Aktuálně: 3 522 inzerátů217 005 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Plaka

Plaka
Plaka 23.12.2023, 21:27:42 xxx:xxx.1987:cd34

Nemusí být potřeba hned obleček. Stačí feně krýt bříško třeba tričkem příslušné velikosti, rukávy na zadní nohy a spodek trička přidělat k obojku, ať to nějak drží. Po dobu hojení, stehy a tak, takové opatření postačí, fena bude venku jen chvilku vyčurat, vykadit a hajdy do tepla srůstat. Případně pruban to do plískanice jistí. Tu chvíli jizva vydrží nedýchat.

Plaka
Plaka 23.12.2023, 18:29:56 xxx:xxx.1987:cd34
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 20.12.2023, 22:36:54

Pár měsíců opravdu nehodlám čekat. 

Denně má kousek skeletu, touhle dobou před 2 týdny jsem ho přivezla domů. 🙂Řádění s rtw tetičkou před pár dny. Tímto přeji všem štěňátkům a jejich majitelům opravdu veselé  Vánoce, první s novým přírůstkem.❄️

https://www.youtube.com/embed/PoPg1p35bNU

Plaka
Plaka 20.12.2023, 19:01:21 xxx:xxx.1987:cd34
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 20.12.2023, 15:14:44

Čtení dělá strašně moc. Nebo klidně i audio knihy, předčítání od rodičů. Dětem pak čeština leze do hlavy tak nějak sama. Mám ve svém okolí dvě holčiny na druhém stupni ZŠ a je to s nimi dost tězké. Doučuju je něco jiného, ale když osmačka analyticky neodvodí třeba ve větě “Byla jsem u nich.” první pád u zájmena, tiká mi oko.  Nevzdychám nad celou generací, jen nad případy, které znám osobně.

Plaka
Plaka 19.12.2023, 21:52:10 xxx:xxx.1987:cd34

Tak u vořecha neznámého původu a věku mi to přijde dost, má těžkou kostru, ale jinak je to štíhloň. Klidně může mít o týden, dva méně, ofiko má v očkováku psáno narození 8. 10. Ale neví se to přesně, fena nerodila v útulku. 
Kaníci jsou jinší cvaldové. U rtw je ve 2 měsících při odběru běžná váha kolem 6-7 kg, tenhle pejsáček je kosterně a celkově jinak utvořenej.

Plaka
Plaka 19.12.2023, 21:37:41 xxx:xxx.1987:cd34

Jojo, taky znám psy na přední a zadní náhon, když běží obě osy, je to radost. Nuže, uvidím, nepanikařím, budu krmit dle svého nej přesvědčení. A prozatím nic nepřidávat z přípravků. V lednu má prďola další očkování, před týdnem měl 8 kg, jsem zvědavá, kolik bude mít, předpokládám u něj fakt rychlej růst. Proto jsem se tu optala.

Plaka
Plaka 19.12.2023, 21:23:10 xxx:xxx.1987:cd34

Jop, americký akity jsou takový “hodnější” nebo jak to říct. Akita inu jsou jiný, znala jsem dvě fenky obou plemen a byly hodně odlišný.

Plaka
Plaka 19.12.2023, 21:11:50 xxx:xxx.1987:cd34

Nekulhá, je to šmejdík pohyblivej, s fenou řádí jak černá ruka, doma mají neklouzavé povrchy. Venku se fordí taky solidně, šmejdí si s větrem o závod. 

Ale vidím tam, po svých zkušenostech, velkou šanci na kvalitní dysplázku na levý zadní. Což by osvalení podrželo. Přední jsou pro mě velká neznámá. Stejně jako věk prcka, tipuju tak 10-11 týdnů, neví se to přesně. 

