Aktuálně: 3 522 inzerátů216 983 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Plaka

Plaka
Plaka 20.10.2023, 19:14:43 xxx:xxx.407f:90eb

Snad ano, to by bylo optimální. Jen dávám do úvahy, aby první výběr neprobíhal ve stylu “ten je ňuňu, toho chci”. Nebo jen vizuálně z videí, fotek. Netuším, co si Tenurri pod pojmem “možnost prvního výběru” představuje, ani jak by to probíhalo u chovatelek.

Plaka
Plaka 20.10.2023, 18:34:52 xxx:xxx.407f:90eb
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 20.10.2023, 18:12:12

V Brně se opět poflakují Rumuni s bernardýny. Vyhnat se je nedá, protože jsou muzikanti 

😀 Šikovní pejskové.

Plaka
Plaka 20.10.2023, 18:31:44 xxx:xxx.407f:90eb

Jaký na to máte názor vy? Teoreticky…kdyby vyšly obě krytí a v obou na mě vyšlo štěně. Strašně mě nahlodalo to, že mám možnost prvního výběru…ale zároveň je to nová a “neznámá” chovka. Osud je ale nevyzpitatelný a klidně se může stát, že budu vůbec ráda, když se někde narodí psí klučina a tato otázka se vyřeší sama 

Teoreticky bych vůbec neřešila, která chovka má více odchováno. Nevyzpytatelný osud, ano, třeba se narodí v obou vrzích jen fenky… Plus by se mi nelíbilo, že jedna chovatelka nedoporučuje si vzít štěně ze stanice, kde budou mít první vrh. Proč? I lidé začínající s chovem mohou mít přehršle zkušeností, mohou mít větší cit pro plemeno, vrh může být “vymazlenější” než u zkušenější chovatelky. Chovatelský servis - nevím, co přesně si pod tím pojmem představit, co se vám líbí. 

K výběru štěněte bych ještě podotkla, že možnost prvního výběru není žádné terno. Štěňata zná nejlépe chovatel, spinkající roztomilouš při první návštěvě může být jen unavený největší trhač a prudič, který si sedne se zkušenějším budoucím majitelem. 

Plaka
Plaka 15.10.2023, 19:33:57 xxx:xxx.e7be:7335

“poznaly/i jste, že se blíží hárání, podle chování feny?”

Jop, ale taky to je kus od kusu. Jedna byla mazlivější, druhá drsnější a chtěla být víc sama, třetí byla víc akčnější, čtvrtá naopak padala únavou po běžné vycházce… Stejně tak byly každá jiná ohledně žrádla, některá by se cpala jak nezavřená, z další se naopak stala nimra nimravá nežravá. Ale tak nějak shodně u všech jsem viděla zhruba měsíc či 3 týdny před háráním vždycky změnu v srsti. Lupy, matnost, větší línání, bylo jedno, v kterém ročním období háraly. 

Plaka
Plaka 14.10.2023, 19:50:41 xxx:xxx.e7be:7335

Dájo, ani nevíte, jak moc vám rozumím. Píšete, že 11 let není moc, chápu, máte malé plemeno a z dřívějších příspěvků si vás pamatuji coby skvělou paničku.

Můj 8,5letý Vořech se porouchal, vím, že 11 se nedožije ani omylem, v rámci jeho stavu balancuju na hraně uspání už asi měsíc. Ale má zcela odlišné problémy než váš psí staříček. Obě nicméně řešíme to samé, kdy má ještě smysl psovi pomáhat a bojovat. A kdy už je jakákoliv pomoc na hraně, kdy to vyčerpá psychicky páníčky, fyzicky psa, kdy je ten čas se rozloučit. Já v tomhle mám jasno, když to napíšu krutě, nechtěla bych svého ani ne tak starého psa vidět v podobném stavu. To je moje subjektivno, vy to máte jinak, přesto někde v soběmožná  tušíte, že jde jen o čas, tohle nepůjde vyléčit. Vypsat se, poradit se, svěřit se - to na duši pomáhá, také to tak mám.

