Aktuálně: 3 705 inzerátů210 460 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Příspěvky uživatele

Plaka

Plaka
Plaka 14.11.2024, 19:45:08 xxx:xxx.2a82:ed5e
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 14.11.2024, 19:14:31

Proč už nemáte vyvýšené záhony na zahradě? Nejsem zahradnice, jen ráda koukám na různá zahradnická videa i ze zahraničí, Austrálie, USA. Třeba tady mají v USA asi podobnou půdu jako vy. Raised beds ideální řešení.  Jiný způsob zahradničení pro užitkovou zeleninu, ale líbí se mi to moc.

Plaka
Plaka 14.11.2024, 19:33:23 xxx:xxx.2a82:ed5e
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 14.11.2024, 19:18:16

Přijde mi to jako výcuc psaný AI. Takhle se už dneska “novinařina” dělá běžně.

Plaka
Plaka 12.11.2024, 20:58:45 xxx:xxx.2a82:ed5e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lucia z 10.11.2024, 04:59:01

Ono asi záleží na důvodu, proč je pes na Librele. Kolik je psovi let, co má za problém. Kloubní výživa by měla být u OA psího pacoše samozřejmostí, pokud ji může brát, dávno před podáním L. 

Plaka
Plaka 09.11.2024, 22:24:32 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xxiremaxx z 09.11.2024, 21:39:45

Znala jsem a znám pár kelpií, jsou to úžasná psiska. V OB, RO, Agi, stopařina, nosework. Ve sportovní obraně jsou to měkkoty, když to mám napsat tak nějak napřímo. Aby také ne, není to pro ně přirozené. 

S citlivým vedením od psovoda a ještě citlivějším přístupem od fíka se můžete propracovat třeba k základní zkoušce v nároďáku i IGP složeným někde na cvičáku. Bude to ale chtít spolupráci z obou stran. Když jde fence na jedničku stopa a poslušnost, proč se navzájem trápit na obranách? S kelpií si můžete složit šampiona práce třeba jen v poslušnosti.

Plaka
Plaka 07.11.2024, 23:18:45 xxx:xxx.1987:cd34

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-zena-z-teplicka-si-nelegalnim-prodejem-stenat-z-mnozirny-prisla-na-800-tisic-40496393

Z podvodu a neoprávněného podnikání obvinili kriminalisté 31letou ženu z Teplicka, která podvodně vydávala svou množírnu psů rasy American Bully za oficiální chovnou stanici.

Asi to “neoprávněné podnikání” = nepřiznání daní z prodeje, na to ji nachytali? Koukám na zdejší inzerci, asi tu nějaký pocket american bully taky jsou. To je ta samá osoba? 

Plaka
Plaka 05.11.2024, 19:40:23 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 04.11.2024, 15:05:35

Pěkný inzoš, blink. 🤮 Do tématu kompostu to zapadá docela dobře. 

Plaka
Plaka 01.11.2024, 20:28:47 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.10.2024, 13:15:55

Pořád dumám, kdo má koho prznit. 🙂 Pořádané?

Plaka
Plaka 28.10.2024, 21:42:34 xxx:xxx.1987:cd34

Kopíruji sem výcuc AI, komu se nechce číst 21 stránek. Mastnacek to umí zadat a musím uznat, že to je skvělá summary, viz první strana nového tématu v Ostatní. 

