nás malamutka, která se občas vyvlíkne majitelům na procházce z obojku. Posledně letěla dost daleko z polí ječet na moje psy přes plot. Když se ji snažili odchytit, říkala jsem jim, že jestli někdy zdrhne a já budu zrovna s rotvicí na procházce, bude masakr motorovou pilou, ty dvě feny se nenávidí z hlouby duše. Já mám fenu ovladatelnou, oni ne. Nenosím zatím žádný zbraně, jen pro jistotu jedno vodítko s těžkou horolezeckou karabinou beru navíc přes rameno. V případě ohrožení se může hodit, roztočím a jebnu agresora po kebuli. Nebo udělám smyčku a přiškrtím, případně slabiny to jistí.
Jinak mě vždycky zprávy o zdrhlých rtw zvednou ze židle, achjo. Miluju tohle plemeno a budu ho obhajovat. Zároveň vím, jak může být nebezpečný v nesprávných rukách, měla jsem jednoho takovýho zkaženýho psa nějakou dobu doma. Bez PP pes, hlídal autobazar, šel venku po všem, co se hýbalo a mělo kola (kočárek, kombajn, auto, cyklista) - prostě neměl jinou zábavu. Jistit tohodle magora na vycházkách byla legrace, ale nikdy mi nezdrhnbul. Nakonec šel na hlídání na letiště.
Jak se tu bavíte o řešení útoku od rtw - psala jsem to, myslím, dřív na IF. Kámoš si chtěl vyzkoušet, jakou má to vemeno v hubě sílu, absolutní nepejskař. Dostal manžetu a přes ni ještě rukáv bez klínu, parťákem mu při pokusu byl pes dělanej do služby. Se opravdu kámoš málem posral, nevěřícně pak říkal, že to byly šílený atmosféry. A když si myslel, že už je zákus na max, pejsek ještě víc stisknul a začal hejbat krkem.
Ten důvod by mě zajímal. Chemtrails? Ale u svýho plemene si taky všímám, že v určitý době třeba nezabřezne xy fen. Ono počasí je bláznivý, tropy do půlky září, na jaře zase vedro a pak až zima přišla, tohle určo musí mít na hárání vliv. Moje fena měla prostě uvnitř nějaký zdravotní problém, kvůli tomu ten split estrus.
Já jsem to u fen nikdy nezažila, ale když zhruba po 10. dni najednou přestala fena hárat = přestalo z ní kapat a takový ty věci, nedošla do tý nej fáze, řekla jsem si, že ok, divnost. Asi za týden, dva, najednou zase hárání naskočilo zpátky, jak když do tý nej fáze. Měla jsem tu Vořechuse, kterej vše skvěle detekoval, byť byl dávno kastrátem.
Split estrus není zpoždění hárání, je to rozdělení vlastního hárání na dva úseky. Ty to víš, to jen píšu pro ostatní.
To bude nějakej trollík nebo AI, ne? 😀
Jinak je mi líto, že kvůli nevhodné reklamě pár duševně chorých jedinců jsou tu od účastníků diskuze shitovány grancle Marp. Považuju je za hodně velmi kvalitní, koneckonců mýho Vořecha s chronickým selháním ledvin po akutním zánětu slinivky krásně podržely, vyhovovaly, klidně je znovu zakoupím. A ne, nejsem dealer, nejsem prodejce.
Zlatá kampaň na Brit, tam to mělo aspoň smysl (taková ta negativní, když to všude cpali na IF).
Mám zkušenost se split estrus. Velmi nadějná import fena, při třetím hárání rozštěpená říje, pak po pár dnech dokončeného hárání ošklivý výtok, rtg, sono. Otevřená pyometra, cysty na obou vaječnících, divnost na děložním hrdle. Taková fena by neměla jít do chovu, u nás šla fena na sál a komplet kastraci vlastně hned druhý den.
Řešila jsem to s vynikajícími vety, jedinou náhradní variantou bylo podání Alizinu (nebo jak se to svinstvo jmenovalo, už je to pár let), doufat, že to dělohu pročistí a při dalším hárání nakrýt.
Taky tak. Žádnej krk nebo nohy.
Doron, milá Doron, kdyby takhle přilítla fena/pes k nám, byl by to masakr zubatou pilou. Chápu, že ten zážitek je hnus, trvá to pochroustat v sobě, ale Framík se zachoval jako normální pes. To se nedělá. Myšleno, aby cizí čokl lítal k jiným, kor když je ve hře piknik (balonek, pískátko, dítě…).
Největší službu mi udělaly boty ala pracovní obuv. Mrkni na Bennon značku, mám boty, který drží už hodně let, asi je to předchůdce tohodle. Moje plochý nohy si libují ohledně stélky a celkově se v nich dobře ťape. Edit - nebo to je tohle? Mám je v autě a nechce se mi tam jít po tmě ruchat.
Ale tak “mopem” byl nazván kdysi od paničky, jsem nemínila nikoho urazit, naopak, Framíkovi to tuze sluší a věřím, že je i šikovnej, jen ho tady pořád někdo pomlouvá. 😎
A tak to já se ho vykrmit snažím, jen on ne a ne přibrat. Fakt je i na můj vkus jak žoužel, zatím vykrmit víc nejde, spaluje jak atomovka. Pro mě byla trochu výzva ty jeho megakřivý a divný štěňátkovský hnátky přední i zadní, což se srovnalo solidně. Z molossa má jen hlavu, občas, když se správně natočí do slunka. 🙂 Sluníčko vám chybělo minulej víkend, snad jste závod přežili ve zdraví?
Na fotkách se nový pruhy prezentují zřejmě jinak než v reálu, hledat v něm ohaře či chrta by mě nenapadlo a ani nenapadá, stále vypadá jak nějaký vzácný plemeno, stále mám dotazy. Na jeho povahu si nechci zvykat. To nechceš, ale začíná se mi profilovat netvor, který před žádným nebezpečím neustoupí, protože strachovka, která začíná být pod kontrolou. Mírnou. A on roste psychicky, kontrolovaně. Za poslední měsíc hodně, tohle zvíře by bylo skvělý někam do služby, na ostrý hlídání objektu. Si asi najdu brigádu. 😀
To je tak hezký, když se zdejší virtuálno protne naživo. Mop a motýl. 🙂❤️
Sluší Vám to.
Gratuluji k potřebě nově umístit krom psa v autě i kočárek. 🙂 Šla bych do klece, klidně i na míru od kvalitního výrobce, záleží na typu auta, klecí s crash testem je víc. Psici na nějaké popojíždění postačí i menší prostor, ale jak říká Megi, radši o nehodě vůbec nepřemýšlet. 🙂