Plaka
Plaka 19.12.2023, 20:34:51 xxx:xxx.1987:cd34

No já se sem skoro bojím napsat značku granulí, bo zde nejsou moc v oblibě (Brit to není), ale mám je schválené od víc chovatelů velkých psů. Přirozeně krmím fakt řadu let, dekády by se dalo říct, takže základy znám, tam chybu neudělám. Koneckonců ta krasava rtw na předchozí stránce je výsledkem mého krmení. 
Takže, Ph, myslíte, že u tohodle exempláře neudělám chybu s granclema + samože skelety, krky. “Práškování” tedy odložím, dám tomu čas. On má náznak prošlapů, ale není to hrůza. Spíš ty přední má zajímavé, přijde mi to jak vybočené lokty. 

Plaka
Plaka 19.12.2023, 20:10:07 xxx:xxx.1987:cd34
Verun:

Psa lapit (snad dokážete přelstít štěně, musíte si poradit na co vám reaguje, čekej, ukaž co to máš, hele já mám taky---a-t-d- ) pak mu to z tý tlamy vyklepat, odebrat, zdůraznit, že je to fuj! dát na vodítko , popojít v někakém tvaru, třeba u nohy s nějakou motivací (míček, ňamka) a hodně  pochválit , pustit a preventivně několikrát  přivolat, dokud má pes dobrou zkušenost (je přístupný spolupráci)  Doma trénovat odebírat věci vysoké hodnoty(syrové kosti, cenné hračky) ne přetahováním, naučit čekej a přivolání.Neberte psa, že je to “ještě štěně,” právě teď ho  musíte vše naučit …

Pardon, ale mám teď štěně, prcka. Kdybych ho zkoušela lapat, něco mu vyklepávat z huby, říkat fuj, tak jsme v pérdeli. Je to svéráz, asi takovej hodně slabej odvar co se akity týká. Ale vodítko, popojít, povelovat, pustit, přivolat = cesta do pekel. Odebírat věci vysoké hodnoty doma? No to vůbec, akorát by si to začal víc hrdlit a chrtit, hlídat a bránit. 
Verun, neberte můj text jako útok, prosím, vím, že jsme se vedle na Librelím neshodly. Ale co jste psala, lze aplikovat jen u některých štěňat a i tak mi tam toho hodně nesedí. Ano, máte recht, musíte i odrostlé štěně vše naučit.

Ale přidáváním dobrot do misky. Výměnou hnusu za něco dobrého. Nelapat pejska, ale předvídat a nepustit ho k hnusu. Atd.

Plaka
Plaka 19.12.2023, 19:56:15 xxx:xxx.1987:cd34

Já si nožek všimla už v inzerátu, ale tak si nesednu hned ze všeho na zadel, to nějak zvládnu, neasi, ninjaplaka! 🙂 Ph má s drobečky zkušenosti, bezva, taky bych se ptala na to samé. Štěně mám týden, byl hodně ve stresu, dlouhá cesta, sžívání, do toho očkování. Takže jsem těch pár dní nic neriskovala a je zatím na granclích (kvalitních), aby neměl srajdu. Teď se už rozkoukal, zažívání cajk, takže poslední dva dny dostává i přirozenou stravu, jen jehličkama toho moc zatím neužouželí. Takže mleté/pomlácené kujátko. 

Nejsem příznivcem přídavků, méně je mnohdy více, ale u tohodle případu nad tím opravdu dumám. Postupně, ne nějaký hrrr.

Plaka
Plaka 19.12.2023, 19:36:30 xxx:xxx.1987:cd34
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.12.2023, 08:29:53

To je ta rotvice, která se pýří nad pochvalami své kondice. Přitom by to tak mělo být, žádný válec. Nesnáším lidi, kteří ze svých psů dělají obezitorní válečky, jedno zda je to rtw, vořech, labík, bígl, josefčík…

Hele, když jsme u štěňat, nové Proužky nemají nožky úplně ólrajt, dumám kromě vydatné dotace skelety od řezníka i výjimečně o nějakém “práškování”. Z minulých zkušeností se mi osvědčil Irish Cal, ale je to už dávno. Máte někdo tip na fajn doplněk ohledně růstu pro štěně neznámého původu, bude to mamutík, štěně s tak zvláštníma nohama jsem ještě neměla. 