Moc držím palce, ať si s Batulkem ještě užijete pěkné chvíle, možná vám sám dává čas na rozloučení, ať si to v sobě uklepete? Alavis Calming je bezva, mohl by mu na noc i celkově pomoci, stejně jako CBD kapky (pro psa mám 3% v konopném oleji pro psy od CBD Pharma). Jak je psáno nade mnou, hlavně ať se oba vyspíte v noci. Když se na vyšetřeních na nic nepřišlo, uši, zuby, klíštěcí choroby, jiné nemoce nic, tak holt se smířit s demencí psíka a myslet i na sebe…🌻

Plaka
Plaka 10.10.2023, 21:15:29 xxx:xxx.e7be:7335

Ještě dodám, že Vořecho vedlejšáky jsem vypisovala tady, hodně mi to pomohlo v sesumírování ofiko zprávy. Tak nepodceňujte ani zvýšené drbání psa atd.

Jak koukám, už 17. 6. 23 jsem si asi zavěštila. 😀 “Dle příbaláku kontraindikace nejsou, ale co zvíře, to unikát.”  Že budu mít až takový all inclusive s chronickým ledvinářem, by mě v tu dobu nenapadlo.

Plaka
Plaka 10.10.2023, 20:25:48 xxx:xxx.e7be:7335

Na vyžádání našeho veta jsem minulý týden sepsala zevrubný, chronologický popis nežádoucích účinků L. u Vořecha a dneska mi volal zástupce Zoetisu. Moc mi za report děkoval, že přesně tohle výrobce potřebuje. Fakta, hlášení NÚ ve spolupráci s ošetřujícími veterináři, nenechat si nic pro sebe. Moc příjemné popovídání, krom jiného ho zajímala šarže podaného přípravku. Nabídla jsem svého unikáta i k pitvě, až nastane čas mého rozhodnutí se s Vořechusem rozloučit (na to se musí optat), ať jde vývoj Librely vpřed. 

Což mě přivádí k myšlence poprosit i ostatní pejkaře o spolupráci. Jestli se u psa po podání Librely vyskytnou nějaké vedlejší účinky (snad nebudou takového kalibru jako u nás), informujte ihned svého veterináře. Věřte, že nebudete za prudiče, naopak tím pomůžete dalším psům. 🙂

Plaka
Plaka 08.10.2023, 20:08:16 xxx:xxx.1987:cd34

Pumo, díky, přesně stejný problém jsem adminům popisovala zde v tématu na 5. straně. Aspoň to mají konečně se screenem.

Plaka
Plaka 08.10.2023, 20:06:42 xxx:xxx.1987:cd34

Jsem prd koňák, nejezdím, jen koně miluji a na VPP se dívám už hrozně dlouho. Když letos koně najížděli na taxis, říkala jsem si tu pro sebe coby totál laika: “Twe, ty jsou strašně nahečmaný na sobě, nejsou roztáhlý do řady.” Jak je kdysi dirigoval a uřvával Váňa. Brr, nebyla to pěkná podívaná a párkrát mi navíc zatrnulo, jak tam volní koně křižovali trasu… 

Plaka
Plaka 07.10.2023, 18:08:25 xxx:xxx.1987:cd34
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 07.10.2023, 17:59:23

Znovu zdůrazním, že nejjednodušší řešení - vzít ho do své části domu, zatím není ve hře.

Spát u psa u “něj v bytě” by bylo také elegantní řešení, ale asi to nejde, to by přece člověka napadlo jako první věc. 

Plaka
Plaka 07.10.2023, 18:00:08 xxx:xxx.1987:cd34
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 07.10.2023, 17:14:11

Jste úžasný tým. 👍💐 Kolik už pan motýl těch zkoušek má?

