Vlka jsme potkali v lese blízko Mařenic (okraj Lužických hor). Bylo mu jedno, že jde s námi pes, přeběhl nám přes cestu a po chvilce ji přešel zpátky… Fotka nekvalitní, holt to bylo překvápko. Byl to prosinec 2021
Příspěvky uživatele
Xerxova
Bodlinka:asi jo, je to přesně na cephalice a jiná vodnatá struktura na tom místě není
čekala bych teda, že to bude bolet, na druhou stranu pes tvrďák si asi nenechá kazit procházku a jestli si to doma bude lízat, to už nikdo neuvidí.
fakt nelíže - dost ho pochopitelně sleduji. A navíc by měl oslintaný pelech. A on si umí ošetřovat každý škrábanec… Teď jsme byli na večerní krátké venčící procházce - pes nepajdá, nepotřebuje se rozejít, kdybych o tom nevěděla, tak si nevšimnu.
Otok se z “boule” na levé hraně zápěstí přeměnil na jitrnici na přední části, zezadu nic nateklého není, prsty nateklé nemá. Uvidím ráno. Proč jen má ten pes pořád nějaké nenormální chybky…
a teď ty psí…
tak nejprve ty nepsí fotky z tohoto týdne - začínají růst… nejen smrčky, ale i hříbečci
obrázky nic moc - ale lepší nemám. Noha (levá přední) nyní je jen lehce “přifouklá”, na pohmat měkká, nehřející.
přijde mi to, jako by to vyplňovalo volný prostor pod kůží. Nechci mu na to moc šátrat - hezky teď chrápe nahlas - nohy má pod sebou, vůbec mu to nevadí. Uvidím ráno, jestli se to viditelně stáhne. Zatím se dohadujeme, zdali je to menší o hodně nebo jen o trošku… jak se to “rozlilo”, hůř se to porovnává. Rozhodně to neroste.
taky se mi nezobrazují
keriton:Také pro zajímavost - pes dostal na jaře Nexguard a po asi 6 týdnech Bravecto a stejně z něj stále tahám klíšťata.
zakousnutá živá?? Letos je klíšťat hodně. Po příchodu z lesa zběžně Yodu obhlídnu - většinou posbírám jedno či dvě lezoucí klíšťata… ale pokud nějaké přehlídnu, zaručeně je druhý den mrtvé a velmi snadno se vyndá.
Zajímavé je, že většina klíšťat se kousne do bílé srsti, ne do černé. Že by slabší kůže byla ta nepigmentovaná??
zrovna by se mi hodila ta stará ifauna… Protože když zadám třeba bursitida, vyjede mi právě ta zrušená diskuze…
Byli jsme ráno v lese. Psisko lítalo, řádilo a já zhruba po hodině kouknu a on má na zápěstí bouli skoro jak malé vejce. Pod kůží měkkou, nehřející, zcela nebolestivou a vůbec mu nevadící. Myslím si skoro stoprocentně, že ji na počátku procházky neměl, protože to je hodně vidět. Štípanec?? Asi nejpravděpodobnější varianta - ale bylo to na můj vkus moc měkké. Bursa??
Bursy znám hlavně na loktech, výjimečně na zadku - ale zkušenost žádnou nemám, nikdy ji žádná moje doga neměla. A naplnila by se tak rychle??
Doma se psisko povaluje, pobíhá po zahradě - boule se jakoby roztáhla podélně. Nevadí mu, nevěnuje jí pozornost. Máte někdo nápad, co by to mohlo být?? Já jen doufám, že lokální reakce na něco a že jak to přišlo, tak se to (pomalu ale jistě) zase ztratí…
hmn:jako xerxová máš můj hlas krom tohoto :
“neboť jaké si to uděláte, takové to budete mít”
jako pokud k tomu člověk dodá, že to “si uděláte” může být taky šichta hodná havíře a doživotní, a někdy i déle, tak to potom jo …….
no a hlavně když se neví, jak staré děti, jak aktivní a nerozbitné děti, jaké pozemky k blbnutí, jaké výlety… jaké zkušenosti rodičů, jaký životní styl… tak se odpovědět nic smysluplného nedá.
tak jsem si omylem taky přicvakla hlas… Asi to bude tím, jak kvalitně radím😉
ta dvě plemena se podstatně liší velikostí i nároky na pohyb. K dětem můžou být vhodná obě plemena, ale taky nemusí - záleží na výběru rodičů štěňat, na výchově a věku dětí a hlavně Vás - neboť jaké si to uděláte, takové to budete mít.
taková rozhodnutí bych nechala na vetrináři, ostatní štěňata jsou o.k.?
u nás se tomu říká syndrom mokrých tlapek 😄 většinou je to bláznivý trysk
Fena uchovněná je (takže asi až taková ošklivka není - i když holt krasavice taky nee). Vybrala bych pěkného (k feně se typem hodícího) a hlavně v povaze svělého psa. Klidně ne moc známého - nemusí to být šampion šampionů...
Když už musíte mít štěňata, tak bych počkala, až se štěníci narodí. Fenku bych nedávala, spíš bych ze "zisku" (já vím, že na molossech toho moc nevyděláte) něco pro dobrý pocit poslala chovatelce feny. Abych se tedy postavila čelem k tomu, že se u feny odchovy nečekaly a cena byla snížená. Ale nemusíte nic...
Ptejte se svého psa - třeba mu Yoggies chutnat nebudou a nebo mu nebudou vyhovovat... Neřiďte se jinými psy - koukejte na zažívání svého psa
horní hranice osm let je třeba u dog hodně "zajímavá"... I když výjimky potvrzují pravidlo... znám feny, které ve věku, kdy je většina dog již mrtvá, byly v takové kondici, že zvládly štěňata v pohodě odchovat (třeba třetí vrh NIghta maminy)
jojo - tak jsem taky koukla do atlasu plemen - výška psa 76 - 81 cm (když standard začíná na 80... a doporučená výška je nad 84 cm), o hmotnosti 54 - 62 kilo u psů samců si taky myslím své... Průměrný věk dožití uvádí 8-10 let a přitom v textu píší, že devět let je úctyhodné stáří...
Pasáž o výživě vložili do barevných rázů - myslím, že tu slátaninu nikdo nečetl...
zůstal tam článek o německé doze - je to osobní vyprávění MUDr. Čelakovského o životě s dogoušema - a podepsán je kolektiv autorů ifauny.... A jestli jsem se nepřehlídla, tak tam jeho jméno vůbec nikde nefiguruje...
a teď ty psí... mimochodem králík už není, ale vydržel překvapivě celý týden