Co rika chatgpt o librere: Na fóru ChovZvířat.cz se diskuse o přípravku Librela točí kolem zkušeností uživatelů s tímto lékem určeným ke zmírnění bolesti způsobené osteoartritidou u psů. Níže je shrnutí klíčových názorů a postřehů od uživatelů, včetně Plaky a dalších: 1. Účinnost Librely Plaka a další uživatelé jako Arosek sdílejí pozitivní zkušenosti s Librelou, přičemž pozorovali, že lék poskytuje rychlou úlevu od bolesti, což vede ke zlepšení kvality života. Psům se zlepšuje pohyblivost a přestávají kulhat, což je patrné už během několika dní po podání dávky. U starších psů, kteří jinak trpěli chronickými bolestmi kloubů, Librela prokazatelně zlepšila celkový stav​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . Arosek uvádí, že jeho psi s těžkými ortopedickými problémy včetně degenerovaných kloubů dokážou po podání Librely opět běhat, ačkoli s mírnějším fyzickým režimem kvůli prevenci přetížení​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . 2. Vedlejší účinky a rizika Plaka upozorňuje na možné neurologické vedlejší účinky u svého psa Vořecha, který měl oslabený imunitní systém a jiné zdravotní problémy (pankreatitida, ledvinové potíže). Librela u něj vyvolala epizody slabosti zadních nohou, což vedlo k náhlému zhoršení jeho stavu. Podle Plaky jde o vzácný, ale potenciálně vážný vedlejší účinek, který by si majitelé měli uvědomit a konzultovat jej s veterinářem​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . Někteří diskutující upozorňují na podobné komplikace u psů s citlivými ledvinami, kde léky jako Trocoxil byly rizikové pro ledviny. Librela nemá přímý vliv na játra a ledviny, což je pro mnoho majitelů výhoda, ale může vyvolat jiné, specifické reakce​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . 3. Alternativy a rozhodování Plaka a další uživatelé probírají další možnosti léčby, jako jsou CBD kapky, fyzioterapie, hydroterapie a laserové terapie. Plaka se podělila o zkušenosti s fyzioterapií, která Vořecha dříve udržela v dobrém stavu, než jeho artritida začala rychle postupovat. Někteří uživatelé zdůrazňují, že kombinace různých přístupů, včetně Librely, může být pro psy s osteoartritidou velmi přínosná, pokud jsou rizika jednotlivých léčebných metod pečlivě zvažována​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . 4. Celková opatrnost a konzultace s veterinářem Diskutující opakovaně doporučují, aby majitelé psů s ortopedickými problémy před podáním Librely zvážili celkový zdravotní stav psa a konzultovali možnosti s veterinářem. Plaka zdůrazňuje, že její zkušenost není výzvou k odmítnutí Librely, ale spíše upozorněním na nutnost zvážit všechna rizika a přínosy individuálně, protože pro některé psy může být Librela opravdu poslední šancí na zlepšení kvality života​ CHOVZVÍŘAT.CZ ​ CHOVZVÍŘAT.CZ . Diskuse na fóru tedy ukazuje Librelu jako účinný lék pro zmírnění bolesti a zlepšení pohyblivosti u psů trpících artritidou, avšak s potenciálními riziky, zvláště u oslabených jedinců.

Plaka
Plaka 27.10.2024, 19:16:28 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 27.10.2024, 17:15:38

Páni, vy jedete! Gratulace a klobouček. 👍💪Kolik jste za letošní sezónu celkově těch zkoušek složili?

Plaka
Plaka 26.10.2024, 22:36:38 xxx:xxx.1987:cd34

SZ jsou už změněné, člověk si nemusí číst od člověka, který mu je nepříjemný, který je “jedovatý” až natolik, že člověka otráví od psaní. 
S houbama je to jednodušší. Neznám, nevím, neseberu, nežeru to. 🙂

Plaka
Plaka 25.10.2024, 23:46:04 xxx:xxx.6ad:626e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 25.10.2024, 23:37:45

A kdo za to tedy může?

Plaka
Plaka 25.10.2024, 22:55:56 xxx:xxx.6ad:626e
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 25.10.2024, 21:41:43

Lupus měl takového psa?

Já budu kastrovat komplet, nenechám vořechovi jednu kouli. Šlo mi vlastně jen o věk psa, kdy to říznout. 

Plaka
Plaka 25.10.2024, 22:31:04 xxx:xxx.6ad:626e

Skromný můj štěk do bílího jogurtu. Opravdu mi vadí, když se v nějakém “odborném” tématu téma odkloní a začne se tam kvokat trochu mimo (pro mě je to téma Librela, se to tam chvíli v půlce odklonilo jinam), ale ani jsem nemusela moc prosit, stačilo napsat, že v rámci tématu…
Že tu mají určití lidé své haters a funclubs, to asi vnímá každý, kdo se přesídlil sem z IF. 

Plaka
Plaka 25.10.2024, 20:59:15 xxx:xxx.6ad:626e

Měla jsem psa, který měl obě varlata sestouplá. Ve starším věku na něj začal naskakovat jeho NO kamarád, voněl mu jak háravka. Jedno varle měl jen mírně zvětšené, ale byl tam nádor, takže kastrace.