Plaka
Plaka 07.10.2023, 17:06:56 xxx:xxx.84f4:b6b1

Alavis Calming a geriatrika mě taky hnedka napadly. 12 let je na NO hodně, jak je na tom jinak zdravotně? Brouček, musí mu být hodně smutno. Kromě posunu času na zavírání a ponechání puštěné TV nebo rádia, dumám, jak mu samotu ještě zpříjemnit. Jestli může courat v noci po celým bytě, možná by pomohlo omezení prostoru? Ve smyslu udělat mu skvělou “noru” s pelíškem tam, kde nejraději spí, v jednom pokoji. Velkou klec (nechávat otevřenou) něčím zakrýt, do klece na pelánek dát napachovaný oblečení tý hodný dcery, ať má pocit, že je s ním. 

Plaka
Plaka 29.09.2023, 21:43:35 xxx:xxx.62cd:9de9

Já si coby naprostá lajka dovolím napsat, že můj problém (psala jsem sem 21. 9.) nejspíš dělaly cookies, tak jsem si sušenky smazala a je to ok. Zatím jsem je po vymazáni ani neodsouhlasila (je cajk, že mám možnost jen Souhlasím a ne další volby?), takže se můžu přihlásit, odhlásit a nezlobí to, nemusím být trvale přihlášená.  Snad to bude konstruktivní poznámka pro adminy. 🙂

Plaka
Plaka 29.09.2023, 19:20:50 xxx:xxx.62cd:9de9

Psala jsem: Taky uvidíme, co se psem udělá poslední záchranný lano, dneska mu vet píchnul Traumeel, homeopatika. 

No, tak udělalo. Vořech mi začal pajdat na pravou přední, zhruba 24 hodin po těch homeo. Po Osteopenu podobnou reakci neměl. Vypadá to přesně jak reakce po L., kdy najednou nemohl šlápnout na zadní. Dneska, 3. den od homeo injekce (to mě překvapilo, netušila jsem, že to lze takhle podávat), je pajdání menší. Nemohl se přetáhnout, nemohl špatně šlápnout. Kdo používáte homeo, je totok normální?

Plaka
Plaka 28.09.2023, 23:29:57 xxx:xxx.62cd:9de9
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 27.09.2023, 21:36:11

Verun, jak je stará vaše fenka? Kloubní výživu krom CBD jste nepodávali? Já jsem zkusila před podáním Librely všechno možné. Hydroterapie, dornovka, cbd, chondra pes brát nemohl kvůli svým diagnozám. 

Librela blokuje bolest, laicky řečeno. Pes má klouby pořád v hajzlu, ale neví o tom. Úskalí jsou zde popsána od první stránky, můj pes dostal jen dvě dávky a mám unikát, co se vedlejších účinků týká.

Jestli na fence nevidíte velký pokrok a zlepšení ani po pěti dnech, může se stát, že nezabere ani druhá dávka. Já na Vořechovi viděla jasnou úlevu už druhý, třetí den po injekci. No, držím palce, ať se bulině uleví. 

Plaka
Plaka 28.09.2023, 23:19:13 xxx:xxx.62cd:9de9
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 27.09.2023, 11:34:49

Výjimečně nesouhlasím, něco jinýho je náraz do psa coby úraz a něco jinýho je chcíplý ocas jen ohledně počasí. Doma mám expertku na totok. V tropech po koupání? Ihned sušit, jinak stačí větříček a má ho tam. Sychravé počasí? Když nefouká, je to ok, jakmile foukne, má ho tam. Ve sněhu hrabe díry, snow diving, je to ok, jakmile foukne, má ho tam. Podzimní mrholení, navlhne i při pohybu, když foukne, má ho tam. 😀 Vypadá jak psice bez podsady, ale má zázračnou srst se skrytou, blbě schnoucí podsadou. Je to můj první pes v životě s podobným problémem.

Plaka
Plaka 28.09.2023, 23:09:16 xxx:xxx.62cd:9de9
Odpověď na příspěvek uživatele MarcyMat z 28.09.2023, 12:44:31

Mám doma cbd olej pro psy, 3%, v konopném oleji od CBD Pharma. Nekupovala jsem to jako doplněk, ale jako součást léčby psa s ortopedickými problémy. V téhle oblasti to moc nepomohlo, ale jinak je to fajn přípravek pro snížení stresu u psa.