Plaka
Plaka 19.12.2023, 19:18:08 xxx:xxx.1987:cd34

Je ten dotaz v dnešní době vůbec reálný? Ano, jsem asi idealista…

Plaka
Plaka 18.12.2023, 19:56:28 xxx:xxx.1987:cd34

Dafi, to je kouzlo útulkáče. Nikdy nevíš, co ti z něj vyroste. Věk dle jeho mobility, vyzrálosti, jehliček tipuju ke třem měsícům, velikost a vzrůst si tipovat nedovolím.  Ale bude ho kusanec.

Keriton, díky za slintání, feňule se povedla, chovatelce za ni patří velký dík.

Xerxová, no co naděláš. Mohla tu být nová krev, takhle mám vykastrovanou kraslici (pyometra na dvou letech). Musím říct, že mě to tenkrát hodně zamrzelo. Škoda hlavně pro chov v ČR.

Plaka
Plaka 18.12.2023, 19:50:17 xxx:xxx.1987:cd34
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.12.2023, 19:46:51

Škoda, že tu nepíšete víc, vždycky jen šup pro radu, poradu nějakou. Tak aspoň vyřiďte pesanům řádné podrbání. 🙂

Plaka
Plaka 18.12.2023, 19:41:55 xxx:xxx.1987:cd34

Já tak nějak tuším, kdo je za úsměvem. 🙂 Třeba se mýlím, ale že vy máte ještě krasavou fenečku, že? 🙂 Držím palce, ať se nenajdou žádné hnusoty a dá se to vyřešit.

Plaka
Plaka 18.12.2023, 18:59:50 xxx:xxx.1987:cd34

Takže to dělá jak dlouho? Pár měsíců, týdnů, dnů? Určitě bych nechala udělat rozšířený krevní rozbor a moč. Nemohl při pažrání sežrat něco opravdu nestravitelného? Znala jsem psa, který měl podobnou epizodu chování, nakonec to byl předmět v žaludku (kousky tenisáku) - psovi to dráždilo trávení, i když neblil, snažil se prostě na první dobrou při nepohodě do sebe něco nacpat. Přišlo se na to až při kontrast rtg.

Plaka
Plaka 17.12.2023, 23:37:50 xxx:xxx.1987:cd34

O pár dní později… Nečum, trhej! 🙂 Je tu jen týden, stále kouše (hovado je to) a dělá loužičky (převážně venku, je šikovnej a řekne si).

Obrázek Obrázek
Plaka
Plaka 15.12.2023, 23:17:12 xxx:xxx.3364:6347

šla jsem pro poštu a viděla tam stát vodo-topo, potřebovala jsem se něco zeptat. Zapojoval jim bojler, příští týden se nastěhujou. Viděla jsem kuchyň, vlezla do koupelny😉 protože to jsem mu avizovala, že až ji dodělají kouknu, jakovou vymysleli.
Chápu to správně, že jste po domluvě s nějakým řemeslníkem vlezla novým sousedům bez jejich vědomí do téměř dokončeného domova?! Jestli to je tak, řeknu jen “no týýý vole!". Nemám slov. Kdyby vám někdo udělal to samé, co by se dělo?
Jestli to bylo se sousedy domluvené, bylo by to jiné, ale vaše psané slovo vyznívá spíš opačně.

Plaka
Plaka 14.12.2023, 22:52:29 xxx:xxx.3364:6347

Brý večír, dneska sem měl plno práce, sem prej i přes včerejší očkování rychlej, že to nejde cvaknout. Jsem tu jen pět dní, ale zatím to ujde. Tak dobrou noc, v psím pokojíčku to chvíli všechno chrápe. 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
Plaka
Plaka 13.12.2023, 22:52:53 xxx:xxx.3364:6347

Coby ta rybička jsem si s láskou dneska vyzvedla bichli. Je to krááásný svazek, Megí, číslování stránek se tuze povidlo. 😀 Pohladila a ukryla jsem knihu před zoubkama zvědavýma, ke čtení papírovýmu se dostanu asi za hodně dlouho.