Řeším se současným vořechovým netvorem, kdy s ním jít na kastraci. Po příchodu k nám měl coby mimi stresem obě kulky zatažený, pak na chvíli obě slezly, pak jedna zalezla. Je hmatná krásně v třísle, nemá ji hluboko v břiše. Zároveň potřebuju, aby se mu jeho hnáty velmi křivé co nejvíc porovnaly, když už kastrace, tak se vezme vše komplet, ať kulky lítaj, musí dorůst psychicky i fyzicky. Byl mu rok, údajně, přesný datum nikdo neví. 
Kdo měl doma kryptorchida, v jakým věku psa jste to chirurgicky pořešili? Ptala jsem se svých známých vetů a mám vlastně info pade na pade. Jedni říkají “nech psa dospět, dorůst aspoň do dvou let”, druzí zase “nenech z něj vyrůst hormóna, kastruj co nejdřív”.  

Plaka
Plaka 25.10.2024, 20:45:00 xxx:xxx.6ad:626e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.10.2024, 20:11:37

A proč loučení?

Plaka
Plaka 22.10.2024, 23:17:26 xxx.xxx.113.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.10.2024, 13:33:41

Ony i ty léky o generaci před L. mají svých hodně “ale” a “proti”. U chronického ledvináře v úvahu nepřicházely. Beru to tak, že psovi, který má kvalitní život, chce lítat, hrát si, jen ho trápí OA, kterou nelze už jinak řešit, bych opět L. podala. V tý nejnižší možný dávce. Kdyby se vyskytly do cca 3 týdnů nějaký nežádoucí účinky, už to nepodávat znovu. A psa uspat, když už to holt nebude k pohybu.

Jinak na naší klinice mají na L. opravdu desítky psů, možná i víc, a žádný pes takový problém jako Vořecháček neměl. Stejně tak vím v současný době o nejmíň 10 psech ze svýho okolí, kteří na L. jsou, taktéž se u nich nevyskytují žádné nežádoucí účinky. Zkus náš případ nebrat jako bubáka, že se to musí přihodit každýmu. Bezrizikový to rozhodně není, ale na unikáty jsem tu já. 😎 

Plaka
Plaka 21.10.2024, 23:53:01 xxx:xxx.6ad:626e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Michaela z 19.10.2024, 11:54:20

Není to zázračný lék, ale ruská ruleta. Může psovi pomoci a nic mu neudělá, nebo ho úplně zničí. A je potřeba o tom při rozhodování vědět.

Yes, ano, sí, tohle přesně má toto vlákno sdělit čtoucím, čtejícím, čítajícím pejskařům. 
17. 6. 2023 jsem to zde zakládala. Librela psovi hodně pomohla, ale 26. 11. 2023 musel být utracen, uspán, kvůli unikátním (v tu dobu v ČR, dle info mých vetů) vedlejším účinkům tohoto preparátu. Librela nicméně neměla absolutně vliv na jeho chronicky selhávající ledviny, pes byl sledován dávno před podáním L. Jaterní testy byly též v pořádku i po podání L. 

Není to lék na každé zapajdání, je to fakt poslední možné řešení pro psa s OA, kdy nemůžete podat jiné léky, a musíte počítat s vedlejšími účinky (osobní, hořká zkušenost). Klouby, páteř, další věci se pořád opotřebovávají, bolí, jen o tom pes neví. 

1. Librela není kloubní podpora, řeší jen vyblokování bolesti z hlavy psa.
3. Librela je poslední řešení u OA pacoše.  Když už, tak podat co nejnižší dávku na váhu psího pacoše. Vyčkat, zda L. zabere a neobjeví se nějaké NÚ. 

Bod 2. si musí v tom mezistupni každý pejkař schroustat v sobě. Librela může staršímu i mladšímu psovi ulevit od bolestí. A taky nemusí. Librela může každému psovi způsobit nějaké nežádoucí účinky. A taky nemusí. 

Plaka
Plaka 21.10.2024, 22:50:17 xxx:xxx.6ad:626e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.10.2024, 22:38:29

Máš to v SZ. 🙂 A těší mě, že tě těsí.